Eh da hoce ostati tamo da sluzi kao gnojivo... Kamo srece.Drvenija87 wrote:Velikosrpski kozojeb ratuje na strani Novoprcije:
Ukrajina
- Opetja033
#24126 Re: Ukrajina
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#24127 Re: Ukrajina
Evo šematski objašnjenosumirprimus wrote:ne govorim ja o punopravnom clanstvu,nismo mi bitan faktor,naprotiv,lajemo mi i za mrve,realno..nosara wrote:Nema alternative, ali ni napretka 'nako, samim pristupanjem eunato integracijama... I nema punopravno/ravnopravnog clanstva, dapace...sumirprimus wrote:gdje se kljukate ovim stvarima zivota vam?jel vi stvarno vjerujete u ovo sto pricate?jerbo onda je problem mnogo veci?
sta je alternativa eu zemljama ex yu molim lijepo?
pa i status kvo je bolji od propadanja...a kad se vrijeme naakumulira,vidis koliko si propo ko rucna...
prije su cesi bili predmet ismijavanja kod nas,poljaci,madjari,sad svi oni zapad,a mi?eh to je taj eu san... i nas i ukrajinaca,i ostale fukre.vidimo poslje dvajst i kusur godina gdje su ovi sto su pristupili ovom "lihvarocionistickom savezu",a gdje smo mi...
jebiga meni su jasne ruske manjine sto hoce da ostanu u rusiji iz susjednih zemalja,al mi koji zivimo 12 miliona hiljada kilometara od njih nesto u kontru sami svojim zeljama,ciljevima,vlaznim snovima...
osim ako neko ne zna neku drugu bolju,slicnu,istu slamcicu spasa?

- Domaci izdajnik
#24128 Re: Ukrajina
Dabogdo da sataru prorusi i ovo "cvijeće":Opetja033 wrote: Eh da hoce ostati tamo da sluzi kao gnojivo... Kamo srece.

Mada sumLJam da će na grobu ovih fašista cvijeće rasti...ako se đubre duboko zakopa
- Opetja033
#24129 Re: Ukrajina
Kakvi god da su, dosli su u Ukrajinu da brane suverenitet i teritorijalni integritet jedne medjunarodno priznate drzave - u njenim medjunarodno priznatim granicama.
Daleko im kuca od moje ali im zelim puno srece naravno.
Last edited by Opetja033 on 13/02/2015 16:57, edited 1 time in total.
- Domaci izdajnik
#24130 Re: Ukrajina
I ostatak ekipe im zahvalno otpozdravljaOpetja033 wrote:Kakvi god da su, dosli su u Ukrajinu da brane suverenitet i teritorijalni integritet jedne medjunarodno priznate drzave - u njenim medjunarodno priznatim granicama.
Zelim im puno srece naravno.

A doma vele:
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/36 ... ojsci.html
-
Duka Dizel
#24131 Re: Ukrajina
Rekao bi čovek kad vas ovako čita, da ste svi redom bili eksperti za ukrajinska politička dešavanja poslednjih deset godina.Opetja033 wrote:
Parlamentarni izboru u Ukrajini su se odrzali 2012. godine i na tim izborima stranke koje imaju proEU agendu su osvojile apsolutnu vecinu. To je barem lahko provjeriti: http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_ ... tion,_2012
Janukovic je dobio izbore na prici o EU integracijama, dakle uopce nije spominjao bilo kakvu suspenziju pregovora. Dakle stranke koje su stajale iza Mejdana su imale podrsku vecine Ukrajinaca, sto potvrdjuju i rezultati izbora odrzanih skoro tacno godinu dana prije Euromaidana. Sasvim je jasno da vecina Ukrajinaca zeli slobodu i euroatlantske integracije a ne integracije sa moskovitskim Mordorom.
Ne smije se dopustiti da manjina oruzjem namece politicku volju vecini.
