Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#24101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:Prvi potez Reufa, poskupljenje struje ...

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... red-ferkom
radim i redovno plaćam račune.....kaznite me!

molim vas povećajte mi cijene struje, vode, povećajte porez na moja primanja kako bi finansirali svoje džipove, audije, pasate i mogli kanut svako malo po stoju sirotinji da se ne spaljuje
pumica

#24102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

Orange Revolution wrote:Napravi Face nekakvu anketu u Sutorini,većina reće da je to Crnogorsko,šta sad da se radi? Da zaratimo s Crnogorcima,Balkan navikao da se kolje zbog međa ili šta već.
Pita li ko te ljude šta oni kažu,kako se osjećaju,gdje misle da pripadaju ili će se to pitanje ovdje riješiti.Usput,pitanje Sutorine najviše liči na isforsiranu,nametnutu i dirigovanu priču onog što nosi cipele od 2000km,onog narcisa od profesora,naravno po nečijoj instrukciji..
Mozda bi se probrani Srbi u PC isjasnili da je PC ustvari Srbija...i sta onda?
JThomas

#24103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

i šta treba, takvi da budemo?

šuplja za široke mase, da još koja bitna stvar gdje se vrti lova prođe ispod žita...
zippoo87

#24104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

ljudi,vlada formirana prije mjesec i kusur...radi li se sta ?
nigdje vijesti o radu,o poboljsanjima o novim zakonima
jedino sto cujem od Novalica je uvodjenje nekih novih nameta ,opet nameti,dizanje nameta...pa jbte,imam osjecaj da nekog totalno nepismenog stavimo na celo vlade,da bi izmislio barem JEDNU dobru stvar a ovi samo dizu namete a to je sve uvertira da se ponovo zaduze kod MMFa...jer MMF hoce sigurne novce nazad
StupskaBitanga

#24105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Nemoj tako otrili su da Reuf Bajrović ima omiljenu riječ
LAŽE
:D :D
Isto kao u vrtiću učiteljice laže laže nisam ja
zippoo87

#24106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

ja sam postavio ozbiljno pitanje,nije sprdancija
posto ne pratim previse TV,vecinom portale po netu...ne vidim nikakvih desavanja ili nekih pokusaja uredjenja bilo cega
zato i pitam na temi ,gdje ima osoba i iz samog DFa a i onih koji prate njihov rad
gospodja profiterka

#24107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gospodja profiterka »

zippoo87 wrote:ja sam postavio ozbiljno pitanje,nije sprdancija
posto ne pratim previse TV,vecinom portale po netu...ne vidim nikakvih desavanja ili nekih pokusaja uredjenja bilo cega
zato i pitam na temi ,gdje ima osoba i iz samog DFa a i onih koji prate njihov rad
Ma kakva crna dešavanja. Pošto svi plešu po tankoj žici, do lokalnih izbora su odlučili pognuti glavu i biti što tiši da šta golemo ne ukake. Svakih mjesec do dva će prirediti neku predstavu etničko-konfesionalnog leđnog stila da narod plješće, osim toga ništa bitno neće raditi. Poskupit će sve što može poskupiti. Pred izbore će zapjeniti, poslati botove na forume, pljuvati jedni po drugima i to ti je to.
GoldenSpoon

#24108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

zippoo87 wrote:ljudi,vlada formirana prije mjesec i kusur...radi li se sta ?
jedino sto cujem od Novalica je uvodjenje nekih novih nameta ,opet nameti,dizanje nameta...pa jbte,imam osjecaj da nekog totalno nepismenog stavimo na celo vlade,da bi izmislio barem JEDNU dobru stvar a ovi samo dizu namete a to je sve uvertira da se ponovo zaduze kod MMFa...jer MMF hoce sigurne novce nazad
Rade kako ne rade eno Reuf i Suljagic se slomise oko uklanjanja zastava po preduzecima, cime se predvidjaju veci prihodi i ostvarenje veceg profita, a naredne godine i otvaranje novih 2000 radnih mjesta :D
bh.tornjak

#24109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bh.tornjak »

GoldenSpoon wrote:
zippoo87 wrote:ljudi,vlada formirana prije mjesec i kusur...radi li se sta ?
Rade kako ne rade eno Reuf i Suljagic se slomise oko uklanjanja zastava po preduzecima, cime se predvidjaju veci prihodi i ostvarenje veceg profita, a naredne godine i otvaranje novih 2000 radnih mjesta :D
i treba poskidati.....drzavne firme nisu privatna svojina niti babovina/cacevina HDZ,hrvatskog naroda (niti bilo kojeg drugog naroda ili stranke)....
zippoo87

#24110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

znaci DF se ni po cemu nece razlikovati od SDA;HDZa,SDPa,HSPa,Lijanovica...a toliko su medili pred izbore :D

sto se tice afere oko skidanja...i ja sam za depolitizaciju javnih preduzeca...ali ta obiljezja bi trebala biti zadnji potez oko price o preduzecima a ne prvi,od kojeg niko nece imati koristi
clarion_

#24111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by clarion_ »

Obećavajuće riječi ministra u FMERI Raufa Bajrovića. Nevjerovatno je kako čudno zvuči najnormalnija stvar da menadžeri javnih preduzeća budu uspješni i sposobni ljudi a ne stranački poltroni. Npr. Karić jeste kadar SDP-a ali je od JP Autoceste napravio instituciju.

