By the way, gledao sam Hajrovića, momak dobro izgleda na terenu,ima dobru lijevicu.(Pratio sam koliko komuniciraju s njim, potanko, samo ga je čini mi se spaha na kraju ko zagrlio, ako sam dobro vidio) Od rezervista on, pandza i mujdza su najbolje djelovali. Rahimić mi je drag, mada ne djeluje mi svježe i uigrano, skroz sporo, mada on i nije nikad imao tu brzinu.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
last mohicans
#24051 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovako,sad sam se vratio sa treninga repke i da vam prenesem svoje "impresije".Trening je bio lakšeg karektera, doduše prvi put sam bio na treningu repke pa ne znam i kako im izgleda jači. Ono što sam vidio ja je na nivou rekreativaca. Prvi tim nije ni trenirao, već je nakon zagrijavanja i istezanja igrao nogometnog tenisa cijeli trening. Ja na kraju ostao, malo je reći zatečen
kad sam vidio da je Edin već izuo kopačke, a da se nisu pošteno oznojili. Rezervisti su igrali po vodstvom piplice i to je na nešto ličilo.Sušić rezerviste nije ni pogledao, već je na mrežici izbezumljeno stajao i gledao tenis porvotimaca, čak im je mrežu pravio u jednom trenutku. Ama baš ni jedan slobodnjak da izvedoše, ni jedan korner također, ni jednu prokletu uigranu akciju ne probaše. Našu poznatu brzu igru pasova ni na mapi ne vidjeh. Sutra putuju, vjerovatno će tamo imati takodjer lagani trening. Ja ne znam kakvu to "taktiku" sušić zamišlja i kako će im je elaborirati. Kako neko gore reče, čini mi se da im samo kaže:"Izadjite i igrajte". Nisam pametan. Pitam vas za mišljenje.
By the way, gledao sam Hajrovića, momak dobro izgleda na terenu,ima dobru lijevicu.(Pratio sam koliko komuniciraju s njim, potanko, samo ga je čini mi se spaha na kraju ko zagrlio, ako sam dobro vidio) Od rezervista on, pandza i mujdza su najbolje djelovali. Rahimić mi je drag, mada ne djeluje mi svježe i uigrano, skroz sporo, mada on i nije nikad imao tu brzinu.
- ultima_palabra
#24052 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I niko da primijeti da oni što su najviše podržavali selektora, sad ga najviše pljuju? 
- KPNCTNJAH
#24053 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hoce se sankcionisati ovo vrijedjanje Papeta ? Kad prijavim post ne dobijem odgovor, pa moram ovako skretati paznju na to. Jasno je odredjeno koje dvije licnosti se ne smiju vrijedjati.
Ovaj otisao iz BiH da zaradi za Brazil... i ja citam gluposti
Ovaj otisao iz BiH da zaradi za Brazil... i ja citam gluposti
- BHF_Manijak
#24054 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Oooj jebem ti pleme, pa kakav duduk moras biti i reci "mozda sam pogrijesio sto sam im pustio snimak Slovaka protiv Rumunije"!
Halo ba, prvo znaci frajer im je dao snimak jedne utakmicu u kojoj su analizirali Slovake, drugo rijec je o jebenom prijateljskom mecu gdje ljudi eksperimentisu sa taktikama, postavkama... Fuj fuj fuj!
- medo28
#24055 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
DonV wrote:Čamerika igra klf. protiv Paname, Havaja itd..nije neki argument Amerika je na čini mi se pa na svakom svjetskom zadnjih 20 godina i te 2010 su i oni bili u top 16jako tesko se klf.
izvinite stručnjaci i strašna velesila Slovačka ali ota Čamerika je na svjetskom 2010 remizirala s engleskom, u kupu konfederacija 2009 pobijedila Španiju i poslje u finalu ili polufinalu izgubili od Brazila na guzove 3 - 2, u zadnje dvije godine uzimala skalpove Mexicu, Italiji, Njemačkoj, Venezueli, pomeli Škotsku... i imaju score zadnje dvije godine: 21 pobijeda, 5 neriješeno i 5 poraza, te su trenutno na 19. mjestu po FIFI iako ja na tu tabelu ne dajem prevelike pažnje ali ipak je neki pokazatelj i primjera radi ta strašna velesila Slovačka je na 62. mjestu.
Po meni postava koja nadigra (u 1. poluvremenu) jednu Čameriku ima veliku prednost od ekipe koja podbaci protiv Slovačke ali eto forumski stručnjaci i trener Sušić (kojeg inače jako cijenim) znaju bolje kako treba "ofenzivno" protiv velesile poput Slovačke.
- Artest
#24056 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da li Savez razmislja o novom selektoru ako kiksamo u Slovackoj i odemo u baraz?
