Ovi Kurdi koliko obećavaju reko bi čo'ek izbori kakviinsomnia78 wrote:Jebe drug Djugasvili, ne vadi
Jbt led koji likovi su ovi Kurdi![]()
![]()
Treba im Voju poslati
Sirija vol. 2
- Krokodajl
#24051 Re: Sirija vol. 2
-
RepublikanskaGarda
#24052 Re: Sirija vol. 2
Opetja033 wrote:@Krokodajl
Ti shvatas da je svaki od tih twitterasa zestoki Assadov propagandista? To ti je jasno?
Prijatelju svi nasjedamo na twitter informacije, ja sam se masu puta izblamirao a i ti nekad znas nasjest, brigada u Daari i sad ovo za bjezanijom muftije u Oman, svaki info sa twittera treba uzet sa rezervom....zato ja vise nista i ne prenosim
-
RepublikanskaGarda
#24053 Re: Sirija vol. 2
Di je i ijedan Kurd tu je Kurdistan
podsjeca na neke fraze iz proslosti 
- fosna2014
#24054 Re: Sirija vol. 2
Svi Kurdi ispod jedne datule!RepublikanskaGarda wrote:Di je i ijedan Kurd tu je Kurdistanpodsjeca na neke fraze iz proslosti
- Kikibombona
#24055 Re: Sirija vol. 2
Iran je moderno Perzijsko carstvo, zajednica naroda. Ti narodi nisu glasali da budu dio Irana. Dio su Irana zahvaljujuci perzijanskoj moci (vojnoj, politickoj, ekonomskoj). Kurdi, Beluci, Azeri, Lur, Arapi...Svi oni zive na kompaktnom podrucju, na rubnim dijelovima Irana. Nije kao kod nas, gdje je prije rata sve bilo izmjesano.
- Kikibombona
#24056 Re: Sirija vol. 2
Kurdistan je tamo gdje su Kurdi vecina.RepublikanskaGarda wrote:Di je i ijedan Kurd tu je Kurdistanpodsjeca na neke fraze iz proslosti
U Istanbulu zivi 2 miliona Kurda pa niko ne govori da je Istanbul Kurdistan. U Ankari isto tako, Antaliji, Damasku, Bagdadu, Alepu itd.
-
RepublikanskaGarda
#24057 Re: Sirija vol. 2
Pa to sve sto si nabrojao su Iranski narodi.....teza da je perzijsko carstvo umjetna tvorevina je smjesno.....sve te manjine su duboko utkane u perzijsku povijest i osim dijela kurda sunita koji imaju neke separatisticke teznje sve ostalo je neozbiljno...na mobitelu sam pa cu ti drugom prilikom pisat o kurdskim sijama koji o pamtivjeka obnasaju visoke funkcije u perzijskom drustviKikibombona wrote:Iran je moderno Perzijsko carstvo, zajednica naroda. Ti narodi nisu glasali da budu dio Irana. Dio su Irana zahvaljujuci perzijanskoj moci (vojnoj, politickoj, ekonomskoj). Kurdi, Beluci, Azeri, Lur, Arapi...Svi oni zive na kompaktnom podrucju, na rubnim dijelovima Irana. Nije kao kod nas, gdje je prije rata sve bilo izmjesano.
-
RepublikanskaGarda
#24058 Re: Sirija vol. 2
Hrvatska je tamo di su hrvati vecina nitko ne govori da su Zenica, Kakanj, Vares, Bugojno, Gornji Vakuf, Tuzla HrvatskaKikibombona wrote:Kurdistan je tamo gdje su Kurdi vecina.RepublikanskaGarda wrote:Di je i ijedan Kurd tu je Kurdistanpodsjeca na neke fraze iz proslosti
U Istanbulu zivi 2 miliona Kurda pa niko ne govori da je Istanbul Kurdistan. U Ankari isto tako, Antaliji, Damasku, Bagdadu, Alepu itd.
