drogon2 wrote:Joj lika,kae tenis nije pucanje winnera pa se onda hvali sto je ovaj spasio 4 mec lopte winnerima

.Kvalitetan shotmaking i mogucnost da zavrsis poene je sustina tenisa i tu nema nikakve price.Jedino je prvo Nadal popularizovao ovo grindanje kad se pojavio,a onda je Djokovic i usavrsio

Haj što ne znaš shvatiti suštinu napisanog, nego što mi još ti trebaš pametovati šta je suština tenisa.
No gori sam ja što kliknem uopšte na ono 'display the post' kad sam te već na ignor stavio. Štaš kad se nadam da ćeš nešto pametno napisati, a uvijek se prevarim.
@Tomahawk
Naprotiv, Đoković često ima direktne vinere iz riterna samo što prođu neopaženo usljed činjenice da nisu na meč loptama.
Ali opet se ponavljam, sreća nema veze sa tim, već se radi o čistoj sposobnosti jednog igrača. Zašto? Zato što, da je Novak krenuo pokrivati 'T' liniju, Federer bi asom završio poen i priča bi bila gotova. No, on mu je prvo pročitao servis, a onda ga savršeno i iskontrolisao te je došao do vinera na način da loptica nije ni pala na liniju što samo potvrđuje da udarac nije bio toliko ni rizičan. Znači, čitanje servisa, savršena kontrola riterna i savršen udarac imaju veze sa srećom kako? Nikako.
I ako bi takav udarac u svakom dijelu meča bio povezan sa sposobnošću i kvalitetom jednog igrača, zašto tako ne bi bilo na meč loptu? Zato što je meč lopta? Veći ulozi? Veći rizik? Upravo sve to i čini taj udarac plodom čistog tehničkog i šampionskog kvaliteta, a nikakve sreće.
A činjenica da je na jednako efikasan način spašavao meč lopte i u još dva duela sa Federerom posebno eliminiše faktor sreće iz bilo kakvih analogija.