Sirija vol. 2

Locked
Krokodajl

#24051 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

insomnia78 wrote:Jebe drug Djugasvili, ne vadi
Jbt led koji likovi su ovi Kurdi :lol: :lol:
Treba im Voju poslati
Ovi Kurdi koliko obećavaju reko bi čo'ek izbori kakvi :D, možda i jesu al Barzani je već pobjedio kako god rezultat glasio :D:D:D
RepublikanskaGarda

#24052 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Opetja033 wrote:@Krokodajl
Ti shvatas da je svaki od tih twitterasa zestoki Assadov propagandista? To ti je jasno?

Prijatelju svi nasjedamo na twitter informacije, ja sam se masu puta izblamirao a i ti nekad znas nasjest, brigada u Daari i sad ovo za bjezanijom muftije u Oman, svaki info sa twittera treba uzet sa rezervom....zato ja vise nista i ne prenosim :D
RepublikanskaGarda

#24053 Re: Sirija vol. 2

Di je i ijedan Kurd tu je Kurdistan :-) podsjeca na neke fraze iz proslosti :-)
fosna2014

#24054 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

RepublikanskaGarda wrote:Di je i ijedan Kurd tu je Kurdistan :-) podsjeca na neke fraze iz proslosti :-)
Svi Kurdi ispod jedne datule! :D
Kikibombona

#24055 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Iran je moderno Perzijsko carstvo, zajednica naroda. Ti narodi nisu glasali da budu dio Irana. Dio su Irana zahvaljujuci perzijanskoj moci (vojnoj, politickoj, ekonomskoj). Kurdi, Beluci, Azeri, Lur, Arapi...Svi oni zive na kompaktnom podrucju, na rubnim dijelovima Irana. Nije kao kod nas, gdje je prije rata sve bilo izmjesano.
Kikibombona

#24056 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:Di je i ijedan Kurd tu je Kurdistan :-) podsjeca na neke fraze iz proslosti :-)
Kurdistan je tamo gdje su Kurdi vecina.

U Istanbulu zivi 2 miliona Kurda pa niko ne govori da je Istanbul Kurdistan. U Ankari isto tako, Antaliji, Damasku, Bagdadu, Alepu itd.
RepublikanskaGarda

#24057 Re: Sirija vol. 2

Kikibombona wrote:Iran je moderno Perzijsko carstvo, zajednica naroda. Ti narodi nisu glasali da budu dio Irana. Dio su Irana zahvaljujuci perzijanskoj moci (vojnoj, politickoj, ekonomskoj). Kurdi, Beluci, Azeri, Lur, Arapi...Svi oni zive na kompaktnom podrucju, na rubnim dijelovima Irana. Nije kao kod nas, gdje je prije rata sve bilo izmjesano.
Pa to sve sto si nabrojao su Iranski narodi.....teza da je perzijsko carstvo umjetna tvorevina je smjesno.....sve te manjine su duboko utkane u perzijsku povijest i osim dijela kurda sunita koji imaju neke separatisticke teznje sve ostalo je neozbiljno...na mobitelu sam pa cu ti drugom prilikom pisat o kurdskim sijama koji o pamtivjeka obnasaju visoke funkcije u perzijskom drustvi
RepublikanskaGarda

#24058 Re: Sirija vol. 2

Kikibombona wrote:
Kurdistan je tamo gdje su Kurdi vecina.

U Istanbulu zivi 2 miliona Kurda pa niko ne govori da je Istanbul Kurdistan. U Ankari isto tako, Antaliji, Damasku, Bagdadu, Alepu itd.
Hrvatska je tamo di su hrvati vecina nitko ne govori da su Zenica, Kakanj, Vares, Bugojno, Gornji Vakuf, Tuzla Hrvatska :mrgreen:
insomnia78

#24059 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ovaj Staljin bgm kaze kako ih Iranci redovno vjesaju ko da jelku kite :D
Nasi ljubitelji iranske knjizevnosti i tepiha ce reci da je sve i jedan objeseni silovatelj, pedofil, ubica i cifutski spijun
pjerino

#24060 Re: Sirija vol. 2

Post by pjerino »

Moj garda, a ti opet nasjeo na tamo neki twit nekog "instant reportera" kojem je cilj da ismije kurde.
Vidim da mu je i uspjelo, nisi jedini ...
To je totalno kriva informacija, kurdi se spremaju za fajt u nagorno-karabahu, moraju vratiti dug armencima i podržati armence jer im ovi pomažu protiv turske ...
insomnia78

#24061 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

pjerino wrote:
Moj garda, a ti opet nasjeo na tamo neki twit nekog "instant reportera" kojem je cilj da ismije kurde.
To je totalno kriva informacija, kurdi se spremaju za fajt u nagorno-karabahu, moraju vratiti dug armencima i podržati armence jer im ovi pomažu protiv turske ...
Samo sto ima i video
RepublikanskaGarda

#24062 Re: Sirija vol. 2

insomnia78 wrote:Ovaj Staljin bgm kaze kako ih Iranci redovno vjesaju ko da jelku kite :D
Nasi ljubitelji iranske knjizevnosti i tepiha ce reci da je sve i jedan objeseni silovatelj, pedofil, ubica i cifutski spijun
Svi ruso, irano, assado, vehabo, amero, kurdo- fili su nerealni i smijesni, i sa njima je tesko, nemoguce i bezpotrebno ulaziti u raspravu :zjev:
Krokodajl

