Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Telemach
#24101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@all
Trenutno za Nat Geo HD ne idu titlovi na srpskom jeziku, jer ih nema na izvoru sa kojeg preuzimamo kanal. Ukoliko se ukaže mogućnost za puštanje titla, kolege će dati sve od sebe da u narednom periodu titlujemo navedeni kanal .
Trenutno za Nat Geo HD ne idu titlovi na srpskom jeziku, jer ih nema na izvoru sa kojeg preuzimamo kanal. Ukoliko se ukaže mogućnost za puštanje titla, kolege će dati sve od sebe da u narednom periodu titlujemo navedeni kanal .
-
nekkem
#24102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da su stvari normalne, kao sto nisu, ne bi nam trebalo udruzenje, forum ili tako nesto nego bi se desilo sljedece:Mostarac_x wrote:korisnici usluga svugdje u svijetu osnuju svoje udruženje korisnika/potrošaća usluga i na taj način vrše pritiske na one koji odlučuju, samo se ovde u prazno piše i čeka se da neko drugi nešto pokrene i uradi.Npr forum korisnika usluga telemaha i slično, pa tražiš ono što može, daješ ideje nove predloge i slično.
1. Telemach bi se kao kompanija potrudio da saslusa i ispuni zelje svojih korisnika kako bi isti bili zadovoljni uslugom
2. Konkurencija bi se potrudila da reaguje na nezadovoljstvo korisnika zbog odnosa Telemach-a prema njima i preotme korisnike. U poslovnom svijetu je lakse doci na vrh nego ostati gore. Telemach je sad na vrhu, ali ako se uspavaju ili budu bezobrazni u odnosu prema korisnicima nece ostati tu, doci ce neko drugi.
Nazalost, ono sto mi vidimo da se desava je da se odredjene primjedbe ili zelje korisnika ignorisu od strane "nadleznog sektora", prvenstveno stvari tipa:
1. Pitanje o titlovima/sinhronizacijama na kanalima
2. Pitanja korisnika o uvodjenju novih kanala u ponudu (Arena Sport paket, Cinestar Premiere paket, H2 su samo neki od onih koji se pominju...)
3. Zalbe na nerazumnost politike po kojoj se za vise CAM modula pakete placa posebno (bas me zanima da li Telemach svojim providerima za kanale placa po receiver-u/modulu ili po korisniku koji potpise ugovor za uslugu)
U stvari, da budem precizniji, mozda se ne ignorisu, ali isto tako nema nikakve transparentnosti u procesu rjesavanja istih. Mozda nas iznenade pa osvane vijest da od prvog decembra svi imamo Arene, Cinestar, H2, CAM modula koliko hocemo na istom paketu... ali nekako sam skeptican. Konkurencijo, na tebe je red
Neko je dobro primjetio da se jako brzo reaguje kad treba ponuditi korisniku skuplju uslugu ili vezati korisnika novim, duzim ugovorom. Ostalo zavrsi u SPAM filteru
- Benq
#24103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve to stoji sto si napisao i slazem se s tobom , ali me ovo ubode u okonekkem wrote: Konkurencijo, na tebe je red
-
hipija
#24104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa preuzmite sa 16e ili 23.5e pa ce bitiTelemach wrote:@all
Imamo li odgovor za sinhronizaciju na Nickelodeon u Mostaru i nepostojanje iste u drugim gradovima u BiH, gdje pruzate usluge?
