Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
tramvajtrojka

#24076 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Ozimician wrote: 13/11/2022 01:39
tramvajtrojka wrote: 13/11/2022 01:37
et vidis sam sebe pobijas govoris da ti je sira perspektiva od KS, a ove sve mjere iz KS prepisane :lol: :lol: :lol: da nije smijesno bilo bi zalosno :mrgreen:
Neka, držite se vi KS i uživajte u tome.
pa logicno jer mi vidimo napredak i ti nam iz vana govoris da ga nema i da su svi isti jos dodatno izdajnici :lol: :lol: , pa ovo ne bi i TLN uspio u skecu smisliti :-) :-) :mrgreen:

razlika između KS i ostalih kantona je dok ostali kantoni su vjedva docekali da zakolju KS za budžet, KS obnovio studentske domove za studente iz tih kantona

il da se pitamo dal je finansiranje svih repki i kulturnih ustanova samo obaveza KS, il ima i ostatak federacije i drzave ako nece da učestvuju neka se zovu repke kantona Sarajevo a ne drzave :lol: :lol:

za to vas boli briga tu niste patriote :mrgreen: :mrgreen:
Dupli_skalp

#24077 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dupli_skalp »

tramvajtrojka wrote: 13/11/2022 01:48

pa logicno jer mi vidimo napredak i ti nam iz vana govoris da ga nema i da su svi isti jos dodatno izdajnici :lol: :lol: , pa ovo ne bi i TLN uspio u skecu smisliti :-) :-) :mrgreen:

razlika između KS i ostalih kantona je dok ostali kantoni su vjedva docekali da zakolju KS za budžet, KS obnovio studentske domove za studente iz tih kantona

il da se pitamo dal je finansiranje svih repki i kulturnih ustanova samo obaveza KS, il ima i ostatak federacije i drzave ako nece da učestvuju neka se zovu repke kantona Sarajevo a ne drzave :lol: :lol:

slam dunk :mrgreen: :thumbup:
dale cooper

#24078 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dale cooper »

Ozimician wrote: 13/11/2022 01:44
dale cooper wrote: 13/11/2022 01:41

Pa ja jarane živim u Tuzli, centru ovog jebenog TK-a i govorim ti upravo iz prve ruke.
Pa super, možeš li provjeriti onda da li je ovo sve usvojeno ili nije - ili neko ko je bolje upućen?

Ja sam na više mjesta pročitao da jeste, e sad, šta je realnost, fkt ne znam - jer ne koristim nikakve beneficije ni u KS ni u TK.
Pa rekoh ti da jeste ovo vezano za trudnice i još neke naknade, ali do toga je više došlo zbog prepucavanja ovih iz SDA TK sa kantonom
Sarajevo oko pondera, naravno ciljano dirigovano iz centrale SDA u Sarajevu. Mislim, dobro je što se ovo usvojilo i što je pokrenuto pitanje
raspodjele pondera. Ali ostaje upitna motivacija i zašto to pitanje SDA TK nije ranije pokrenula, nego u momentu kada SDA u KS-u nije
bila na vlasti.

Što se tiče UKC Tuzla, gore je kao što sam rekao haos, prčija uglavnom dvije stranke koje su zadnjih godina mijenjale direktore kao čarape
(SDA i PDA). Skoro su se gotovo i fizički sukobili na parkingu kliničkog centra.
Ozimician

#24079 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

Odlično, iskreno mislim da KS ne bi uopšte trebao da prima studente iz ostalih kantona na studij, ili ako ih prima, da im masno dere samofinansiranje.
O smještaju u domovima ne bi trebalo biti ni govora.

Što se tiče finansiranja repki - to bi svakako trebalo da se sredi na državnom nivou.

Ja se nadam da će nova vlast koja bude formirana na državnom nivou usvojiti finansiranje repki i kulturnih ustanova iz državnog budžeta i da to bude uslov ko god bude ulazio u vlast. - Tako da se KS fino rastereti te obaveze i ima više novca za ostala infrastrukturna ulaganja.