Naravno, ovdje uvijek ima dežurnih huškača i plaćenih forumaša koji su spremni napadati sve što je dobro i pozitivno a braniti kreatore sada već 20-ogodišnje dubioze u kojoj se nalazimo.

Naprijed DF ! :bih: :thumbup:
JThomas

#24112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

pa zvuči čudno jer znamo da se to neće desiti.
StupskaBitanga

#24113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

kad je za Autoceste HDZ bacio oko
lerdi

#24114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Riješen jedan od največih problema sporta u gradu. Postignut dogovor: Sarajevski klubovi više neće plaćati osiguravanje utakmica
http://www.klix.ba/clanak/150420107

Samo raditi. :thumbup:
VjecitiStudent

#24115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

lerdi wrote:Riješen jedan od največih problema sporta u gradu. Postignut dogovor: Sarajevski klubovi više neće plaćati osiguravanje utakmica

Javi se Ridjobradom na temu
http://forum.klix.ba/stranacki-botovi-n ... 35575.html
lerdi

#24116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

VjecitiStudent, who is currently on your ignore list, made this post.
Prvi koji se dovoljno potrudio da bude na listi. Čestitke. :thumbup:
VjecitiStudent

#24117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

privremeni

#24118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

lerdi wrote:Riješen jedan od največih problema sporta u gradu. Postignut dogovor: Sarajevski klubovi više neće plaćati osiguravanje utakmica

Znaci demolirane tramvaje, trolejbuse, stajalista, stotine policajaca sto prati razularenu masu (huskanu od tih istih klubova) po gradu, nastavljamo placati mi, stanovnici grada, bez obzira da li nas fudbal/nogomet interesuje i da li smo saglasni sa takvim razbacivanjem para.. U drugim sportovima nesto ne znam da su potrebna silna obezbjedjenja. A nema se para za kamere u javnom saobracaju, vecu kontrolu sumnjivih objekata u nocnim satima i slicne aktivnosti.
Cestitke novoj Vladi i DF-u, koji ovo pika kao svoj uspjeh!!
lerdi

#24119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

privremeni wrote:

Znaci demolirane tramvaje, trolejbuse, stajalista, stotine policajaca sto prati razularenu masu (huskanu od tih istih klubova) po gradu, nastavljamo placati mi, stanovnici grada, bez obzira da li nas fudbal/nogomet interesuje i da li smo saglasni sa takvim razbacivanjem para.. U drugim sportovima nesto ne znam da su potrebna silna obezbjedjenja. A nema se para za kamere u javnom saobracaju, vecu kontrolu sumnjivih objekata u nocnim satima i slicne aktivnosti.
Gdje ti molim te vidje te razularene mase koje ruše sve pred sobom? Uostalom da bi se riješio tih masa bilo bi potrebno ugasiti sportske kolektive u gradu. Možda tebe ne interesuje sport ali isto tako postoji veliki broj poreznih obveznika koje interesuje. Iste te možda ne interesuje kultura ali je isto tako plačaju. Takav sistem. Ovo je jedan od goručih problema sporta u kantonu jer sportski kolektivi jednostavno nisu bili u stanju plačati enormne iznose za osiguranje sportskih događaja. Posao ministra je bio da ga riješi i čovjek je isti riješio. Ako čemo realno pričati puno više ljudi u gradu interesuje sport nego kultura a puno više se iz njihovih izdvojenih poreza do sada plačala kultura nego taj isti sport.

Pitaj nekoga ko je upoznat sa situacijom u sportu pa ćeš vidjeti kakav je uspjeh. Ova problem nije od jučer i doveo je u pitanje funkcionisanje velikog broja klubova. To što je Samer taj koji je velikim dijelom doprinjeo rješavanju problema nije razlog da se rješenju traže mane argumentujući tezama da će troškove preuzeti građani na sebe. Kao što rekoh postoje građani koji preferiraju samo sport ili samo kulturu ali svi plačamo i jedno i drugo. Čak postoje oni i koji nisu zainteresovani niti za jedno niti za drugo pa ih opet niko ne pita žele li plačati.
privremeni

#24120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

lerdi wrote:
privremeni wrote:

