Pa jebi ga kako neces izgubiti vjeru poslije onog sinoc prikazanog.Sav se posvetis tome zivis za taj dan realno ocekujes da ih zgazimo(pa ja bi rukama i nogama kopao,grizao..)i onda dozivis sok od kojeg se jos ne mogu oporaviti.Cijeli zivot cekam da neko drugi nesto uradi za mene ,ovaj put ovi reprezentativci da mi skrate svo muke i nevolje u ovih zadnjih 20 godina a oni kada je najpotrebnije ponasaju se izdajnicki.Ma ne mogu vise jos se nadam ali nije to tocindrlimindrli wrote:Pa laki druze, ako se desi onda sto se mora nije ni tesko. Ja ocekujem, vjerujem, nadam se, ljudski je to, da mi ovoluckylaka wrote:Ma dobro necemo se ubjedjivati i jebem ti vise i barazin baraz.Ko nas ceka u barazu.Portugal,Francuska...sta ocekujes da nam sudije navuku Brazil.Vec vidjeno protiv istih
zavrsimo kao prvi. Nadam se pobjedi u Zilini, nadam se kixu Grka, nista to nije nemoguce, zato ce cudim tebi koji
si dokazani navijacnase reprezentacije da tako olako izgubis vjeru u ovu ekipu. Pusti bolan padobrance koji se
na ovim temama pojave samo kad nam se nesto lose desi.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#24001 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
cindrlimindrli
#24002 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ti znas da bi ti taj sa avatara za ovo odmah samar opalio. Nema ne moze i ne mogu...luckylaka wrote:Ma ne mogu vise jos se nadam ali nije to to
- fosil
#24003 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dva razlike za nas u Slovackoj. Nema sanse 2 lose tekme da odigramo.
- nKrkan
#24004 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Poslije onog sinoć strah me napisat neku moguću formaciju A reprezentacije.
- luckylaka
#24005 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
cindrlimindrli wrote:Ti znas da bi ti taj sa avatara za ovo odmah samar opalio. Nema ne moze i ne mogu...luckylaka wrote:Ma ne mogu vise jos se nadam ali nije to to![]()
-
cindrlimindrli
#24006 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nKrkan wrote:Poslije onog sinoć strah me napisat neku moguću formaciju A reprezentacije.
Sem Mujdze nece biti promjena u startnoj postavi. Idemo tamo da ih uzmemo, s tim sto cemo vjerovatno sacekati
nekih pola sata da vidimo sta ce oni igrati, a onda juris pa ko ziv ko mrtav.
-
missko
#24007 Re: AW: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ista formacija s tim sto treba igrati Zahirovic na Medinom mjestu a medo blize Pjanicu a Miske kluoa pa u 50 min Medo vani a Miske unutra a kod negativnog rezultata ubacit u vatru Ibru i Hajrovica
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk 2
-
palermo
#24008 Re: AW: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To bi ja uradio......možda čak početi sa Hajrovićem umjesto Vede..(al možda)....i naravno Mujdža ako možemissko wrote:Ista formacija s tim sto treba igrati Zahirovic na Medinom mjestu a medo blize Pjanicu a Miske kluoa pa u 50 min Medo vani a Miske unutra a kod negativnog rezultata ubacit u vatru Ibru i Hajrovica
-
motorola01
#24009 Re: AW: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja bih prije Rahimica umjesto Medunjanina, a umjesto Misketa Medunjanina ili Hajrovica. Pored toga, umjesto Vrsajevica uvesti Mujdzu, a u drugom poluvremenu ako ne bude rezultat isao nama na ruku, onda uvesti Misketa umjesto Medunjanina. Strasno je to sto mi imamo na klupi samo jednu pravu izmjenu ili mozda dvije. Problem je sto nemamo treceg kvalitetnog napadaca koji bi mogao pojacati napad.missko wrote:Ista formacija s tim sto treba igrati Zahirovic na Medinom mjestu a medo blize Pjanicu a Miske kluoa pa u 50 min Medo vani a Miske unutra a kod negativnog rezultata ubacit u vatru Ibru i Hajrovica
- BHF_Manijak
#24010 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dzaba pricas, imam osjecaj da se ovdje pojedinci razumiju u fudbal k'o Mara u kriv qrac! Nego izgleda zavisno od rezultata, takve se i kritike pisu. Kad dobijemo Misko je tito, kad zijanimo guzelja... Miske guzelja i kad dobijemo 5:0 i kad zijanimo, jer covjek, sto Djakmic rece, ne moze trcati!!! Takve je konstitucije, takav je tip igraca, kao sto Xavi nikad nece moci trcati k'o Gerrard, Pedro, Goetze itd... Jedino gdje je iole pokretniji bio jeste kod Magatha, ali tad ga je ovaj bicem tjer'o!Muhamed Đakmić wrote:Pa ljudi moji, i fizičke predispozicije su bitna osobina za fudbalere. Nema svako isti potencijal. Pjanić, Misimović, Medunjanin, Džeko, trčali bi svi oni kao Lulić, ali nisu taj tip igrača. Na stranu nezalaganje ponekad, ali od njih ne možeš očekivati da uzoru teren. Zato nas i pometu sve ozbiljnije ekipe.
