TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#24076 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Na USO 2011. Novak je ono opalio i krenuo prema mrezi da cestita. Bio isfrustriran sto mu Fed na foru uze mec u kojem je bio bolji. Gledah kod jarana gdje je bila slaba slika, kontam aut i hajmo vani, subota je :mrgreen:

Jednostavno nikakve logike nema da na mec loptu igras udarac koji ce 99% zavrsiti na tribinama.
:thumbup:
drogon2

#24077 Re: TENIS

Post by drogon2 »

ultima_palabra wrote:Na USO 2011. Novak je ono opalio i krenuo prema mrezi da cestita. Bio isfrustriran sto mu Fed na foru uze mec u kojem je bio bolji. Gledah kod jarana gdje je bila slaba slika, kontam aut i hajmo vani, subota je :mrgreen:

Jednostavno nikakve logike nema da na mec loptu igras udarac koji ce 99% zavrsiti na tribinama.
Ma joj, bezveze ljudi pricaju majke mi. Niko ne kaze da stosta nesto nije potrebno da ono pogodi, al kad mi dodje i pocne totalno iskljucivat faktor srece u sportu pocne mi se srat majke mi. Jos pocne kao nesto spominjat mec Federera i Haasa sa RG 2009. :lol: kad je Federer pogodio liniju i kaze nije ni to sreca da bi ovo sto prica za Djokovica imalo smisla.

Lik je opalio i pogodio i to ti je.Da je potom izgubio,a ovo je ako se ne varam bila prva mec lopta niko ovo ne bi ni spomenuo,a ovako je to antologijski udarac isto kao sto bi recimo antologijski udarac bio onaj Federera u finalu Wimbledona 2008. kada je spasio mec loptu u tieabreaku cetvrtog seta onim passing winnerom iz bekhenda.
necko_hz

#24078 Re: TENIS

Post by necko_hz »

radostan dan wrote:

na 4.33 snimka, na istom meču, puši istu foru...i onda na presu kaže - sreća...
na 4.52 isto, 4.58 isto, 5.06 isto, šangaj, london...i još par slučajeva na snimku, sve vezano za federera, prije i poslije navedenih primjera.

e pantelija, pantelija, sram te bilo, imaš 100 godina a lažeš.
Ma ja, evo ih i na ovom klipu koliko hoćeš. Pogodio ih je nekoliko mislim i na Wimbledonu 2015, što sa forhend što sa bekend strane, a i prošle godine je u Cincinnatiju skinuo jedan identičan onom na US Opena.

Nafakali čovjek, jebiga. :mrgreen:
drogon2

#24079 Re: TENIS

Post by drogon2 »

Tacno se covjek zapita kako ovaj uopste dodje u situaciju da zaostaje dvije mec lopte ako moze udarit ovaj ritern kako hoce i kad hoce :lol: Da li on to pusti da zaostane dvije mec lopte kako bi bilo interesantnije idk
necko_hz

#24080 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Kažem ja, dati certifikat liku za najsretnijeg tenisera.

Uz potpis Drogona moćnog. Drogon reko, jbg. Nema rasprave. :mrgreen:

Uz potpis na certifikatu dati mogućnost da udari i smajli, da se vidi kako je smiješan i zajeban. :mrgreen:
drogon2

#24081 Re: TENIS

Post by drogon2 »

necko_hz wrote:Kažem ja, dati certifikat liku za najsretnijeg tenisera.

Uz potpis Drogona moćnog. Drogon reko, jbg. Nema rasprave. :mrgreen:

Uz potpis na certifikatu dati mogućnost da udari i smajli, da se vidi kako je smiješan i zajeban. :mrgreen:
Kaze covjek koji je pukao cak dva smajlija :D Fazon je sto nije da se u potpunosti ne slazem sa tobom,ali mi smeta to sto totalno iskljucujes faktor srece koji je sveprisutan u svim sportovima pa tako i u tenisu.
necko_hz

