Inace je uobicajeno da se samostalnost izbori na miran nacinKikibombona wrote:Podrzavam sve narode koji se bore za samostalnost, ako pri tome borbu povedu na miran nacin i u slucaju da budu napadnuti ne cine organizovane zlocine.Zgoljo wrote: Pa podrzavam ti ja da Grci silom slome Turke na Kipru,evo i navijam za njih![]()
Znaci ti podrzavas sve separatiste,znaci podrzavas i nezavisnost PC?
Evo, ne moze jasnije.
Sirija vol. 2
- Co0l
#24126 Re: Sirija vol. 2
- Omar500
#24127 Re: Sirija vol. 2
Ako sam dobro primjetio, i SAA je koristila Gazele u oslobadjanju Palmyre, ispravi me ako grijesim? Veoma hrabro, cini mi se da je puno lakse oboriti Gazelu nego npr Mi-24 ili Mi-28Ironmen wrote:Izgleda da su helikopteri Mi-28 odigrali znacajnu ulogu u oslobadjanju Qarantayn i daljnjem napredovanju SAA kroz pustinju.
- Krokodajl
#24128 Re: Sirija vol. 2
Znači i Qaryatayn oslobođen. Sad će bit zanimljivo, ogroman broj vojnika koji je učestovao u oslobađanu Qaryatayna će vjerovatno biti preusmjeren na Palmyru gdje je SAA danas opet napredovala prema Al Sukhni, izgleda da ovaj put SAA ne planira stati sa operacijama unatoč ovom sukobu sa FSA/Al Nusra.
Mada, nije ih puno uzdrmalo ovo, iako su potpuno nepripremljeni jer je većina vojnika prebačena na druge frontove, pogotovo iz Latakije izgleda da su linije vrlo čvrste, jedino Tall Al Eis još nisu vratili ostalo je sve vraćeno, a zanimljivo je reći i da aviacija nije učestovala u operacijama, jučer sam pisao da su Rusi bombardovali ali informacije govore da nikakvi avioni nisu bombardovali položaje FSA i Nusre, time padaju u vodu priče da SAA može napredovati samo sa Irancima i Ruskim avionima...
Mada, nije ih puno uzdrmalo ovo, iako su potpuno nepripremljeni jer je većina vojnika prebačena na druge frontove, pogotovo iz Latakije izgleda da su linije vrlo čvrste, jedino Tall Al Eis još nisu vratili ostalo je sve vraćeno, a zanimljivo je reći i da aviacija nije učestovala u operacijama, jučer sam pisao da su Rusi bombardovali ali informacije govore da nikakvi avioni nisu bombardovali položaje FSA i Nusre, time padaju u vodu priče da SAA može napredovati samo sa Irancima i Ruskim avionima...
- husein_kapetan
#24129 Re: Sirija vol. 2
Korektno..Onaj jordanski malikan (abdulah) uz pomoc amera i britanaca oformio, naoruzao i obucio otprilike 2 bataljona "umjerenih" koji bi sada vec trebali biti na teritoriji sirije.. neovisno od ovog erdoganovog plana koji tek "treba" biti aktualiziran..Operativni angazman ovih je pomalo tajna..ali mislim da ce pokusati pomrsiti konce SAA negdje na jugu sirije uz jordansko sirijsku granicu.. nominalno na ustrb isila..a defakto na ustrb SAA..Omar500 wrote:Pa vjerovatno ce krenuti na Al-Sukhnah, proci ce jos vremena dok se skine blokada sa Deir Ezzora, nazalost. Eno suska se o jos jednom programu obuke ''umjerenih'' pobunjenika, od strane SAD-a, a Erdogan kao dostavio spisak istih umjerenih, koji bi trebali biti obuhvaceni tim planom. Znamo kako ce to zavrsit![]()
A sumnjiva su desavanja u Nagorno Karabahu, desila se bas u trenutku kada je Rusija dostavila UN-u podatke o ucescu Turske u naoruzavanju ISIS-a...slucajno ili ne?
Sta god turci u narednom periodu pokusali.. cak i ovi nanoviji fakti o kojim govoris.. ne mogu odvratiti paznju svijeta na konkretne podatke podastrte od strane rusa pri UN-u..a i vjeme je..