- Radar71
#24105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gdje se mogu korisnici oglasiti, ovo na forumu je sića1. Telemach bi se kao kompanija potrudio da saslusa i ispuni zelje svojih korisnika kako bi isti bili zadovoljni uslugom
- Benq
#24106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mozda je sica , ali opet svaka cast @Telemach , pogledaj ostale teme , nigdje nikog iz supporta da nekome pomogne, nego imas broj telefona pa kako ti bude..Radar71 wrote:Gdje se mogu korisnici oglasiti, ovo na forumu je sića1. Telemach bi se kao kompanija potrudio da saslusa i ispuni zelje svojih korisnika kako bi isti bili zadovoljni uslugom
- Radar71
#24107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislio sam općenito a ne na @Telemach sa foruma. Ko god stoji iza nicka brzo i efikasno je rješavao probleme, znam i iz vlastitog iskustva.Benq wrote:Mozda je sica , ali opet svaka cast @Telemach , pogledaj ostale teme , nigdje nikog iz supporta da nekome pomogne, nego imas broj telefona pa kako ti bude..Radar71 wrote:Gdje se mogu korisnici oglasiti, ovo na forumu je sića1. Telemach bi se kao kompanija potrudio da saslusa i ispuni zelje svojih korisnika kako bi isti bili zadovoljni uslugom
-
nekkem
#24108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ko god, ali konkurencija mora postojati. U Sarajevu je Logosoft najblizi tome, ili bar imaju najbolju perspektivu da se dovoljno rasire da budu konkurencija. Bez konkurencije Telemach nema razloga da radi ista, kao i bilo koja druga kompanija koja ima monopol. Imao ga je i BH Telecom pa sad gubi bitku na nekim frontovima jer su uspavani i ne rade nista.Benq wrote:Sve to stoji sto si napisao i slazem se s tobom , ali me ovo ubode u okonekkem wrote: Konkurencijo, na tebe je red, ko im je konkurecija u Sarajevu ? Do nedavno je bio HS , sad je to Telemach, ako mislis na Logosoft , oni su samo na pojedinim dijelovima grada. Bh Telecom ne moze biti konkurencija nikome , oni su smijesni sami sebi a kamoli drugom, ne znam ko vise..
-
nekkem
#24109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imao je Telemach svoj forum, ali su ga ugasili i presli ovdje. Nik @Telemach je, po svemu sudeci, zvanicni predstavnik kompanije Telemach na ovom forumu koji rjesava probleme ljudima i usput se bavi marketingom i prodajom usluga. To je klasicni customer support i ja to postujem, brzi su i prilicno efikasni kada je u pitanju podrska korisnicima oko tehnickih problema, upuceni u usluge koje nude (za razliku od ovih koji rade u poslovnicama ili se javljaju na telefone), mada i sama cinjenica da se time (primarno) bave na jednom portalu poput Klix-a govori nesto o ozbilnosti pristupa kompletnoj problematici. Ono sto tu nedostaje je komponenta za koju customer support nije nadlezan a to je kreiranje usluga i poslovna politika. To je dio koji trenutno, za mene kao korisnika, skripi u Telemach-u. Meni je licno udruzenje korisnika privatne kompanije zvanicno registrovano na sudu donekle nonsense, osim ako se bavi pravnim akcijama ispred grupe gradjana (dakle tuzbe za krsenje prava definisanih zakonom o zastiti potrosaca i slicno), a ne vidim da ovdje ima bas elemenata za tako nesto. Cisto sumnjam da ovo sto rade predstavlja krsenje zakona, ali ima ovdje pravnika pa mogu vise reci na tu temu.Mostarac_x wrote: Udruženje zvanično registrovano na sudu ili neki forum/sajt na kojem bi se razglabalo o ponudama i mogućnostima je itekako potreban, baš upravo zbog svih tih razloga koje si i naveo.Jedno je imati registrovano udruženje korisnika telemah nego ovo ovde, gdje se izgleda samo trudi nik @Telemach oko korisnika i svaka čast.Meni su takođe moduli problem želim modul na sve televizore bez dodatnih plaćanja.
Kompanija koja se bavi usluznom djelatnoscu bi trebala sama po sebi anketirati korisnike, pratiti komentare kroz social media/forume... tako da bi cinjenica da se ljudi ovdje gdje imaju zvanicnog predstavnika zale na nesto trebala da bude i vise nego dovoljna da se to uzme u obzir na odgovarajuci nacin.