Gdje ti molim te vidje te razularene mase koje ruše sve pred sobom? Uostalom da bi se riješio tih masa bilo bi potrebno ugasiti sportske kolektive u gradu. Možda tebe ne interesuje sport ali isto tako postoji veliki broj poreznih obveznika koje interesuje. Iste te možda ne interesuje kultura ali je isto tako plačaju. Takav sistem. Ovo je jedan od goručih problema sporta u kantonu jer sportski kolektivi jednostavno nisu bili u stanju plačati enormne iznose za osiguranje sportskih događaja. Posao ministra je bio da ga riješi i čovjek je isti riješio. Ako čemo realno pričati puno više ljudi u gradu interesuje sport nego kultura a puno više se iz njihovih izdvojenih poreza do sada plačala kultura nego taj isti sport.

Pitaj nekoga ko je upoznat sa situacijom u sportu pa ćeš vidjeti kakav je uspjeh. Ova problem nije od jučer i doveo je u pitanje funkcionisanje velikog broja klubova. To što je Samer taj koji je velikim dijelom doprinjeo rješavanju problema nije razlog da se rješenju traže mane argumentujući tezama da će troškove preuzeti građani na sebe. Kao što rekoh postoje građani koji preferiraju samo sport ili samo kulturu ali svi plačamo i jedno i drugo. Čak postoje oni i koji nisu zainteresovani niti za jedno niti za drugo pa ih opet niko ne pita žele li plačati.
3 kluba predstavljaju sport u kantonu.... a kad me vec povlacis za jezik, taj kantonalni ministar izjavi sinoc, povodom otvaranja likovne izlozbe u Vijecnici,na kojoj je prikazan zivot u Sarajevu na kraju 19.stoljeca,a obiljezen dan otvaranja Vijecnice, mislim 1986.-ta da je bila, slijedece:
"... I DA ZIVOT SA SLIKA PONOVO VRATIMO U NASU SADASNJOST". Masala ministre, nego gdje je sada Vajzovicka (zvana zarez, jer kad je progovarala u Skupstini kantona, progovarala je o gramatickim greskama u razmatranim materijalima, dalje nije isla, barem javno), da poduci ovo svoje stado sta i kako reci.
Na tvoje pitanje o razularenoj masi koje ti nisi vidio/la u gradu, ocito je da ne zivimo u istom. Ili ono sto je za mene divljastvo, za tebe je civilizacijsko ponasanje, odavno nije netko usetao na teren u kociji pa da se ta fina raja upisa od srece.
privremeni

#24121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

Evo i dio komentara na clanak:

trevizor
21.04.2015. u 08:49
+5

Ma ja necije zajebavanje na teret kantona. Sad da neko pita sta je sa radnicima nekih firmi bilo bi ko ih jebe. Al hljeba i igara vazda se moze naci. No koliko vidim negdje smo nasli para u kantonalnom budzetu. Hocemo li opet mi placati skuplje rezije il neke druge dadzbine kako bi neko mogao da onanise po kantonalnom budzetu. Svaka cast
5 0
! Prijavi komentar

sanvul
21.04.2015. u 06:57
+8

Ljudi Vi nebuloze podrzavate! To su sve privatni klubovi za koje ce kanton placati usluge za osiguranje. Igraci U FK Sarajevo (uzeo kao primjer) imaju placu cca 5000 KM sto je iznad svih mogucih prosjeka ove F…N drzave sto znaci da imaju dovoljno novca u klubu da bi platili i osiguranje utakmice. Tako ne podrzavajte nebuloze jer se time samo na racun losih privatnih klubova uskracuje razvoj nekog drugog sporta zbog dodatnog opterecenja budzeta!
13 5
! Prijavi komentar

vlačice
20.04.2015. u 22:12
+19

Bilo bi lijepo da MUP preuzme osiguranje sigurnosti kod igranja SVIH utakmica. Ali bi bilo lijepo i da se navijači ponašaju normalno, kulturno i civilizirano, čime bi izdaci za osiguranje utakmica bili minimalni. Huligane treba odstraniti sa sportskih terena, a prekršitelje kazniti tako žestoko da im više nikada ne padne na pamet izvoditi gluposti.
cadburry

#24122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

U vrijeme kada budžet KS grca u dugovima i deficitu, dugovanja koumnalnih preduzeća se mjere u stotinama miliona KM, 70% vode se gubi zbog zastarjele vodovodne mreže, uz sve češće saobraćajne kolapse, pred sami krah javnog saobraćaja, u vrijeme kada sigurnost nikad nije bila na gorem nivou (i nakon zapošaljavanja preko 200 policajaca!) i kada svaki dan dobivamo prijtenje o isključenju grijanja, karikature od Rešidata, Koke i Konakovića guraju budžet u još dublja dugovanja bacanjem para poreznih obveznika na osiguranje utakmica.