Sve i da budemo nosioci, a trebali bi, papetu ne vjerujem ni protiv djetica.
Treba misliti o sok-terapiji. Dovesti covjeka koji se mjesa u svoj posao. Nekog provjerenog strucnjaka (placen procentom od plasmana) kojem ne pocinje i zavrsava selektorisanje sa izdiktiranim spiskom pozvanih igraca. Nekog ko ce, ako nista, skautirati protivnika i pogledat koju kasetu; ima slifa za taktiku; muda da mu igraju najbolji i najspremniji (Miske vise ne moze o sebi, to su svi vidjeli); neko ko nema reflexe mrtvog konja pri vodjenju utakmice; neko ko zna motivisat...
Jerbo, ako bude pusalgin skroz naskroz, i Savez ce sudjelovat u zlocinu nad fudbalskom reprezentacijom i njenim navijacima. Otkaz papetu koji dolazi prekasno nece amnestirati njihove guzice.
Ali prije svega, zelim da ne dodjemo u tu situaciju, i da se plairamo na celu sa magom Sajom.
Treba misliti o sok-terapiji. Dovesti covjeka koji se mjesa u svoj posao. Nekog provjerenog strucnjaka (placen procentom od plasmana) kojem ne pocinje i zavrsava selektorisanje sa izdiktiranim spiskom pozvanih igraca. Nekog ko ce, ako nista, skautirati protivnika i pogledat koju kasetu; ima slifa za taktiku; muda da mu igraju najbolji i najspremniji (Miske vise ne moze o sebi, to su svi vidjeli); neko ko nema reflexe mrtvog konja pri vodjenju utakmice; neko ko zna motivisat...
Jerbo, ako bude pusalgin skroz naskroz, i Savez ce sudjelovat u zlocinu nad fudbalskom reprezentacijom i njenim navijacima. Otkaz papetu koji dolazi prekasno nece amnestirati njihove guzice.
Ali prije svega, zelim da ne dodjemo u tu situaciju, i da se plairamo na celu sa magom Sajom.
-
5 0 5
#24057 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hahahaha. Dobro si primijetio. Što ti je život.ultima_palabra wrote:I niko da primijeti da oni što su najviše podržavali selektora, sad ga najviše pljuju?
-
FreakyStyley
#24058 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Artest wrote:Da li Savez razmislja o novom selektoru ako kiksamo u Slovackoj i odemo u baraz?
- Muhamed Đakmić
#24059 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja sam ti prijavio post da znaš, jer ne mogu da čitam više ove gluposti. I znam da nisi toliko glup, nego trolaš i glumiš budalu.antifascism wrote:Mislim da su to ipak vecina navijaca FKS koji su razocarani u Papetov odnos prema FKSu505sCrtom wrote:Hahahaha. Dobro si primijetio. Što ti je život.ultima_palabra wrote:I niko da primijeti da oni što su najviše podržavali selektora, sad ga najviše pljuju?
-
motorola01
#24060 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Gori je on sto se ikome pravda. Bolje bi mu bilo da suti i ne izlazi pred novinare. Kome se on treba u ovom trenutku pravdati sto je uradio ovako ili onako. Trebao je zabraniti novinarima da pridju na kilometar bilo kome iz repke od petka navecer do utorka navecer, pa tek onda otvoriti diskusiju za sve sto se desilo.BHF_Manijak wrote:Oooj jebem ti pleme, pa kakav duduk moras biti i reci "mozda sam pogrijesio sto sam im pustio snimak Slovaka protiv Rumunije"!![]()
![]()
Halo ba, prvo znaci frajer im je dao snimak jedne utakmicu u kojoj su analizirali Slovake, drugo rijec je o jebenom prijateljskom mecu gdje ljudi eksperimentisu sa taktikama, postavkama... Fuj fuj fuj!
- BHF_Manijak
#24061 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa nije Sjeverna Koreja jebote, kakva ti je to prica. To ni u jednoj zemlji nema. Imas 15 minuta prije treninga za izjave, u cemu je problem?
A da se to uradi, slinili bi ovdje kako nema izjava, kako javnost nije upucena i slicno...
A da se to uradi, slinili bi ovdje kako nema izjava, kako javnost nije upucena i slicno...
- Šveđanin
#24062 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jel istina da je Papetu plata 5000 Km? A Vaha ako bi bio selektor rekao nebi ispod 20 000?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
- sinuhe
#24063 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sljedeci selektor bi trebao biti stranac, ali pustimo Papeta da nas odvede u Brazil.
-
5 0 5
#24064 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kad bi bilo tako jednostavno. Nije reprezentacija njegov hobi, nego javni posao. Neka pošalje Karanku pred novinare, ako se sam ne može nositi.motorola01 wrote: Gori je on sto se ikome pravda. Bolje bi mu bilo da suti i ne izlazi pred novinare. Kome se on treba u ovom trenutku pravdati sto je uradio ovako ili onako. Trebao je zabraniti novinarima da pridju na kilometar bilo kome iz repke od petka navecer do utorka navecer, pa tek onda otvoriti diskusiju za sve sto se desilo.