- Benq
#24110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To i mene zanima , imam dva modulaMostarac_x wrote: Telemah je kupio svu tzv konkurenciju šta će od toga biti niko ne zna a posebno ovi korisnici velneta i hs koji su imali module po 2 ili 3 tv, kako će to riješit.
-
ivannn
#24111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ali zato idu na hrvatskomeTelemach wrote:@all
koliko znam službeni jezici u BiH su uz bosanski, srpski, također i hrvatski
a prijevod na kanalima poput CBS drama ili CBS reality je samo na hrvatskome
-
hipija
#24112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima na satelitu na 16e na kanalu koji je u sastavu DigitAlb a takodje i na 23.5e. Znaci to su kanali odakle bi se mogli preuzeti hrvatski titlovi.
-
NediM17
#24113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Telemach,Telemach wrote:@all
molim Vas da mi u PP dostavite podatak odakle uzimate Nat Geo HD, rado ću provjeriti da li postoji neki od BHS titlova u najkraćem roku.
- Telemach
#24114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozivamo Vas da dođete u naš Korisnički servis.Radar71 wrote:Gdje se mogu korisnici oglasiti, ovo na forumu je sića1. Telemach bi se kao kompanija potrudio da saslusa i ispuni zelje svojih korisnika kako bi isti bili zadovoljni uslugom
- agent_zero
#24115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zna li neko šta se sad kuca i browser da se provjeri jačina signala?
Meni i dalje puca veza na 2-3sec i onda se vrati.
Meni i dalje puca veza na 2-3sec i onda se vrati.
-
nekkem
#24116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo stvarno moram potpisatiMostarac_x wrote:Telemach wrote: Pozivamo Vas da dođete u naš Korisnički servis.
@Telemach - u korisnickim servisima ljudima daju netacne informacije, bar je tako meni i jos nekim ljudima koje poznajem bio slucaj sa ovima u BBI centru vise puta, pa kad im kazem da vi ovdje na forumu tvrdite drugacije onda kasnije zovu na telefon jer su provjerili sa centralom i ono sto su tvrdili da ne moze ipak moze.
-
probook
#24117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dobih i ja Telemach listu. Dosli ljudi, uzeli stari modul od Velneta, ubacili novi i to je to.
Sto se tice modula dodatnog placa se posebno paketi kanala koje izaberete, dakle nije kao d3kuca za 3,5 KM svi kanali iz paketa koji si odabrao.
Sto se tice modula dodatnog placa se posebno paketi kanala koje izaberete, dakle nije kao d3kuca za 3,5 KM svi kanali iz paketa koji si odabrao.
- Benq
#24118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala drug na informaciji , imam dva modula i pretpostavljao sam da ce tako i biti jer mi ne pada na pamet da placam modul dva puta. Ovo za dodatni modul i pakete .. nadam se da ce promijeniti tu politiku..probook wrote:Dobih i ja Telemach listu. Dosli ljudi, uzeli stari modul od Velneta, ubacili novi i to je to.
-
probook
#24119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nigdje veze...i druga stvar sto mi se ne svidja potpisivanje ugovora na 2 godine, a ne dobijas nista jer te tretiraju kao postojeceg korisnika. Kao 1 mjesec sve free... ja uzeo paket na godinu dana kao to je minimum i rekoh ne treba mi taj mjesec free sve. Nema logike uzeti ugovor 2 godine i ne dobijes nista, dodje co'ek novi prikljucak 2 godine dobije 6 mjeseci popust - u cemu je razlika?Benq wrote:Hvala drug na informaciji , imam dva modula i pretpostavljao sam da ce tako i biti jer mi ne pada na pamet da placam modul dva puta. Ovo za dodatni modul i pakete .. nadam se da ce promijeniti tu politiku..probook wrote:Dobih i ja Telemach listu. Dosli ljudi, uzeli stari modul od Velneta, ubacili novi i to je to.
