Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Raigor Stonehoof

#24101 Re: Android OS

Post by Raigor Stonehoof »

zar si nam bas morao opisati da je osoba otisla u penziju i da ste ostali prijatelji :D
Better Man

#24102 Re: Android OS

Post by Better Man »

Nisam. Nego spomenuo onako usput.
MeanMachine

#24103 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

Ne znam da li je neko već postavio ovu informaciju ali i da jeste nije suvišno ponoviti: po mnogima najbolji launcher "Nova Launcher Prime" je trenutno snižen na 0,99$ što je odlična cijena u odnosu na standardnu koja je nekoliko dolara iznad ove akcijske (ukoliko se dobro sjećam) :thumbup:

Evo i direktan link na ovu aplikaciju u Play Store:

https://play.google.com/store/apps/deta ... cher.prime
avaks

#24104 Re: Android OS

Post by avaks »

Davno kupljen i vrijedi mnogo ali mnogo više od 1$... Preporuka!
Maharadza

#24105 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Ma najjači launcher ubjedljivo, ništa revolucionarno ali funkcionalno i stabilno uvijek. :thumbup:
Raigor Stonehoof

#24106 Re: Android OS

Ne kontam potrebu za launcherima :D
Sanjarko

#24107 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

Joj nista ne znam skoro na ovom Nugatu. Niti ima upustvo za Leagoo KIICAA Power negdje na internetu. Nista skoro ne znam na njega kao na starom sa Kitkatom. Jb-te izgleda sam samo pare bacio dzaba mozda. Hajde valjda ga iskoristim koliko toliko. Ali fakat nista ne kontam skoro na njega niti ima upustva za ovaj smartfon.

Nesto jesam skontao ali slabo je to. Ne znam ni kako skrinshotovat na njemu. Na starom lakse bilo, samo se pritisne i cuva nazad tipka i uslika. Malo, malo mi se sam blututh pali, ukloniti Gugl onu traku sa glasovnim pretrazivanjem nemogu nikako, i izgleda se nemoze ukloniti, a ne znam kako izgasiti glasovno pretrazivanje na njoj itd.

Ma glup sam pravo za tehniku i sve mi se cini kako je poboljsavaju ona sve teza i teza za koristenje. Jb-te da za nijedan uredzaj ne dodze upustvo koji sam dobio dosad, barem nesto, pisano upustvo, na papiru. Hajde za stari smartfon sam nasao na internetu u obliku PDF-a ali za ovaj novi nema nigdje.
Mega Man X

#24108 Re: Android OS

Post by Mega Man X »

Uputstva za telefon?? Ne mogu da vjerujem.. :shock: :lol:

Ako ti je Android prekomplikovan (u suštini nije, samo treba sve isprobati), drži se iOSa onda.. šta drugo da čovjek kaže..
Sanjarko

#24109 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

Mega Man X wrote:Uputstva za telefon?? Ne mogu da vjerujem.. :shock: :lol:

Ako ti je Android prekomplikovan (u suštini nije, samo treba sve isprobati), drži se iOSa onda..
Ma ovaj stari sa Kitkatom je bio pravo lagan za koristenje i bilo upustvo za njega, PDF, a za ovaj nema a Nugat ovo pola ne znam od opcija. Skroz drugacije opcije. Znam nesto osnovno ali dosta toga nemoze sto je stari mogao ili ja ne znam. Evo kazem ovu traku sa Gugl pretrazivacem i glasovnim pretrazivanjem nemogu nikako da uklonim dok na starom sam mogao. Ne znam ugasiti glasovno pretrazivanje, ne znam gdje se nalazi. Ali nema veze polako valjda skontam kako, sta.
diablobih

#24110 Re: Android OS

Post by diablobih »

Sve ti je u postavkama. Screenshot radis tako sto drzis dugo dugme sa strane i onda pritisnes take a screenshot ili tako nesto, ostalo sve mozes pogasiti ili upaliti u postavkama :D
Sanjarko