- insomnia78
#24059 Re: Sirija vol. 2
Ovaj Staljin bgm kaze kako ih Iranci redovno vjesaju ko da jelku kite 
Nasi ljubitelji iranske knjizevnosti i tepiha ce reci da je sve i jedan objeseni silovatelj, pedofil, ubica i cifutski spijun
Nasi ljubitelji iranske knjizevnosti i tepiha ce reci da je sve i jedan objeseni silovatelj, pedofil, ubica i cifutski spijun
-
pjerino
#24060 Re: Sirija vol. 2
Moj garda, a ti opet nasjeo na tamo neki twit nekog "instant reportera" kojem je cilj da ismije kurde.RepublikanskaGarda wrote:Di je i ijedan Kurd tu je Kurdistanpodsjeca na neke fraze iz proslosti
Vidim da mu je i uspjelo, nisi jedini ...
To je totalno kriva informacija, kurdi se spremaju za fajt u nagorno-karabahu, moraju vratiti dug armencima i podržati armence jer im ovi pomažu protiv turske ...
- insomnia78
#24061 Re: Sirija vol. 2
Samo sto ima i videopjerino wrote:Moj garda, a ti opet nasjeo na tamo neki twit nekog "instant reportera" kojem je cilj da ismije kurde.RepublikanskaGarda wrote:Di je i ijedan Kurd tu je Kurdistanpodsjeca na neke fraze iz proslosti
To je totalno kriva informacija, kurdi se spremaju za fajt u nagorno-karabahu, moraju vratiti dug armencima i podržati armence jer im ovi pomažu protiv turske ...
-
RepublikanskaGarda
#24062 Re: Sirija vol. 2
Code: Select all
Svi ruso, irano, assado, vehabo, amero, kurdo- fili su nerealni i smijesni, i sa njima je tesko, nemoguce i bezpotrebno ulaziti u raspravuinsomnia78 wrote:Ovaj Staljin bgm kaze kako ih Iranci redovno vjesaju ko da jelku kite
- Krokodajl
#24063 Re: Sirija vol. 2
Čuj Kurdi u Gorskom Karabahu, čekaj ko će onda podržati Azerske tekfirdžije, Sultan ili Ajatolah, ili će se zbog Azerbejdžana izmiriti dva bratska naroda ? 
U Bakuu se brani Kurdstvo !
- Kikibombona
#24064 Re: Sirija vol. 2
I mi smo Slaveni pa sta?RepublikanskaGarda wrote:Pa to sve sto si nabrojao su Iranski narodi.....teza da je perzijsko carstvo umjetna tvorevina je smjesno.....sve te manjine su duboko utkane u perzijsku povijest i osim dijela kurda sunita koji imaju neke separatisticke teznje sve ostalo je neozbiljno...na mobitelu sam pa cu ti drugom prilikom pisat o kurdskim sijama koji o pamtivjeka obnasaju visoke funkcije u perzijskom drustviKikibombona wrote:Iran je moderno Perzijsko carstvo, zajednica naroda. Ti narodi nisu glasali da budu dio Irana. Dio su Irana zahvaljujuci perzijanskoj moci (vojnoj, politickoj, ekonomskoj). Kurdi, Beluci, Azeri, Lur, Arapi...Svi oni zive na kompaktnom podrucju, na rubnim dijelovima Irana. Nije kao kod nas, gdje je prije rata sve bilo izmjesano.
Puno si blizi ti meni nego Kurd Perzijancu, u svakom pogledu. Pa opet vidi sta se desavalo. A gotovo pa isti narod.
Beludzi narod ako se ne varam nema isto porijeklo kao Perzijanci. Azeri su etnicki blizi Turcima.
Jaci poklapa slabije. To je tako oduvijek. Kada jaci padne, slabiji dobije na snazi, eto borbe za slobodu.
Kurdi sije su se isto tako borile protiv perzijanske vojske iz solidarnosti sa suni Kurdima.
BiH je izmjesana, ali je zlocinom homogenizovana.
