Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
chino wrote:Hvala na odlicnim komentarima i pomoci, samo tako nastavite
A da bi mogli adekvatno ucestvovati u raspravi moj vam je savjet probajte i jedno i drugo pa donosite zaključke. Nekad sam i ja mislio da su telefoni sa androidom neprikosnoveni
Drug moj, ja sam 4 godine proveo sa iPhone-om.
I rekao sam sebi da neću više biti zaglupljena Apple ovca koje ne zna za mnogo bolje alternative (čitaj: Android).
Nekad sam i ja mislio da je iPhone i iOS neprikosnoven. Onda sam otkrio svijet Androida i skontao da sam bio u zabludi.
Ako tebi kompletan operativni sistem na telefonu ne valja, samo što si držao jednu tipku duže od sekunde, onda nemam riječi stvarno.. nisi za Androida i drži se ograničenog iOS-a.
chino wrote:Hvala na odlicnim komentarima i pomoci, samo tako nastavite
A da bi mogli adekvatno ucestvovati u raspravi moj vam je savjet probajte i jedno i drugo pa donosite zaključke. Nekad sam i ja mislio da su telefoni sa androidom neprikosnoveni
Ja svakih par mjeseci idem sa Samsunga (Androida) na Iphone (iOS) i obrnuto, tako da ti je prica u kojoj si se kao zayebo sto si presao na Android samo zato sto se ne snalazis na njemu blago receno glupa.
I ja vise volim iOS ali ne pljujem po Androidu jer nemam razloga za to.
Ama nisi ti pogriješio, fakat bezze što su stavili kada 2-3 sekunde držiš home ili ako kažeš "OK GOOGLE" da ti izbacuje njihovog asistenta.
Ja mih se iz istih stopa vratio na iOS, kakav ba nandroid kakvi bakrači...
avaks wrote:Ama nisi ti pogriješio, fakat bezze što su stavili kada 2-3 sekunde držiš home ili ako kažeš "OK GOOGLE" da ti izbacuje njihovog asistenta.
Ja mih se iz istih stopa vratio na iOS, kakav ba nandroid kakvi bakrači...
Koliko znam na ajfonu je samo jedna tipka, i ona služi i kao home i kao "multitasking" kada se duže drži (barem na svim do ovog x koji nema nikakvu haha). A na androidu onaj kvadratić ima za to pa ne moraš silovati home tipku ali navika je čudo.
Na androidu kada siluješ home tipku dobiješ tog asistenta za kojeg evo raja i nije znala
avaks wrote:Koliko znam na ajfonu je samo jedna tipka, i ona služi i kao home i kao "multitasking" kada se duže drži (barem na svim do ovog x koji nema nikakvu haha). A na androidu onaj kvadratić ima za to pa ne moraš silovati home tipku ali navika je čudo.
Na androidu kada siluješ home tipku dobiješ tog asistenta za kojeg evo raja i nije znala
Za povratak na pocetnu se "home" pritisne jednom, a za multitasking brzo dvaput...i 3D touch koji si spomenuo nema veze sa home dugmetom.
exampLe. wrote:
Za povratak na pocetnu se "home" pritisne jednom, a za multitasking brzo dvaput...i 3D touch koji si spomenuo nema veze sa home dugmetom.
Ja kad brzo dvaput pritisnem home upali mi kameru
Doduše konto sam da je na ajfafonu 7ci 3D i home ali očigledno samo taktilni feedback ima. Moja greška
Tel je LG Magna sa ugradjenom SD karticom, operativni sistem android 6.0
Ne mogu da instaliram aplikacije jer mi javlja da nema prostora i trazi da deinstaliram neke aplikacije madju kojim i facebook, instagram i sl iako sam ja te aplikacije vec prebacio na SD karticu...ne kontam zasto.mi ih i dalje prikazuje na internoj memoriji? Kako da oslobodim prostor, sta da radim
Pa ne prebace se u potpunosti aplikacije na SD karticu, pogledaj ponovo transfer to opciju. Brisi cache, tako ti je kada uzmes slab telefon, moras se peglati sta da imas, a sta da nemas na njemu.
Nema ti pomoći nego da se rješavaš aplikacija pošto ne mogu na SD a i to što može kaoš što veli kolega ne ide čitava aplikacija...
Ali kada kupiš telefon s 8GB interne od koje je sigurno više od pola uzeo sistem i još par aplikacija to napuni jbg...
SD je za fotografije i muziku a nikako za sistemske aplikacije, imaj to uvijek na umu!
Hvala vam na info...mislio sam da kad uzmes karticu nemas problema, prebacujes na nju aplikacije i cao...ali nista jbg, nesto cu brisat. Inace nemam puno aplikacija, standardno chrome, yt, fb, viber, messenger, insta, olx i klix...i flah baterry za osvjetljavanje po noci jbg uzeo ovaj prosle godine za 150 KM, nekoristen...dobro je sluzio
Imaš za početak Facebook Lite, trebalo bi da završi problem a ako ne možeš bez njega onda pokušaj sa Friendly ili Metal (solidne aplikacije a imaju mesendžer u sebi). Za Instagram ne znam ali čim je to Facebook aplikacija znači da jede memoriju, jedino da s vremena na vrijeme očistiš njihov keš kroz apps meni, nema drugog rješenja jbg...
Kupio sam BlackView BV7000 PRO telefon i ja kreno odmah da mu flash-ujem zadnji firmware. Radio po uputama sa njihovog foruma i Izbacio mi error:STATUS_INSUFFICIENT_BUFFER. Kreno da upalim telefon kad ono adio bella mare. Ne moze ni na punjac niti se da upaliti. Ima li neko da se bas razumije u kineske telefone da mu odnesem da vidi ima li spasa. Sa GearBesta mi ponudili neke gluposti, ja se odvalio smijat, pa kad sam skonto da meni to nude, zaplak'o.
Kako si flešovao odnosno pomoću čega?
Ako si upucao pogrešan firmware i brickovao telefon teško da ti iko ovdje može pomoći. Ako je OTA update bio onda je do njih, imaš se za što pozivati na reklamaciju...