- Lincoln-Burrows
#24130 Re: Sirija vol. 2
Neki dan pišu ovi naši forumski ratnici kako su u Latakiji rebeli pokrenuliKrokodajl wrote: Mada, nije ih puno uzdrmalo ovo, iako su potpuno nepripremljeni jer je većina vojnika prebačena na druge frontove, pogotovo iz Latakije izgleda da su linije vrlo čvrste, jedino Tall Al Eis još nisu vratili ostalo je sve vraćeno, a zanimljivo je reći i da aviacija nije učestovala u operacijama
ofanzivu. A vidim ponovo se ušutili, stanje na terenu je znači stabilno po SAA.
- Krokodajl
#24131 Re: Sirija vol. 2
Pa sudeći po slikama zarobljenih pripadnika Al Nusra fronta, pro vladinim a i ovim "neutralnim" SAA drži situaciju pod kontrolom, mada recimo da FSA napreduje to bi bio dernek na FSA strani twittera jer njihovi uspjesi su prilično rijetki pa se od toga napravi vijest ko da se ušlo u Homs a ne na pola brda..Lincoln-Burrows wrote:Neki dan pišu ovi naši forumski ratnici kako su u Latakiji rebeli pokrenuliKrokodajl wrote: Mada, nije ih puno uzdrmalo ovo, iako su potpuno nepripremljeni jer je većina vojnika prebačena na druge frontove, pogotovo iz Latakije izgleda da su linije vrlo čvrste, jedino Tall Al Eis još nisu vratili ostalo je sve vraćeno, a zanimljivo je reći i da aviacija nije učestovala u operacijama
- husein_kapetan
#24132 Re: Sirija vol. 2
U ovoj optici se razvijaju i aktualna desavanja.. jug Aleppa, zaledje Homsa, jug Hame..treba malo isil rasteretiti jer se sada na otvorenom nalaze..Krokodajl wrote:Znači i Qaryatayn oslobođen. Sad će bit zanimljivo, ogroman broj vojnika koji je učestovao u oslobađanu Qaryatayna će vjerovatno biti preusmjeren na Palmyru gdje je SAA danas opet napredovala prema Al Sukhni, izgleda da ovaj put SAA ne planira stati sa operacijama unatoč ovom sukobu sa FSA/Al Nusra.
Mislim da ce se efektivni angazman rusa u narednom periodu progresivno smanjivati.. jer je danas SAA perfektno u stanju nositi se sa svim oponentima..
Medjutim.. obeatiti paznju treba na ove novoosnovane jedinice van Sirije.. mislim da njihova namjena nije nekakva formalna borba.. vec borbena aktualizacija sada vec izvjesnog novog antiAssad plana..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#24133 Re: Sirija vol. 2
jedno od mjerila uz sutnju je cim raspletu o cetaljima znaci da gube oni koje podrzavajuLincoln-Burrows wrote:Neki dan pišu ovi naši forumski ratnici kako su u Latakiji rebeli pokrenuliKrokodajl wrote: Mada, nije ih puno uzdrmalo ovo, iako su potpuno nepripremljeni jer je većina vojnika prebačena na druge frontove, pogotovo iz Latakije izgleda da su linije vrlo čvrste, jedino Tall Al Eis još nisu vratili ostalo je sve vraćeno, a zanimljivo je reći i da aviacija nije učestovala u operacijama
- Lincoln-Burrows
#24134 Re: Sirija vol. 2
Ma i to sam primjetio a i kad FSA osvoji brdo ili ova FSA muška čeljadBlack swan wrote:jedno od mjerila uz sutnju je cim raspletu o cetaljima znaci da gube oni koje podrzavajuLincoln-Burrows wrote:Neki dan pišu ovi naši forumski ratnici kako su u Latakiji rebeli pokrenuliKrokodajl wrote: Mada, nije ih puno uzdrmalo ovo, iako su potpuno nepripremljeni jer je većina vojnika prebačena na druge frontove, pogotovo iz Latakije izgleda da su linije vrlo čvrste, jedino Tall Al Eis još nisu vratili ostalo je sve vraćeno, a zanimljivo je reći i da aviacija nije učestovala u operacijama
organizira miniprosvjede u Idlibu eto ih sa postovima u seriji po desetak.
- Maystor
- dragma
- Vozim: Pješe
#24136 Re: Sirija vol. 2
Sa Amerikom ili bez, kampovi za obuku FSA odavno postojeOmar500 wrote:Pa vjerovatno ce krenuti na Al-Sukhnah, proci ce jos vremena dok se skine blokada sa Deir Ezzora, nazalost. Eno suska se o jos jednom programu obuke ''umjerenih'' pobunjenika, od strane SAD-a, a Erdogan kao dostavio spisak istih umjerenih, koji bi trebali biti obuhvaceni tim planom. Znamo kako ce to zavrsit![]()
A sumnjiva su desavanja u Nagorno Karabahu, desila se bas u trenutku kada je Rusija dostavila UN-u podatke o ucescu Turske u naoruzavanju ISIS-a...slucajno ili ne?