#24082 Re: TENIS

Post by necko_hz »

drogon2 wrote:Kaze covjek koji je pukao cak dva smajlija :D Fazon je sto nije da se u potpunosti ne slazem sa tobom,ali mi smeta to sto totalno iskljucujes faktor srece koji je sveprisutan u svim sportovima pa tako i u tenisu.
Šta ću, vidim da samo smajlije razumiješ. :mrgreen:

Nije ba problem jel se slažeš il ne slažeš, nego što odgovaraš tako kako odgovaraš pokušavanjem ismijavanja. :mrgreen:

Mislim, ne vrijeđam se ja, slobodno ti, ali umjesto što bi mogli normalno prodiskutovati završit ćemo tako što ćemo šukati jedan drugom do besvijesti, pa eto. :mrgreen:
ultima_palabra

#24083 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Pa i ti si isto razmisljao tada, sad dosla neka naknadna pamet :mrgreen:
necko_hz

#24084 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Jesam li pisao tada da je na sreću pogodio? Pitam jer se ne sjećam.

Ako jesam, slobodno me uvjeri i dostojanstveno se povlačim :mrgreen:
ultima_palabra

#24085 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

:sax:
necko_hz wrote:Jesam li pisao tada da je na sreću pogodio? Pitam jer se ne sjećam.

Ako jesam, slobodno me uvjeri i dostojanstveno se povlačim :mrgreen:
Ma ne sjecam se tacno, ali kako si tad pisao, vjerovatno da jesi :mrgreen:
Leopold_IV

#24086 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
zarko.filip

#24087 Re: TENIS

Post by zarko.filip »

Tomahawk11 wrote:Gdje ćeš to pitati, ko danas da je bilo, Novak zažmirio u stilu iskusnog igrača ruskog ruleta i raspalio :skoljka:

Smiješno i njemu kako je ovo ušlo :oops:
Sta mislis da li se pre meca analizira igra protivnika i kako i u kom procentu servira na mec loptu?U svakom vrhunskom sportu je protivnik analiziran do najsitnijih detalja i napravljena taktika na osnovu toga a faktor srece postoji ali se svodi na najmanju mogucu meru.I treninzi se prilagodjavaju tome.
Nego,na osnovu cega si napisao da je Novak tada zazmirio?Vidio si ili zato sto je to rekao Rodja? :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#24088 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

zarko.filip wrote: Sta mislis da li se pre meca analizira igra protivnika i kako i u kom procentu servira na mec loptu?U svakom vrhunskom sportu je protivnik analiziran do najsitnijih detalja i napravljena taktika na osnovu toga a faktor srece postoji ali se svodi na najmanju mogucu meru.I treninzi se prilagodjavaju tome.
Nego,na osnovu cega si napisao da je Novak tada zazmirio?Vidio si ili zato sto je to rekao Rodja? :mrgreen:
Svakako da se analizira igra protivnika.
Rogerov servis ne vraćaš onako, ne na meč loptu.
Kažem i tebi, pogledaj Novakov osmjeh nakon poena. U stilu - jebi ga, ušlo je :D
necko_hz

#24089 Re: TENIS

Post by necko_hz »

ultima_palabra wrote:Ma ne sjecam se tacno, ali kako si tad pisao, vjerovatno da jesi
:mrgreen:

Dosta mišljenja se promijeni s godinama u slučaju da si sposoban priznati svoje greške ako ih uvidiš ili ako se same okolnosti promijene. Svi znamo šta smo mislili o sve trojici i šta smo pisali o sve trojici. Prošlo je dosta godina, sva trojica su pokazali dosta toga. Bila bi ludost nakon svega imati isto mišljenje o njima kada su se dokazale i pokazale brojne stvari koje smo im se možda zamjerali tada ili koje su jednostavno bile nepoznate. To važi za svakog od njih. Ja ću svakako radije priznati grešku nego biti tvrdoglav i držati se iste priče samo kako bih odbranio svoje prethodne stavove bilo da su ti stavovi navijačke, lične ili neke druge prirode. Siguran sam da i ti sam ni o jednom od njih ne misliš isto ono što si mislio, recimo, 2011. godine. Ovo je samo objašnjenje zašto su moja mišljenja nekad i sad drugačija, pod uslovom da te zanimalo.