-
motorola01
#24065 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije S.Koreja ali u nasem slucaju je to potrebno. Ovi kvazinovinari koji su odrasli u mahali, ali ne gradskoj nego prigradskoj ne znaju se ponasati i nemaju mjere i ne znaju kad treba stati. Dovoljno Susic ima problema i bez njih i sad mu oni stvaraju dodatni pritisak i probleme.BHF_Manijak wrote:Pa nije Sjeverna Koreja jebote, kakva ti je to prica. To ni u jednoj zemlji nema. Imas 15 minuta prije treninga za izjave, u cemu je problem?
Last edited by motorola01 on 08/09/2013 13:26, edited 1 time in total.
-
SSemir
#24066 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
last mohicans wrote:Ovako,sad sam se vratio sa treninga repke i da vam prenesem svoje "impresije".Trening je bio lakšeg karektera, doduše prvi put sam bio na treningu repke pa ne znam i ....
dovoljno da ne pises dalje
-
5 0 5
#24067 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kažu 5k eura. Ko će ga znati. Očito da mu plata nije bila prioritet kada je preuzimao posao. Inače ne bi ni pristao na te uslove.Šveđanin wrote:Jel istina da je Papetu plata 5000 Km? A Vaha ako bi bio selektor rekao nebi ispod 20 000?
A ni meni nije bitno koliko zarađuje. Samo rezultati.
-
motorola01
#24068 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Javni posao koji on obavlja i za koji je on odgovoran. Nije on duzan svakoj budali odgovarati i prepricavati sta i kako. Dovoljno je to sto ova tekma puno toga odlucuje i imao bi pravo uvesti zabranu bilo kakvog razgovora sa ovim nasim kvazinovinarima.505sCrtom wrote:Kad bi bilo tako jednostavno. Nije reprezentacija njegov hobi, nego javni posao. Neka pošalje Karanku pred novinare, ako se sam ne može nositi.motorola01 wrote: Gori je on sto se ikome pravda. Bolje bi mu bilo da suti i ne izlazi pred novinare. Kome se on treba u ovom trenutku pravdati sto je uradio ovako ili onako. Trebao je zabraniti novinarima da pridju na kilometar bilo kome iz repke od petka navecer do utorka navecer, pa tek onda otvoriti diskusiju za sve sto se desilo.
-
last mohicans
#24069 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
De nas ti prosvijetli kakvi su inače treninzi reprezentacije, kad si redovan. Nisam osjećao potrebu da ranije idem, sad jesam nakon ovakve blamaže.SSemir wrote:last mohicans wrote:Ovako,sad sam se vratio sa treninga repke i da vam prenesem svoje "impresije".Trening je bio lakšeg karektera, doduše prvi put sam bio na treningu repke pa ne znam i ....
dovoljno da ne pises dalje
-
am2804
#24070 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moram priznati da mi je bilo drago kada se Pape odlučio za totalno ofanzivnu ekipu protiv Slovaka. Međutim, na kraju poluvremena sam molio da povuče Salihovića a uvede Rahimića, jer se znalo da trojka (M-P-M) neće moći izdržati tempo do kraja tekme. Nažalost, svi potezi su uslijedili kasno, a što je najgore forsirali smo sa dubinskim loptama koje su izmorile i Džeku i Ibiševića.
Uvjeravanja da Salihović treba da igra u sredini, kao što mu je to prirodna pozicija u Hoffenhaimu, za mene ne pije vode. On je za repku puno bolji kad se drži potpuno lijeve strane. Puno je kočio igru.
Ono što se dalo zaključiti, da smo mi ipak ekipa sa par vrsnih igrača, ali samo par igrača - Džeko, Spahić, Pjanić i Lulić, uh zaboravih Begovića, ostalo je sredina. Zašto Medunjanin i Salihović (dajem samo za primjer) nisu napredovali u karijeri - pa treba da znaju igrati sa obje noge. O Vršajeviću je dosta rečeno, ne može takav igrač imati mjesta u repki gdje moli Boga da lopta ne dođe do njega.
Što se tiče raje na stadionu, u par navrata čujem, u pozadini i pored mene, par džibera kako urliču izbaci četvorku, izbaci osmicu, broj 15 pojma nema i slično. Pa majko moja, ne znate imena igrača. Zabranio bi svakom da uđe na stadion ako ne zna nabrojati 20 reprezentativaca. Kakva samo raja dođe do karata, gluho bilo.