Sto se tice treninga i izjava, mogli su postaviti jedno 100 drugih pitanja, barem ih ja sad u glavi imam koje bih postavio. Oni se svezali atmosfere, a toliko taktickih propusta je bilo da je to cudo jedno, tu su barem trebali udarit po Safetu, ako su ga vec htjeli izresetati, a ne izokola o atmosferi, svadji itd pitati... Cudi me bar od Vedrana s TV1, ako ostali nisu imali ideja!
- luckylaka
#24011 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ima tv1 dobar prilog ali ne mogu ga postaviti nesto me hebe,,Istrazujemo da li je sukob Dzeko-Hajrovic uzrok....,,tako netso .Dobra analizaBHF_Manijak wrote:Dzaba pricas, imam osjecaj da se ovdje pojedinci razumiju u fudbal k'o Mara u kriv qrac! Nego izgleda zavisno od rezultata, takve se i kritike pisu. Kad dobijemo Misko je tito, kad zijanimo guzelja... Miske guzelja i kad dobijemo 5:0 i kad zijanimo, jer covjek, sto Djakmic rece, ne moze trcati!!! Takve je konstitucije, takav je tip igraca, kao sto Xavi nikad nece moci trcati k'o Gerrard, Pedro, Goetze itd... Jedino gdje je iole pokretniji bio jeste kod Magatha, ali tad ga je ovaj bicem tjer'o!Muhamed Đakmić wrote:Pa ljudi moji, i fizičke predispozicije su bitna osobina za fudbalere. Nema svako isti potencijal. Pjanić, Misimović, Medunjanin, Džeko, trčali bi svi oni kao Lulić, ali nisu taj tip igrača. Na stranu nezalaganje ponekad, ali od njih ne možeš očekivati da uzoru teren. Zato nas i pometu sve ozbiljnije ekipe.
Sto se tice treninga i izjava, mogli su postaviti jedno 100 drugih pitanja, barem ih ja sad u glavi imam koje bih postavio. Oni se svezali atmosfere, a toliko taktickih propusta je bilo da je to cudo jedno, tu su barem trebali udarit po Safetu, ako su ga vec htjeli izresetati, a ne izokola o atmosferi, svadji itd pitati... Cudi me bar od Vedrana s TV1, ako ostali nisu imali ideja!
Last edited by luckylaka on 07/09/2013 22:40, edited 1 time in total.
