Ukrajina

Post Reply
Drvenija87

#24076 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

Vladimir Suchan:Putin je pokopao egzistenciju Novorusije -http://srbin.info/2015/02/12/minsk-2-il ... ovorusije/
Kaligula I

#24077 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Captain Ahab wrote:
Kaligula I wrote:

...neće moći ove noći...to što ti radiš su dezinformacije i podmetanja...nogo istina je sljedeća...Jenukoviča je smjenila manjina u parlamentu, iako je za to potrebna dvotrećinska većina, dakle manjina koja izglasala njegovu smjenu i ilegalno instalira vd predsjendika parlamenta...isto tako, parlamentarna manjina, koja je zajedno sa pobunjeničkom vojskom te noći osvojila parlament, smjenjuje staru vladu i izglasava novu vladu...

...tek skoro pola godine kasnije održavaju se izbori, koji nisu ni raspisani na zakonit način, gdje su predstavnici bivše vlast, a sada nove opozicije, zastrašivani, prebijani i ubijani...prozapadana opozicija, koja je na prošlim izborima ukupno dobila manje od 50 % glasova, osvaja 100% glasova, dok oni koji su na izborima prije toga dobili preko 50% glasova, sada zajedno imaju 0 mjesta u parlamentu...

...nakon toga Rusija ne upada u Krim, nego građani Krima ostvaruju svoje zakonsko i ustavno pravo i održavaju referendum o nezavisnosti, gdje ogromnom većinom izglasavaju nezavisnost...dakle, nakon toga proglašavaju se nezavisnom državom, a onda su zamolili Rusiju da ih primi...Rusija je prihvatila tu molbu... nema nikakve okupacije ni aneksije...

...ova priča o prevratu je otrcana tebi i svim drugim rusofobima samo zato što ste nemoćni pred njom, jer ne raspolažete bilo kakvim valjanim argumentom...i naravno kao glavno jer vam ne ide u prilog...istina vas ne zanima, to je osnovno...
Za Janukovicevu smjenu je glasalo 328 od 450 poslanika.

http://www.bbc.com/news/world-europe-26304842

Da ne komentarisem dalje kad ne baratas ni osnovnim cinjenicama...
...hajde smanji doživljaj...čime se klinčiš?...tebi ipak treba crtati neke stvari...Janukovič i njegov blok su bili većinski u ukrajinskom parlamentu, a što dokazuje pobjeda na legitimnim, slobodnim i demokratskim izborima iz 2010. godine...i kakao je to onda njegov blok mogao izgubit na regularan način?...odgovor je nikako, nego pod primjenom gole sile, prijetnje, zavrtanja ruku itd...ukrajinski parlament, pod kontrolom demonstranata, je donio odluku o smjenjivanju Janukoviča glasanjem 328:0...i to je tebi regularno, slobodno i demokratski?...iz tvojih upisa da se vidjeti da si medijski jedan dobro obrađen objekat...stoga i ne čudi tvoje slijepo vjerovanje zapadnim medijima...
Kaligula I

#24078 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image

... :lol: :lol: ...sve je apsolutno relativno, što bi rek'o stari dobri Ajnstajn...ako si ispred onda možeš dobit po pozadini, a ako si iza onda nisi prvi... :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#24079 Re: Ukrajina

Post by pici »

Drvenija87 wrote:Vladimir Suchan:Putin je pokopao egzistenciju Novorusije -http://srbin.info/2015/02/12/minsk-2-il ... ovorusije/
pici

#24080 Re: Ukrajina

Post by pici »

borba dvojice diktatora oko stolice..pardom fotelje :mrgreen:

Captain Ahab

#24081 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Kaligula I wrote:
Captain Ahab wrote:
Kaligula I wrote:

...neće moći ove noći...to što ti radiš su dezinformacije i podmetanja...nogo istina je sljedeća...Jenukoviča je smjenila manjina u parlamentu, iako je za to potrebna dvotrećinska većina, dakle manjina koja izglasala njegovu smjenu i ilegalno instalira vd predsjendika parlamenta...isto tako, parlamentarna manjina, koja je zajedno sa pobunjeničkom vojskom te noći osvojila parlament, smjenjuje staru vladu i izglasava novu vladu...