Što se tiče toga, apsolutno se slažem. Ne znam odakle ti to da se neko ne slaže s tim ?
Ozimician

#24080 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

dale cooper wrote: 13/11/2022 01:53
Ozimician wrote: 13/11/2022 01:44

Pa super, možeš li provjeriti onda da li je ovo sve usvojeno ili nije - ili neko ko je bolje upućen?

Ja sam na više mjesta pročitao da jeste, e sad, šta je realnost, fkt ne znam - jer ne koristim nikakve beneficije ni u KS ni u TK.
Pa rekoh ti da jeste ovo vezano za trudnice i još neke naknade, ali do toga je više došlo zbog prepucavanja ovih iz SDA TK sa kantonom
Sarajevo oko pondera, naravno ciljano dirigovano iz centrale SDA u Sarajevu. Mislim, dobro je što se ovo usvojilo i što je pokrenuto pitanje
raspodjele pondera. Ali ostaje upitna motivacija i zašto to pitanje SDA TK nije ranije pokrenula, nego u momentu kada SDA u KS-u nije
bila na vlasti.

Što se tiče UKC Tuzla, gore je kao što sam rekao haos, prčija uglavnom dvije stranke koje su zadnjih godina mijenjale direktore kao čarape
(SDA i PDA). Skoro su se gotovo i fizički sukobili na parkingu kliničkog centra.
Pa dobro, mislim da je prije toga bila neka druga vlada u TK, koliko se sjećam, da su čak imali i ministre iz HDZ-a ?
Tako da očito je bio problem to prethodne vlade TK, tj. trebali su ranije pokrenuti tu priču.

A jbg, SDA i PDA - dovoljno rečeno, mislim da je PDA jedina stranka u kojoj su veći "seljaci" nego u SDA. :-)
dale cooper

#24081 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dale cooper »

Ozimician wrote: 13/11/2022 01:55
dale cooper wrote: 13/11/2022 01:53

bila na vlasti.

Pa dobro, mislim da je prije toga bila neka druga vlada u TK, koliko se sjećam, da su čak imali i ministre iz HDZ-a ?
Tako da očito je bio problem to prethodne vlade TK, tj. trebali su ranije pokrenuti tu priču.

A jbg, SDA i PDA - dovoljno rečeno, mislim da je PDA jedina stranka u kojoj su veći "seljaci" nego u SDA. :-)
Ne govorim samo o zadnje četiri godine, nego zadnje 24 godine. I ne samo o SDA.
Leverage

#24082 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Ozimician wrote: 13/11/2022 01:54 Odlično, iskreno mislim da KS ne bi uopšte trebao da prima studente iz ostalih kantona na studij, ili ako ih prima, da im masno dere samofinansiranje.
Ne smjerovi, nego cijeli fakulteti su na ivici opstanka zbog malog broja studenata, ali pusti to, Mirzet iz Norrkopinga ima revolucionarno superhikovsko rješenje :lol: Fino si ti to uvidio sa distance, svaka čast :oops:
tramvajtrojka

#24083 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Ozimician wrote: 13/11/2022 01:54

Odlično, iskreno mislim da KS ne bi uopšte trebao da prima studente iz ostalih kantona na studij, ili ako ih prima, da im masno dere samofinansiranje.

Što se tiče finansiranja repki - to bi svakako trebalo da se sredi na državnom nivou.

Ja se nadam da će nova vlast koja bude formirana na državnom nivou usvojiti finansiranje repki i kulturnih ustanova iz državnog budžeta i da to bude uslov ko god bude ulazio u vlast. - Tako da se KS fino rastereti te obaveze i ima više novca za ostala infrastrukturna ulaganja.

Što se tiče toga, apsolutno se slažem. Ne znam odakle ti to da se neko ne slaže s tim ?
zato sto nikad nijedna vlada izvan sarajevskog kantona nije podrzavala reprezentacije u raznim sportovima, to su za svaki kanton sica pare, al nijedan se nije istrgnuo da npr da 50000 maraka da se neka repka spasi sramote, nego uvijek mora Sarajevo

ima 7 ustanova kulture od važnosti na državnom nivou svaku ustanovu je mogao pomagati po jedan kanton da pokažu državnost i osjecajnost prema svojoj drzavi jok eto u Sarajevu su nek Sarajevo placa , okay nije problem davace Sarajevo tri miliona na godisnjem nivou za te ustanove, za EXPO da ne budemo jedna od rijetkih zemalja na svijetu koja nije tu učestvovala, i onda nazivati takvu vlast drzavnim izdajnicima a uradili vise sa kantonalne pozicije na spasavanju drzavnog obraza nego sama drzava :skoljka:
Ozimician

