lerdi wrote:privremeni wrote:lerdi wrote:Riješen jedan od največih problema sporta u gradu. Postignut dogovor: Sarajevski klubovi više neće plaćati osiguravanje utakmica
http://www.klix.ba/clanak/150420107
Samo raditi.

Znaci demolirane tramvaje, trolejbuse, stajalista, stotine policajaca sto prati razularenu masu (huskanu od tih istih klubova) po gradu, nastavljamo placati mi, stanovnici grada, bez obzira da li nas fudbal/nogomet interesuje i da li smo saglasni sa takvim razbacivanjem para.. U drugim sportovima nesto ne znam da su potrebna silna obezbjedjenja. A nema se para za kamere u javnom saobracaju, vecu kontrolu sumnjivih objekata u nocnim satima i slicne aktivnosti.
Cestitke novoj Vladi i DF-u, koji ovo pika kao svoj uspjeh!!
Gdje ti molim te vidje te razularene mase koje ruše sve pred sobom? Uostalom da bi se riješio tih masa bilo bi potrebno ugasiti sportske kolektive u gradu. Možda tebe ne interesuje sport ali isto tako postoji veliki broj poreznih obveznika koje interesuje. Iste te možda ne interesuje kultura ali je isto tako plačaju. Takav sistem. Ovo je jedan od goručih problema sporta u kantonu jer sportski kolektivi jednostavno nisu bili u stanju plačati enormne iznose za osiguranje sportskih događaja. Posao ministra je bio da ga riješi i čovjek je isti riješio. Ako čemo realno pričati puno više ljudi u gradu interesuje sport nego kultura a puno više se iz njihovih izdvojenih poreza do sada plačala kultura nego taj isti sport.
Pitaj nekoga ko je upoznat sa situacijom u sportu pa ćeš vidjeti kakav je uspjeh. Ova problem nije od jučer i doveo je u pitanje funkcionisanje velikog broja klubova. To što je Samer taj koji je velikim dijelom doprinjeo rješavanju problema nije razlog da se rješenju traže mane argumentujući tezama da će troškove preuzeti građani na sebe. Kao što rekoh postoje građani koji preferiraju samo sport ili samo kulturu ali svi plačamo i jedno i drugo. Čak postoje oni i koji nisu zainteresovani niti za jedno niti za drugo pa ih opet niko ne pita žele li plačati.
3 kluba predstavljaju sport u kantonu.... a kad me vec povlacis za jezik, taj kantonalni ministar izjavi sinoc, povodom otvaranja likovne izlozbe u Vijecnici,na kojoj je prikazan zivot u Sarajevu na kraju 19.stoljeca,a obiljezen dan otvaranja Vijecnice, mislim 1986.-ta da je bila, slijedece:
"... I DA ZIVOT SA SLIKA PONOVO VRATIMO U NASU SADASNJOST". Masala ministre, nego gdje je sada Vajzovicka (zvana zarez, jer kad je progovarala u Skupstini kantona, progovarala je o gramatickim greskama u razmatranim materijalima, dalje nije isla, barem javno), da poduci ovo svoje stado sta i kako reci.
Na tvoje pitanje o razularenoj masi koje ti nisi vidio/la u gradu, ocito je da ne zivimo u istom. Ili ono sto je za mene divljastvo, za tebe je civilizacijsko ponasanje, odavno nije netko usetao na teren u kociji pa da se ta fina raja upisa od srece.