I sada kada je jasno da propuh vlada u sredini, opet isti sastav PAPE?! Ostavi jednog od ofanzivnih veznih na klupi, da imamo bar jednog svježeg za zadnjih 30 minuta.
LULA, kapa dolje, jedini koji nije podbacio.
Uvjeravanja da Salihović treba da igra u sredini, kao što mu je to prirodna pozicija u Hoffenhaimu, za mene ne pije vode. On je za repku puno bolji kad se drži potpuno lijeve strane. Puno je kočio igru.
Ono što se dalo zaključiti, da smo mi ipak ekipa sa par vrsnih igrača, ali samo par igrača - Džeko, Spahić, Pjanić i Lulić, uh zaboravih Begovića, ostalo je sredina. Zašto Medunjanin i Salihović (dajem samo za primjer) nisu napredovali u karijeri - pa treba da znaju igrati sa obje noge. O Vršajeviću je dosta rečeno, ne može takav igrač imati mjesta u repki gdje moli Boga da lopta ne dođe do njega.
Što se tiče raje na stadionu, u par navrata čujem, u pozadini i pored mene, par džibera kako urliču izbaci četvorku, izbaci osmicu, broj 15 pojma nema i slično. Pa majko moja, ne znate imena igrača. Zabranio bi svakom da uđe na stadion ako ne zna nabrojati 20 reprezentativaca. Kakva samo raja dođe do karata, gluho bilo.
I sada kada je jasno da propuh vlada u sredini, opet isti sastav PAPE?! Ostavi jednog od ofanzivnih veznih na klupi, da imamo bar jednog svježeg za zadnjih 30 minuta.
LULA, kapa dolje, jedini koji nije podbacio.
- BHF_Manijak
#24071 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Javni je posao, mora se pomiriti s tim da ce u slucaju neuspjeha biti lincovan, to je svugdje tako, pa ne vidim zasto bi BiH bila izuzetak! Pa sta bi da ima engleske novinare iza ledja, koji te deru i kad treba i kad ne treba?motorola01 wrote:Nije S.Koreja ali u nasem slucaju je to potrebno. Ovi kvazinovinari koji su odrasli u mahali, ali ne gradskoj nego prigradskoj ne znaju se ponasati i nemaju mjere i ne znaju kad treba stati. Dovoljno Susic ima problema i bez njih i sad mu oni stvaraju dodatni pritisak i probleme.BHF_Manijak wrote:Pa nije Sjeverna Koreja jebote, kakva ti je to prica. To ni u jednoj zemlji nema. Imas 15 minuta prije treninga za izjave, u cemu je problem?
Daj ba manite se te patetike...
- Kemal Malovčić
#24072 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
šta Rvati rade onom Izborniku iz Mamićeve Guzice, pogotovo Index.r, to je za plakati smijući se 
-
FreakyStyley
#24073 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kemal Malovčić wrote:šta Rvati rade onom Izborniku iz Mamićeve Guzice, pogotovo Index.r, to je za plakati smijući se
Rece covjek na press konferenciji da su namjerno pustili Srbima dominaciju prvo poluvrijeme i posjed lopte negdje 100%, kao ne bi li se umorili.
- relativno84
#24074 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ocekivao sam da ce onaj novi sadrzaj u Zenici postati baza repki kad bude gotov, gdje imaju sve uslove za trening ali i odmor od svega sto ih okruzuje. Kad su vec ulozene tolike pare da se iskoristi na pravi nacin ali ocito da je draza livada u Hrasnici sto li 
-
dinobjelave
#24075 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Njemu pod hitno zabraniti komunikaciju s novinarima.frajer je nespretan pocev od utakmice s albanijom tamo gdje kaze zadovoljan bodom,preko dzeke da mi sat pred tekmu dodze opet bi igrao.slusaju igrači čitaju vide gdje to tako ide.koliko je dobar trener vidjelo se u prošlim kvalifikacijama i isto sto gore neko kaze on im izgleda samo izdiktira sastav ,ko igra i sta i to je sve.on frajer nije gledao snimak utakmice kaze mozak da ga ima u glavi.veliki strucnjace nakon utakmice bilo dobijene bilo izgubljene vrši se video analiza iste ukazuje se na slabosti i na dobre starane tvog tima i protivnickog naravno zajedno s igračima .da se razumijemo imao je moju podršku bilo mi je godra kad je preuzeo nas tim sve je ukakio u prošlim kvalifikacijama,ovo dosad uradzeno je na juris nema tu ni sekunde njegovog umijeće ,on kao ni baka sliskovic nije ustanju promijeniti taktiku ako ne u toku igre onda bar na poluvremenu.mema rezervni varijantu nema nista.ako i odemo u Brazil ( nadam se da hoćemo ) bit cemo samo turisti.steta jer je ovo naša najjača generacija jaki smo ko beton ali fali trener.pozdrav i sretno nam svima naravno i safetu