Kako ti znaš na osnovu čega je Janukovič dobio izbore? Jedva da si čuo za Janukoviča pre Majdana, a sad si navodno upoznat i sa njegovim izbornim programom i činjenicama na osnovu kojih je dobio izbore u Ukrajini.
Da je priča o EU integracijama bila presudna na predsedničkim izborima, onda sigurno ne bi Janukovič pobedio, jer su Juščenko i Julija Timošenko bili veći euro-fanatici od njega.
Ako su stranke koje su stajale iza Majdana imale podršku većine Ukrajinaca...otkud onda nacisti i ultradesničari u vlasti nakon Majdana. Čiju su oni podršku imali?
- Opetja033
#24132 Re: Ukrajina
Nemam ja tu sta sa tobom polemisati i teoretizirati. Naveo sam ti cifre crno na bijelo. Stranke antiruske i proEU su dobile podrsku apsolutne vecine gradjana Ukrajine. Jedino ako ne znas brojati? U tom slucaju cu ti pisati stranku po stranku i koliko su procenata dobili. Po anketama koje su radjene u periodu prije Euromaidana cca 60% gradjana Ukrajine je zeljelo clanstvo u EU. Hoces izvore i za to?Duka Dizel wrote:Rekao bi čovek kad vas ovako čita, da ste svi redom bili eksperti za ukrajinska politička dešavanja poslednjih deset godina.Opetja033 wrote:
Parlamentarni izboru u Ukrajini su se odrzali 2012. godine i na tim izborima stranke koje imaju proEU agendu su osvojile apsolutnu vecinu. To je barem lahko provjeriti: http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_ ... tion,_2012
Janukovic je dobio izbore na prici o EU integracijama, dakle uopce nije spominjao bilo kakvu suspenziju pregovora. Dakle stranke koje su stajale iza Mejdana su imale podrsku vecine Ukrajinaca, sto potvrdjuju i rezultati izbora odrzanih skoro tacno godinu dana prije Euromaidana. Sasvim je jasno da vecina Ukrajinaca zeli slobodu i euroatlantske integracije a ne integracije sa moskovitskim Mordorom.
Ne smije se dopustiti da manjina oruzjem namece politicku volju vecini.
Kako ti znaš na osnovu čega je Janukovič dobio izbore? Jedva da si čuo za Janukoviča pre Majdana, a sad si navodno upoznat i sa njegovim izbornim programom i činjenicama na osnovu kojih je dobio izbore u Ukrajini.
Da je priča o EU integracijama bila presudna na predsedničkim izborima, onda sigurno ne bi Janukovič pobedio, jer su Juščenko i Julija Timošenko bili veći euro-fanatici od njega.
Ako su stranke koje su stajale iza Majdana imale podršku većine Ukrajinaca...otkud onda nacisti i ultradesničari u vlasti nakon Majdana. Čiju su oni podršku imali?
A kada su rezultati izbora u pitanju, tu velikodusno nisam ukljucio jednu jako bitnu stvar. Naime postojale su jake frakcije u Partiji Regija koje su se zalagale za clanstvo Ukrajine u EU. Evo ti primjera Rinata Akhmetova, glavnog sponzora Partije Regija. Covjek je jasno osudio okupaciju dijelova istocne Ukrajine i stao na stranu vlade u Kijevu.
Bez lazne skromnosti, ali je sasvim ocito da sam ekspert po pitanju Ukrajine u poredjenju sa tobom.
- Ali Kemal
#24133 Re: Ukrajina
Umjesto da izaberu put parlamentarne demokratije, oni su izabrali put nasilnog skidanja vlasti, paljenje Kijeva, granatiranje civila po Donjecku, paljenje zivih ljudi u Odesi itd.Opetja033 wrote:Nemam ja tu sta sa tobom polemisati i teoretizirati. Naveo sam ti cifre crno na bijelo. Stranke antiruske i proEU su dobile podrsku apsolutne vecine gradjana Ukrajine. Jedino ako ne znas brojati? U tom slucaju cu ti pisati stranku po stranku i koliko su procenata dobili. Po anketama koje su radjene u periodu prije Euromaidana cca 60% gradjana Ukrajine je zeljelo clanstvo u EU. Hoces izvore i za to?.