#24084 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

Leverage wrote: 13/11/2022 02:00
Ozimician wrote: 13/11/2022 01:54 Odlično, iskreno mislim da KS ne bi uopšte trebao da prima studente iz ostalih kantona na studij, ili ako ih prima, da im masno dere samofinansiranje.
Ne smjerovi, nego cijeli fakulteti su na ivici opstanka zbog malog broja studenata, ali pusti to, Mirzet iz Norrkopinga ima revolucionarno superhikovsko rješenje :lol: Fino si ti to uvidio sa distance, svaka čast :oops:
Možda nisi skontao ironiju - ovdje se neki žale što ljudi iz drugih kantona dolaze da studiraju u SA.

Ja za to predlažem ovakvo rješenje - pa bi onda vidjeli šta bi se desilo sa Univerzitetom. :run:
Leverage

#24085 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Ozimician wrote: 13/11/2022 02:03
Možda nisi skontao ironiju - ovdje se neki žale što ljudi iz drugih kantona dolaze da studiraju u SA.

Ja za to predlažem ovakvo rješenje - pa bi onda vidjeli šta bi se desilo sa Univerzitetom. :run:
Uopšte nije zvučalo ironično.

Više je zvučalo kao, ok imate pravo da derete studente ali nemate pravo na ponder 2.
Ozimician

#24086 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

tramvajtrojka wrote: 13/11/2022 02:03
Ozimician wrote: 13/11/2022 01:54

zato sto nikad nijedna vlada izvan sarajevskog kantona nije podrzavala reprezentacije u raznim sportovima, to su za svaki kanton sica pare, al nijedan se nije istrgnuo da npr da 50000 maraka da se neka repka spasi sramote, nego uvijek mora Sarajevo

ima 7 ustanova kulture od važnosti na državnom nivou svaku ustanovu je mogao pomagati po jedan kanton da pokažu državnost i osjecajnost prema svojoj drzavi jok eto u Sarajevu su nek Sarajevo placa , okay nije problem davace Sarajevo tri miliona na godisnjem nivou za te ustanove, za EXPO da ne budemo jedna od rijetkih zemalja na svijetu koja nije tu učestvovala, i onda nazivati takvu vlast drzavnim izdajnicima a uradili vise sa kantonalne pozicije na spasavanju drzavnog obraza nego sama drzava :skoljka:
To svakako ne bi trebao da finansira bilo koji kanton. I ovo što KS finansira - ja sam lično protiv toga.
Nećemo ići na EXPO - nećemo, ionako niko još nije vidio nekog hajra od toga. Po meni - bačene pare, ali eto ako KS želi da to finansira, nek finansira.

Kažem svakako - finansiranje takvih stvari treba da bude isključivo na državnom nivou i prozivati neke kantone da neće da učestvuju u tome je bespredmetno, nisu dužni, kao ni KS, sve je dobra volja.
Ozimician

#24087 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

Leverage wrote: 13/11/2022 02:05

Više je zvučalo kao, ok imate pravo da derete studente ali nemate pravo na ponder 2.
Pa zar je ponder uopšte tema?
Ozimician

#24088 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

dale cooper wrote: 13/11/2022 01:58 Ne govorim samo o zadnje četiri godine, nego zadnje 24 godine. I ne samo o SDA.
Demografski-politički-ekonomski trendovi nisu bili isti u zadnje 24 god - niti su budžeti ikad bili ovoliki, a posebno uzevši u obzir veličinu budžeta / broj stanovnika.
tramvajtrojka

#24089 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

ne niko se ne zali nego nisi skontao poenti Sarajevo da je osvetoljubivo kao ostali kantoni sto su prema njemu , ne bi ulagali nista u domove ostavili bi kao sto ih je ostavljala SDA trideset godina

Image
Image

jos bi pridom digli cijene , jok dali bolje uslove studentima iz vana jer imamo osjecaje prema ostatku države i imamo dozu državnosti koja fali ostalim kantonima, i onda se takvi nazivaju izdajicama dritanovcima itd itd :lol: :lol:
Leverage

#24090 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Ozimician wrote: 13/11/2022 02:07
Leverage wrote: 13/11/2022 02:05

Kako nije? Pa neko je upravo iznio argument da je SDA baš sad, a ne godinama ranije, ubacila ponder 2 u igru jer je izgubila vlast u KS.

