Duljević ------- Ozil ------- Sanchez
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#24001 Re: Sarajevski derbi
---------------- Giroud ----------------

- emigrazione
#24002 Re: Sarajevski derbi
Ode pitar u Arsenal, Miroslav iz Tršića moze gdje hoce...
-
vryzas
#24003 Re: Sarajevski derbi
Logovan wrote:---------------- Giroud ----------------
![]()
- SmokingMan
#24004 Re: Sarajevski derbi
Dailystar,ovo je neki tabloid 100%.Tomahawk11 wrote:
http://www.dailystar.co.uk/sport/footba ... s-Duljevic
-
gold'n'brown
#24005 Re: Sarajevski derbi
Logovan wrote:---------------- Giroud ----------------
![]()
A Kolasinac iza Dulje
- vicious
#24006 Re: Sarajevski derbi
Vidiš da prenose vijest sa sport1.ba od A do ŽSmokingMan wrote:Dailystar,ovo je neki tabloid 100%.Tomahawk11 wrote:![]()
http://www.dailystar.co.uk/sport/footba ... s-Duljevic
- SmokingMan
#24007 Re: Sarajevski derbi
Joj da dulja izađe na Emirates,rekao bi:"Ljudi moji,gdje sam ja ovo zaluto'". 
-
Tromblon
#24008 Re: Sarajevski derbi
Mislim da je bilo vise na na FKS - Horst Hrubes 3:3.Pitar s Kariba wrote:golman wrote:Kad se već priča o broju navijača,koji je rekord derbija svih vremena?
http://www.historija.ba/d/75-otvoren-ol ... on-kosevo/
Može se reći da je ovo rekordna posjeta nekom fudbalskom meču u BiH svih vremena.
-
Tromblon
#24009 Re: Sarajevski derbi
Ja se vrlo dobro sjecam da je jug cijeli bio Zeljin, Kao i dio zapada skoro do pola. Navijaci sa zapada su popadali u kanal kada je Zeljo poveo. To sam vec napisao prije nekoliko dana. I to sa ovog sektora koji danas hz ekipa nudi za derbi u maju. Ovo je zvanicno otvaranje Koseva nakon renoviranja. Mada kao sto je sid rekao igralo se sa Partizanom i ja mislim jos jedna da je tekma bila prije ovog derbija.skenderija04 wrote:Tacno. Nije bilo toga. Tada su ih zvali "vatreni navijaci"hrasno38 wrote:
Uh izvinjavam se ovo je 81/82 ali bez obzira ni tada jos uvijek nije postojalo sjever-jug te Horde zla-Manijaci!
Kada su komsije davale golove skakao je cijeli istok, sjever i pola zapada. Bilo je i tuca navijaca na zapadu. Cisto da sve bude u sportskom i fer nadmetanju.
- skenderija04
#24010 Re: Sarajevski derbi
To je tacno. Podjela po tribinama je postojala, ali daleko od organizacije kao sto je to danas. Cak mi se cini sa su tada najvatreniji navijaci Sarajeva(zastave i sl.) bili na istoku. Ja sam sa starim bio na zapadu i sjecam se da je nekom liku pozlilo (ili srcani, tako se pricalo) Tuce se ne sjecam.Tromblon wrote:Ja se vrlo dobro sjecam da je jug cijeli bio Zeljin, Kao i dio zapada skoro do pola. Navijaci sa zapada su popadali u kanal kada je Zeljo poveo. To sam vec napisao prije nekoliko dana. I to sa ovog sektora koji danas hz ekipa nudi za derbi u maju. Ovo je zvanicno otvaranje Koseva nakon renoviranja. Mada kao sto je sid rekao igralo se sa Partizanom i ja mislim jos jedna da je tekma bila prije ovog derbija.skenderija04 wrote:Tacno. Nije bilo toga. Tada su ih zvali "vatreni navijaci"hrasno38 wrote:
Uh izvinjavam se ovo je 81/82 ali bez obzira ni tada jos uvijek nije postojalo sjever-jug te Horde zla-Manijaci!
Kada su komsije davale golove skakao je cijeli istok, sjever i pola zapada. Bilo je i tuca navijaca na zapadu. Cisto da sve bude u sportskom i fer nadmetanju.
Samo znam da je bila guzva u najavi pa mi stari rece da danas moramo ranije na stadion. Dosli smo dva sata prije tekme, a zapad, je vec bio opasno popunjen.