-
palermo
#24012 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije mi nikako jasno zašto su trebali udariti po Safetu. pa Safet se neće u dva dana promijeniti (a ne bih ni ja) treba Safetu dati podršku,a kad završe kvalifikacije znat ćemo kako će se Safet pamtiti (kao trener mislim) ....ili će biti pukovnik, ili će biti crni pokojnik.........BHF_Manijak wrote:Dzaba pricas, imam osjecaj da se ovdje pojedinci razumiju u fudbal k'o Mara u kriv qrac! Nego izgleda zavisno od rezultata, takve se i kritike pisu. Kad dobijemo Misko je tito, kad zijanimo guzelja... Miske guzelja i kad dobijemo 5:0 i kad zijanimo, jer covjek, sto Djakmic rece, ne moze trcati!!! Takve je konstitucije, takav je tip igraca, kao sto Xavi nikad nece moci trcati k'o Gerrard, Pedro, Goetze itd... Jedino gdje je iole pokretniji bio jeste kod Magatha, ali tad ga je ovaj bicem tjer'o!Muhamed Đakmić wrote:Pa ljudi moji, i fizičke predispozicije su bitna osobina za fudbalere. Nema svako isti potencijal. Pjanić, Misimović, Medunjanin, Džeko, trčali bi svi oni kao Lulić, ali nisu taj tip igrača. Na stranu nezalaganje ponekad, ali od njih ne možeš očekivati da uzoru teren. Zato nas i pometu sve ozbiljnije ekipe.
Jedno je što mi ovdje naprdujemo oko sastava, a sasvim je drugo stvarati atmosferu u kojoj je Safet kriv za poraz........
bit ćevremena da šutamo Safeta ako popušimo kvalifikacije.......
- BHF_Manijak
#24013 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma ne kazem da se lincuje covjek, vec cisto da pitas neke stvari "sto ovo, a ne ono" itd...
-
Dead Man Walking
#24014 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa nisu mu smetala pitanja koja su mu sjedala na volej da valja gluposti, sad kad se isprovaljivo odjednom smetaju.
-
palermo
#24015 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kome smetaju ? Papetu, pa ne vjerujem damu smetaju, može čovjek samo reći, ne dajem nikakve intervjue i gotovo......Dead Man Walking wrote:Pa nisu mu smetala pitanja koja su mu sjedala na volej da valja gluposti, sad kad se isprovaljivo odjednom smetaju.
Ako misliš na mene, tu si u pravu, meni smetaju, ne zato što je pape bezgrešan, nego jednostavno zato što je nova utakmica u utorak, i ne vidim nikakva smisla pitanjima, osim da se digne tiraž novinama, i podgrijava navijačka masa negativnom energijom.
-
ins
#24016 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nesto kontam, mi smo sinoc potpno promasili na "strateskom" planu.
Mi smo sinoc trebali igrati na nerjeseno, ne na pobjedu.
Zasto:
1. jer nam pobjeda sinoc uopste nije igrala, osim da kao pravi nestrpljvi Balkanci cim prije otaljamo posao, sto je ovaj put bila ovjera plasmana u Brazil
2. Igrali smo protiv ekipe kojoj je iskljucivo pobjeda trebala
Da smo sinoc izvukli 1 bod:
1. U Zilini bi nas cekala potpuno demoralisana Slovacka a ovako nas cekaju razigrani, puni nade
2. I dalje bi bili siguran 1 poena ispred Grcke
Da smo igrali na nerijeseno, mogli smo njih pustiti da se izjedaju sto ne mogu do gola, i cekati svoju sansu.
Ovako smo besmisleno sami sebi utuvili u glavu da moramo pobijediti, da kao zaboga moramo zabiti 2-3 gola.
Na stranu sto se utakmica igrala 15-ak min prije utakmice Lihtenstajn - Grcka, o cemu je takodjer trebalo voditi racuna, jer smo Grcima dali krila u njihovih zadnjih 15 minuta.
Zasto:
1. jer nam pobjeda sinoc uopste nije igrala, osim da kao pravi nestrpljvi Balkanci cim prije otaljamo posao, sto je ovaj put bila ovjera plasmana u Brazil
1. U Zilini bi nas cekala potpuno demoralisana Slovacka a ovako nas cekaju razigrani, puni nade
Da smo igrali na nerijeseno, mogli smo njih pustiti da se izjedaju sto ne mogu do gola, i cekati svoju sansu.
Ovako smo besmisleno sami sebi utuvili u glavu da moramo pobijediti, da kao zaboga moramo zabiti 2-3 gola.