-
RepublikanskaGarda
#24065 Re: Sirija vol. 2
Necu vise offtopicarit, postoji tema Iran pa se moze nasravit nekom prilikom....ne mogu gledat el classico na miru 
- Kikibombona
#24066 Re: Sirija vol. 2
Jucerpjerino wrote:Moj garda, a ti opet nasjeo na tamo neki twit nekog "instant reportera" kojem je cilj da ismije kurde.RepublikanskaGarda wrote:Di je i ijedan Kurd tu je Kurdistanpodsjeca na neke fraze iz proslosti
KDPI Suspends Military Activity Against Iran for the Best of KRG
http://www.basnews.com/index.php/en/new ... tan/267675
- insomnia78
#24067 Re: Sirija vol. 2
Kazu l' kad namjeravaju pripajati Kosovo i Krajinu?Krokodajl wrote:Čuj Kurdi u Gorskom Karabahu, čekaj ko će onda podržati Azerske tekfirdžije, Sultan ili Ajatolah, ili će se zbog Azerbejdžana izmiriti dva bratska naroda ?
- Opetja033
#24068 Re: Sirija vol. 2
FSA oslobodila i selo Ain al Qantara u Latakiji. Peto ili sesto selo na sjeveru Latakije u manje od 24 sata.
- Krokodajl
#24069 Re: Sirija vol. 2
Oni će se sami pripojiti kada vide kako su Kurdi svjetlo u tami mračnih sila galaksije, u borbi između zle Srpske Rusije i Čifutske Amerike samo istinski čiste Kurdske duše će pobjediti i sa njima svi narodi ovog svijeta će krenuti u pobjede. Živio Pokret Nesvrstanih na čelu sa drugom Barzanijeminsomnia78 wrote:Kazu l' kad namjeravaju pripajati Kosovo i Krajinu?Krokodajl wrote:Čuj Kurdi u Gorskom Karabahu, čekaj ko će onda podržati Azerske tekfirdžije, Sultan ili Ajatolah, ili će se zbog Azerbejdžana izmiriti dva bratska naroda ?
-
pjerino
#24070 Re: Sirija vol. 2
Jel ima još, eto to je smisao dezinformacija ili poluinformacija ...
I one o iranu i one „moje“ o nagorno-karabahu ...
Neki jedva dočekaše da se naslađuju ...
- insomnia78
#24071 Re: Sirija vol. 2
Jesi ti smjesan likpjerino wrote:Jel ima još, eto to je smisao dezinformacija ili poluinformacija ...
Jesi cit'o ovo sto je Kiki postavio?
- Krokodajl
#24072 Re: Sirija vol. 2
@pjerino niko se ne naslađuje, opušteno samo, bez ljutnje 
Nusra izvela 3 samoubilačka napada kod Al Hadhira, navodno krenuli u napad iz pravca Al Eisa
SAA navodno ušla u Al Qaryatayn, ulične borbe.
Nusra izvela 3 samoubilačka napada kod Al Hadhira, navodno krenuli u napad iz pravca Al Eisa
SAA navodno ušla u Al Qaryatayn, ulične borbe.
Last edited by Krokodajl on 02/04/2016 22:48, edited 1 time in total.
-
cbrt
#24073 Re: Sirija vol. 2
Taj grad i to brdo su ključni...povratili su ono par sela i brdašaca južno ali Al Eis nisu...uzgred, videćemo dal' je tačno ovo doleOpetja033 wrote:Da skratimo i zakljucimo: prema iskljucivo proassadovskim izvorima Assadove trupe i njihovi saveznici su ponovo zauzeli sve osim grada Al Eis.
Tazi @TaziMorocco 10m10 minutes ago
Syrian Rebels storm Al Hader. #Syria #Aleppo
Last edited by cbrt on 02/04/2016 22:46, edited 1 time in total.
-
pjerino
#24074 Re: Sirija vol. 2
Jesam. I što piše (nešto novoga) ...insomnia78 wrote:Jesi ti smjesan likpjerino wrote:Jel ima još, eto to je smisao dezinformacija ili poluinformacija ...
Jesi cit'o ovo sto je Kiki postavio?
Isto (ili slično) ko što sam i ja napisao, poluistinu, točno je da armenci pomažu kurde ali nije točno da će kurdi u nagorno-karabah.