BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bazinga1234

#24126 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

Naravno da ce biti loš kada je guran na krilo a ta mu pozicija više ne lezi.
Protiv Belgije je igrao centralnog veznog i solidno je odigrao. Tako bi trebalo biti i naredne kvale, Dulja lijevo, Lula u sredini, zajedno sa Besicem i Pjanicem.
ultima_palabra

#24127 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by ultima_palabra »

Bazinga1234 wrote:Naravno da ce biti loš kada je guran na krilo a ta mu pozicija više ne lezi.
Protiv Belgije je igrao centralnog veznog i solidno je odigrao. Tako bi trebalo biti i naredne kvale, Dulja lijevo, Lula u sredini, zajedno sa Besicem i Pjanicem.
:thumbup:
Artest

#24128 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Artest »

Lulicev najveci kvalitet je da zna da ne zna (nesto sto npr. jedan Florenzi nema - lik 6 godina radi jedne te iste greske, zato sto misli da je bolji nego sto jeste). Zato se, iako krilni igrac, rijetko upusta u avanture tipa centarsut u trku (centrira samo kad mora, i to obicno suprotnom nogom); okomitog napadanja; igranja prvom; driblanja... i bilo cega gdje bi do izrazaja dosla njegova siromasna tehnika. S druge strane, dinamican je, zna gurnut loptu u prostor (doduse samo kontri) i pomaze u odbrani. Ima i te neke karakterne osobine koje su mu omogucile kapitensku traku u Laciju.

Centralni vezni? Neka hvala, radije bih pruzio sansu Hadžiahmetoviću, Ćavaru ili nekom trecem. Nek se momci praksaju, taman se i ne plasirali. Mozemo plakat i za Ibiševićem, govorit kako je bolji od nadolazećih napadača, ali i njegov odlazak je bio neminovnost.
Bazinga1234

#24129 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

Miješaš kruške i jabuke, Hadziahmetovic i Cavar nemaju nikakve veze sa Lulicem, njim dvojica mogu jedino u budućnosti zamjeniti Pjanića, nikako igrati u paru sa njim.
Lulic je box-to-box veznjak, sa dosta trke, te ubacivanja iz drugog plana + velikim doprinosom u defanzivi.
Artest

#24130 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Artest »

De nacrtaj Lulica u formaciji.

U mojoj formaciji Pjanic je prednji vezni, desetka. Itekako ima mjesta s Amirom ili Ćavarom, u 4-5-1 formaciji - gdje su ova dvojica centralni veznjaci iliti povuceni playevi, koji igraju pored klasicnog zadnjeg veznog, kojeg ti krstis u box-to-box veznjaka? E pa prika moj, Lulic nije taj profil igraca.

Ti si ionako iz Jablanice, tebe ne zanima reprezentacija, vec lokalpatriotizam. A takvi mi posebno idu na ganglije.
luckylaka

#24131 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Kazu tzv.strucnjaci da je Lulic ,,zalutao" u svijet fudbala isti taj Lulic koji u kontinuitetu odigra ni manje ni vise nego oko 120 i vise(sa nesto povrede i kartona)utakmica za ,,nizerazredni"Lazio u prosjeku od oko 80-ak minuta.Ne moze biti veci kloc da ga jebes.
Bazinga1234

#24132 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

Artest wrote:De nacrtaj Lulica u formaciji.
_________Begovic________
Vranješ_Bicakcic_Zukanovic_Kolašinac

____________Bešić___________
______Pjanić_____Lulić_______

Višća_________________Duljević
___________Džeko_________
Artest wrote: U mojoj formaciji Pjanic je prednji vezni, desetka. .
Pjanić nije i ne može biti desetka, da imalo pratiš fudbal i reprezentaciju znao bi da mu ta pozicija uopšte ne odgovara. Pjanic može igrati samo ispred odbrane i tu je najkorisniji, nikako leđima okrenut prema golu.
Artest wrote: Ti si ionako iz Jablanice, tebe ne zanima reprezentacija, vec lokalpatriotizam. A takvi mi posebno idu na ganglije.
Vrhunac gluposti. Iz Mostara sam.
Logovan

#24133 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

Joj živ bio nemoj da nam bude stoperski par Bičakčić - Zukanović. Još pored njih Vranješ.

Sve se više piše o ovom momku.
Borac prodaje fudbalera za 300. 000 eura?
Vladan Danilović po svemu sudeći jedan je od najtraženijih fudbalera Borca u ovom prelaznom roku, a kako nezvanično saznaju Nezavisne, žele ga klubovi iz Njemačke i Španije.
fortaleza

#24134 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by fortaleza »

Fino ovo izgleda na papiru, bez obira sto se ne mogu oteti dojmu da je prije par godina ekipa bila dosta jaca, posebno s Misimovicem i Spahicem.
Bazinga1234

#24135 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bazinga1234 »

Logovan wrote:Joj živ bio nemoj da nam bude stoperski par Bičakčić - Zukanović. Još pored njih Vranješ.

