Sirija vol. 2

Locked
insomnia78

#24101 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Sto je najgore niti ovi nabrojani ne podrzavaju jedni druge :lol:
Kikibombona

#24102 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote: budi onda covjek od principa pa podrzi da Kiprani isto tako slome Turke na Kipru.
Nije isto. Turska je izvrsila invaziju na Kipar nakon sto je postalo vrlo vjerovatno da ce grcka ekstremna desnica pripojiti Kipar Grckoj - sto je krsenje vise relevantnih sporazuma potpisanih pred i nakon samostalnosti Kipra.
Pa ako ces biti legalista do kraja, onda priznaj pravo Kipranima da se pridruze Grckoj ako je to njihova volja. Referendum i sve legalno. Tako je bilo i kod nas. Referendum i lijepo se odvojili od Jugoslaviji. Budi ovdje veoma oprezan, mogao bi iznijeti argument koji ce ici u prilog srpskoj politici. :D

Evo, zamisli situaciju, Turska demokratska drzava...!?
Da li oni imaju pravo sklapati saveze kakve god zele, ako vecina na referendumu tako odluci?
Kikibombona

#24103 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
E jebo ti takve principe kad toliko razlicite situacije,po potrebi,svedes na isto.
A kako bi ti razvrstao, po vjerskoj i nacionalistickoj liniji?

A meni je poznato da vjernici i nacionalisti umiju iskopati milijardu argumenata koji im idu u prilog.

Tako recimo Srbin (vjerski ili nacionalisticki orjentisan) podrzava odvajanja Krima i Karabaha, ali se zestoko protivi odvajanju Cecenije i Dagestana.
Tako recimo Bosnjak (vjerski ili nacionalisticki orjentisan) ne podrzava odvajanje Krima i Karabaha, ali podrzava odvajanje Cecenije i Dagestana.

I Srbin i Bosnjak imaju milijardu argumenata. :lol:

A meni sva cetiri primjera ista!
Vama totalno razlicita i posmatrate ih kroz prizmu nacionalizma i vjeskog fanatizma!
Znaci, zbogom objektivnosti!
Opetja033

#24104 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote: budi onda covjek od principa pa podrzi da Kiprani isto tako slome Turke na Kipru.
Nije isto. Turska je izvrsila invaziju na Kipar nakon sto je postalo vrlo vjerovatno da ce grcka ekstremna desnica pripojiti Kipar Grckoj - sto je krsenje vise relevantnih sporazuma potpisanih pred i nakon samostalnosti Kipra.
Pa ako ces biti legalista do kraja, onda priznaj pravo Kipranima da se pridruze Grckoj ako je to njihova volja. Referendum i sve legalno. Tako je bilo i kod nas. Referendum i lijepo se odvojili od Jugoslaviji. Budi ovdje veoma oprezan, mogao bi iznijeti argument koji ce ici u prilog srpskoj politici. :D

Evo, zamisli situaciju, Turska demokratska drzava...!?
Da li oni imaju pravo sklapati saveze kakve god zele, ako vecina na referendumu tako odluci?
Kiki ne provaljuj se.
1) Kipar u datom trenutku nije bio demokratska drzava, naprotiv. Na vlasti je bila vojna hunta, ekstremno desnicarska, koja je oborila legalno izabranog predsjednika i vladu i koja je
2) najavila pripajanje Kipra Grckoj. Sto se direktno kosi sa uslovima pod kojima je Kipar dobio samostalnost. U tom medjunarodnom sporazumu je jasno stajalo da se Kipar ne moze pripojiti nijednoj drugoj drzavi.

Sve to, dakle krsenje medjunarodnog ugovora koji su predstavljali same temelje kiparske samostalnosti, je dovelo do turske invazije.
To je jedini razlog sto je Turska prosla neokrznuta sa invazijom, imali su pravne temelje.
Kikibombona

#24105 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: Kiki ne provaljuj se.
1) Kipar u datom trenutku nije bio demokratska drzava, naprotiv. Na vlasti je bila vojna hunta, ekstremno desnicarska, koja je oborila legalno izabranog predsjednika i vladu i koja je
2) najavila pripajanje Kipra Grckoj. Sto se direktno kosi sa uslovima pod kojima je Kipar dobio samostalnost. U tom medjunarodnom sporazumu je jasno stajalo da se Kipar ne moze pripojiti nijednoj drugoj drzavi.