I onda je krenula priča šta sve Sarajevo finansira i da ne zaslužuje da se ukida ponder 2. Između ostalog i studente.

A onda tvoj komentar.
Ozimician

#24091 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

tramvajtrojka wrote: 13/11/2022 02:09

ne niko se ne zali nego nisi skontao poenti Sarajevo da je osvetoljubivo kao ostali kantoni sto su prema njemu , ne bi ulagali nista u domove ostavili bi kao sto ih je ostavljala SDA trideset godina

jos bi pridom digli cijene , jok dali bolje uslove studentima iz vana jer imamo osjecaje prema ostatku države i imamo dozu državnosti koja fali ostalim kantonima, i onda se takvi nazivaju izdajicama dritanovcima itd itd :lol: :lol:
Pa znaš kako - vi očito imate osjećaj da dajete nekome nešto.

To nijedan kanton od vas nije ni tražio i ne znam odakle to da su ostali kantoni "osvetoljubivi" - ostale kantone jednostavno ne zanimate, posebno one sa HR većinom.

Svaki kanton danas ima svoj Univerzitet i bavi se time - ako Sarajevo želi da ima studente izvana - bujrum, ako ne želi - bujrum.
Niko se oko toga neće ni počešati.
Ozimician

#24092 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

Leverage wrote: 13/11/2022 02:10
Ozimician wrote: 13/11/2022 02:07

Kako nije? Pa neko je upravo iznio argument da je SDA baš sad, a ne godinama ranije, ubacila ponder 2 u igru jer je izgubila vlast u KS.

I onda je krenula priča šta sve Sarajevo finansira i da ne zaslužuje da se ukida ponder 2. Između ostalog i studente.

A onda tvoj komentar.
Ne znam stvarno o čemu pričaš. Studente imaju i ostali kantoni također. Reprezentacija godinama igra u Zenici, itd.
Leverage

#24093 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Ozimician wrote: 13/11/2022 02:13
Leverage wrote: 13/11/2022 02:10

A onda tvoj komentar.
Ne znam stvarno o čemu pričaš. Studente imaju i ostali kantoni također. Reprezentacija godinama igra u Zenici, itd.
Pričam o kontekstu zbog kojeg sam zaključio da tvoj komentar nije ironičan. Apsolutno ništa ne odaje taj dojam.
Ricken

#24094 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ricken »

A_A_AKCIJA wrote: 12/11/2022 10:06
Ricken wrote: 12/11/2022 09:34
Dobra priča, poučna. I šta uradiš ti kao glavni junak, pridružiš se drugom lopovu, na potpuno istim postavkama, kojem ćeš poslužiti za njegove interese, koji su još pogubniji za tebe.
Gori je unutrašnji neprijatelj koji sarađuje sa otvorenim neprijateljem.

To je SDA.

Bezbroj, kamioni i vagoni dokaza postoji koji to dokazuje.

To su lešinari koji žive od komada mesa koji otkinu, kada otvoreni neprijatelj ubije dio države.

To su saveznici toga neprijatelja, samo kada treba zaštititi svoje interese.

Kada Bakir izbaci strane članove komisije za nacionalne spomenike, koja je Daytonska kategorija, SDA se pravi luda. A to uradi da bi se mogla postaviti ljetna bašta ispred hotela Evropa. Za sitni šićar.

Kada Bakir dopusti da se bolnici u Mostaru uplati 63 miliona KM iz budžeta, a vojnoj bolnici 0, NULA KM, samo da bi Sebija dobila upravni i nadzorni odbor koji će je ostaviti na poslu.

Kada SDA ostavi Goražde sa devet pušaka u MUP-U, a priča o odbrani naroda.

