"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
noviclan

#24051 Re: "Majstori" parkiranja

Post by noviclan »

mk ultra wrote:Ne mogu pjeske doći do zgrade a ne autom :-)

Evo ako izađeš na stupu iz tramvaja kako ces pjeske doći do tibre, ove kod gasproma, nema trotoara nigdje
Nema ni na drugoj strani

Ali zgrada postoji
Zivio prof dr senahid memic
nepass1

#24052 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nepass1 »

Evo ako izađeš na stupu iz tramvaja kako ces pjeske doći do tibre, ove kod gasproma, nema trotoara nigdje
Nema ni na drugoj strani

Ali zgrada postoji
zar nema kod one zelenosive zgrade preko puta esmeralde tunel neki za pjesake. ja sam vidio da nesta ima ali nisam smio uci :D ne znam gdje vodi
ElRe

#24053 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ElRe »

Kakav će tek cirkus sa parkiranjem nastati kada se stanari usele u Sarajevo Tower. Pofalići i Socijalno će biti parking cirkus, uz velike jutarnje i poslijepodnevne gužve na Pofalićima i Socijalnom.
vjeshalica

#24054 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vjeshalica »

KB9 wrote:ti vatrogasci ako su tako stojali i gledali kako nesto gori, zbog auta nekog debila koje nije smjelo bit tu parkirano, su identicni debili ko taj sto je parkiro
Prece je spasavanje imovine nego njegova steta na autu
yasaq

#24055 Re: "Majstori" parkiranja

Post by yasaq »

Nema ni na drugoj strani

Ali zgrada postoji
Izađi iz tramvaja i prohodaj i vidječeš da ima !
yasaq

#24056 Re: "Majstori" parkiranja

Post by yasaq »

drug_profi wrote:Najveci je problem sto je data dozvola za gradnjuu bez dovoljno besplatnih parking mjesta, ili su morali cijenu stana ukalkulisati sa cijenom garaze, ali ovo sto se sad radi svuda, da se stanovi prave bez obezbjedjenog free parkinga provociraju parkiranje gdje se god moze. Naravno u zemlji gdje je prosjecan IQ najnizi u evropi, ocekivano je da neki debil parkira pred garazom....
Pa pogledaj Alipašino, bilo dovoljno parking mjesta u A fazi, izgradi se Škoda i uze parking mjesta umjesto napravi sebi garažu, banka pored itd, gore Bingo u C fazi pojede ljudima parking mjesta. Dato je općinama previše slobode za ova planiranja , a na čelu općina sve prigradski papci. Šta ono zna šta treba jednom gradu !
Ned071

#24057 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ned071 »

skoda nije izgradjena na parkingu, nije ni zgrada u kojoj je sada rb. oni su cak napravili novi parking. ni bingo nije izgradjen na parkingu.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#24058 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

yasaq wrote:

Nema ni na drugoj strani

Ali zgrada postoji
Kuda, tajni prolazi? :mrgreen:
Uz dzemala bijedica nema, ima puteljak utaban, seoski :mrgreen:

U stupskoj ima/nema a i gdje ima nije ni 60cm kako treba
U latičkoj isto tako
yasaq

#24059 Re: "Majstori" parkiranja

Post by yasaq »

mk ultra wrote:
yasaq wrote:

Nema ni na drugoj strani

Ali zgrada postoji
Kuda, tajni prolazi? :mrgreen:
Uz dzemala bijedica nema, ima puteljak utaban, seoski :mrgreen:

U stupskoj ima/nema a i gdje ima nije ni 60cm kako treba
U latičkoj isto tako
Iz Latičke imaš pothodnik i eto te na tramvajskoj, isto tako iz tramvaja možeš pored glavne ceste sve trotoarom doći i ući u naselje, a evo sad se pravi i trotoar ispred novog naselja prema Ilidži. Kažem ti izađi iz tramvaja i prošetaj !
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#24060 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

Znam samo da si ga kao pjesak popusio ili sa djecijim kolicima.
Jel ima jos neki pothodik osim grasovog, za drugi ne znam?

