Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Mega Man X

#24026 Re: Android OS

Post by Mega Man X »

chino wrote:Hvala na odlicnim komentarima i pomoci, samo tako nastavite :thumbup:

A da bi mogli adekvatno ucestvovati u raspravi moj vam je savjet probajte i jedno i drugo pa donosite zaključke. Nekad sam i ja mislio da su telefoni sa androidom neprikosnoveni :sax:
Drug moj, ja sam 4 godine proveo sa iPhone-om.
I rekao sam sebi da neću više biti zaglupljena Apple ovca koje ne zna za mnogo bolje alternative (čitaj: Android).

Nekad sam i ja mislio da je iPhone i iOS neprikosnoven. Onda sam otkrio svijet Androida i skontao da sam bio u zabludi.

Ako tebi kompletan operativni sistem na telefonu ne valja, samo što si držao jednu tipku duže od sekunde, onda nemam riječi stvarno.. nisi za Androida i drži se ograničenog iOS-a.
hp_user

#24027 Re: Android OS

Post by hp_user »

Ja sam od pocetka android ovca, od nedavno sam na iphonu i ne kajem se.
exampLe.

#24028 Re: Android OS

Post by exampLe. »

chino wrote:Hvala na odlicnim komentarima i pomoci, samo tako nastavite :thumbup:

A da bi mogli adekvatno ucestvovati u raspravi moj vam je savjet probajte i jedno i drugo pa donosite zaključke. Nekad sam i ja mislio da su telefoni sa androidom neprikosnoveni :sax:
Ja svakih par mjeseci idem sa Samsunga (Androida) na Iphone (iOS) i obrnuto, tako da ti je prica u kojoj si se kao zayebo sto si presao na Android samo zato sto se ne snalazis na njemu blago receno glupa.

I ja vise volim iOS ali ne pljujem po Androidu jer nemam razloga za to.
chino

#24029 Re: Android OS

Post by chino »

Upravu ste, ja sam pogriješio :kiss:
avaks

#24030 Re: Android OS

Post by avaks »

Ama nisi ti pogriješio, fakat bezze što su stavili kada 2-3 sekunde držiš home ili ako kažeš "OK GOOGLE" da ti izbacuje njihovog asistenta.
Ja mih se iz istih stopa vratio na iOS, kakav ba nandroid kakvi bakrači...
skafiskafsnjak

#24031 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

avaks wrote:Ama nisi ti pogriješio, fakat bezze što su stavili kada 2-3 sekunde držiš home ili ako kažeš "OK GOOGLE" da ti izbacuje njihovog asistenta.
Ja mih se iz istih stopa vratio na iOS, kakav ba nandroid kakvi bakrači...
Ja u zivotu nisam znao za taj google assistant :mrgreen:
avaks

#24032 Re: Android OS

Post by avaks »

Pa kad ne siluješ home tipku :lol:
Vjerovatno je imao neki ajfon sa 3d touchom pa mu ušlo u naviku da siluje home i sad asistent belaj :run:
skafiskafsnjak

#24033 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Majke mi, bez zaebancije :D

Nikad mi se to nije upalilo :lol:
Ev sad kad znam da to ima, smeta mi. Jebem ti android :lol: :lol: :lol: :lol:
exampLe.

#24034 Re: Android OS

Post by exampLe. »

avaks wrote:Pa kad ne siluješ home tipku :lol:
Vjerovatno je imao neki ajfon sa 3d touchom pa mu ušlo u naviku da siluje home i sad asistent belaj :run:
Kakve veze silovanje homea ima sa 3D Touchom? :D
avaks

#24035 Re: Android OS

Post by avaks »

Koliko znam na ajfonu je samo jedna tipka, i ona služi i kao home i kao "multitasking" kada se duže drži (barem na svim do ovog x koji nema nikakvu haha). A na androidu onaj kvadratić ima za to pa ne moraš silovati home tipku ali navika je čudo.
Na androidu kada siluješ home tipku dobiješ tog asistenta za kojeg evo raja i nije znala :mrgreen:
exampLe.

#24036 Re: Android OS

Post by exampLe. »

avaks wrote:Koliko znam na ajfonu je samo jedna tipka, i ona služi i kao home i kao "multitasking" kada se duže drži (barem na svim do ovog x koji nema nikakvu haha). A na androidu onaj kvadratić ima za to pa ne moraš silovati home tipku ali navika je čudo.
Na androidu kada siluješ home tipku dobiješ tog asistenta za kojeg evo raja i nije znala :mrgreen:
Za povratak na pocetnu se "home" pritisne jednom, a za multitasking brzo dvaput...i 3D touch koji si spomenuo nema veze sa home dugmetom. :)
vatrogasac

#24037 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

chino wrote:Upravu ste, ja sam pogriješio :kiss:
Treba malo čitati šta se dešava u svijetu smarphona o prednostima i nedostacima, dugmićima i ikonama, a po ovome izgleda niste zainteresovani.