-
Tromblon
#24011 Re: Sarajevski derbi
Ja sa starim bio ispod svecane loze na zapadu. Dobro se sjecam u prvom poluvremenu skocise 2 lika kad Zeljo povede i neki dobacise i pomarisase se ali dodjose dva milicionera i prestadose kad su se pendreci izvukli. Bilo to od mene 5-10 metara. I u drugom kad komsije povedose isto izbi jedna tuca na zapadu malo vise prema jugu.
Niko ne spominje, ali kad je Zeljo poveo i navijaci popadali u kanal moglo je bit mrtvih desetak najmanje. Sreca pa je bilo samo nekolicina lakse povrijedjenih.
Niko ne spominje, ali kad je Zeljo poveo i navijaci popadali u kanal moglo je bit mrtvih desetak najmanje. Sreca pa je bilo samo nekolicina lakse povrijedjenih.
- vicious
#24012 Re: Sarajevski derbi
Pretvorismo ovo u čas istorije, ali hajde šta ima veze, nek ovi mlađi nešto nauče, a Charuga će biti tolerantanTromblon wrote:Ja se vrlo dobro sjecam da je jug cijeli bio Zeljin, Kao i dio zapada skoro do pola. Navijaci sa zapada su popadali u kanal kada je Zeljo poveo. To sam vec napisao prije nekoliko dana. I to sa ovog sektora koji danas hz ekipa nudi za derbi u maju. Ovo je zvanicno otvaranje Koseva nakon renoviranja. Mada kao sto je sid rekao igralo se sa Partizanom i ja mislim jos jedna da je tekma bila prije ovog derbija.skenderija04 wrote:Tacno. Nije bilo toga. Tada su ih zvali "vatreni navijaci"hrasno38 wrote:
Prije ove utakmice su odigrane na renoviranom stadionu:
10th round
Sep 27
Sarajevo - C. Zvezda 2:1
To je bila prva, dok na zapadu još nije bilo stolica.
12th round
Oct 11
Sarajevo - Sloboda 1:4
Mislim da su na ovoj već bile stolice postavljene, ali nisam siguran. Sjećam se da je bio prenos i na tv-u, i da sam konto jebo te cijela jugoslavija vidi ovu bruku!
15th round
Nov 1
Sarajevo - Zagreb 0:0
17th round
Nov 15
Sarajevo - Partizan 0:0
Ovo je bila prva Papetova nakon povratka iz JNA, ako se dobro sjećam igralo se po snijegu.
18th round
Feb 14, 1982
Sarajevo - Rijeka 6:1
20th round
Feb 28
Sarajevo - Olimpija 1:0
i onda ovaj derbi o kojem pričamo:
22nd round
Mar 10
Sarajevo - Zeljeznicar 2:1
Sjećam se svega toga vrlo dobro, pogotovo što je Sarajevo do tada kao domaćin igralo na Grbavici:
6th round
Aug 30
Sarajevo - Dinamo Z 2:3
odlična utakmica bila, Dinamo je tad bio beton, njihova šampionska sezona
8th round
Sep 20
Sarajevo - Buducnost 2:1
noćna na Grbavici, lila kiša k'o iz kabla, i to mislim da je Budućnost vodila pa Sarajevo okrenulo.
Inače je to bila luda sezona za Sarajevo, dobiju C.Zvezdu 2:1, pa u Splitu Hajduka (1:4), pa kući izgube od Slobode 1:4!
Pa onda dobiju dva vezana gostovanja (Teteks 2:3 i Radnički u Nišu 2:4), pa onda kući sa Zagrebom 0:0
Na kraju je bilo dobro, 4. mjesto i plasirali se u Kup UEFA.
Znam da odoh daleko, ali nadovezah se na priču o derbiju.
-
Tromblon
#24013 Re: Sarajevski derbi
Cak 6 tekmi bilo prije derbija??? Ja kontao dvije. Ybg tako je to kad ostaris, a pamtis jos iz djecackih dana
. Mada ovo renovirano Kosevo mi je uvijek bilo odvratno. Uh, kad se sjetim starog Koseva. Setaliste oko terena. Gledas prvo na jedan gol, pa drugo ides na drugi. Oko terena navijaci hodaju sa zastavama.