Sve se više piše o ovom momku.
Borac prodaje fudbalera za 300. 000 eura?
Vladan Danilović po svemu sudeći jedan je od najtraženijih fudbalera Borca u ovom prelaznom roku, a kako nezvanično saznaju Nezavisne, žele ga klubovi iz Njemačke i Španije.
Ma dobro, stoperi su najmanje bitni za ono što sam želio reći. Ali svakako su nam to jedini stoperi u ligama petice, iako su u reprezentaciji skloni kiksevima.
Moze li Sunjic - Vranješ? :D
Salim se, moze Simunovic.

A sto se tice malog Danilovića, ne cudi, jedan od najboljih igraca u-19 reprezentacije.
Muhamed Đakmić

#24136 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

A da malo čujete o Daniloviću drugu stranu priče? :D

On je igrač Vice Zeljkovića koji je u upravi Borca. Talentovan jeste, valjda nije ni ovaj lud da gura balvan, ali taj momak njima pravi ogromne probleme u klubu jer se nenormalno gura u prvih 11.

Vule Trivunović je najvećim dijelom zbog njega i napustio klub.
Bazinga1234

#24137 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bazinga1234 »

Kodro odigrao 90 minuta za Mainz.
studeni76

#24138 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by studeni76 »

A dolazak Big Sama nije nista promijenio kod Besica. Danas tribine
Artest

#24139 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Artest »

De nacrtaj Lulica u formaciji.
_________Begovic________
Vranješ_Bicakcic_Zukanovic_Kolašinac

____________Bešić___________
______Pjanić_____Lulić_______

Višća_________________Duljević
___________Džeko_________

Pjanić nije i ne može biti desetka, da imalo pratiš fudbal i reprezentaciju znao bi da mu ta pozicija uopšte ne odgovara. Pjanic može igrati samo ispred odbrane i tu je najkorisniji, nikako leđima okrenut prema golu.
Kom agen? :lol: Hu iz ju? Onaj sto je pljuvao po Duljevicu svaki dan? Koliko se razumis u fudbal, vidi se i po tome da ces zadnji saznati da je Besic propao.

Pjanic se nije proslavio na desetki u reprezentaciji, niti igra tu poziciju u Juventusu, ali to nema veze s mojom tvrdnjom da on to moze i treba igrati (zavisno od protivnika). Kako bude stario, sve ce manje moci ispunjavati odgovornosti na trenutnoj poziciji i pomjerace se prema naprijed. A neko ko zna odigrat zadnji pas, uvijek je iskoristiv na toj poziciji. Ako kojim slucajem Hadziahmetović, Ćavar ili neko treci, napravi iskorak u svojoj karijeri, predju u dobar klub, onda ce se morat pravit mjesta za njih, a Pjanicu je vrijeme da prestane kmečat (jer zeli da je lopta vazda kod njega), ili ce letit na klupu. Osim ako Gojak ne predje ne desetku, onda moze ostat tu gdje jeste.

Uglavnom, sustina je da je tvoj ljubimac jedan od najgorih igraca po omjeru kvalitetnih i ukupno odigranih mečeva u dresu reprezentacije, a star je da bi ga se trpilo na novoj poziciji. Dao bih mu sansu jedino ako moze na desnog beka.
Vrhunac gluposti. Iz Mostara sam.
Kao sto sam i pretpostavio, branis kloca jer ti je zemljak. Aj zibje mali.
Bazinga1234

#24140 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bazinga1234 »

:lol: :lol: :lol: e cuj ljubimac :lol:

Besic i da je propao, i dalje je najbolji zadnji vezni reprezentacije. I dalje može spasiti karijeru odlaskom u neki slabiji klub.

I da, nisam nikad pljuvao Duljevica, samo sam bio protiv guranja njega nauštrb Lulica u reprezentaciji.
Potcijenio sam ga, to stoji, ali priznajem da me je demantovao svojim partijama.

A ovo za Pjanića je nešto najgluplje sto sam danas pročitao...
Artest

#24141 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Artest »

Kao neko ko je pljuvao Duljeviceve kvalitete i kao neko ko ne vidi koliko je Besic propao i koliko je opcenito limitiran igarc, bojim se da je tvoje misljenje o Pjanicu nebitno.
Tebi je Luliceva pozicija prioritet. Pa kad je postalo jasno da je Duljevic korisniji na krilu, daj da penzioneru Lulicu trazimo novo mjesto. A jos od baraza s Portugalom je trebao preselit na klupu.
Bazinga1234

#24142 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bazinga1234 »

Artest wrote:Kao neko ko je pljuvao Duljeviceve kvalitete i kao neko ko ne vidi koliko je Besic propao i koliko je opcenito limitiran igarc, bojim se da je tvoje misljenje o Pjanicu nebitno.
Tebi je Luliceva pozicija prioritet. Pa kad je postalo jasno da je Duljevic korisniji na krilu, daj da penzioneru Lulicu trazimo novo mjesto. A jos od baraza s Portugalom je trebao preselit na klupu.
Kao takav limitiran za reprezentaciju je odigrao najmanje 80% odličnih utakmica. I koga bi umjesto njega, Jajala? Cimirota? Hadzica? Grahovca? ponudi konkretno rijesenje.