Tako niko nece uci u EU, niti je to put.
Poslije ovog rata njima je zauvijek zaustavljen put i u EU i u NATO.
-
Duka Dizel
#24134 Re: Ukrajina
Jasno je da blage veze nemaš, te da si jedan od brojnih "eksperata" za Ukrajinu koji šablonskim razmišljenjem, prostim brojkama i crno-belom predstavom dešavanja pokušava dokučiti situaciju.Opetja033 wrote: Nemam ja tu sta sa tobom polemisati i teoretizirati. Naveo sam ti cifre crno na bijelo. Stranke antiruske i proEU su dobile podrsku apsolutne vecine gradjana Ukrajine. Jedino ako ne znas brojati? U tom slucaju cu ti pisati stranku po stranku i koliko su procenata dobili. Po anketama koje su radjene u periodu prije Euromaidana cca 60% gradjana Ukrajine je zeljelo clanstvo u EU. Hoces izvore i za to?
A kada su rezultati izbora u pitanju, tu velikodusno nisam ukljucio jednu jako bitnu stvar. Naime postojale su jake frakcije u Partiji Regija koje su se zalagale za clanstvo Ukrajine u EU. Evo ti primjera Rinata Akhmetova, glavnog sponzora Partije Regija. Covjek je jasno osudio okupaciju dijelova istocne Ukrajine i stao na stranu vlade u Kijevu.
Bez lazne skromnosti, ali je sasvim ocito da sam ekspert po pitanju Ukrajine u poredjenju sa tobom.
Za tebe su svi anti-Rusi u Ukrajini, ujedno i pro-evropljani i obrnuto.
A to veze sa životom nema. Zato ti na primer nikako ne možeš objasniti, kako je vladu sastavila Partija regiona, ako su pro-evropske stranke pobedile na poslednjim parlamentarnim izborima pre Majdana.
Ne možeš takodje ni da objasiš otkud to da proruski Janukovič hapsi proevropsku Juliju zbog šurovanja sa Rusima.
Verovatno nisi znao ni da su najtvrdje antiruske snage, oličene u Desnom Sektoru i Svobodi u stvari evroskeptici.
Poenta, koja vama po pravilu izmiče je da nakon Majdana vlast formiraju anti-ruski elementi, a ne proevropski. A oni nisu imali nikakvu podršku u narodu.
I to je najvažniji momenat cele priče.
Last edited by Duka Dizel on 13/02/2015 18:10, edited 1 time in total.
- Kombat
#24135 Re: Ukrajina
mene samo interesuje kako rvatici tamo podnose cirilicu?!Opetja033 wrote:Kakvi god da su, dosli su u Ukrajinu da brane suverenitet i teritorijalni integritet jedne medjunarodno priznate drzave - u njenim medjunarodno priznatim granicama.
- ioannes
#24136 Re: Ukrajina
nadam se da isto tako pravdas i cijenis dzihadiste koji idu u Siriju ratovat, i oni se bore za pravednu stvar,barem u njhovim ocima gledajuci.Opetja033 wrote:Kakvi god da su, dosli su u Ukrajinu da brane suverenitet i teritorijalni integritet jedne medjunarodno priznate drzave - u njenim medjunarodno priznatim granicama.