#24111 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

diablobih wrote:Sve ti je u postavkama. Screenshot radis tako sto drzis dugo dugme sa strane i onda pritisnes take a screenshot ili tako nesto, ostalo sve mozes pogasiti ili upaliti u postavkama :D
Ma ne znam da ga j-bes. Nije isto ni blizu. A nece skrinshot sa dugmetom sa strane. Izgleda ide sa tipkama za gasenje i pojacavanje. Izgleda se one zajedno trebaju drzati da bi uslikao skrinshot. Ma hajde valja skontam kako, sta. Ne moram sve ni skontat, samo osnovno, jer za to i koristim vecinom smartfon. Ali mislio sam za vise ga koristit. Jb-ga trebao sam tablet mozda uzeti, ali nisam vidio ni jedan jeftin a solidan. Skupi prilicno pa se odluci za novi mobitel.
diablobih

#24112 Re: Android OS

Post by diablobih »

Vizionar 1985 wrote:
diablobih wrote:Sve ti je u postavkama. Screenshot radis tako sto drzis dugo dugme sa strane i onda pritisnes take a screenshot ili tako nesto, ostalo sve mozes pogasiti ili upaliti u postavkama :D
Ma ne znam da ga j-bes. Nije isto ni blizu. A nece skrinshot sa dugmetom sa strane. Izgleda ide sa tipkama za gasenje i pojacavanje. Izgleda se one zajedno trebaju drzati da bi uslikao skrinshot. Ma hajde valja skontam kako, sta. Ne moram sve ni skontat, samo osnovno, jer za to i koristim vecinom smartfon. Ali mislio sam za vise ga koristit. Jb-ga trebao sam tablet mozda uzeti, ali nisam vidio ni jedan jeftin a solidan. Skupi prilicno pa se odluci za novi mobitel.
onda pokusaj sa tipkom smanjivanja zvuka i tipke sa strane za gasenje. Ali bi trebalo da moze samo kada duze drzis tipku za gasenje, da izleti popup gdje mozes screen shot uraditi.
Sanjarko

#24113 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

Ma valjda skontam. Jb-ga ni sat ga mozda nisam upalio. Veceras cu cackat oko njega pa vidim sve. Neke sam stvari skontao, a nesto nemoze izgleda. Kao sto sam napisao, ona traka Guglova se nemoze ukloniti na ovom telefonu izgleda. Pa cu vidjeti ima li se igdje da se ona blokira.
Raigor Stonehoof

#24114 Re: Android OS

Smanjivanje zvuka i power button, drzi ih zajedno 2sekunde i napravices screenshot
vatrogasac

#24115 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

Apple ode pod Others. Nokia se vraća.

Image

Image

https://www.gsmarena.com/the_20_most_po ... -28892.php
Dr Kova

#24116 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Raigor Stonehoof wrote:Ne kontam potrebu za launcherima :D
+1. Prestao ih koristiti na S7, i ne namjeravam dalje
Mega Man X

#24117 Re: Android OS

Post by Mega Man X »

Drago mi je da je raja konačno skontala da ne treba da se kune u Apple te da imaju mnogo bolje i mnogo jeftinije alternative.

iOSovo proljeće davno prošlo, Android je budućnost.

A kada smo kod launchera, iskreno na S7 mi ne smeta TouchWiz ali nekako mi Nova Launcher ipak ima ono više mogućnosti :D
avaks

#24118 Re: Android OS

Post by avaks »

Raigor Stonehoof wrote:Ne kontam potrebu za launcherima :D
Da osvježiš dizajn telefona, znači da iscijediš android samo tako... Kome stock dosadi imaš more opcija sa svakim launcherom...
Od početnog ekrana, ikona (veličina, raspored, izgled), zezancija sa app drawerima, boje, folderi itd itd.
A uvijek možeš vratiti na stock :D

Imaš još dosta ovakvih videa zašto je potreba za launcherima:
Quaresma

#24119 Re: Android OS

Post by Quaresma »

vatrogasac wrote:Apple ode pod Others. Nokia se vraća.

Image

Image

A budzet HMDa za reklamiranje nokija telefona iznosi jednu marku.