Jedan od njih, kamp za obuku brigade planinski sokolovi (Mountain Hawks brigade)
....ili ovaj, ubjedljivo najjači kamp za obuku FSA, rezervisan samo za elitne jedinice.
http://www.liveleak.com/view?i=cae_1421361467
Mi-28 ili Mi-24 (j*bem li ga ako znam koji je).Omar500 wrote:Ako sam dobro primjetio, i SAA je koristila Gazele u oslobadjanju Palmyre, ispravi me ako grijesim? Veoma hrabro, cini mi se da je puno lakse oboriti Gazelu nego npr Mi-24 ili Mi-28Ironmen wrote:Izgleda da su helikopteri Mi-28 odigrali znacajnu ulogu u oslobadjanju Qarantayn i daljnjem napredovanju SAA kroz pustinju.
- dječak sa šibicama
#24137 Re: Sirija vol. 2
Kozojeb fanovi se prebacili na temu Nagorno Karabah, sad tamo prognoziraju "pad Assada za 15 dana" 
- Kikibombona
#24138 Re: Sirija vol. 2
1. Za Tursku i Iran sam rekao da su najnaprednije iskamske zemlje.Rampage wrote:
Ti se kao sada iznenadio, nisi znao kako Kikijev mozak fercera:)?
Svi muslimani su qrčine (Turska, kao najjača muslimanska država, odnosno Turci su, btw, najveće qrčine), sve religije su zlo ali se ipak islam ističe kao daleko najveće zlo koje je ikada zadesilo čovječanstvo; on je protiv granica među ljudima ali podržava separatiste koji imaju cilj da postavljaju nove granice na račun država koje su (slučajno) "muslimanske", kao što su Turska, Irak, Sirija, Iran...
Ono što je zanimljivo je da njegov govor mržnje protiv muslimana ovdje prolazi bez ikakvih sankcija.
2. Islam je trenutno najvece zlo od svih religija. To si dobro primjetio. Nekada je bilo krscanstvo, dok zapad nije sikterisao crkvu i kler. To opet ne znaci da se islamske zemlje najvise isticu po zlu. Ne, to nije tacno. Po zlu se najvise isticu zapadne zemlje. Laz je da je islam najvece zlo koje se desilo covjecanstvu. To si slagao.
3. A Palestina? A Cecenija, Dagestan i Ingusetija? A Tibet? A Sjeverni Kipar koji isto tako podrzavam, a u kojem zive, mozes li misliti, Turci. A Katalonija i Baskija? Itd... Osim lazi i podmetanja za drugo nisi sposoban.
Govor mrznje protiv muslimana?
Pa ja nesreco ovdje podrzavam muslimane, Kurde. Solidno vremena utrosim na podrsku muslimanima. Kakva besmislica.
- walter kurtz
#24139 Re: Sirija vol. 2
Gdje je chelli 
- husein_kapetan
#24140 Re: Sirija vol. 2
I ja se pitamwalter kurtz wrote:Gdje je chelli
Mislim da mu je istekao ban..(15d)
- Rampage
#24141 Re: Sirija vol. 2
A za šta si ti sposoban, licemjeru jedan, osim za vrijeđanje svih onih koji imaju bilo kakve veze s islamom?Kikibombona wrote:1. Za Tursku i Iran sam rekao da su najnaprednije iskamske zemlje.Rampage wrote:
Ti se kao sada iznenadio, nisi znao kako Kikijev mozak fercera:)?
Svi muslimani su qrčine (Turska, kao najjača muslimanska država, odnosno Turci su, btw, najveće qrčine), sve religije su zlo ali se ipak islam ističe kao daleko najveće zlo koje je ikada zadesilo čovječanstvo; on je protiv granica među ljudima ali podržava separatiste koji imaju cilj da postavljaju nove granice na račun država koje su (slučajno) "muslimanske", kao što su Turska, Irak, Sirija, Iran...
Ono što je zanimljivo je da njegov govor mržnje protiv muslimana ovdje prolazi bez ikakvih sankcija.