Sutra ćemo platiti i osiguranje koncerta Ace Lukasa, a DF botovi će nas uvjeravati kako je to super jer većina ljudi (uključujući ministra nam kulture) voli Acu Lukasa.
privremeni

#24123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

cadburry wrote:U vrijeme kada budžet KS grca u dugovima i deficitu, dugovanja koumnalnih preduzeća se mjere u stotinama miliona KM, 70% vode se gubi zbog zastarjele vodovodne mreže, uz sve češće saobraćajne kolapse, pred sami krah javnog saobraćaja, u vrijeme kada sigurnost nikad nije bila na gorem nivou (i nakon zapošaljavanja preko 200 policajaca!) i kada svaki dan dobivamo prijtenje o isključenju grijanja, karikature od Rešidata, Koke i Konakovića guraju budžet u još dublja dugovanja bacanjem para poreznih obveznika na osiguranje utakmica.

Sutra ćemo platiti i osiguranje koncerta Ace Lukasa, a DF botovi će nas uvjeravati kako je to super jer većina ljudi (uključujući ministra nam kulture) voli Acu Lukasa.
To ti se samo pricinjava. Sve je ko secer, samo je nekolicina nas zlonamjerna. :oops:
Banksy

#24124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Od sljedeće sezone sve finansiranje osiguravanja svih utakmica premijer lige preuzet će kanton,

Što se tiče duga klubova prema MUP-u KS, koji postoji već nekoliko godina, njega bi također trebao preuzeti kanton.
:? :?

Umjesto ulaganja u omladinski, neprofitni, amaterski sport kroz finansijsko pokrivanje besplatnih sportskih sadržaja i aktivnosti koja sklanjaju djecu s ulica, DF, po starim receptima nacrtanim u SDA odmah nakon rata, našim novcem kupuje naklonost ''velikih''.

Kako jučer u kulturi, tako danas u sportu, tamo s Pašovićem i Jasmilom, ovdje s fudbalskim klubovima ...
lerdi

#24125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

privremeni wrote: 3 kluba predstavljaju sport u kantonu.... a kad me vec povlacis za jezik, taj kantonalni ministar izjavi sinoc, povodom otvaranja likovne izlozbe u Vijecnici,na kojoj je prikazan zivot u Sarajevu na kraju 19.stoljeca,a obiljezen dan otvaranja Vijecnice, mislim 1986.-ta da je bila, slijedece:
"... I DA ZIVOT SA SLIKA PONOVO VRATIMO U NASU SADASNJOST". Masala ministre, nego gdje je sada Vajzovicka (zvana zarez, jer kad je progovarala u Skupstini kantona, progovarala je o gramatickim greskama u razmatranim materijalima, dalje nije isla, barem javno), da poduci ovo svoje stado sta i kako reci.
Na tvoje pitanje o razularenoj masi koje ti nisi vidio/la u gradu, ocito je da ne zivimo u istom. Ili ono sto je za mene divljastvo, za tebe je civilizacijsko ponasanje, odavno nije netko usetao na teren u kociji pa da se ta fina raja upisa od srece.
Ne predstavljaju sport ali su to klubovi koji organizuju, pored Olimpica koji to radi samo par puta godišnje, najveće sportske priredbe u gradu. Više ljudi posjeti sportske događaje u mjesec dana nego sve kulturne ustanove u pola godine. Razlika je samo u tome što se te sve kulturne ustanove finansiraju direktno iz budžeta a klubovi ako dobiju čestitku za novu godinu dobro je. Vidiš li ti koji je to apsurd? Očito je da u gradu postoji više ljudi koji preferiraju sport nego kulturu ali po tebi ispada da se tom sportu ne bi trebalo ništa dati. To može biti samo u glavama onih koji ne vide dalje od svog nosa i svojih interesovanja. Problem je u tome što su kulturnjaci naučili da žive na budžetu pa sad kad se dalo malo i sportu onda doživljavaju to kao udar na vlastite đepove. Ovom gradu treba i kultura i sport. Oba segmenta se moraju tretirati podjednako i oba moraju određena sredstva dobivati iz budžeta ma koliko se to sviđalo ili ne umišljenoj kulturnjačkoj eliti.

Tvoje i primjedbe par tvojih istomišljenika se baziraju na onoj narodnoj "Vidi mu glave" po kojoj smo nadaleko poznati. Vrijedniji je ovaj potez ili eventualno pokretanje zemaljskog muzeja nego sve i jedna izjava koju je dao. Nek se "provaljuje" samo nek radi posao što se mene tiče. Ja ga ne plačam da šupljira i fino priča već da radi i sve dok povlači poteze koji imaju za cilj poboljšanje u bilo kojem segmentu društvenog života od mene će mati podršku. Kako on tako i ostali.
Post Reply