Na stranu sto se utakmica igrala 15-ak min prije utakmice Lihtenstajn - Grcka, o cemu je takodjer trebalo voditi racuna, jer smo Grcima dali krila u njihovih zadnjih 15 minuta.
- DonV
#24017 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ins wrote:Nesto kontam, mi smo sinoc potpno promasili na "strateskom" planu.
Zasto:
Ovako smo besmisleno sami sebi utuvili u glavu da moramo pobijediti, da kao zaboga moramo zabiti 2-3 gola.![]()
- denny84
#24018 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne razumijem nikako sto forsirate SVAKI JEBENI PUT kad izgubimo neku pricu o navodnoj neslozi u reprezentaciji? Pa jbt mozel bit neki drugi razlog? Eto recimo, meni logika i zdrav razum govori da poraz moze biti zbog recimo takticki lose postavljene ekipe, pa recimo isto tako moze biti i sreca kljucni faktor. Kakvi su to transovi od toga da smo najbolji na svijetu, pa poslije JEDNOG poraza skidaju se glave svima! Razumijem, svi smo razocarani, imali smo velika ocekivanja. Evo ja dva dana ne mogu da se oporavim, stalno mi je na pameti jel treba igrat s dva spica, pa s druge strane jel dobro stavit na klupu Vedada ili Edina kad su obojica u dobroj formi. Onda jel treba igrat s onako ofanzivnim veznjacima, pa onda skontas da na klupi od takvog profila igraca imas Rahimica, koji je zadnju utakmicu u klubu odigro u proslom stoljecu i ZahirAGICA, koji nije imo mjesta u prosjecnom bjeloruskom klubu, onda mozda i pokusas da razumijes Safetove odluke.
Kazem, uredu je imat neke konstruktivne kritike, al ne razumijem taj mentalitet forumasa i kvazinovinara nikako da sjedis ne tastaturi i kujes razne teorije zavjere koje nemaju veze sa stvarnoscu! Pa jeste li svjesni da time samo nanosite JEDNU VELIKU STETU toj reprezentaciji koju toboze volite?!
FUJ!!!
Kazem, uredu je imat neke konstruktivne kritike, al ne razumijem taj mentalitet forumasa i kvazinovinara nikako da sjedis ne tastaturi i kujes razne teorije zavjere koje nemaju veze sa stvarnoscu! Pa jeste li svjesni da time samo nanosite JEDNU VELIKU STETU toj reprezentaciji koju toboze volite?!
FUJ!!!
- noiserr
#24019 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Po mom taktika nije mogla puno bolja biti. Predvidilo se (ispravno) da čemo imati posjed lopte tako da ovi vrlo malo šanse imaju da daju go.ins wrote:Nesto kontam, mi smo sinoc potpno promasili na "strateskom" planu.
Zasto:
Ovako smo besmisleno sami sebi utuvili u glavu da moramo pobijediti, da kao zaboga moramo zabiti 2-3 gola.![]()
A to što su Salihovič pa i Pjanić i Miske gubili lopte bezveze, i što se Džeko izgubio poslije prvih 10 minuta, to nema veze sa taktikom. Drugo poluvrijeme ne treba uopšte ni gledati. Da su svi igrači igrali kako treba, pao bi gol u prvom poluvremenu, a drugo poluvrijeme bi bila totalno druga utakmica.
Toliko je naš centar gubio lopte da sam pomislio da su se zbunili što se tiče boje dresova u jednom trenutku.
- aux
#24020 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sto vise pratim fudbal sve vise primjecujem da su zadnji vezni jedni od najvaznijih igraca u fudbalu.Zato mislim da bez Rahimica nema igre,mi imamo predobar napad sa odlicnom sredinom ali mislim da je vrlo bitno da se osjeti sigurnost u odbrani,bitno je sacuvati svoj gol,prekidati akcije i brzim protiv udarima ugrozavat protivnika.Mislim da je vrijeme da Miske ide iz reprezentacije,cijenim ga i drag mi je ali vrijeme je da svoje mjesto prepusti mlađem igracu i oslobodi prostor.On i Pjanic ne mogu igrati zajedno a Princ je mnogo bolja opcija od Misketa.Izeta Hajrovica bi trebalo koristiti od prve a Vrsajevica podhitno izbaciti iz Reprezentacije.