2. Islam je trenutno najvece zlo od svih religija. To si dobro primjetio. Nekada je bilo krscanstvo, dok zapad nije sikterisao crkvu i kler. To opet ne znaci da se islamske zemlje najvise isticu po zlu. Ne, to nije tacno. Po zlu se najvise isticu zapadne zemlje. Laz je da je islam najvece zlo koje se desilo covjecanstvu. To si slagao.
3. A Palestina? A Cecenija, Dagestan i Ingusetija? A Tibet? A Sjeverni Kipar koji isto tako podrzavam, a u kojem zive, mozes li misliti, Turci. A Katalonija i Baskija? Itd... Osim lazi i podmetanja za drugo nisi sposoban.
Govor mrznje protiv muslimana?
Pa ja nesreco ovdje podrzavam muslimane, Kurde. Solidno vremena utrosim na podrsku muslimanima. Kakva besmislica.
Em nemaš osnovne kulture pa na svakom koraku vrijeđaš ostale članove ovog foruma, em nemaš muda da prizanaš glasno i jasno da si islamofob, sve nešto uvijaš i umotavaš, k'o pizda kakva. Reci glasno i jasno kako mrziš islam iz dubine duše, možda te neko počne i cijeniti ovdje, šarlatane jedan.
-
Sehro
#24142 Re: Sirija vol. 2
Evo ga "Ka 52 Alligator" u Karjetejnu:
- Opetja033
#24143 Re: Sirija vol. 2
FSA mete pod sa Daeshom na sjeveru Halepa i jugozapadu Daare. Sutra detaljnije.
- Kikibombona
#24144 Re: Sirija vol. 2
Rampage wrote: A za šta si ti sposoban, licemjeru jedan, osim za vrijeđanje svih onih koji imaju bilo kakve veze s islamom?
Em nemaš osnovne kulture pa na svakom koraku vrijeđaš ostale članove ovog foruma, em nemaš muda da prizanaš glasno i jasno da si islamofob, sve nešto uvijaš i umotavaš, k'o pizda kakva. Reci glasno i jasno kako mrziš islam iz dubine duše, možda te neko počne i cijeniti ovdje, šarlatane jedan.
Opet lazes. Daj dokaz da sam uvrijedio nekog muslimana!?
Nikoga ne vrijedjam. Ako vrijedjam, neka se administracija tim pozabavi, mani se podmetanja.
Ja upravo priznajem. Ne volim vjere, ukljucujuci islam. Smatram ih nazadnim, zaostalim, zlocinackim pamfletima. To je moj stav koji baziram na onome sto u tim knjigama pise.
Mrznja je pregruba rijec. Samo bolesnici mrze, bilo sta i bilo koga. Kada mrzim pet minuta osjecam ozbiljne zdrastvene posljedice. Taj dan mi radi tih pet minuta biva upropasten. Al' neko mrziti moze, postane mu hrana. O religijama ne mislim nista dobro. Nekada su koristile necemu, promijenile neke stvari nabolje. Sada su kontraproduktivne, stetne, zaostale. Sto vise vjere - to drustvo nazadnije. I kao covjekoljubac naravno da imam negativan stav prema onome sto covjeku i drustvu nanosi stetu.
Radikalni muslimani sve zivo dozivljavaju kao uvredu. Islam je ideologija kao i krscanstvo, kao i svaka druga vjera. ZA MENE JE IDEOLOGIJA. I ne samo za mene. I ja imam potpuno pravo komentarisati ideologiju na nacin kako ja mislim da treba. I cak smatram da je nacin itekako primjeren. Krscani su nekada spaljivali na lomaci, mucili na specijalno dizajniranim spravama, radili razna zvjerstva... pogubili Djordana Bruna zato sto nije bio dio njihove price... i mnoge druge... Komentarisati krscanstvo nisi smio. Tako je sada sa muslimanima u nazadnim zemljama. Kriticki se odnositi prema islamu je opasna rabota. Kamo srece da se muslimani Bliskog istoka ugledaju na Cehe gdje je procenat ateista najveci u Evropi, ili mozda na bosanske muslimane koji su ipak otvoreni za kritiku... medju kojima su zatucani manjina...
I da... Opet si sve slagao. Nemas nijedan dokaz za te svoje tvrdnje. Kako ces imati kada su tvrdnje lazne.
Da se sada vratimo na temu?
Moze??