Kada Bakir pozove ambasadoricu Bošnjakinju iz Haga, u zadnjih 72 sata kada još možemo predati zahtjev za revizijom presude o agresiji Srbije. Pozove je znajući da jedino ona može predati taj zahtjev, nakon što nas je taj sud upozorio na to i dao nam dodatni rok da to uradimo. I na kraju nas zapad mrzi?!

Kada Bakir potpiše legitimno predstavljanje u Mostaru, pa se pravi lud i čeka da Visoki predstavnik nametne odluku.

Mogao bih do sutra ovako. Lista je ogromna.

Ovo nije svađa. Ovo je ukazivanje na dokazive izdaje i kriminal koji je SDA počinila pod plaštom borbe za državu. Ako hoćete da kritikujete NiP, onda osporite bilo šta od ovoga. Ili dokažite da je nebitno, da nas nije oslabilo i učinilo jadnim i bijednim.

SDA nas slabi iznutra i nikada nećemo biti u stanju da se ikome suprostavimo. Nema borbe ni za šta niti protiv koga, ako imaš lopova koji ti troši resurse i izdajnika koji te izda za šaku dolara.

Da je SDA radila kao trojka u Sarajevu, gdje nema ni HDZ ni SNSD, bili bismo beton. Za 27 godina domaćinske vlasti, danas bi Kanton Sarajevo kupovao Aluminij, EP HZHB i tako jačao državu.

Umjesto toga, nismo mogli guzice oprati sedam godina zbog SDA uhljupa.

Ništa od ovoga nije svađa, nego jaka argumentacija da SDA ne može odgovoriti niti jednom ozbiljnom zadatku koji se tiče jačanja države.
Naravno da nije svađa, nego razmjena mišljenja. Da bi sveo razgovor na nas i vas, moraš prije svega znati koji smo to mi.
Problem ove argumentacije je, što su ključni ljudi NIPa bili predugo dio te iste SDA, da bi ih se amnestiralo za sve gore navedeno ili da bi im se vjerovalo, pa sama argumentacija zvuči više kao autogol.

Zato put kojim je jednom krenula SDA, nije put ka stvaranju povjerenja prema bivšim visokim dužnosicima te iste SDA. Ja osobno želim vjerovati da je NIP kao stranka rezultat sazrijevanja, a ne sredstvo realizacije ličnih ambicija. Cijenu loših procjena, uvijek plate politički subjekti, što je manji problem, a puno veći jer je uvijek plate i sami građani.
P.S. Ti zaboravljaš kako su porazni rezultati bili vlasti recimo SDPa na čelu sa Lagumdžijom, i kako je politika u KS, jedno, a politika na višim nivoima sasvim drugo. U svakom slučaju sretno, trebat će nam.
Last edited by Ricken on 13/11/2022 04:31, edited 2 times in total.
Ricken

#24095 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ricken »

video wrote: 12/11/2022 10:04
Dobra priča, poučna. I šta uradiš ti kao glavni junak, pridružiš se drugom lopovu, na potpuno istim postavkama, kojem ćeš poslužiti za njegove interese, koji su još pogubniji za tebe.
Doooobro.
A sto ti predlazes da se uradi?
Pustiti i dalje te lopove da i dalje rade sta hoce te time definitivno uniste i ono malo nade za ovu zemlju, drzavu i u konacnici samo postojanje onih koji istu smatraju za nesto svoje, gdje bi bio svoj na svime ili cekeri pa u bijeli svijet.
NEMA SE VISE VREMENA ZA CEKATI!!!!

Ako ce se moci nesto uraditi a to znacilo da se moze ostvariti JEDINO tako da se udje u "posao" i sa "crnim djavolom" ako treba, onda ulazi i pomakni stvari sa mrtve tacke inace nam ode sve u tri lijepe materine!
Ništa sretno u poslu sa crnim đavolom. :D Samo nema kasnije oprvadanja da se moralo. Jer nije.
Ricken

#24096 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ricken »

mirza_15 wrote: 12/11/2022 13:04
A kako ćeš konkretno poslužiti za njegove interese (pretpostavljam da si mislio na HDZ)? To je ovaj posljednji pasus gore. A ili ćeš sa HDZ-om ili nećeš u vlast nikako. Koje su još alternative? Šta bi ti predložio i zašto:

a) u vlast sa HDZ-om bez SDA
b) ostati u opoziciji
c) ići u vlast i sa SDA i sa HDZ-om
Pa takvih primjera imaš iz vremena alijanse. Pogledati rezultate vlasti Zlatka Lagumdžije. Posljedice njegove kvazi politike se i danas osjećaju.
Ne pripadam ja političkom rukovodstvu NIP-a. To su pitanja za njih, a odgovori su jako važni jer će im se nakon odluka koje donesu danas, suditi narednih 10ak godina.