- noiserr
#24021 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jaranu čast Rahimiču. Ali nažalost nije on u takvoj formi da se może nositi sa boljim reprezentacijama. Protiv grčke ga je Safet ubacio u drugom poluvremenu pa je i tad jedva.aux wrote:Sto vise pratim fudbal sve vise primjecujem da su zadnji vezni jedni od najvaznijih igraca u fudbalu.Zato mislim da bez Rahimica nema igre,mi imamo predobar napad sa odlicnom sredinom ali mislim da je vrlo bitno da se osjeti sigurnost u odbrani,bitno je sacuvati svoj gol,prekidati akcije i brzim protiv udarima ugrozavat protivnika.Mislim da je vrijeme da Miske ide iz reprezentacije,cijenim ga i drag mi je ali vrijeme je da svoje mjesto prepusti mlađem igracu i oslobodi prostor.On i Pjanic ne mogu igrati zajedno a Princ je mnogo bolja opcija od Misketa.Izeta Hajrovica bi trebalo koristiti od prve a Vrsajevica podhitno izbaciti iz Reprezentacije.
On je dobar igrač vazda bio i ja ga cijenim, ali nemislim da bi nam puno bolje bilo da je in on igrao. A još je Pape rekao da ima neku lakšu povrjedu izgleda.
A to da je dobar DM zlata vrijedan to je istina, ali mi takvog nemamo.
-
Korisničkoime
#24022 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kako prvo hebo vas i Džeko i Hajrović i naša mahalska posla i hebem ti žurnalistiku ko još kaže da su drotovi glupi nije nikad imao veze sa našim novinarima.
Kao prvo mi smo društvo neradnika i neznalica takvi su nam i novinari sportski novinar koji se ne razumije u fudbal u taktiku u individualne kvalitete pojedinih igrača u kratko rečeno ništa kurac oni moj znaju o bilo čemu.
Eh sad je jebeno jer valja opravdati naziv sportskog novinara i platu koja se prima a budući da ništa ne znamo hajmo da se mahale držati i to je jedino što znaju mahalska priča nabijem ih sve odreda i njih i budale koji ih plaćaju i budale koji ih slušaju. Toliko bi se imalo analizirati u ovoj utakmici to je čudo jedno barem 10 tačaka po pitanju igre, individualnog učinka, postave, taktike, protivnika ma pregršt stvari ali ne oni se uhvatili mahalske jebeni lešinari.
Vidim i ovdje većina izgubila objektivnost skroz s jedne strane igrači ublehe, ne znaju ovo, ne znaju ono, svađe, klanovi, atmosfera, zvijezde s druge strane Sušić ovakav i onakav treba mu dati otkaz mijenjati ga.
PA JESTE LI VI NORMALNI.
Kao prvo Sušić i autoritet u ovoj ekipi malo sutra ko u to vjeruje je naivan. Sušić nije Capello to svi moraju znati pokazao je to protiv Francuske na pitanju golmana sam je to i priznao. Međutim on ima svoj način vođenja ekipe i nekome se to može sviđati ili ne do sada sa tim načinom u ovom ciklusu nije bilo problema što je i krajnji cilj. Sada izgubimo jednu tekmu i već se igrači čakijama kolju.
Drugo sa Sušićemo smo došli gdje jesmo i sada ga mijenjati zbog izgubljene tekme je blesavo samo tako. Ja koji nikada nisam bio veliki obožavatelj Sušića i koji sam mu hiljadu i jednu manu isticao kažem sada ga treba podržati s njim moramo do kraja nema druge sve drugo je samoubistvo.
Svi ovi igrači koji ništa ne znaju do jučer su bili vanzemaljci ljudi samo tako sve redom gaze nema jačih na kontinentu sada svi do jednog ublehe koja logika u p.m.