Ne racunam provlacenje oko zgrada, nema trotoara uz DZ bijedica prwma Gaspromu, od gasproma prema zgradama niti cijelom stupskom ulicom, na petlji ima ali se prekida prije esmeralde

A to sto govoris o novom naselju to je vec posebna prica, trotoara ima sto su oni sad pravili do praonice, od praonice dole nema. Sa druge strane isto, od pumpe.

Naselje šofera
Henry Chinaski

#24061 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Henry Chinaski »

el_bake007 wrote:Ja ne razumijem kako nekim ljudima prizor vozila natovarenog na pauku moze izazvati emocije radosti,srece,likovanja... Pa podrzavate otimacinu imovine od strane uhljupske,korumpirane i seljacke drzave koja vam svaki dan dodatno zagorcava zivot :-) Ako u potpunosti ne blokira prolaz pjesacima, ne smeta protoku saobracaja zakacit kaznu i to je to
Sa bahatom stokom ne možeš fino. Kad bi oko sebe gledali kulturne vozače, imali bi empatije prema ovima. Ovako, znaš da je vjerovatnoća ogromna da je to neko govno koje smatra da su pravila napisana za ostale, a ne za njega.
Nije to samo u saobraćaju nego uopšte...
amar1994

#24062 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

mogu ja,bas mi je drago kad ga digne pauk,jos bolje kad je kakav skuplji auto bahato ostavljen :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Last edited by amar1994 on 12/11/2019 15:24, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#24063 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

Henry Chinaski wrote:
el_bake007 wrote:Ja ne razumijem kako nekim ljudima prizor vozila natovarenog na pauku moze izazvati emocije radosti,srece,likovanja... Pa podrzavate otimacinu imovine od strane uhljupske,korumpirane i seljacke drzave koja vam svaki dan dodatno zagorcava zivot :-) Ako u potpunosti ne blokira prolaz pjesacima, ne smeta protoku saobracaja zakacit kaznu i to je to
Sa bahatom stokom ne možeš fino. Kad bi oko sebe gledali kulturne vozače, imali bi empatije prema ovima. Ovako, znaš da je vjerovatnoća ogromna da je to neko govno koje smatra da su pravila napisana za ostale, a ne za njega.

samo po džepu udarati
drug_profi

#24064 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Henry Chinaski wrote:
Meni je jako drago. Pauk ne nosi onako. I ja sam jednom šišanje platio 120 maraka i to kad je prosjecna plata bila 4-5 stoja. Pa naucio lekciju. Jos mi fasunga u autu bila, mesa za 50 maraka, povrca itd. Ono, moras reagovati, pod hitno spasavati, juli mjesec. A auto od 7-8 stoja (šugo 45). A bez para. Trazi gdje posuditi, trci - leti...
Industrialyzer

#24065 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Industrialyzer »

Image
Laplace

#24066 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

Henry Chinaski wrote:
Nama se desilo da je pauk digao uredno parkiran auto, na obilježenom mjestu u okviru ocrtanih linija. Žena sa kolegicom čekala oko pola sata radnika da naplati, njega nigdje. Konta da će platiti kad završi posao i dođe deo auta, ono valjda se radnik pojavi na poslu.

Ka du se vratile - auta nema. Idiot je u neko doba došao na radno mjesto, vidio da je auto parkirano a nije naplaćen parking i pozvao pauk službu. Ovi digli (uredno i propisno parkiran) auto. Nisu pomogla nikakva uvjeravanja na mjestu gdje pauk služba čuva auta, morali smo platiti nekih 120 KM.

Sad je na tom mjestu (Marindvor) aparat za naplatu, i zamisli - nije nam se još desilo da ga ne zateknemo na radnom mjestu.

Mašine su odgovornije i pouzdanije od ljudi.
ElRe

#24067 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ElRe »

Juče bruda u Audi A3 haldno stao u krajnjoj lijevoj traci kod BBI banke/Konzulata Hrvatske, upalio 4 žmigavca i čeka. Iza njega ide jedan kombi i još jedan automobil, prestrojili se ali ne mogu dalje od njega. Svira kombi, blica, ali idiot ništa, samo se blago pomjeri. Kombi se prestoji desno, obiđe ga i skrenu lijevo.
Idiot iz Audia ništa ne reaguje, ni trunke stida, obraza...
tempuser

#24068 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Laplace wrote:
Sad je na tom mjestu (Marindvor) aparat za naplatu, i zamisli - nije nam se još desilo da ga ne zateknemo na radnom mjestu.