Za početak, matematika, mora biti bezgrešna, a za bezgrešnu matematiku, pretendenti buduće vlasti se moraju više potrduti i pokazati da su bolji i umješniji.
tony stark

#24097 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tony stark »

Black swan wrote: 12/11/2022 21:50
tony stark wrote: 12/11/2022 21:40
Za sve koji mastaju o trollanju a ne znaju kako.
Evo ga trolling one on one :lol:
A ti si registriran 2021.
Nisi imao internet prije a?

Covjece koliko ovih klonova hara vise nisi siguran

Mi smo dobili sine od 80 milijuna i uskoro tramvaje i autobuse a vi cete nadam se dobiti sendvic od sda
Ha ja, vama pruga a nama cumur hanuma ,dobro je to kifla osmislio :lol:
I sta zelis reci,da nisam konstitutivan zbog registracije :mrgreen:
512MB

#24098 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 512MB »

Šmit je u EU argumetovao da su ga neke "bošnjačke stranke" podržale u vezi IZ.

Ma ko bi to samo mogao biti hm hm
512MB

#24099 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 512MB »

ČOVIĆEVI ANALITIČARI HVALE ELMEDINA KONAKOVIĆA

Sitarski je kao pozitivne označio izjave lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića oko izmjena Izbornog zakona, a za Konakovića je kazao da je sada znatno opušteniji nakon što su održani izbori.

:thumbup:
Prpa.ba

#24100 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

512MB wrote: 13/11/2022 08:13 Šmit je u EU argumetovao da su ga neke "bošnjačke stranke" podržale u vezi IZ.

Ma ko bi to samo mogao biti hm hm
:mrgreen:

Sve ove stvari mogu istovremeno biti istina:
Trojka je u Vladi KS radila solidan i odgovoran posao. Odradjen je niz populistickih mjera, ali i niz konkretnih stvari na koje se dugo cekalo.

Trojka je dobar dio stvari finansirala ogromnim vanjskim zaduzenjem kod EBRD-a, sto ne ide bez podrske struktura MZ, a kamata nije jedini trosak kredita. :mrgreen:

Trojka misli da je politika na federalnom (pregovori sa HDZ-om) i drzavnom nivou (pregovori sa SNSD i SDS/PDP) slicna formiranju "koalicije voljnih" sto su radili kad su formirali Sestorku. S tom razlikom da je jedno dogovoriti se oko minornih ideoloskih razlika unutar probosanskog korpusa (ne diraj imena ulica, ne diraj paradu i sl.) a sasvim drugo je dogovoriti se sa katolickim i pravoslavnim separatistima koji uopce ne zele da postojis.

Ukratko, za fotelje i eventualno par finih stvari na lokalnom nivou i projekata na federalnom, voljni su biti korisne budale OHr-u i americkoj ambasadi u procesu polaganog rastakanja drzave. Argument sekretarica iz FMUP-a i ostalih tramvaja sa tablicama je, ali kme, ljudi odlaze, kasno ce biti kasnije.

Dozovite se ljudi, iseljavanje je funkcija i separatistickih politika, i nerada na lokalu, i jednostavne cinjenice da smo desetljecima udaljeni od standarda koji je prije desetljece imala npr Poljska. :-) Nista nije vrijedno toga da katolici i pravoslavni dobiju i zrno vise nego sto im je pripadalo do 02.10., ali polako, jos ste u fazi navlacenja, kmeka ce poceti za koji dan ili mjesec i necemo vam zamjeriti. Niste ni prvi ni zadnji naivni Bosnjaci. :thumbup:
Post Reply