Russia prominent backer of federalism for Syrian Kurds
http://rudaw.net/NewsDetails.aspx?pageid=205656
- Kikibombona
#24145 Re: Sirija vol. 2
Ova imbecilna fotka pokazuje da se ISIL najzesce bori u Iraku, protiv iracke armije...
U Siriji su najzesce borbe protiv 'kurdskih jedinica'...

U Siriji su najzesce borbe protiv 'kurdskih jedinica'...

- Rampage
#24146 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:
Covjece, ja imam principe!
Ja podrzavam nezavisan Kurdistan, nezavisnu Kataloniju, nezavisnu Ceceniju, nezavisno Kosovo, nezavisnu Palestinu itd itd.
Odmah mozes uociti da mi vjera nije odrednica!
Ne gledam ljude kroz vjeru kao sto radis ti!
Ako podrzavas silom slamanje Armena u Nagrano Karabahu, budi onda covjek od principa pa podrzi da Kiprani isto tako slome Turke na Kipru.
Al' ti si samo musliman, a ja sam takve doktorirao, znam kako im mozak frcera.
Ovo "al' ti si samo musliman" nije uvreda?Kikibombona wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
Opet lazes. Daj dokaz da sam uvrijedio nekog muslimana!?Boze oslobodi! Pa ja upravo sjedim sa muslimanom, kumom svojim, gledamo tenis!
![]()
Nikoga ne vrijedjam. Ako vrijedjam, neka se administracija tim pozabavi, mani se podmetanja.
I da... Opet si sve slagao. Nemas nijedan dokaz za te svoje tvrdnje. Kako ces imati kada su tvrdnje lazne.
Razumijem ja da tvoj mozak fercera tako da ti muslimane smatraš nižim bićima, ali ipak imaj ponekad na umu da i među nama, "nižim bićima", ima onih koji shvate ono što si ti otipkao.
Ili kad otipkaš na temi o Turskoj čovjeku koji te je prosipao na svakom koraku da popuši tamo nekom, to takođe nije uvreda?
Da, ti lažeš.
- Čitalac
#24147 Re: Sirija vol. 2
Hassan Ridha:
JN commander Abo Firas Al-Suri was killed by an airstrike by the US led coalition in northern Syria.
His son & 8 other militants/bodyguards were also killed in the airstrike.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#24148 Re: Sirija vol. 2
Koje sr.... Rusi i Sirijci im pamet razvukoše zračnim udarim, a glavni ginu samo od US koalicije. Ovo može samo na jedno ukazivati. Obama briše tragove zločina za sobom.Čitalac wrote:Hassan Ridha:
JN commander Abo Firas Al-Suri was killed by an airstrike by the US led coalition in northern Syria.
His son & 8 other militants/bodyguards were also killed in the airstrike.
- Kikibombona
#24149 Re: Sirija vol. 2
Nije primjereno. Trebao sam napisati islamista ili zagovnornik 'politickog islama'. Nisu svi muslimani u islamisti u politickom smislu. Zgoljo sasvim sigurno jeste. I ne samo on. Podrzava muslimane u svakom od primjera. To je dovoljan dokaz i pokazatelj da ga oznacim kao islamistu. To nije protivno pravilima foruma i nije neprikladno konstatovati cinjenicno stanje. Isto tako, ako je forumas salonac - nije pogresno tako ga nazvati. Ako je cetnik, ustasa, SDAovac, Zeljovac itd... Al' slazem se, krivo sam se izrazio. Pogrijesio sam. Molim za oprost ako sam nekoga uvrijedio. Nista strasno nije receno, ali svakako nije primjereno i nije tacno/precizno receno.Rampage wrote:
Ovo "al' ti si samo musliman" nije uvreda?
Razumijem ja da tvoj mozak fercera tako da ti muslimane smatraš nižim bićima, ali ipak imaj ponekad na umu da i među nama, "nižim bićima", ima onih koji shvate ono što si ti otipkao.
Ili kad otipkaš na temi o Turskoj čovjeku koji te je prosipao na svakom koraku da popuši tamo nekom, to takođe nije uvreda?
Da, ti lažeš.
Cuj da muslimane smatram nizim bicima!?
To sto neko slijedi vjeru je po meni glupo, blago receno. Al' isto tako, radim i ja mnoge gluposti, svjesno i nesvjesno, pa sta sad...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#24150 Re: Sirija vol. 2
dječak sa šibicama wrote:Kozojeb fanovi se prebacili na temu Nagorno Karabah, sad tamo prognoziraju "pad Assada za 15 dana"