...tek skoro pola godine kasnije održavaju se izbori, koji nisu ni raspisani na zakonit način, gdje su predstavnici bivše vlast, a sada nove opozicije, zastrašivani, prebijani i ubijani...prozapadana opozicija, koja je na prošlim izborima ukupno dobila manje od 50 % glasova, osvaja 100% glasova, dok oni koji su na izborima prije toga dobili preko 50% glasova, sada zajedno imaju 0 mjesta u parlamentu...

...nakon toga Rusija ne upada u Krim, nego građani Krima ostvaruju svoje zakonsko i ustavno pravo i održavaju referendum o nezavisnosti, gdje ogromnom većinom izglasavaju nezavisnost...dakle, nakon toga proglašavaju se nezavisnom državom, a onda su zamolili Rusiju da ih primi...Rusija je prihvatila tu molbu... nema nikakve okupacije ni aneksije...

...ova priča o prevratu je otrcana tebi i svim drugim rusofobima samo zato što ste nemoćni pred njom, jer ne raspolažete bilo kakvim valjanim argumentom...i naravno kao glavno jer vam ne ide u prilog...istina vas ne zanima, to je osnovno...
Za Janukovicevu smjenu je glasalo 328 od 450 poslanika.

http://www.bbc.com/news/world-europe-26304842

Da ne komentarisem dalje kad ne baratas ni osnovnim cinjenicama...
...hajde smanji doživljaj...čime se klinčiš?...tebi ipak treba crtati neke stvari...Janukovič i njegov blok su bili većinski u ukrajinskom parlamentu, a što dokazuje pobjeda na legitimnim, slobodnim i demokratskim izborima iz 2010. godine...i kakao je to onda njegov blok mogao izgubit na regularan način?...odgovor je nikako, nego pod primjenom gole sile, prijetnje, zavrtanja ruku itd...ukrajinski parlament, pod kontrolom demonstranata, je donio odluku o smjenjivanju Janukoviča glasanjem 328:0...i to je tebi regularno, slobodno i demokratski?...iz tvojih upisa da se vidjeti da si medijski jedan dobro obrađen objekat...stoga i ne čudi tvoje slijepo vjerovanje zapadnim medijima...
Koji si ti lik, izneses niz lazi, i kad ti se pokaze da su lazi, samo lagano predjes na nove lazi :-)

I ti bi kao nesto ozbiljno da diskutujes :lol:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#24082 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

pici wrote:

ZionistiCka oljovka :mrgreen:
Ne znam da li je ova jeftina propaganda i podmetanje vec demantovana pa ako nije da ja to uradim :

https://ruptly.tv/vod/view/20742/belaru ... n-in-minsk

Mislim i da jeste, nije big deal ali posto nije, to samo govori cime se bave i kakav je nivo propagande kojoj pribjegavaju, takodjer demonstrira i potpunu nemoc... a o medijima na zapadu, sta reci kada je i jedan Guardian objavio ove gluposti...
pici

#24083 Re: Ukrajina

Post by pici »

UnscarD wrote:
pici wrote:

ZionistiCka oljovka :mrgreen:
Ne znam da li je ova jeftina propaganda i podmetanje vec demantovana pa ako nije da ja to uradim :

Mislim i da jeste, nije big deal ali posto nije, to samo govori cime se bave i kakav je nivo propagande kojoj pribjegavaju, takodjer demonstrira i potpunu nemoc... a o medijima na zapadu, sta reci kada je i jedan Guardian objavio ove gluposti...

ma demantiraj ti kolko hos...Blic je objavio pa sad vidi :mrgreen:
Trenutak koji je obeležio pregovore u Minsku: Putin lomi olovku usred razgovora

Najpre su se strasti rasplamsale nakon što je Porošenko bukvalno izjurio iz sale za sastanke nakon "veoma burne rasprave sa Putinom", kako prenose ruski mediji.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/534312/Fo ... -razgovora
Duka Dizel

#24084 Re: Ukrajina

Post by Duka Dizel »

Captain Ahab wrote:
Vojna jedinica Pravi sektor ima nekoliko stotina pripadnika. O tome smo pricali cijelo vrijeme (ti napisa ranije "Hiljade naoružanih pripadnika Desnog Sektora su proglašeni za vojnike nacionalne revolucije i borce protiv derusifikacije Ukrajine"). To jednostavno nije istina.