U utorak nas čeka najteža utakmica kvalifikacija sada je najvažnije da svi ostanemo složni i mirni a ne da tražimo nekoga za vješanje. Smiri se Bošnjo i hladne glave razmisli nikakve koristi od ovoga što smo počeli jedni druge da ujedamo nema. Samo je Slovaci imaju.
Svi trener, igrači, navijači, javnost, novinari moramo da činimo jednu cjelinu koja je puna povjerenja i podrške i igračima i selektoru i reprezentaciji.
Sada nam je jedinstvo, složnost, mirnoća, koncentriranost najpotrebnija sada svi moramo biti kao jedan.
Kasnije kada prođe utorak i mi dobijemo Slovačku možemo mirne glave da razjasnimo gdje je zapelo i kako da se to otkloni šta god to bilo. Sada međutim sve potisnuti u stranu i koncentrisati se samo na najvažnije a to je pobjeda u utorak.
Kao prvo mi smo društvo neradnika i neznalica takvi su nam i novinari sportski novinar koji se ne razumije u fudbal u taktiku u individualne kvalitete pojedinih igrača u kratko rečeno ništa kurac oni moj znaju o bilo čemu.
Eh sad je jebeno jer valja opravdati naziv sportskog novinara i platu koja se prima a budući da ništa ne znamo hajmo da se mahale držati i to je jedino što znaju mahalska priča nabijem ih sve odreda i njih i budale koji ih plaćaju i budale koji ih slušaju. Toliko bi se imalo analizirati u ovoj utakmici to je čudo jedno barem 10 tačaka po pitanju igre, individualnog učinka, postave, taktike, protivnika ma pregršt stvari ali ne oni se uhvatili mahalske jebeni lešinari.
Vidim i ovdje većina izgubila objektivnost skroz s jedne strane igrači ublehe, ne znaju ovo, ne znaju ono, svađe, klanovi, atmosfera, zvijezde s druge strane Sušić ovakav i onakav treba mu dati otkaz mijenjati ga.
PA JESTE LI VI NORMALNI.
Kao prvo Sušić i autoritet u ovoj ekipi malo sutra ko u to vjeruje je naivan. Sušić nije Capello to svi moraju znati pokazao je to protiv Francuske na pitanju golmana sam je to i priznao. Međutim on ima svoj način vođenja ekipe i nekome se to može sviđati ili ne do sada sa tim načinom u ovom ciklusu nije bilo problema što je i krajnji cilj. Sada izgubimo jednu tekmu i već se igrači čakijama kolju.
Drugo sa Sušićemo smo došli gdje jesmo i sada ga mijenjati zbog izgubljene tekme je blesavo samo tako. Ja koji nikada nisam bio veliki obožavatelj Sušića i koji sam mu hiljadu i jednu manu isticao kažem sada ga treba podržati s njim moramo do kraja nema druge sve drugo je samoubistvo.
Svi ovi igrači koji ništa ne znaju do jučer su bili vanzemaljci ljudi samo tako sve redom gaze nema jačih na kontinentu sada svi do jednog ublehe koja logika u p.m.
U utorak nas čeka najteža utakmica kvalifikacija sada je najvažnije da svi ostanemo složni i mirni a ne da tražimo nekoga za vješanje. Smiri se Bošnjo i hladne glave razmisli nikakve koristi od ovoga što smo počeli jedni druge da ujedamo nema. Samo je Slovaci imaju.
Svi trener, igrači, navijači, javnost, novinari moramo da činimo jednu cjelinu koja je puna povjerenja i podrške i igračima i selektoru i reprezentaciji.
Sada nam je jedinstvo, složnost, mirnoća, koncentriranost najpotrebnija sada svi moramo biti kao jedan.
Kasnije kada prođe utorak i mi dobijemo Slovačku možemo mirne glave da razjasnimo gdje je zapelo i kako da se to otkloni šta god to bilo. Sada međutim sve potisnuti u stranu i koncentrisati se samo na najvažnije a to je pobjeda u utorak.
- Infaze Studio
#24023 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A jes' lik naporanDr Jurica Ustamujić wrote:Da li se u baražu možemo susresti protivu reprezentacije Republike Hrvatske?