A na kraju cu izgleda biti primoran uzeti d3 kuca ali o tom po tom, sa tim risiverima jer imam jos 2 tv i previse je placati za svaki tv posebno.
- Cracked
#24120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel ko slucajno uzeo modul za drugi tv u kuci a da prije toga nije imao D3 kao drugi? Pitam jer kad sam ja drugi D3 resiver uzimao nisam morao jednokratno placati nista, a sad za zamjenu drugog D3 u modul traze 25km. Ako zelim na oba TV-a da zamjenim znaci kosta me 50km!?
- Benq
#24121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kao postojeceg korisnika ?? Je li to sala neka ? Kako koji klinac mozes biti POSTOJECI korisnik Telemach usluga kad su te tek prikljucili u svoj sistem tj do juce si bio korisnik hajmo rec.. konkurencije ?probook wrote: Nigdje veze...i druga stvar sto mi se ne svidja potpisivanje ugovora na 2 godine, a ne dobijas nista jer te tretiraju kao postojeceg korisnika. Kao 1 mjesec sve free... ja uzeo paket na godinu dana kao to je minimum i rekoh ne treba mi taj mjesec free sve. Nema logike uzeti ugovor 2 godine i ne dobijes nista, dodje co'ek novi prikljucak 2 godine dobije 6 mjeseci popust - u cemu je razlika?
A na kraju cu izgleda biti primoran uzeti d3 kuca ali o tom po tom, sa tim risiverima jer imam jos 2 tv i previse je placati za svaki tv posebno.
I da , upravu si ovo za d3 kucu , i meni se svasta mota po glavi ali ko zna sta ce biti dok HS spoje , dok vidim koje kanale su moci gledati na drugom tv-u bez ikakve nadoplate..
-
probook
#24122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo lijeno mi slikati... Pise na prospektu bla bla 6 mjeseci gratis. Napomena za Velnet korisnike uz potpis na 24 mjeseca dobijaju 1 mjesec sve freeBenq wrote:Kao postojeceg korisnika ?? Je li to sala neka ? Kako koji klinac mozes biti POSTOJECI korisnik Telemach usluga kad su te tek prikljucili u svoj sistem tj do juce si bio korisnik hajmo rec.. konkurencije ?probook wrote: Nigdje veze...i druga stvar sto mi se ne svidja potpisivanje ugovora na 2 godine, a ne dobijas nista jer te tretiraju kao postojeceg korisnika. Kao 1 mjesec sve free... ja uzeo paket na godinu dana kao to je minimum i rekoh ne treba mi taj mjesec free sve. Nema logike uzeti ugovor 2 godine i ne dobijes nista, dodje co'ek novi prikljucak 2 godine dobije 6 mjeseci popust - u cemu je razlika?
A na kraju cu izgleda biti primoran uzeti d3 kuca ali o tom po tom, sa tim risiverima jer imam jos 2 tv i previse je placati za svaki tv posebno.![]()
I da , upravu si ovo za d3 kucu , i meni se svasta mota po glavi ali ko zna sta ce biti dok HS spoje , dok vidim koje kanale su moci gledati na drugom tv-u bez ikakve nadoplate..
-
probook
#24123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa valjda idu po sistemu Velnet korisnici svakako prelaze, nove koji ne koriste ni velnet ni tm nudimo akcijuMostarac_x wrote:tačno oni koji smišljaju tj menadžment nemaju mašte da privuku ponudama korisnike ili ne znaju.
- supercali
#24124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sta se smijes 2-3 vaspitne da dodbije da nikad mu ne padne na pamet da se oglasiMostarac_x wrote:Telemach wrote:Pozivamo Vas da dođete u naš Korisnički servis.Radar71 wrote: Gdje se mogu korisnici oglasiti, ovo na forumu je sića
- Maharadza
#24125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trio Grande Family

Last edited by Maharadza on 05/11/2015 12:09, edited 1 time in total.