- Maharadza
#24137 Re: Ukrajina
Pa da, a moj dedo ostavio ženu sa troje djece i otišao raditi u Njemačku kao gastarbajter "onako", jer mu je bilo PREfino u "socijalističkoj utopiji", pa da malo osjeti kako se robuje za imperijalističke "robovlasnike", a nipošto jer kao fizikaner u jednoj gipsari na brdovitom balkanu nije mogao dovoljno zaraditi da mu na kraju mjeseca ostane dovoljno kako bi barem djetetu JEBENU ČOKOLADICU mogao kupiti!pici wrote:jastuk1 wrote:Možda je i tebi sličnima koji su bili na pozicijiama u raspaloj Jugi ili u JNA ili sličnim državnim strukturama bilo dobro. Obični radnici u fabrikama su se itekako batinjali i jedva sastavljali kraj s krajem.nosara wrote: Zivjeli smo "izmedju" 45 godina i to dobro, najbolje... Dakle, sve je do nas... Doduse, najlakse se naguzit pa ciji uleti prije... A kurac je kurac bez obzira kako ga zovu...
Ako je tebi bilo fino, to ne znači, TO NIKAKO NE ZNAČI, da je fino bilo svima.
Imaš apsolutno pravo da živiš u prošlosti i u sjećanjima kako ti je nekada bilo dobro.Ali to ne znači da je bilo dobro svima.
Naprotiv.
I ne moraš praviti paralele sa stanjem sada - svi vide i osjete kako je i šta se radi.
bilo je fino vecini koja je prevarena od nacionalista i lopova...danas je fino manjini koja je naguzila obicne radnike i dala ih na ulicu i bijelo roblje...
PS. Ne moram spominjati kako je nakon odlaska u mrski imperijalističko-kapitalistički pakao, svojoj djeci donosio i kupovao ISKLJUČIVO NAJSKUPLJU LINDT i MILKA ČOKOLADU!
Last edited by Maharadza on 13/02/2015 18:41, edited 1 time in total.
- fosna2014
#24138 Re: Ukrajina
Ma on ti je teski dvolicnja, dupli arsini, kao podrzava suverenitet jedne drzava, a ne podrzava suverenitet druge. I tako u krug. Boze sacuvaj.ioannes wrote:nadam se da isto tako pravdas i cijenis dzihadiste koji idu u Siriju ratovat, i oni se bore za pravednu stvar,barem u njhovim ocima gledajuci.Opetja033 wrote:Kakvi god da su, dosli su u Ukrajinu da brane suverenitet i teritorijalni integritet jedne medjunarodno priznate drzave - u njenim medjunarodno priznatim granicama.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#24139 Re: Ukrajina
sloboda ukrajini
dole zli ruski agresor
dole zli ruski agresor
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#24140 Re: Ukrajina
ma jaH tvoj dedo otišo u njemačku...pa danas ide hiljade mladih u njemačku jer ovi ovdje ih pokradoše i ostaviše na ledini, biroi nezaposlenih na stotine hiljada, dobrotvorne kuhinje rade punom parom, ne mogu kupit hljeba a ne jebenu čokoladu...de mani se šuplje i tvog dede...Maharadza wrote:
Pa da, a moj dedo ostavio ženu sa troje djece i otišao raditi u Njemačku kao gastarbajter "onako", jer mu je bilo PREfino u "socijalističkoj utopiji", pa da malo osjeti kako se robuje za imperijalističke "robovlasnike", a nipošto jer kao fizikaner u jednoj gipsari na brdovitom balkanu nije mogao dovoljno zaraditi da mu na kraju mjeseca ostane dovoljno kako bi barem djetetu JEBENU ČOKOLADICU mogao kupiti!![]()
PS. Ne moram spominjati kako je nakon odlaska u mrski imperijalističko-kapitalistički pakao, svojoj djeci donosio i kupovao ISKLJUČIVO NAJSKUPLJU LINDT i MILKA ČOKOLADU!
- Ali Kemal
#24141 Re: Ukrajina
A sto nije poveo zenu i djecu?Maharadza wrote:Pa da, a moj dedo ostavio ženu sa troje djece i otišao raditi u Njemačku kao gastarbajter...