Image
avaks

#24038 Re: Android OS

Post by avaks »

exampLe. wrote: Za povratak na pocetnu se "home" pritisne jednom, a za multitasking brzo dvaput...i 3D touch koji si spomenuo nema veze sa home dugmetom. :)
Ja kad brzo dvaput pritisnem home upali mi kameru :lol:
Doduše konto sam da je na ajfafonu 7ci 3D i home ali očigledno samo taktilni feedback ima. Moja greška :mrgreen:
Maharadza

#24039 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Ukidanje te voice komande "ok google" štedi bateriju, ali DRASTIČNO! :thumbup:

https://www.howtogeek.com/213784/how-to ... id-device/

http://saintlad.com/turn-off-ok-google-on-android/

Inače atomska fizika za bivšeg ibalkon korisnika, razumite ga! :oops:
betametazon

#24040 Re: Android OS

Post by betametazon »

Pomagajte drugovi,

Tel je LG Magna sa ugradjenom SD karticom, operativni sistem android 6.0
Ne mogu da instaliram aplikacije jer mi javlja da nema prostora i trazi da deinstaliram neke aplikacije madju kojim i facebook, instagram i sl iako sam ja te aplikacije vec prebacio na SD karticu...ne kontam zasto.mi ih i dalje prikazuje na internoj memoriji? Kako da oslobodim prostor, sta da radim :roll:
diablobih

#24041 Re: Android OS

Post by diablobih »

Pa ne prebace se u potpunosti aplikacije na SD karticu, pogledaj ponovo transfer to opciju. Brisi cache, tako ti je kada uzmes slab telefon, moras se peglati sta da imas, a sta da nemas na njemu.
avaks

#24042 Re: Android OS

Post by avaks »

Nema ti pomoći nego da se rješavaš aplikacija pošto ne mogu na SD a i to što može kaoš što veli kolega ne ide čitava aplikacija...
Ali kada kupiš telefon s 8GB interne od koje je sigurno više od pola uzeo sistem i još par aplikacija to napuni jbg...
SD je za fotografije i muziku a nikako za sistemske aplikacije, imaj to uvijek na umu!
diablobih

#24043 Re: Android OS

Post by diablobih »

Naravno, preporucujem ti da brises facebook i messenger, instaliraj ne znam metal, fella, ili neki drugi za face, a messenger lite umjesto messengera.
betametazon

#24044 Re: Android OS

Post by betametazon »

Hvala vam na info...mislio sam da kad uzmes karticu nemas problema, prebacujes na nju aplikacije i cao...ali nista jbg, nesto cu brisat. Inace nemam puno aplikacija, standardno chrome, yt, fb, viber, messenger, insta, olx i klix...i flah baterry za osvjetljavanje po noci :D jbg uzeo ovaj prosle godine za 150 KM, nekoristen...dobro je sluzio :D
diablobih

#24045 Re: Android OS

Post by diablobih »

Facebook i messenger ti najvise uzimaju, zamjeni ih.
avaks

#24046 Re: Android OS

Post by avaks »

Imaš za početak Facebook Lite, trebalo bi da završi problem a ako ne možeš bez njega onda pokušaj sa Friendly ili Metal (solidne aplikacije a imaju mesendžer u sebi). Za Instagram ne znam ali čim je to Facebook aplikacija znači da jede memoriju, jedino da s vremena na vrijeme očistiš njihov keš kroz apps meni, nema drugog rješenja jbg...
diablobih

#24047 Re: Android OS

Post by diablobih »

Ima i za to izgleda:

Phonegram i imagine for Instagram, sigurno ima jos nekih.
ZlatniLjiljan95

#24048 Re: Android OS

Post by ZlatniLjiljan95 »

Kupio sam BlackView BV7000 PRO telefon i ja kreno odmah da mu flash-ujem zadnji firmware. Radio po uputama sa njihovog foruma i Izbacio mi error:STATUS_INSUFFICIENT_BUFFER. Kreno da upalim telefon kad ono adio bella mare. Ne moze ni na punjac niti se da upaliti. Ima li neko da se bas razumije u kineske telefone da mu odnesem da vidi ima li spasa. Sa GearBesta mi ponudili neke gluposti, ja se odvalio smijat, pa kad sam skonto da meni to nude, zaplak'o.
avaks

#24049 Re: Android OS

Post by avaks »

Kako si flešovao odnosno pomoću čega?
Ako si upucao pogrešan firmware i brickovao telefon teško da ti iko ovdje može pomoći. Ako je OTA update bio onda je do njih, imaš se za što pozivati na reklamaciju...
DonieBrasco

#24050 Re: Android OS

Post by DonieBrasco »

Koju aplikaciju koristite za slusanje muzike ? Da mogu sa racunara moju muziku da prebacim na telefon.

Ovaj "google play" se placa, ne mozes nista raditi maltene dok se ne prleplatis tj. platis.
Post Reply