Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ateista wrote: ↑13/10/2023 09:49
Bas me zanima da li vulkanizeri u svojim "hotelima" rotiraju gume kako je naznaceno svakih mjesec dana.
Ma ne rotiram ni ja. Eno ih u podrumu, zarotiram ih kad mi nešto zatreba (a to može biti i jednom u 3-4 mjeseca).
Dok sam drzao u podrumu nisam ih ni dotakao dok stoje tamo.
Sad drzim kod vulkanizera, ne vrijedi tih 20 i nesto KM zajebancije, troje vrata moram otkljucavati da dodjem do njih, uz jedno stepeniste pa niz drugo, isprljam se i smorim, ne mogu vise.
Ma ne rotiram ni ja. Eno ih u podrumu, zarotiram ih kad mi nešto zatreba (a to može biti i jednom u 3-4 mjeseca).
Sad drzim kod vulkanizera, ne vrijedi tih 20 i nesto KM zajebancije, troje vrata moram otkljucavati da dodjem do njih, uz jedno stepeniste pa niz drugo, isprljam se i smorim, ne mogu vise.
Drzao sam i ja kod vulkanizera (tj. u Unitrade), ali dodijalo mi čekati 2-3 sata svake sezone dok dođem na red da mi namontira gume.
Radije siđem u podrum, stavim u gepek i u Maje u dogovoreni termin.
Punac na felgama ostavio ljetne, naslonio ih na zid samo, stajale na gaznom sloju. U proljece bacene nakon sto su namontirane. Moguce da ni pritisak nije bio ok, al na jednom mjestu imale udubljenje, nije se moglo vozit
Drzao sam i ja kod vulkanizera (tj. u Unitrade), ali dodijalo mi čekati 2-3 sata svake sezone dok dođem na red da mi namontira gume.
Radije siđem u podrum, stavim u gepek i u Maje u dogovoreni termin.
Kod mene obrnuto, prije isao u Maju a sad u Unitrade.
Promijenio jer kod Maje nema mjesta za gume, inace su bili ok.
Cekanje u Unitrade mi nije problem jer im dovucem auto i ostavim, dodjem kad zavrse, posao mi nije daleko od njih pa ne gubim vrijeme.
JavierBosnia wrote: ↑13/10/2023 15:35
Pored Aldina zivog vas jos nije ni sramota da pisete da idete kod neke Maje kod nekog trejda
Jbg i Unutrade mi je predaleko, a ne Hadžići. @Ateista Meni je Unitrade usred ničega i nemam gdje u blizini ni kafu da popijem dok čekam (osim iz onog njihovog aparata).
JavierBosnia wrote: ↑13/10/2023 15:35
Pored Aldina zivog vas jos nije ni sramota da pisete da idete kod neke Maje kod nekog trejda
Jbg i Unutrade mi je predaleko, a ne Hadžići.
@Ateista Meni je Unitrade usred ničega i nemam gdje u blizini ni kafu da popijem dok čekam (osim iz onog njihovog aparata).
Naravno, ako ti nije usput ili blizu kuce ili posla nista onda, ja sam i maju i unitrade birao zbog blizine, jedno kuce a drugo posla. Mehanicara nisam po tome birao ali mi je ispalo da mi je blizu trenutnog posla, odnosno preciznije ispalo je da mi je ovaj posao kad sam poceo blizu mog majstora.
U svakom slucaju mi se poslozilo, ne volim sjediti i cekati, i mehanicaru i vulkanizeru ostavim auto i odem na posao.
Throttle wrote: ↑13/10/2023 15:29
Punac na felgama ostavio ljetne, naslonio ih na zid samo, stajale na gaznom sloju. U proljece bacene nakon sto su namontirane. Moguce da ni pritisak nije bio ok, al na jednom mjestu imale udubljenje, nije se moglo vozit
Meni stoje na felgama i zimske i ljetne, uspravno jer mi je tako lakše izvlačiti i stavljati ih ispod stepenica. Uglavnom, kako ih ostavim tako ih i nađem, nikad problema.