Što se tiče samog udarca, ne tvrdim jer se ne mogu sjetiti, ali mislim da ga nikad nisam karakterisao kao sretnim. Više kao potezom očajnika. I danas ga smatram potezom očajnika, ali činjenica da ga je udario i pogodio nema nikakve veze sa srećom. Pročitao servis, udario ritern, ušao. Sve to spada u njegove sposobnosti u datom trenutku. Sposobnosti čitanja servisa, sposobnosti kontrole tog servisa. Razlozi zbog kojeg se odlučio na to su irelevantni. kao što je irelevantno zašto je igrao servis&volej na meč loptu protiv Wawrinke na AO 2014. Kao što manjak sreće nema veze sa njegovim promašenim volejom tada, tako ni sreća nema veze što je pogodio ritern 2011.

Sreću bi bila da je udario ramom, a loptica ušla i skrenula putanju. Ili da je loptica kačila mrežu, pa pala iza nje. Ili da je jebeni Posejdon puhnuo pa je skrenuo u nebranjeni dio terena. Ali pošto se ništa od toga nije desilo, frajeru se samo može skinuti kapa, reći svaka čast, lud si momak, ušlo ti je, bravo. Sve ostalo je, objektivno, sviranje k*rcu i omalovažavanje. :mrgreen:
Leopold_IV

#24090 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

kao i obično, slažem se da se ne slažemo :wink:
necko_hz

#24091 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Odgovor je svakako bio namijenjen Ultimi, a za tebe mi je najvažnije da si živ i zdrav. :kakoste:
Leopold_IV

#24092 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

necko_hz wrote:Odgovor je svakako bio namijenjen Ultimi, a za tebe mi je najvažnije da si živ i zdrav. :kakoste:
BHF_Manijak

#24093 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

Ma ja nakon sto sam uzeo reket, pokusao uzeti, stao na teren, opalio jednom, pa drugi put, pa treci, a sve otislo u tri lijepe picke materine... Ma za mene je otad Aldin Setkic Federer i svima njima ja kurac popusim, kako god se zvali i igrali. :mrgreen: :mrgreen:

Dan te jebo sta je ono onako... Gledam, kontam kako god je opalis ma ici ce... Hoce qrac moj, jebo me sport. Jos onda fol sjednem i u toku meca govorim Rogere treb'o si je ovako opalit, invdalidu ne tamo, nego ovamo, Djokovicu nemoj tako nego ovako... Pa otac me jebo ludi! :mrgreen: :lol: :roll:
necko_hz

#24094 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Nova podloga na AO-u od 2020. godine, odnosno, novi proizvođač iste.

Nije više Plexicushion, već GreenSet.

https://www.tennis.com.au/news/2019/07/ ... e-supplier
drogon2

#24095 Re: TENIS

Post by drogon2 »

Gledam na kojim turnirima je ta podloga i ako ce isto bit na AO, Nadal ce dzaba ic na turnir. Ovo se koristi u Baselu, onom mastersu u Parizu i O2 areni :lol:
Point.

#24096 Re: TENIS

Post by Point. »

Dobar ovaj Damir, više je osvojio ženskih starlet srca nego mečeva. Ubleha klasična balkanska, malo ga krene i onda mu je sve sporedno važnije.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#24097 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Je l' to niko ne gleda ovu ljepoticu zvanu Kyrgios - Tsitsipas?
drndalo

#24098 Re: TENIS

Post by drndalo »

Poceo je kao Nole, da zeli da se svidi publici...

Na sta spade kuca Kyrgios-a... :run:
Blek Stena

#24099 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

Nema No1a nema komentara :?
Sta ovo braca rusi odrase ove polu germane :mrgreen:
ultima_palabra

#24100 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Ja jos kontam da ga ne ojadi Medvedev, neuvjerljiv bio citav turnir... inace tanak turnir skroz, i kod zena predaja u finalu.
Post Reply