Ista stvar vrijedi i za Lulica, ko nam je trebao igrati svih ovih godina na lijevom krilu? top asistent kvala za EURO 2016...
Artest

#24143 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Artest »

Ko kaze da je odigrao 80% odlicnih utakmica? Nemoj bolan ici u te vode. Odigrao je par odlicnih utakmica, ostalo prosjek ili lose. Jeste, pobornik sam Hadzica, Jajala...

Meni je Duljevic bio u avionu za Brazil, samim tim je sve receno. Bilo je tu jos igraca koje se moglo oprobat, ali nikad nisu dobili sansu jer je postojala bojazan da ce odigrat 7 tankih utakmica u nizu, umjesto svega 6. Sad je glupo retroaktivno komentarisat, iako sam to vec uradio za Duljevica. Sta je bilo ne moze se ispravit.
Bazinga1234

#24144 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bazinga1234 »

Artest wrote:Ko kaze da je odigrao 80% odlicnih utakmica? Nemoj bolan ici u te vode. Odigrao je par odlicnih utakmica, ostalo prosjek ili lose. Jeste, pobornik sam Hadzica, Jajala...
.
Hajmo ovako, pripremne utakmice za SP ( Obala i Meksiko: odlično,
SP: Argentina, Nigerija, Iran: također odlično ( naročito Argentina)

Kvale za EURO: Kipar - vjerovatno nas najbolji igrač tu utakmicu, Vels i Belgija takodjer odličan!
I drugu utakmicu protiv Belgije je bio dobar.

Protiv Svicarske prijateljsku solidan, nesto lošiji protiv Spanije.
Sada protiv Belgije solidan, nakon njegovog izlaska smo pali.
Artest

#24145 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Artest »

To je tvoj dojam, moj nije i gotovo. Nema se tu sta komentarissat niti ubjedjivat. Pazi, ja sam ovdje pisao kad je Besic bio u timu polusezone u Madjarskoj, da mu Susic mora dati sansu. Ispisao sam dosta afirmativnih postova o njemu. Ali na veci uzorak, uvidio sma sve njegove mane (evo ti samo jedna - nikad u zivotu nije odigrao pas vanjskom).

Rekoh, sta je bilo bilo je, ja vec gledam ka buducnosti. A u njoj vjerovatno nema mjesta za Besica (dakako, ja nisam selektor pa to ne znaci da ga zaista nece biti) . Osim ako ne nadje neki solidan klub vec u januaru.

Odoh se sankat.
Bazinga1234

#24146 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bazinga1234 »

Artest wrote:To je tvoj dojam, moj nije i gotovo. Nema se tu sta komentarissat niti ubjedjivat. Pazi, ja sam ovdje pisao kad je Besic bio u timu polusezone u Madjarskoj, da mu Susic mora dati sansu. Ispisao sam dosta afirmativnih postova o njemu. Ali na veci uzorak, uvidio sma sve njegove mane (evo ti samo jedna - nikad u zivotu nije odigrao pas vanjskom).

Rekoh, sta je bilo bilo je, ja vec gledam ka buducnosti. A u njoj vjerovatno nema mjesta za Besica (dakako, ja nisam selektor pa to ne znaci da ga zaista nece biti) . Osim ako ne nadje neki solidan klub vec u januaru.

Odoh se sankat.
Sve ok drug, razilazimo se u mišljenju oko nekih stvari i to je to. Budi pozdravljen. ;-)
Mirza007

#24147 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Mirza007 »

Artest wrote:Kao neko ko je pljuvao Duljeviceve kvalitete i kao neko ko ne vidi koliko je Besic propao i koliko je opcenito limitiran igarc, bojim se da je tvoje misljenje o Pjanicu nebitno.
Nazivati igraca propalim nakon sto se poslije povrede nije uspio vratiti u tim u najjacoj ligi svijeta gdje se vec dokazao?! Covjeku je tek 25 godina.
Bosanski_kralj

#24148 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

Vidjeli smo u utakmici protiv Belgije koliko je Bešić bolji od ostalih naših zadnjih veznih igrača. Sa njim u ekipi naša igra je i ličila na nešto.
Edin H.

#24150 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

Bazinga1234 wrote: I dalje može spasiti karijeru odlaskom u neki slabiji klub
Samo lud frajer u Engleskoj ode iz kluba prije istela ugovora.

Neka igra golfa, playtstation, bilo sta, ali cash se mora uzeti. :izet:
Post Reply