- General War
#24142 Re: Ukrajina
Bilo je prijatelju...otislo za siriju sto je moglo...znali su oni i to...UnscarD wrote: Pa normalno ... dok je unutar sistema, sluzi agendi i ponasa se prema instrukcijama i u skladu sa usvojenom politikom...tek kada izadje, moze reci ono sto stvarno misli. Misljenje ljudi koji vise nisu dio sistema je uvijek iskrenije i vaznije od javno proklmovanih stavova onih koji su jos unutra.
Kao da Bush i Blair ili Kolin Powell nisu znali da u Iraku nema nikakvog oruzja za masovno unistenje? Znali su ali ih boli neka stvar.
Pa ovo imaju i novinari koji nikada ne smiju da pisu ukoliko to nije u skladu sa tzv."uredjivackom politikom" a kamoli politicari.
Misljenje onih koji "izadju" je dragocjeno.
Misljenje nekoga ko je izasao iz vlasti skoro se pika kao i moje...ima raznih razloga zasto neki ljudi mjenjaju stav, a griza savjesti je najzadnji razlog.
Novinari neka otovre svoje medijske kuce pa neka pisu sta hoce ako imaju sta, posebno na zapadu kojoj javnost ne placa niti pretplatu niti sta...
- JohnnyS
#24143 Re: Ukrajina
Kaligula I wrote:Danguba wrote:
![]()
jest se vama tesko sloziti...![]()
samo sloga ...... spasava.
BIVŠI HRVATSKI AMBASADOR U MOSKVI ZA JUTARNJI BOŽO KOVAČEVIĆ:
'Zapad je organizirao udar u Ukrajini' Ukrajina je poligon za odmjeravanje snaga Rusije i Amerike.
Šreder:
“Kršili smo međunarodno pravo 1999. kad smo napali Srbiju, isto se dešava na Krimu! Tamo smo mi poslali naše avione...na Srbiju i zajedno sa NATO snagama bombardovali jednu suverenu državu, a da pri tom nije postojala odluka Saveta bezbednosnti UN.”
"Bojazan da će kriza oko Krima eskalirati u krvavi sukob kakav je bio raspad Jugoslavije izrazio je i bivši predsednik Češke Vaclav Klaus, ali on, za razliku od predsednika Zemana, smatra da su krizi doprineli Evropska unija i SAD, time što su podržavale demonstrante u Kijevu."
" Član britanskog parlamenta George Galloway izjavio je da je Rusija dužna zaštititi svoje državljane i sugrađane, kao i svoje ekonomske i vojne interese na teritoriji Ukrajine koji su osigurani sporazumima.
Prema mišljenju ovog zastupnika, EU se treba distancirati od „neprilične i nerazumne pozicije vlasti SAD-a“. „Američka vlast je tijekom posljednjih 10-15 godina u mnoge zemlje poslala ogroman broj svojih trupa i okupirala ih“, podsjetio je Galloway. „Kriva je za smrt milijuna ljudi u tim zemljama.“
Zbog toga SAD nemaju nikakvo pravo „prekoravati drugu državu za mjere koje je poduzela u svezi sa situacijom na teritoriji svoga susjeda“, zaključio je."
"Bivši veleposlanik u Moskvi Jack Matlock skrenuo je pažnju na dvostruke standarde u politici SAD-a i savjetovao Obaminoj administraciji da ne drži predavanja drugima. „Rusi imaju osnova da tvrde kako je SAD zainteresiran za teritorijalnu cijelovitost samo onda kad to odgovara njihovim interesima, a kada im ne odgovara, onda je ignoriraju, kao u slučaju kad su zajedno sa saveznicima iz NATO-a povrijedili teritorijalnu cijelovitost Srbije, najprije stvorivši, a potom i priznavši neovisno Kosovo, ili kad su podržali odvajanje Južnog Sudana od Sudana, Eritreje od Etiopije i Istočnog Timora od Indonezije“, istaknuo je američki diplomat.