A ovo ispod ti pobijaju i jedni i drugi izbori koji su odrzani prosle godine. Plus smijesna manipulacija cinjenica na terenu - kao nije napravila stetu Rusija koja je okupirala dijelove zemlje, vec vlast koja se nije svidjela Rusiji. Da, da...
Ja ne znam za vojnu jedinicu Desni sektor. Ja isključivo pišem o društvenom pokretu i citiram reči vodje pokreta Dmitrija Jaroša. Dao sam ti i link za youtube, gde on sam govori o 10 000 pripadnika tog pokreta. On sam te pripadnike naziva "vojnicima nacionalne revolucije" i "borce za derusifikaciju Ukrajine".
U koje su sve jedinice otišli pripadnici tog pokreta i da li postoji i vojna jedinica koja se tako zove, za ovu prču nije ni bitno.
Teško da je pokret od nekoliko stotina pripadnika dobio tako važnu ulogu u majdanskoj revoluciji.

Izbori održani u Ukrajini prošle godine nikako ne pobijaju moju priču, već je naprotiv potvrdjuju.
Izbori su dokazali da ultra-desničarske stranke i nacisti nemaju podršku u ukrajinskom narodu.
To je svima bilo jasno od početka.
Ali to ne menja činjenicu da su ultradesničari i nacisti zauzimali vitalne funkcije u ukrajinskoj vladi više od šest meseci.
Ko je njih tamo postavio? Kako je bilo moguće da takve budale udju u vlast? Šta se mislilo time postići?

To je kao kad bi nakon nekog puča u Sarajevu, državne funkcije i ministarska mesta dobili neki likovi iz Gornje Maoče. Ili obrnuto. I još gore od toga, jer BiH je bar federalizovana zemlja, pa postoje instrumenti zaštite od budalaština iz drugog entiteta. A u Ukrajini je narod na istoku i jugu Ukrajine potpuno devastiran. Predsednik za koga su oni većinski glasali je smenjen uličnim pučom, a dovedeni su na vlast opskurni nacistički likovi, koji prete derusifikacijom zemlje u kojoj više od pola stanovništva govori ruski.

To je uzrok ukrajinske tragedije. Sve ostalo su samo posledice. Teško da se drugačiji scenario i mogao očekivati.
Opetja033

#24085 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Duka Dizel wrote:To je uzrok ukrajinske tragedije. Sve ostalo su samo posledice. Teško da se drugačiji scenario i mogao očekivati.
Ne, uzrok tragedije je odluka tadasnjeg predsjednika da stavi na led ugovor sa EU i time se priblizavajuci Rusiji. A apsolutna vecina, mnogo vec od 50%, stanovnista Ukrajine ne zeli pod sapu Rusije nego zeli postati ravnopravni clan euroatlantskih integracija. Uzrok tragedije je u tome sto manjina stanovnistva zeli nametati svoju viziju buducnosti apsolutnoj vecini. Isti scenario kao u BiH i Hrvatskoj pocetkom 90-tih godina proslog stoljeca. TO JE UZROK.
Renta

#24086 Re: Ukrajina

Post by Renta »

pici wrote:borba dvojice diktatora oko stolice..pardom fotelje :mrgreen:

Povuci potegni. :-D
sumirprimus

#24087 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ovo isto ko kad bi reko rusija je nacisticka zemlja jer ima najvise neonacista od svih istocno ewvropskih zemlja,a nidje veze.i sta sad? :D
Renta

#24088 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Opetja033 wrote:
Duka Dizel wrote:To je uzrok ukrajinske tragedije. Sve ostalo su samo posledice. Teško da se drugačiji scenario i mogao očekivati.
Ne, uzrok tragedije je odluka tadasnjeg predsjednika da stavi na led ugovor sa EU i time se priblizavajuci Rusiji. A apsolutna vecina, mnogo vec od 50%, stanovnista Ukrajine ne zeli pod sapu Rusije nego zeli postati ravnopravni clan euroatlantskih integracija. Uzrok tragedije je u tome sto manjina stanovnistva zeli nametati svoju viziju buducnosti apsolutnoj vecini. Isti scenario kao u BiH i Hrvatskoj pocetkom 90-tih godina proslog stoljeca. TO JE UZROK.

:thumbup:

Ma naravno, Majdan je samo posljedica gornjeg..a balvani i komadanje zemlje odgovor Rusije i pobunjenika. Jel primjeren, mislim da nije.
Blek Stena

#24089 Re: Ukrajina

Post by Blek Stena »

Opetja033 wrote:
Pogresne odluke vlasti se kaznjavaju na izborima a ne na ulici! Valjda je to tekovina zapadne demokratija. Daj primjer bar jedne demokratske zemlje gdje je vlast nasilno smjenjena zbog nepopularne politike i da je to prihvaceno kao normalna stvar?
Putnik ali stvarno

#24090 Re: Ukrajina

Post by Putnik ali stvarno »

Opetja033 wrote:
Ravnopravni clan euroatlantskih integracija nije ni Holandija, moze biti prikljucak iako je integrisana u sve zapadne procese od Papske bule kojom je svet podeljen na zapadnu, spansku I istocnu portugalsku hemisferu.