Odlicno je ovo za pocetak
Raigor Stonehoof

#24120 Re: Android OS

Zar nije jednostavnije instalirat jednu od mora besplatnih tema... I na proslom Xiaomiu i na S8+ koji sad nosam, nova tema je udaljena par klikova.
mufa1

#24121 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Quaresma wrote:
vatrogasac wrote:Apple ode pod Others. Nokia se vraća.

Image

Image

A budzet HMDa za reklamiranje nokija telefona iznosi jednu marku.

Odlicno je ovo za pocetak
A sta predstavlja ova tabela uopste?? To sto je neko nakliko na nekoj stranici, ne znači da je isto toliko i prodatih telefona.. A složili se ili ne, prodaja je jedino mjerilo kolilo je neki telefon ili proizvodjac popularan.. Ova tabela je glupost čista..
avaks

#24122 Re: Android OS

Post by avaks »

Raigor Stonehoof wrote:Zar nije jednostavnije instalirat jednu od mora besplatnih tema... I na proslom Xiaomiu i na S8+ koji sad nosam, nova tema je udaljena par klikova.
Nekome kome odgovara i jeste ali nije u tome poenta.
Recimo kod funkcionalnosti, ti na Samsungu ne možeš promijeniti gdje će ti biti app drawer ikona, ona je zakucana desno i tako je.
Ja od Androida 2 navikao da je u sredini i bez launchera nema te teme koja će mi to omogućiti (samo jedan od primjera).
Doduše zadnjih godinu dana i ne koristim to nego kao na Pixelima samo swipe na gore.
Naštimam recimo na dvoklik da mi ugasi ekran (pošto sam prije Samsunga imao LG i to mi odgovara) ili recimo da swipe odozgo (na pola ekrana) dobijem statusnu traku i obavijesti (ne moraš sa dvije ruke jer malo ko na s8+ može jednim prstom od dna do vrha da dobavi).
Ili kada otvorim aplikacije da mi gore/dole ide scroll a ne lijevo desno kao i da mogu sakriti aplikacije koje mi ne trebaju a po defaultu ih ne možeš disable ni ukloniti sa Samsunga (ne želim da rootam telefon zbog garancije).
Pa onda hoću da su mi ikone na 130% odnosno dosta veće i da su u 5 redova po 4 kolone a sve to jedan launcher omogući bez ikakvog roota i zezancija.
Kao što rekoh puno toga Nova Prime nudi a da nije samo vizuelno (wallpaper, ikone) što primjera radi tema može da promijeni...
Raigor Stonehoof

#24123 Re: Android OS

:-) dobro, postujem, svakom svacije. meni nije nikad palo na pamet da bih eto saltao aplikacije gore dole umjesto lijevo desno, ili nesto radio s jednim umjesto dva prsta... valjda si "biće navike", ne znam ima li na nasem taj izraz :D
avaks

#24124 Re: Android OS

Post by avaks »

A ne patim toliko od navika ali me zna neka glupost živcirati kao te aplikacije na Touchwizu ilitiga sada na Samsung Experience :mrgreen:
Zašto je zakucana i ne možeš promijeniti samo oni znaju :lol:
Uglavnom s vremena na vrijeme sebi promijenim font, ikone, pozadine normala eto čisto da osvježim malo telefon...
Ne patim toliko od navika odnosno priviknem se brzo a pogotovo ako je nešto bolje i lakše a launcher omogući dosta nekih stvari pa preporuka za Novu i ko voli da čačka često tako nešto :thumbup:
Sanjarko

#24125 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

Raigor Stonehoof wrote:Smanjivanje zvuka i power button, drzi ih zajedno 2sekunde i napravices screenshot
Skontao sam, samo jb-no tako. Na starom lakse bilo, samo na jednu tipku i to nazad. Nego ovo nije izgleda na ovom Kinezu Nugat nego njihov izgleda sistem na Nugatu baziran. OS neki Freeme ili tako nesto.

Sad ova traka zamrzla i nece nista da izbaci kada je pritisne. Cackao sam nesto i nesto gasio, i sta sam cacno, pojma nemam, niti kako sam je ugasio. A nikako se nemoze ni pomjeriti ni ukloniti.

:jbt:
Post Reply