Kad se to desilo nije bilo instaliranih parkomata? Jel bila opcija SMS-om?
tempuser

#24069 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

ElRe wrote:Juče bruda u Audi A3 haldno stao u krajnjoj lijevoj traci kod BBI banke/Konzulata Hrvatske, upalio 4 žmigavca i čeka. Iza njega ide jedan kombi i još jedan automobil, prestrojili se ali ne mogu dalje od njega. Svira kombi, blica, ali idiot ništa, samo se blago pomjeri. Kombi se prestoji desno, obiđe ga i skrenu lijevo.
Idiot iz Audia ništa ne reaguje, ni trunke stida, obraza...
Mene cudi kad na tom mjestu ne naletim na parking debila.
Jucer ispred moje zgrade neki predonja od 5 banki serbez poprijeci AR 156 preko dva parking mjesta i jos zagleda da vidi jel ga dobro "razmjerio". Parkirao si preko 2 mjesta, ajd fino parkiraj. Evo odmah cu pomjeriti! Ja ne kontam taj seljacki mentalitet pa ga *ebi!
Laplace

#24070 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

tempuser wrote:
Laplace wrote:

Kad se to desilo nije bilo instaliranih parkomata? Jel bila opcija SMS-om?
Koliko se sjećam, nije bilo nijedne od tih dviju opcija. Tek kasnije su postavili automat.

Nismo samo mi naletjeli, još nekima su (kako pričaju) tu pokupili auto (navodno je čovjek iz Novog Pazara došao i tu parkirao, kad je vidio da mu je pauk odnio auto čovjek poludio). Možda su upravo zbog toga i postavili automat tu.

Edit: Sve i da jeste tad bio automat (a prilično sam siguran da nije, na kraju onda ne bi bilo potrebe za radnikom), kako je policija mogla dignuti auto koji je uredno i propisno parkiran i nikome ne smeta? Mogli su staviti neku kaznu u vidu dnevne karte, kao prije nekoliko godina u Igalu (kad nismo vidjeli da ima automat, otad na svakom parkingu provjerimo ima li postavljen automat). Tada su nam naplatili, čini mi se, 10€ ili 20€ dnevnu kartu, ali auto nije dignut.
Last edited by Laplace on 13/11/2019 12:45, edited 1 time in total.
tempuser

#24071 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Sve je moguce, ali ja nesto ne mogu da se sjetim da negdje ima parking za naplatu, a da nije bilo parkomata?!
Laplace

#24072 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

tempuser wrote:Sve je moguce, ali ja nesto ne mogu da se sjetim da negdje ima parking za naplatu, a da nije bilo parkomata?!
To je bilo davno, nekih bar 4-5 godina.
thekupus

#24073 Re: "Majstori" parkiranja

Post by thekupus »

Laplace wrote: Edit: Sve i da jeste tad bio automat (a prilično sam siguran da nije, na kraju onda ne bi bilo potrebe za radnikom).
Na Marijin Dvoru danas imaju radnici i tamo gdje su postavljeni automati. Uvijek jedan ili dva ispred Muzeja, i onda obilaze krug oko Filozofskog svako malo, pregledaju kartice na autima.
Laplace

#24074 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

Neki dan je zbog sajma "Jesen u Visokom" bila tolika gužva da su čak i legalna parking mjesta bila ispunjena. :D
Laplace

#24075 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

thekupus wrote:
Laplace wrote: Edit: Sve i da jeste tad bio automat (a prilično sam siguran da nije, na kraju onda ne bi bilo potrebe za radnikom).
Na Marijin Dvoru danas imaju radnici i tamo gdje su postavljeni automati. Uvijek jedan ili dva ispred Muzeja, i onda obilaze krug oko Filozofskog svako malo, pregledaju kartice na autima.
Ovoga nije bilo, ne bi ga mogli naći ni Interpol ni CIA.
Locked