„Što se tiče ugrožavanja suvereniteta“, nastavio je Matlock, „Rusija može ukazati na to kako su vojne trupe SAD-a ušle u Panamu kako bi uhapsili Noriegu, ili u Irak s izmišljenim obrazloženjem da Saddam Hussein navodno posjeduje oružje za masovno uništenje, kako ubijaju ljude pomoću svojih bespilotnih letjelica u drugim zemljama itd.“
...kako ovo možeš objasnit...ni jedan među njima nije Srbin...
Božo Kovačević je Srbin.
- Domaci izdajnik
#24144 Re: Ukrajina
Budi miran evo stiže pomoć u borbi protiv zavojevača:japin_mutapi wrote:sloboda ukrajini
dole zli ruski agresor
http://www.reuters.com/article/2015/02/ ... CG20150211
Ukraine armed forces have taken delivery first batch of British-made 4x4 armoured vehicles AT105 Saxon. The vehicles were delivered to Odessa and transported by road to to Nikolaev and Kharkov to be upgraded. Ukroboronprom has purchased 75 armoured personnel carrier (APC) which were in storage in UK. The vehicles come with any weapons and will be equipped with a weapon station made in Ukraine.

-
jastuk1
#24145 Re: Ukrajina
Snimak sa zarobljenim novorusima je sad i na engleskom.
Fakat, izgleda da Ukrajinske trupe više mrze ove novoruse iz Ukrajine iz Donjecka, nego ove što im dolaze preko granice iz Rusije.
Fakat, izgleda da Ukrajinske trupe više mrze ove novoruse iz Ukrajine iz Donjecka, nego ove što im dolaze preko granice iz Rusije.
-
Kaligula I
#24146 Re: Ukrajina
...dobro, hajde onda da Srbina zamjenimo još jednim Amerikancem, umjetnik i intelektualac svetskog ranga...JohnnyS wrote:Kaligula I wrote:
Šreder:
“Kršili smo međunarodno pravo 1999. kad smo napali Srbiju, isto se dešava na Krimu! Tamo smo mi poslali naše avione...na Srbiju i zajedno sa NATO snagama bombardovali jednu suverenu državu, a da pri tom nije postojala odluka Saveta bezbednosnti UN.”
"Bojazan da će kriza oko Krima eskalirati u krvavi sukob kakav je bio raspad Jugoslavije izrazio je i bivši predsednik Češke Vaclav Klaus, ali on, za razliku od predsednika Zemana, smatra da su krizi doprineli Evropska unija i SAD, time što su podržavale demonstrante u Kijevu."
" Član britanskog parlamenta George Galloway izjavio je da je Rusija dužna zaštititi svoje državljane i sugrađane, kao i svoje ekonomske i vojne interese na teritoriji Ukrajine koji su osigurani sporazumima.
Prema mišljenju ovog zastupnika, EU se treba distancirati od „neprilične i nerazumne pozicije vlasti SAD-a“. „Američka vlast je tijekom posljednjih 10-15 godina u mnoge zemlje poslala ogroman broj svojih trupa i okupirala ih“, podsjetio je Galloway. „Kriva je za smrt milijuna ljudi u tim zemljama.“
Zbog toga SAD nemaju nikakvo pravo „prekoravati drugu državu za mjere koje je poduzela u svezi sa situacijom na teritoriji svoga susjeda“, zaključio je."
"Bivši veleposlanik u Moskvi Jack Matlock skrenuo je pažnju na dvostruke standarde u politici SAD-a i savjetovao Obaminoj administraciji da ne drži predavanja drugima. „Rusi imaju osnova da tvrde kako je SAD zainteresiran za teritorijalnu cijelovitost samo onda kad to odgovara njihovim interesima, a kada im ne odgovara, onda je ignoriraju, kao u slučaju kad su zajedno sa saveznicima iz NATO-a povrijedili teritorijalnu cijelovitost Srbije, najprije stvorivši, a potom i priznavši neovisno Kosovo, ili kad su podržali odvajanje Južnog Sudana od Sudana, Eritreje od Etiopije i Istočnog Timora od Indonezije“, istaknuo je američki diplomat.
