Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pokusao sam ti objasniti da na isti nacin djeluje ona nekakva "Avat..."-nesto, bas kao i alarabiya, radio farda i ostali smecarski "izvori" informacija. Bas kao i DEA (Hezbollah), State department (IRGC) i ostale "demokrate". Osmisli sto vecu gadost da dehumaniziras protivnika, nema veze koliko to veze sa zdravim razumom, a kamoli istinom ima. DEA mantra o Hizbullahu, kao nekakvom "narko kartelu", dok im je vlastita CIA najveci poznati narko kartel na svijetu...
Ima nijansa, ne slazu sve, a da agenda postoji postoji. Sto se tice ovog "naucnog rada" zelio sam da vidim kroz koji je peer review prosao i koje je izvore koristio, to je sve.
Pa, najlakse je tako i lagati.
Kroz koji "peer review" prolaze zakljucci DEAe, CIAe, State Departmenta? Mosadov, Sinbetov, MI6ov,...
Cuj Engleska crkva s Krscanstvom nema nikakve veze. Kako je krenulo ni jedan zlotvor pripadnik Krscanske neke religije, nece imat veze s istom. @salik79 znas li ko je bio narko-boss numero uno u Americi i Sicilijansku i svaku drugu mafiju presisao uz pomoc US Army nekad davno.
Capljina74 wrote: ↑26/07/2020 15:09
Tesko je neupucenom objasnjavati sta je anglikalizam ili neka protestantska sekta i koliko to vise veze sa vezom nema...
Ali dobro.
Oni bi slicno ako ne isto rekli za Pravoslavlje, Katolicizam itd. Nego neodgovori na i askivira drugi dio posta u vezi Krscanstva.
Jedino dobro sto je ataturk ucinio i sto mu priznajem, je to sto je ujedinio svoj narod u borbi protiv okupatora.
Sve ostalo nakon toga, nula bodova (barem sto se kulture, turskog suverenizma i religije tice).
Pa i ne bi se mogo drugačije izdignuti iz govana da nije tako postupio. Turci su toliko bili zatucani religijskim pitanjima da su zanemarili pravu nauku, pogotovo ako je dolazila od "kaura", kako ćeš riješit taj problem tako što ćeš izbacit religijski element iz države po svaku cijenu. Šta je dobio time Tursku koja se danas može kurčit u svom komšiluku jer joj se može. Da to sve kemo nije odradio na vrijeme gledali bismo danas neke nove srebrenice i irake i afganistane. Tako da, molit ću lijepo.
Jeste, ali on je u svojoj namjeri da sekularizira otisao predaleko i koristio uzasne metode.
Imati osnovno postovanje prema vecinskoj vjeri i sastavnom dijelu bica vlastitog naroda i biti tehnoloski napredan nije medusobno iskljucivo.
Ti ne razmujiš da je to što je radio, radio je iz prijeke potrebe jer ti zatucani religijski velikodostojnici su bili obični ljudski šljam koji se krio iza vjere i islama. I ja bi na njegovom mjestu postupio isto. Slično je Tito u jugoslaviji uradio a da je trebao još jače dokaz su ovi ratovi 90'tih.
Sanjarko wrote: ↑26/07/2020 15:04
Cuj Engleska crkva s Krscanstvom nema nikakve veze. Kako je krenulo ni jedan zlotvor pripadnik Krscanske neke religije, nece imat veze s istom. @salik79 znas li ko je bio narko-boss numero uno u Americi i Sicilijansku i svaku drugu mafiju presisao uz pomoc US Army nekad davno.
Engleska crkva nema veze sa rimokatoličkom i pravoslavnom ona je posebna i sama za sebe. Engleski kralj je ujedno i poglavar engleske crkve. Henry VIII je nakead davno odjebo papu jer mu ovaj nije dao da se rastavi od svoje žene i oženi drugu jer s ovom prvom nije mogao imati djece. Otada engleska crkva i papa nisu više na "ti".
The 51st State wrote: ↑26/07/2020 11:57
Opet kompleksi oko obicne trradicije i folklora.
Kada kraljica elizabeta od sto godina macem imenije plemica to je kul, no kada imam u slicnom maniru koristi istorijski artefakt omda to treba nasitno razmotriti.
Vala baš, intersuje me da li komentatori znaju šta je ovo na prijmer:
Lijeva? Uglavnom, to ne treba nikako ljudi od vjere da rade.
U historijskom kontekstu, sablja El Fatiha ima sve osim pozitivnog prizvuka.