Sve to, dakle krsenje medjunarodnog ugovora koji su predstavljali same temelje kiparske samostalnosti, je dovelo do turske invazije.
To je jedini razlog sto je Turska prosla neokrznuta sa invazijom, imali su pravne temelje.
Kakve pravne temelje?

Sjeverni Kipar niko nije priznao, kao sto nije ni Krim.

Srbi na isti nacin pravdaju okupaciju Krima. Na vlast dosla vojna hunta, svrgnut legalno izabran predsjednik, pa je Rusija morala zastiti svoj narod na Krimu i Donbasu.

Za sve zivo postoji opravdanje. Pa i za ovaj nas rat ima milijardu opravdanja.

Poenta je da su za pravoslavca pravoslavci uvijek u pravu a za muslimana muslimani uvijek u pravu. A ja sa strane vidim da ste i jedni i drugi zestoko neprincipijelni. I to nisu izuzeci, to su pravila.
Co0l

#24106 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
E jebo ti takve principe kad toliko razlicite situacije,po potrebi,svedes na isto.
A kako bi ti razvrstao, po vjerskoj i nacionalistickoj liniji?

A meni je poznato da vjernici i nacionalisti umiju iskopati milijardu argumenata koji im idu u prilog.

Tako recimo Srbin (vjerski ili nacionalisticki orjentisan) podrzava odvajanja Krima i Karabaha, ali se zestoko protivi odvajanju Cecenije i Dagestana.
Tako recimo Bosnjak (vjerski ili nacionalisticki orjentisan) ne podrzava odvajanje Krima i Karabaha, ali podrzava odvajanje Cecenije i Dagestana.

I Srbin i Bosnjak imaju milijardu argumenata. :lol:

A meni sva cetiri primjera ista!
Vama totalno razlicita i posmatrate ih kroz prizmu nacionalizma i vjeskog fanatizma!
Znaci, zbogom objektivnosti!
Ne prebrojavam ja krvna zrnca kao ti,niti dijelim ljude na vjernike i nevjernike.Ti da si iole objektivan,kakvim se smatras,a ne neobjektivni fanatik,i sam bi bio svjestan da se ne radi o istim stvarima.Kategorizirati tako kompleksne situacije samo na osnovu ko za koga navija je nonsens i iskljucuje te iz svake smislene rasprave po tom pitanju.
A ti nastavi smarat o svojoj objektivnosti i principijelnosti ali bojim se da neces naci ozbiljnog sagovornika.
Opetja033

#24107 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote: Kiki ne provaljuj se.

Kakve pravne temelje?

Sjeverni Kipar niko nije priznao, kao sto nije ni Krim.

Srbi na isti nacin pravdaju okupaciju Krima. Na vlast dosla vojna hunta, svrgnut legalno izabran predsjednik, pa je Rusija morala zastiti svoj narod na Krimu i Donbasu.

Za sve zivo postoji opravdanje. Pa i za ovaj nas rat ima milijardu opravdanja.

Poenta je da su za pravoslavca pravoslavci uvijek u pravu a za muslimana muslimani uvijek u pravu. A ja sa strane vidim da ste i jedni i drugi zestoko neprincipijelni. I to nisu izuzeci, to su pravila.
Brkas samu invaziju i Sjeverni Kipar. Invazija je imala pravne temelje (krsenje sporazuma pod kojim je Kipar i dobio samostalnost).
Na kraju krajeva odgovornost za sadasnje stanje snosi grcki dio Kipra. Oni su odbili UN plan (Annanov) o integraciji ostrva. I Turska i Sj. Kipar su ga prihvatili.

Kakva vojna hunta u Ukrajini, jesi li ti normalan?! Nije bio u pitanju vojni udar nego revolucija.
Preko 75% Ukrajinaca zeli EU integracije i ne postoji nikakav medjunarodni sporazum koji ih moze sprijeciti po tom pitanju.
Za razliku od kiparskog slucaja.

Dokazujes nesto sto je nemoguce dokazati i gdje je nemoguce praviti paralele.
Kikibombona

#24108 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Brkas samu invaziju i Sjeverni Kipar. Invazija je imala pravne temelje (krsenje sporazuma pod kojim je Kipar i dobio samostalnost).
Na kraju krajeva odgovornost za sadasnje stanje snosi grcki dio Kipra. Oni su odbili UN plan (Annanov) o integraciji ostrva. I Turska i Sj. Kipar su ga prihvatili.

