Na kojoj si regiji?
Jel ti global ili EU?
Moderator: Benq
To je zanimljivo cijelih 5 sekundi,kada jednom udjes u postavke i vise neces uci mjesec dana.
Ja od stare mobitel nikad u 4 godine nisam azurirao, jest da ima nekih bugova u messenger aplikaciji ali ko ce znat zbog cega, svoj redovno azuriram kontam samsung pa mora.zippoo87 wrote: ↑19/12/2024 22:34To je zanimljivo cijelih 5 sekundi,kada jednom udjes u postavke i vise neces uci mjesec dana.
Nepotrebna fama su ti updatei...samo vise opterete telefon,jer sa novom verzijom android skina uvijek ide i novi android,koji je uvijek hardwareski zedniji.
A sada nema nikakvih novih funkcija ni u androidu ni u skinu...bukvalno mogu prestati razvijati android...zadnje 3 verzije identicne.
_someone wrote: ↑20/12/2024 12:18 Nijedan update mi nije opteretio niti usporio telefon vise nego inace. To sto ne vidimo golim okom promjene ne znaci da ih nema, ne vidis ni na Windowsu kod 99% updatea promjene ali azuriras radi sigurnosti prvenstveno.Tako i ovdje, doduse ne treba zuriti kao sto forumas iznad kaze dok sve ne ispeglaju kako treba ali ne treba ni ostati na staroj verziji jer eto nema nikakvih promjena vidljivih oku.
Nikad nije sve isto.
Pa dobro, vizuelne promjene su manje vise došle do kraja. Sad rade samo prepakivanje, jer prošlo se sve, od 3D efekata, material-a, metro-a, minimalistic-a,... i nema se više sta izmisliti.zippoo87 wrote: ↑20/12/2024 18:27 Slazem se da sigurnosni patchevi imaju smisla ali uz to te tjera i na novije verzije sistema.
Ja takodjer instaliram update kada malo splasne fama i kada vidim da nema bugova ali kazem da sada vise nema nikakvih vizuelnih ni funkcionalnih promjena u androidu,da bi se moralo odmah trcati po update.
Btw. znamo svi kako to ide sa updateima...idu u "valovima" i prvo u odredjenim drzava i odredjeni modeli.
Ovi stariji uredjaji dobiju update u drugom,trecem valu.
Ali uglavnom dodje...meni je uvijek dolazilo relativno brzo,na podrzane uredjaje.
Sada koristim xiaomi 12 Lite,nemam pojma je li on podrzan za HyperOS 2.0 ...mozda nekada kasnije.
Ali nije da mi se zuri,sve radi i na verziji 1 i nema bugova.
Bootloader bude otkljucan a moze se i zakljucati,ima opcija prilikom flashovanja,da se oznaci da se opet zakljuca,ako tako zelis. A ako to ne zelis,onda ce biti otkljucan,pa mozes mijenjati i druge ROMove.
Zippo je sve rekao.zippoo87 wrote: ↑21/12/2024 22:58Bootloader bude otkljucan a moze se i zakljucati,ima opcija prilikom flashovanja,da se oznaci da se opet zakljuca,ako tako zelis. A ako to ne zelis,onda ce biti otkljucan,pa mozes mijenjati i druge ROMove.
A ako je noviji telefon i ako je podrzan,dobiti ce HyperOS nevezano za regiju i ROM,samo mozda vremenski u razlicito vrijeme.
P.s. nisam Hakiz ali eto da odgovorim
Edit
Vidim da imas RN 13 pro plus...on ce dobiti Hyper OS 2 svakako.
Hakiz wrote: ↑22/12/2024 17:30
Zippo je sve rekao.
Možda je bolje ostaviti otključan.
Sa druge strane, sa otključanim bootloaderom telefon ti je nesigurniji na hakovanje.
Xiaomi je u Kini čini mi se već ukinuo mogućnost otključavanja bootloadera, a bilo je priče da će to uraditi globalno. Pričalo se da će sa HyperOS2 otključavanje biti ukinuto. Ne znam da li je to počelo, ali da budeš u toku.
Ne mogu ti pomoći. Meni kada se to desilo ručno sam brisao duplikate. Nisam ni pokušao da skontam zašto se desilo.
Ima opcija "spajanje kontakata" ili ako je na engleskom "merge contacts".