@cindrli
Stoji da je Dzeko nas najboilji igrac, ali ne treba se praviti gluh I slijep u vezi dogadjanja zadnjih par dana. Frajer kasni 3 dana I odigra utakmicu kvalifikacija kao maneken na modnoj pisti, iz nekih egoistickih razloga.
Ali ko da mu strese sve to u lice, kao sto bi mu trebalo stresti?
Situacija je kakva jeste, nepopravljiva do utorka I samo nam preostaje da se nadamo nekoj sreci I pobjedi. Ali male su sanse.
NAdam se da bi Mujdza umjesto Avdije I HAjrovic umjesto Misketa mogli donijeti neke promjene, ali ovo drugo je "normalno" nemoguce.
Probati I sa Elvirom na ZV, iako PApe kaze da nece nista mijenjati.
CAk I ako ne misli mijenjati nista, mislim da je stvarno glupo inatiti se novinarima I govoriti da nece nista mijenjati, nakon onakve tekme. PA nemoj mijenjati takticki ako vec neces, ali promjeni barem 1-2 nezainteresovanih igraca. Tacno covjek prica za medije kao da je to njegov privatni razgovor sa nekim novinarima koji ga provociraju, a on im u inat odgovara, sta vec odgovara.
NAjvazniji izostanak, kojeg mnogi zaboravljaju je Zukanovic. TEk sada vidimo sta nam covjek znaci. MAkar bi se mrtvog Seje mogli rijesiti da je on tu.
JA opet ponavljam da mi Medo na ZV nije bio problem, dok nije I on pao fizicki, ali sa onakvim Miretom,Misketom,MAnekenom itd. ne mozes puno ocekivati.
Pjanic I Vedo imaju otvoren sut sa 13-14 metara, ali oni hoce da okrenu dvojicu, pa da onda zabiju
NAjveci hendikep je bila povreda Mujdze, a Boga mi I Zukanovica.
- luckylaka
#24024 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
PAPE na tebe je red.BUJRUM.Prenesi nesto pametno iz svoje karijere ako nista pusti im ovo neka pogledaju
- horion_bosona
#24025 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
čekaj, o čemu mi onda pričamo, zbog čega se nerviramo!? ako on nije u stanju vidjeti, ili barem da mu neko od najbližih saradnika sugeriše, da onakvom taktikom i formacijom neće napraviti ništa... samo pretjerana euforija i gubitak jasnog rezonovanja, mogla je dovesti do toga da izbaci onakav sastavNe vjerujem da ću promijeniti išta bitno u sljedećoj utakmici.
u utakmici protiv Bjelorusije kući, po važnosti sličnoj onoj u petak, počeo je sa Zahirovićem i Rahimićem, bez drugog napadača, ali smo ih polako lomili i na kraju u 85. slomili golom Misimovića, koji je tad bio kadar za 45 minuta, dok danas može 30... sjetiće se vjerovatno većina i utakmice sa Norveškom, sličnog raspleta
Slovaci su opasniji na strani, nego kuću, pogotovo u poziciji "underdoga"... istina sad imaju dobar momentum, ali ne vjerujem da su oni "u glavi" pretjerano drugačijeg mentaliteta od onog balkanskog, što i pokazuju ove turbulencije u njihovim igrama i rezultatima u zadnje 3 godine - od ekipe koja je 2010. na SP-u poslala kući tada aktuelne svjetske prvake Talijane, do onog visokog poraza od Armena, te remija sa Lihtenštajnom
ukratko, imaju kvalitet što su demonstrirali u petak (ali i u utakmici protiv Grka), međutim takođe su skloni i opuštanju i padu pod pritiskom očekivanja dobrog rezultata
4-2-3-1 je naša optimalna formacija, ništa neće napraviti bezglavim centrašutevima i srljanjem u napadu, spustiti loptu i pasom igrom doći do prilike da se napravi izgledna situacija... u slučaju da ne prođe, zadnjih pola sata ubaciti Mismovića i drugog napadača