Kakva vojna hunta u Ukrajini, jesi li ti normalan?! Nije bio u pitanju vojni udar nego revolucija.
Preko 75% Ukrajinaca zeli EU integracije i ne postoji nikakav medjunarodni sporazum koji ih moze sprijeciti po tom pitanju.
Za razliku od kiparskog slucaja.

Dokazujes nesto sto je nemoguce dokazati i gdje je nemoguce praviti paralele.
Malo se sjecam tog Ananovog plana. Grci su trazili da u sporazum bude ukljucen povratak imovine i ljudi u okupirani dio Kipra. Turci su odbili i tu je sporazum pao.

Ukrajina je demokratska zemlja. Kakva revolucija? Mogli su sacekati izbore i cao. Jasno kao dan da je 'revolucija' bila narucena izvana.

Vidis kako podrzavas 'revoluciju' u Ukrajini a ne podrzavas REVOLUCIJU u Egiptu sa kojom je skinut sa vlasti faraon Mursi.

Kako muslimani vazda u pravu, oni pravovjerni, a kjafiri bas nikad!?

Ima tu nesto! :skoljka: :oops: :evil: :lol:
Kikibombona

#24109 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Ne prebrojavam ja krvna zrnca kao ti,niti dijelim ljude na vjernike i nevjernike.Ti da si iole objektivan,kakvim se smatras,a ne neobjektivni fanatik,i sam bi bio svjestan da se ne radi o istim stvarima.Kategorizirati tako kompleksne situacije samo na osnovu ko za koga navija je nonsens i iskljucuje te iz svake smislene rasprave po tom pitanju.
A ti nastavi smarat o svojoj objektivnosti i principijelnosti ali bojim se da neces naci ozbiljnog sagovornika.
Naravno da se radi o istim stvarima. Princip je isti, ostalo su nijanse.

Sve su to narodi koji zele biti slobodno, samo sto su se radi historijskih kretanja nasli u nesto drugacijim pozicijama.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#24110 Re: Sirija vol. 2

Post by emillio estevez »

Dobro jutro.

sto se tice Sirijie, za njih je izgleda kasno da ostanu jedinstveni.

Jogurt revolucija se je pretvorila u vnago revoluciju.

Lp.
Last edited by emillio estevez on 03/04/2016 07:28, edited 1 time in total.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#24111 Re: Sirija vol. 2

Post by emillio estevez »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Naravno da se radi o istim stvarima. Princip je isti, ostalo su nijanse.

Sve su to narodi koji zele biti slobodno, samo sto su se radi historijskih kretanja nasli u nesto drugacijim pozicijama.
Ili prevedno , tko je jaci taj kvaci !
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#24112 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote:
Zgoljo wrote: A reci mi kikice bombonice,Kurdistan,Royava,medjunarodna predstavnistva,Mile Ronhil i to,to je sve rega?Nista cjeloviti Sirija i Irak?
Covjece, ja imam principe!

Ja podrzavam nezavisan Kurdistan, nezavisnu Kataloniju, nezavisnu Ceceniju, nezavisno Kosovo, nezavisnu Palestinu itd itd.

Odmah mozes uociti da mi vjera nije odrednica!
Ne gledam ljude kroz vjeru kao sto radis ti!

Ako podrzavas silom slamanje Armena u Nagrano Karabahu, budi onda covjek od principa pa podrzi da Kiprani isto tako slome Turke na Kipru.

Al' ti si samo musliman, a ja sam takve doktorirao, znam kako im mozak frcera. :D
žalosno - ne gleda ljude kroz vjeru, a svaka druga vjernici ovo, vjernici ono, vaki su naki su, znam ja njih jebo njih ... gledaš ljude kroz nevjeru, doktorirao muslimane :lol: :lol:

što se tiče principa(gavrila) onda je i sadam husein u pravu kad je slamao pobunu kurda, iran i turska takođe
Novak20

#24113 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Uz pomoć turske artiljerije i američke avijacije rebelsi napreduju uz tursku granicu u borbi protiv isisa.