Hrvatska ili Ukrajina ravnopravni clanovi euroatlanskih integracija :odustajem:

Uzrok I jugoslovenske I ukrajinske tragedije je sirenje EU na istok I suceljavanje SAD & EU sa Rusijom.
nosara

#24091 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Putnik ali stvarno wrote: Hrvatska ili Ukrajina ravnopravni clanovi euroatlanskih integracija :odustajem:
Za kroejsu :lol: , a Ukrajina moze samo sanjat eu...
Putnik ali stvarno

#24092 Re: Ukrajina

Post by Putnik ali stvarno »

nosara wrote:
Putnik ali stvarno wrote: Hrvatska ili Ukrajina ravnopravni clanovi euroatlanskih integracija :odustajem:
Za kroejsu :lol: , a Ukrajina moze samo sanjat eu...
Adrenalin je opaka navlaka, mnogi pate posle dugo kad padne nivo ....

Prosecan stanovnik novog, ex yu, ravnopravnog clana euroatlantskih integracija trebalo bi da proda stan za dvonedeljno letovanje u kojoj od ravnopravnih clanica euroatlantskih integracija.

Ravnopravnost isn`t for free :)
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#24093 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

pici wrote:
UnscarD wrote:

ma demantiraj ti kolko hos...Blic je objavio pa sad vidi :mrgreen:
Trenutak koji je obeležio pregovore u Minsku: Putin lomi olovku usred razgovora

Najpre su se strasti rasplamsale nakon što je Porošenko bukvalno izjurio iz sale za sastanke nakon "veoma burne rasprave sa Putinom", kako prenose ruski mediji.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/534312/Fo ... -razgovora
A i Blic objavio ??? Aaaa, onda nista :mrgreen:
sumirprimus

#24094 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

gdje se kljukate ovim stvarima zivota vam?jel vi stvarno vjerujete u ovo sto pricate?jerbo onda je problem mnogo veci?
sta je alternativa eu zemljama ex yu molim lijepo?
nosara

#24095 Re: Ukrajina

Post by nosara »

sumirprimus wrote:gdje se kljukate ovim stvarima zivota vam?jel vi stvarno vjerujete u ovo sto pricate?jerbo onda je problem mnogo veci?
Nema alternative, ali ni napretka 'nako, samim pristupanjem eunato integracijama... I nema punopravno/ravnopravnog clanstva, dapace...
Renta

#24096 Re: Ukrajina

Post by Renta »

sumirprimus wrote:gdje se kljukate ovim stvarima zivota vam?jel vi stvarno vjerujete u ovo sto pricate?jerbo onda je problem mnogo veci?

Putin. :skoljka:
sumirprimus

#24097 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

nosara wrote:
Nema alternative, ali ni napretka 'nako, samim pristupanjem eunato integracijama... I nema punopravno/ravnopravnog clanstva, dapace...
ne govorim ja o punopravnom clanstvu,nismo mi bitan faktor,naprotiv,lajemo mi i za mrve,realno..
pa i status kvo je bolji od propadanja...a kad se vrijeme naakumulira,vidis koliko si propo ko rucna...
prije su cesi bili predmet ismijavanja kod nas,poljaci,madjari,sad svi oni zapad,a mi?eh to je taj eu san... i nas i ukrajinaca,i ostale fukre.vidimo poslje dvajst i kusur godina gdje su ovi sto su pristupili ovom "lihvarocionistickom savezu",a gdje smo mi...
jebiga meni su jasne ruske manjine sto hoce da ostanu u rusiji iz susjednih zemalja,al mi koji zivimo 12 miliona hiljada kilometara od njih nesto u kontru sami svojim zeljama,ciljevima,vlaznim snovima...
osim ako neko ne zna neku drugu bolju,slicnu,istu slamcicu spasa?
GAU8