#24063 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Čuj Kurdi u Gorskom Karabahu, čekaj ko će onda podržati Azerske tekfirdžije, Sultan ili Ajatolah, ili će se zbog Azerbejdžana izmiriti dva bratska naroda ? :D

U Bakuu se brani Kurdstvo !
Kikibombona

#24064 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:
Kikibombona wrote:Iran je moderno Perzijsko carstvo, zajednica naroda. Ti narodi nisu glasali da budu dio Irana. Dio su Irana zahvaljujuci perzijanskoj moci (vojnoj, politickoj, ekonomskoj). Kurdi, Beluci, Azeri, Lur, Arapi...Svi oni zive na kompaktnom podrucju, na rubnim dijelovima Irana. Nije kao kod nas, gdje je prije rata sve bilo izmjesano.
Pa to sve sto si nabrojao su Iranski narodi.....teza da je perzijsko carstvo umjetna tvorevina je smjesno.....sve te manjine su duboko utkane u perzijsku povijest i osim dijela kurda sunita koji imaju neke separatisticke teznje sve ostalo je neozbiljno...na mobitelu sam pa cu ti drugom prilikom pisat o kurdskim sijama koji o pamtivjeka obnasaju visoke funkcije u perzijskom drustvi
I mi smo Slaveni pa sta?

Puno si blizi ti meni nego Kurd Perzijancu, u svakom pogledu. Pa opet vidi sta se desavalo. A gotovo pa isti narod.

Beludzi narod ako se ne varam nema isto porijeklo kao Perzijanci. Azeri su etnicki blizi Turcima.

Jaci poklapa slabije. To je tako oduvijek. Kada jaci padne, slabiji dobije na snazi, eto borbe za slobodu.

Kurdi sije su se isto tako borile protiv perzijanske vojske iz solidarnosti sa suni Kurdima.

BiH je izmjesana, ali je zlocinom homogenizovana.
RepublikanskaGarda

#24065 Re: Sirija vol. 2

Necu vise offtopicarit, postoji tema Iran pa se moze nasravit nekom prilikom....ne mogu gledat el classico na miru :mrgreen:
Kikibombona

#24066 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

pjerino wrote:
Jucer

KDPI Suspends Military Activity Against Iran for the Best of KRG

http://www.basnews.com/index.php/en/new ... tan/267675
insomnia78

#24067 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Krokodajl wrote:Čuj Kurdi u Gorskom Karabahu, čekaj ko će onda podržati Azerske tekfirdžije, Sultan ili Ajatolah, ili će se zbog Azerbejdžana izmiriti dva bratska naroda ? :D

Kazu l' kad namjeravaju pripajati Kosovo i Krajinu?
:lol:
Opetja033

#24068 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

FSA oslobodila i selo Ain al Qantara u Latakiji. Peto ili sesto selo na sjeveru Latakije u manje od 24 sata.
Krokodajl

#24069 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

insomnia78 wrote:
Krokodajl wrote:Čuj Kurdi u Gorskom Karabahu, čekaj ko će onda podržati Azerske tekfirdžije, Sultan ili Ajatolah, ili će se zbog Azerbejdžana izmiriti dva bratska naroda ? :D

Kazu l' kad namjeravaju pripajati Kosovo i Krajinu?
Oni će se sami pripojiti kada vide kako su Kurdi svjetlo u tami mračnih sila galaksije, u borbi između zle Srpske Rusije i Čifutske Amerike samo istinski čiste Kurdske duše će pobjediti i sa njima svi narodi ovog svijeta će krenuti u pobjede. Živio Pokret Nesvrstanih na čelu sa drugom Barzanijem :lol: :lol: :lol:
pjerino

#24070 Re: Sirija vol. 2

Post by pjerino »

Jel ima još, eto to je smisao dezinformacija ili poluinformacija ...
I one o iranu i one „moje“ o nagorno-karabahu ...
Neki jedva dočekaše da se naslađuju ...
insomnia78

#24071 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

pjerino wrote:Jel ima još, eto to je smisao dezinformacija ili poluinformacija ...
Jesi ti smjesan lik
Jesi cit'o ovo sto je Kiki postavio?
Krokodajl

#24072 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@pjerino niko se ne naslađuje, opušteno samo, bez ljutnje :D

Nusra izvela 3 samoubilačka napada kod Al Hadhira, navodno krenuli u napad iz pravca Al Eisa
SAA navodno ušla u Al Qaryatayn, ulične borbe.
Last edited by Krokodajl on 02/04/2016 22:48, edited 1 time in total.
cbrt

#24073 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Opetja033 wrote:Da skratimo i zakljucimo: prema iskljucivo proassadovskim izvorima Assadove trupe i njihovi saveznici su ponovo zauzeli sve osim grada Al Eis.
Taj grad i to brdo su ključni...povratili su ono par sela i brdašaca južno ali Al Eis nisu...uzgred, videćemo dal' je tačno ovo dole
Tazi ‏@TaziMorocco 10m10 minutes ago
Syrian Rebels storm Al Hader. #Syria #Aleppo
Last edited by cbrt on 02/04/2016 22:46, edited 1 time in total.
pjerino

#24074 Re: Sirija vol. 2

Post by pjerino »

insomnia78 wrote:
pjerino wrote:Jel ima još, eto to je smisao dezinformacija ili poluinformacija ...
Jesi ti smjesan lik
Jesi cit'o ovo sto je Kiki postavio?
Jesam. I što piše (nešto novoga) ...
Isto (ili slično) ko što sam i ja napisao, poluistinu, točno je da armenci pomažu kurde ali nije točno da će kurdi u nagorno-karabah.
insomnia78

#24075 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Locked