Image

Ofanziva na Al Eis nije prošla bez gubitaka po nusru i rebelse. Nije to baš da su se protivnici razbježali ko zečevi. 18+

https://twitter.com/Souria4Syrians

Zasjeda SAA u Daraa 18+
https://www.almasdarnews.com/article/sy ... ral-daraa/
http://www.liveleak.com/view?i=83c_1459652575

Pogodak granate na pobunjenički artiljerijski položaj.
http://www.liveleak.com/view?i=cd0_1459655145

SAA navodno ušla sa sjevera u Qaryatayn, borbe u samom gradu.
Maystor

#24114 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Isil je završio svoju epizodu u Karjatejnu !!! Heroji SAA i Hezbolaha vrše deratizaciju grada, kuću po kuću. Uskoro slijedi zvanično saopštenje o oslobađanju grada.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#24115 Re: Sirija vol. 2

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» DuckZz, exliberal-ex

mjesec

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» ifas, Idriz

trajno
Novak20

#24116 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Zgoljo

#24117 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Kikibombona wrote:
Zgoljo wrote: A reci mi kikice bombonice,Kurdistan,Royava,medjunarodna predstavnistva,Mile Ronhil i to,to je sve rega?Nista cjeloviti Sirija i Irak?

Ja podrzavam nezavisan Kurdistan, nezavisnu Kataloniju, nezavisnu Ceceniju, nezavisno Kosovo, nezavisnu Palestinu itd itd.

Ako podrzavas silom slamanje Armena u Nagrano Karabahu, budi onda covjek od principa pa podrzi da Kiprani isto tako slome Turke na Kipru.

Al' ti si samo musliman, a ja sam takve doktorirao, znam kako im mozak frcera. :D
Pa podrzavam ti ja da Grci silom slome Turke na Kipru,evo i navijam za njih :lol:
Znaci ti podrzavas sve separatiste,znaci podrzavas i nezavisnost PC?

I sta ti znaci to,ti si samo musliman.Odakle ti pravo da vrijedjas,ko si ti krele?

Horejšio,kakav je ovo fasisticki govor mrznje?
Kikibombona

#24118 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Zgoljo wrote: Pa podrzavam ti ja da Grci silom slome Turke na Kipru,evo i navijam za njih :lol:
Podrzavam sve narode koji se bore za samostalnost, ako pri tome borbu povedu na miran nacin i u slucaju da budu napadnuti ne cine organizovane zlocine.

Evo, ne moze jasnije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24119 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

koji je sljedeci grad na redu???
Omar500

#24120 Re: Sirija vol. 2

Post by Omar500 »

Pa vjerovatno ce krenuti na Al-Sukhnah, proci ce jos vremena dok se skine blokada sa Deir Ezzora, nazalost. Eno suska se o jos jednom programu obuke ''umjerenih'' pobunjenika, od strane SAD-a, a Erdogan kao dostavio spisak istih umjerenih, koji bi trebali biti obuhvaceni tim planom. Znamo kako ce to zavrsit :D
A sumnjiva su desavanja u Nagorno Karabahu, desila se bas u trenutku kada je Rusija dostavila UN-u podatke o ucescu Turske u naoruzavanju ISIS-a...slucajno ili ne? :D
ioannes

#24121 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Što nam Patak zaglavi u banovićima?
Rampage

#24122 Re: Sirija vol. 2

Post by Rampage »

Zgoljo wrote:
Kikibombona wrote:

Pa podrzavam ti ja da Grci silom slome Turke na Kipru,evo i navijam za njih :lol:

I sta ti znaci to,ti si samo musliman.Odakle ti pravo da vrijedjas,ko si ti krele?

Horejšio,kakav je ovo fasisticki govor mrznje?
Ti se kao sada iznenadio, nisi znao kako Kikijev mozak fercera:)?

Svi muslimani su qrčine (Turska, kao najjača muslimanska država, odnosno Turci su, btw, najveće qrčine), sve religije su zlo ali se ipak islam ističe kao daleko najveće zlo koje je ikada zadesilo čovječanstvo; on je protiv granica među ljudima ali podržava separatiste koji imaju cilj da postavljaju nove granice na račun država koje su (slučajno) "muslimanske", kao što su Turska, Irak, Sirija, Iran...

Ono što je zanimljivo je da njegov govor mržnje protiv muslimana ovdje prolazi bez ikakvih sankcija.
Ironmen

#24123 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Izgleda da su helikopteri Mi-28 odigrali znacajnu ulogu u oslobadjanju Qarantayn i daljnjem napredovanju SAA kroz pustinju.
Truba

#24124 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

a sto govorite protiv kikija na taj nacin...lik je ocito protiv svih abrahamovskih religija

garant je neki sektas :mrgreen: kurdoskopija...
Truba

#24125 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

ko zna sta nam Car sprema za pravoslavne blagdane
kad je za katoličke oslobodio dva grada :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
za mjesec je pravoslavni vaskrs pa cemo vidjeti...
mozda deblokada deira...
raka zguza i sprijeda???
Locked