#24098 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

sumirprimus wrote:
nosara wrote:
ne govorim ja o punopravnom clanstvu,nismo mi bitan faktor,naprotiv,lajemo mi i za mrve,realno..
pa i status kvo je bolji od propadanja...a kad se vrijeme naakumulira,vidis koliko si propo ko rucna...
prije su cesi bili predmet ismijavanja kod nas,poljaci,madjari,sad svi oni zapad,a mi?eh to je taj eu san... i nas i ukrajinaca,i ostale fukre.vidimo poslje dvajst i kusur godina gdje su ovi sto su pristupili ovom "lihvarocionistickom savezu",a gdje smo mi...
jebiga meni su jasne ruske manjine sto hoce da ostanu u rusiji iz susjednih zemalja,al mi koji zivimo 12 miliona hiljada kilometara od njih nesto u kontru sami svojim zeljama,ciljevima,vlaznim snovima...
osim ako neko ne zna neku drugu bolju,slicnu,istu slamcicu spasa?
PUNA AMERIKA, EVROPA, AUSTRALIJA SRBIJANACA. A KOLIKO IH JE U RUSIJI?????
Licemjerje do neba
sumirprimus

#24099 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

GAU8 wrote: PUNA AMERIKA, EVROPA, AUSTRALIJA SRBIJANACA. A KOLIKO IH JE U RUSIJI?????
pa isto ti je i kod nas,pametni su tamo,a buranija škevće iz dubine duše... :D
General War

#24100 Re: Ukrajina

Post by General War »

Kaligula I wrote: BIVŠI HRVATSKI AMBASADOR U MOSKVI ZA JUTARNJI BOŽO KOVAČEVIĆ:
'Zapad je organizirao udar u Ukrajini' Ukrajina je poligon za odmjeravanje snaga Rusije i Amerike.

Šreder:
“Kršili smo međunarodno pravo 1999. kad smo napali Srbiju, isto se dešava na Krimu! Tamo smo mi poslali naše avione...na Srbiju i zajedno sa NATO snagama bombardovali jednu suverenu državu, a da pri tom nije postojala odluka Saveta bezbednosnti UN.”

"Bojazan da će kriza oko Krima eskalirati u krvavi sukob kakav je bio raspad Jugoslavije izrazio je i bivši predsednik Češke Vaclav Klaus, ali on, za razliku od predsednika Zemana, smatra da su krizi doprineli Evropska unija i SAD, time što su podržavale demonstrante u Kijevu."

" Član britanskog parlamenta George Galloway izjavio je da je Rusija dužna zaštititi svoje državljane i sugrađane, kao i svoje ekonomske i vojne interese na teritoriji Ukrajine koji su osigurani sporazumima.
Prema mišljenju ovog zastupnika, EU se treba distancirati od „neprilične i nerazumne pozicije vlasti SAD-a“. „Američka vlast je tijekom posljednjih 10-15 godina u mnoge zemlje poslala ogroman broj svojih trupa i okupirala ih“, podsjetio je Galloway. „Kriva je za smrt milijuna ljudi u tim zemljama.“
Zbog toga SAD nemaju nikakvo pravo „prekoravati drugu državu za mjere koje je poduzela u svezi sa situacijom na teritoriji svoga susjeda“, zaključio je."

"Bivši veleposlanik u Moskvi Jack Matlock skrenuo je pažnju na dvostruke standarde u politici SAD-a i savjetovao Obaminoj administraciji da ne drži predavanja drugima. „Rusi imaju osnova da tvrde kako je SAD zainteresiran za teritorijalnu cijelovitost samo onda kad to odgovara njihovim interesima, a kada im ne odgovara, onda je ignoriraju, kao u slučaju kad su zajedno sa saveznicima iz NATO-a povrijedili teritorijalnu cijelovitost Srbije, najprije stvorivši, a potom i priznavši neovisno Kosovo, ili kad su podržali odvajanje Južnog Sudana od Sudana, Eritreje od Etiopije i Istočnog Timora od Indonezije“, istaknuo je američki diplomat.
„Što se tiče ugrožavanja suvereniteta“, nastavio je Matlock, „Rusija može ukazati na to kako su vojne trupe SAD-a ušle u Panamu kako bi uhapsili Noriegu, ili u Irak s izmišljenim obrazloženjem da Saddam Hussein navodno posjeduje oružje za masovno uništenje, kako ubijaju ljude pomoću svojih bespilotnih letjelica u drugim zemljama itd.“

...kako ovo možeš objasnit...ni jedan među njima nije Srbin...
Al su svi nekakvi "BIVSI" :lol:
Post Reply