„Što se tiče ugrožavanja suvereniteta“, nastavio je Matlock, „Rusija može ukazati na to kako su vojne trupe SAD-a ušle u Panamu kako bi uhapsili Noriegu, ili u Irak s izmišljenim obrazloženjem da Saddam Hussein navodno posjeduje oružje za masovno uništenje, kako ubijaju ljude pomoću svojih bespilotnih letjelica u drugim zemljama itd.“
Božo Kovačević je Srbin.
http://hr.rbth.com/politics/2014/10/02/ ... 30385.html
"Kad je došao Mihail Gorbačov na vlast, u meni se, kao i kod mnogih drugih, stvorila nada da će zavladati mir. U razdoblju od 1986. do 1989. činilo se da će se ta nada i ostvariti. No kad je SAD u 1989. upao u Panamu, bio sam razočaran. Imao sam utisak da su se urušile sve nade da će nastati novi svjetski poredak. Nakon raspada Sovjetskog Saveza ponovno se pojavila nada da će doći promjene. Ali ne. Bush je izopačio sve ono u što sam vjerovao u djetinjstvu i mladosti. Vidio sam da je SAD iskrivio onaj duh i atmosferu u kojoj su bili sklopljeni sporazumi između Gorbačova i starijeg Busha o pitanjima ujedinjenja Njemačke, raširenja NATO-a itd."
-
Kaligula I
#24147 Re: Ukrajina
...tako otprilike reagiraju ljudi kad ostanu bez argumenata...Captain Ahab wrote:Koji si ti lik, izneses niz lazi, i kad ti se pokaze da su lazi, samo lagano predjes na nove laziKaligula I wrote:
...hajde smanji doživljaj...čime se klinčiš?...tebi ipak treba crtati neke stvari...Janukovič i njegov blok su bili većinski u ukrajinskom parlamentu, a što dokazuje pobjeda na legitimnim, slobodnim i demokratskim izborima iz 2010. godine...i kakao je to onda njegov blok mogao izgubit na regularan način?...odgovor je nikako, nego pod primjenom gole sile, prijetnje, zavrtanja ruku itd...ukrajinski parlament, pod kontrolom demonstranata, je donio odluku o smjenjivanju Janukoviča glasanjem 328:0...i to je tebi regularno, slobodno i demokratski?...iz tvojih upisa da se vidjeti da si medijski jedan dobro obrađen objekat...stoga i ne čudi tvoje slijepo vjerovanje zapadnim medijima...![]()
I ti bi kao nesto ozbiljno da diskutujes
-
sarajevoxxxx
#24148 Re: Ukrajina
Kaligula I wrote: BIVŠI HRVATSKI AMBASADOR U MOSKVI ZA JUTARNJI BOŽO KOVAČEVIĆ:
'Zapad je organizirao udar u Ukrajini' Ukrajina je poligon za odmjeravanje snaga Rusije i Amerike.
Šreder:
-
Kaligula I
#24149 Re: Ukrajina
...ne, prije bih rekao da su još sadašnji, jer su živi, zdravi i vrlo prisebni...a ako misliš na njih kao političke funkcere, e pa to i jeste ono što čudi...koja strana njihovih lica je prava, da li javna ili privatna?...ako znaš daj odgovor, bio bih ti neizmjerno zahvalan...General War wrote:Al su svi nekakvi "BIVSI"Kaligula I wrote: BIVŠI HRVATSKI AMBASADOR U MOSKVI ZA JUTARNJI BOŽO KOVAČEVIĆ:
Šreder:
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#24150 Re: Ukrajina

vidjaj Mordoru šHo se probudjašHe apetiti