Pod tom sabljom je El Fatih svojoj vojsci, prije zauzmanja Konstantinopolja, obećao, pored svog plijena, i "mnogo lijepih dječaka".
Sam je imao harem dječaka od 8 do 16 godina koje mu je služilo kao seksualno roblje.
Nakon osmanskog poraza pod Bečom, Osmanlije su masakrirale 8.000 hiljada zarobljenih dječaka koji su vojsci služili kao seksualno roblje.
Zašto je ovo bitno? U vremenu kada Black lives metter širom svijeta donosi bujicu nezadovoljstva koje je, između svega ostalog, kulminiralo i sa obračunom sa zvaničnom historijom, odnosno rušenjem spomenika svima onima koji personificiraju kolonijalnu ili imperijalnu politiku tlačenja, Turska postaje jedna od rijetkih zemalja koja na sultanima poput El Fatiha gradi zvaničnu vanjsku politiku.
Historijski spisi tvrde da je El Fatih bio veliki vojskovođa, ali je, isto tako, bio pedofil. Kao i mnogi drugi u njegovo doba.
Sve bi to bilo OK, da to nije bio standard u to vrijeme na čitavoj zemaljskoj kugli. Ne kontam poentu komentara.
Sanjarko wrote: ↑26/07/2020 15:04
Engleska crkva nema veze sa rimokatoličkom i pravoslavnom ona je posebna i sama za sebe. Engleski kralj je ujedno i poglavar engleske crkve. Henry VIII je nakead davno odjebo papu jer mu ovaj nije dao da se rastavi od svoje žene i oženi drugu jer s ovom prvom nije mogao imati djece. Otada engleska crkva i papa nisu više na "ti".
Znam ja to. Gdje sam to spomenuo. Comprehension trouble or what?
Capljina74 wrote: ↑26/07/2020 15:39
Ako si bio napolju vidio si i sam da ta civilizacija nema veze sa Hriscanstvom.
Ako im je normalno da im svestenici budu zene... To nije Hriscanstvo...
Da ne davim ljude. To je toliko devijantno da je izgubilo vezu sa vezom.
Ma ja ba. Nema veze s Krscanstvom. Krst jok, Hallelujah jok itd. Pjevaju Cumbaja umjesto Hallelujah itd. Nego eskivira drugi dio mog posta u vezi ovoga.
HarTar wrote: ↑25/07/2020 22:51
U međuvremenu, gradi se bazen za budući turski nosač aviona MashAllah
Postavlja se pitanje potrebe velikog nosaca aviona za drzavu koja ima takav geostrateski polozaj. Sva desavanja su im u komsiluku. Ali svakako pohvalno da imaju mogucnost u svojoj drzavi napraviti nosac aviona.
Mjera im je nesto ovako, jes da su ih Ameri zajebali sa F35 i da su im poremetili planove ali posluzit ce kao nosac helikoptera dok ne nadju rijesenje za avione. Mislim da ove godine ulazi u upotrebu.
Inace zadnjih godina Turska mornarica je dobila bas dosta brodova i svi su pravljeni u Turskoj. Bila je prica neki dan da samo gaće prave. Evo nekih gaća
Lopez, pošto imaju namjeru da prave nosač znači da im je Mediteran tijesan Što se tiče TCG Anadolu, bit će opremljen bpl sa vertikalnim slijetanjem i helikopterima. Kada balkanci nekoga podcjenjuju to je za plakanje, nikakva uvreda
Lopez1981 wrote: ↑26/07/2020 16:08Postavlja se pitanje potrebe velikog nosaca aviona za drzavu koja ima takav geostrateski polozaj. Sva desavanja su im u komsiluku. Ali svakako pohvalno da imaju mogucnost u svojoj drzavi napraviti nosac aviona.
Mjera im je nesto ovako, jes da su ih Ameri zajebali sa F35 i da su im poremetili planove ali posluzit ce kao nosac helikoptera dok ne nadju rijesenje za avione. Mislim da ove godine ulazi u upotrebu.
Inace zadnjih godina Turska mornarica je dobila bas dosta brodova i svi su pravljeni u Turskoj. Bila je prica neki dan da samo gaće prave. Evo nekih gaća
I automobile pravi bruka drzava, ali opet su Mercedes, Audi i BMW klasa za sebe.
Čuj današnji Egipat ima veze sa drevnom egipatskom civilizacijom Tvrtko, hvala ti još jednom što postojiš hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha