SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
julisiz es grant

#24026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

statixx wrote:
dječak sa šibicama wrote:To je ono najtragikomicnije, policija nikakav trag nema, ispade da su pljackasi neki sofisticirani ober ultra mega pripremljeni krimosi pa su sve tragove zametnuli.

Oni sumu pretrazuju treci dan.

Nevjerovatno, i onda kaze "osjecajte se sigurno uz nasu policiju". Mozda su te ubice sad u BBI, piju kafu.
Ma i novinari su smjesni, Amer bi ga odmah pitao u koliko ste dobili dojavu i koliko je vremena trebalo da reagujete.
Novinari su PRESMIJEŠNI, 30 sati nakon zločina nisu u stanju ispitati da li je čovjek ubijen U JEBENOM CENTRU ILIDŽE gdje je u ta doba moralo biti desetine očevidaca ili na pustari kojom prođe poneki biciklista.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#24027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Admir_1984 »

ono je tako frekventna lokacija da fakat ne kontam ako je tu ubijen da nema nigdje ništa o tome, one pješaci prolaze sa obe strane mosta, auta non stop ima, okolni objekti puni poslovnih prostora i da od građana još niko nije spomenuo da je tu ubijen

kako piše da su otišli prema velikoj aleji i dalje prema stojčevcu, moguće da je tu negdje biciklista stradao, alejom vozio biciklo i nedužno stradao (nema puno ljudi alejom u ta doba). možda je taj nesretni građanin oduzeo malo vremena(dok su mu prišli, hitna pozvana ovo ono) pa ovi stigli zapaliti auto i pobjeći

nešto je oko ovog svega baš mutno
mir5
Location: pa vi stvarno niste normalni ovaj Željo sve će jebati

#24028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mir5 »

Tercius wrote:
mir5 wrote:
Tercius wrote:Beze je praviti sad neke teorije na osnovu clanaka portala i nekih snimaka.Balistika je nauka.Svako oruzje ima svoj identitet i na ispaljenom zrnu ostavlja specifican trag, sto od zljebova cijevi sto od udarne igle na cahuri metka.Ako se ne pronadje cahura oruzja iz kojeg je otvorena vatra kao i zrno, vjerujem da ce nakon obdukcije ovog nesretnog covjeka sve biti vec poprilicno jasno, patolog ce dati svoju analizu od nastalih rana iz kojeg pravca je zrno pogodilo zrtvu pod kojim uglom i na kraju koji bi to kalibar mogao biti, jer velika je razlika koju prave 9mm i 7,62x39mm.U ovakvim situacijama se uvijek izuzima oruzje svih ucesnika,uzima se parafinska rukavica od svih ucesnika , onda idu analize poredjenja itd itd.

zna se sta nose securitas buraz pa se tako zna i koji su meci.....i bez oruzja se zna.....

Evo ja ne znam sta nosi securitas, a pogotovo ne znam od kojeg su oruzja nastale te letalne povrede.Znas li ti?Ako znas de podjeli sa nama ovdje?

pitaj Hadzialica
statixx

#24029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by statixx »

Admir_1984 wrote:ono je tako frekventna lokacija da fakat ne kontam ako je tu ubijen da nema nigdje ništa o tome, one pješaci prolaze sa obe strane mosta, auta non stop ima, okolni objekti puni poslovnih prostora i da od građana još niko nije spomenuo da je tu ubijen
To im je inace i omiljeno mjesto za pisanje kazni. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

http://www.pokop.ba/Aktuelnosti/Ukopi
6 sahrana 4 na vlakovu nema keme
obdukcija usporila?
nema ko da plati sahranu?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

frajko opljačkao banku u hrasnom

5 od 5 komentara na avazu podržavaju lika i čude se što policija ne hvata političare ( koje su oni izabrali)
lik dogo pare iz banke dok mladi bračni parovi krv propišaju dok vrate puta dva što je on pokušao ukrasti s kamatama naravno
mir5
Location: pa vi stvarno niste normalni ovaj Željo sve će jebati

#24032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mir5 »

bankarska je tuga pregolema, plata ide ali mira nema
VjecitiStudent

#24033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

dječak sa šibicama wrote:To je ono najtragikomicnije, policija nikakav trag nema, ispade da su pljackasi neki sofisticirani ober ultra mega pripremljeni krimosi pa su sve tragove zametnuli.

Oni sumu pretrazuju treci dan.

Nevjerovatno, i onda kaze "osjecajte se sigurno uz nasu policiju". Mozda su te ubice sad u BBI, piju kafu.
Predstava da se ko fol nešto radi.
Sunce, sendvič, dekica ... tražiće ga sve dok ne zapada kiša.
insaneinthebrain

#24034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insaneinthebrain »

insomnia78

#24035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Eno vec ga identifikovali u komentarima na Klixu
Iz Zenice decko
Thorgerson

#24036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Tomahawk11 wrote:
Tercius wrote: Ma mozemo mi sada ovdje napraviti 1001 konstrukciju kako je trebalo i kako nije trebalo, ali gotovo je sad, ovaj i ovakve slucajeve treba dobro zapamtiti i iz njih nauciti nesto i promjeniti nacin postupanja svih faktora ukljucenih u zastiti ovih banaka , da se ovakve stvari vise ne dogadjaju, tj. da se svaki moguci rizik svede na minimum.Problem sa ovakvim situacijama jeste sto se nikad ne zna kako ce se sta zavrsiti.Ova situacija sad za sad obzirom da jos nije zavrsena, je za rezultat imala smrt civila pa je sad odma kod javnosti vec misljenje eto da ih nisu ganjali covjek bi bio ziv, a da je zavrsilo drugacije tj.da su nekim slucajem zastitari i policija izrokali ovu trojicu na sred ceste kod javnosti to bi bilo propraceno ovacijama, ali ne moze tako, mora se tacno znati sta je ciji posao i kako ce ko postupati u ovakvim situacijama.Moje misljenje kada sve stavim na vagu, saberem, oduzmem, pomnozim, podjelim bi bilo da je ovo jedna velika greska zastitara, koji su previse agresivno usli u ovu nazovimo je potjeru obzirom da nemaju niti potrebno znanje niti opremu za ovakve situacije.Potjera za kriminalcima u bijegu je klasican lov, ko je ikada bio u lovu zna o cemu pricam, ni onaj lovac sto rani krmka u sumi ne prati ga u stopu, zasto, pa odgovor je vrlo jednostavan, okrene se krmak sa kljovama i podere lovca od pete do grla, e tako je ista situacija i sa trojicom pljackasa.Ako si ikada gledao one potjere u Americi, pa si sigurno primjetio ide lik u nekakvom pick-upu auto-putem a za njim ide prvo jedno patrolno vozilo, pa daleko negdje iza njega ide jos njih 30 pa ta agonija traje satima, sto hoce reci on je vec uradio to sto je uradio i ti to ne mozes promjeniti ali tvoje je da sa bezbjedne udaljenosti pratis razvoj situacije, javljas, slusas naredjenja i cekas svoj trenutak, jer da su tako postupali vjerujem da bi bili uhvaceni jos sinoc.
Zahvaljujem na pojasnjenju :thumbup:
Takodjer :thumbup:

I ja mislim da su zastitari u toj nekoj zelji da ih uhvate pretjerali. Mada stoji to, da su ih uhvatili pobili na licu mjesta, sada bi bili heroji u regionu.
supercali

#24037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

vješalica wrote:

pogledaj dooobro snimak pa ćeš vidjeti da je to zapravo metak koji je udario u asvalt prema tome nemoj bezveze svašta pisati
snimak pogledaj,snimak!
vjesalice manje gledaj csi
holowey

#24038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by holowey »

insaneinthebrain wrote:
veci je lopov gazda kojem je jedna jedina radnica i rostilj majstor i spremacica i cistacica i posluzavka i kasirka...just sayin'...
bumerangss

#24039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bumerangss »

Neka je frka na otoci... kazu ko u filmovima
bumerangss

#24040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bumerangss »

Na otoci je haus... kazu uhvatili one od juce iz banke... svasta je bilo... i dvije zenske izmlatili... specijalci ih opkolili... ko u filmu
supercali

#24041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

uhvatili ih u zrtava fasizma
Freamon Lester

#24042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

Tercius

#24043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

31 sat hm....

insomnia78

#24044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Freamon Lester wrote:
Gle'aj sto se odvijaju me'ci od asfalt, to zadimilo
dezurni_ucenik

#24045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151106063

Treba izgleda da padne mrtva glava i da se javnost malo digne, pa da se odmah krene sa hapsenjima.
mario001

#24046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mario001 »

Kazu da je bilo batina dole na Otoci
karanana

#24047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

rokaju meci od asfalt kao da neko iz helikoptera roka po cesti i autima.
trcicu trceci

#24048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by trcicu trceci »

mario001 wrote:Kazu da je bilo batina dole na Otoci
meni rekose i krvi, da su ih bas izbatinali...joj dje sam ja kad su ove akcije da uzivam
uglavnomja

#24049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

dezurni_ucenik wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151106063

Treba izgleda da padne mrtva glava i da se javnost malo digne, pa da se odmah krene sa hapsenjima.

fakat, ali bas fakat ne kontam ovaj komentar ...

lika iz hrasnog su uhvatili odmah, ogromnu vecinu uhvate ...

ove nisu hvatili odmah, ali valjda ne mislis da da im je jedini posao biti hodati po stojcevcu? ili obavjestavati medije: mi ovo mi ono ...?

pa u svakoj policiji postoji operativni rad koji normalno ostaje tajna dok se ne zavrsi operacija.

ili mislis da bi jeli krofne da nije pala glava?
ili da se vrli virtuelni borci za pravo, pravdu i ostavke nisu virtuelno nadigli na tastature i virtuelno poceli pljuvati?
dezurni_ucenik

#24050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

uglavnomja wrote:
dezurni_ucenik wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151106063

fakat, ali bas fakat ne kontam ovaj komentar ...

lika iz hrasnog su uhvatili odmah, ogromnu vecinu uhvate ...

ove nisu hvatili odmah, ali valjda ne mislis da da im je jedini posao biti hodati po stojcevcu? ili obavjestavati medije: mi ovo mi ono ...?

pa u svakoj policiji postoji operativni rad koji normalno ostaje tajna dok se ne zavrsi operacija.

ili mislis da bi jeli krofne da nije pala glava?
ili da se vrli virtuelni borci za pravo, pravdu i ostavke nisu virtuelno nadigli na tastature i virtuelno poceli pljuvati?

Sidje poliss ofiSeRRRr nisam te prepozn'o.
Locked