- vicious
#24014 Re: Sarajevski derbi
Da navijaš za pravi klub bolje bi se sjećao!Tromblon wrote:Cak 6 tekmi bilo prije derbija??? Ja kontao dvije. Ybg tako je to kad ostaris, a pamtis jos iz djecackih dana. Mada ovo renovirano Kosevo mi je uvijek bilo odvratno. Uh, kad se sjetim starog Koseva. Setaliste oko terena. Gledas prvo na jedan gol, pa drugo ides na drugi. Oko terena navijaci hodaju sa zastavama.
Last edited by vicious on 20/04/2017 14:26, edited 1 time in total.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#24015 Re: Sarajevski derbi
Iako sam sa druge strane Miljackevicious wrote: Pretvorismo ovo u čas istorije, ali hajde šta ima veze, nek ovi mlađi nešto nauče, a Charuga će biti tolerantan
Prije ove utakmice su odigrane na renoviranom stadionu:
10th round
Sep 27
Sarajevo - C. Zvezda 2:1
To je bila prva, dok na zapadu još nije bilo stolica.
12th round
Oct 11
Sarajevo - Sloboda 1:4
Mislim da su na ovoj već bile stolice postavljene, ali nisam siguran. Sjećam se da je bio prenos i na tv-u, i da sam konto jebo te cijela jugoslavija vidi ovu bruku!
15th round
Nov 1
Sarajevo - Zagreb 0:0
17th round
Nov 15
Sarajevo - Partizan 0:0
Ovo je bila prva Papetova nakon povratka iz JNA, ako se dobro sjećam igralo se po snijegu.
18th round
Feb 14, 1982
Sarajevo - Rijeka 6:1
20th round
Feb 28
Sarajevo - Olimpija 1:0
i onda ovaj derbi o kojem pričamo:
22nd round
Mar 10
Sarajevo - Zeljeznicar 2:1
Sjećam se svega toga vrlo dobro, pogotovo što je Sarajevo do tada kao domaćin igralo na Grbavici:
6th round
Aug 30
Sarajevo - Dinamo Z 2:3
odlična utakmica bila, Dinamo je tad bio beton, njihova šampionska sezona
8th round
Sep 20
Sarajevo - Buducnost 2:1
noćna na Grbavici, lila kiša k'o iz kabla, i to mislim da je Budućnost vodila pa Sarajevo okrenulo.
Inače je to bila luda sezona za Sarajevo, dobiju C.Zvezdu 2:1, pa u Splitu Hajduka (1:4), pa kući izgube od Slobode 1:4!
Pa onda dobiju dva vezana gostovanja (Teteks 2:3 i Radnički u Nišu 2:4), pa onda kući sa Zagrebom 0:0![]()
Na kraju je bilo dobro, 4. mjesto i plasirali se u Kup UEFA.
Znam da odoh daleko, ali nadovezah se na priču o derbiju.
-
bjelave
#24016 Re: Sarajevski derbi
Skloni ste vi bili tom kanalu. Na kraju utakmice FKS FKZ 5 0, bila je sredina ili mozda kraj sedmadesetih, ne sjecam se vise tacno, ste trcali kroz kanal oko stadiona sa zeljinim zastavama da se halalite s prvom ligom. Te godine ste ispali u drugu ligu a derbi je bio jedna od zadnjih utakmica. Cuza Dupovac, zvani Vinjak vam je slozio 3 komada.Tromblon wrote: Ja se vrlo dobro sjecam da je jug cijeli bio Zeljin, Kao i dio zapada skoro do pola. Navijaci sa zapada su popadali u kanal kada je Zeljo poveo. To sam vec napisao prije nekoliko dana. I to sa ovog sektora koji danas hz ekipa nudi za derbi u maju. Ovo je zvanicno otvaranje Koseva nakon renoviranja. Mada kao sto je sid rekao igralo se sa Partizanom i ja mislim jos jedna da je tekma bila prije ovog derbija.
Vi trcali kroz onaj kanala a nama vas bilo zao.Mene vodio stariji brat na tu utakmicu.
Dobro bilo skroz.
-
todd_smith
#24017 Re: Sarajevski derbi
Duljevic ne bi imao mjesta u prvih 11 za Arsenal Ladies, kamoli muski tim, sta vam je.
- bleee_sa
#24018 Re: Sarajevski derbi
To ono kad se pjevalo "Svi u napad, druga liga zapad" ?bjelave wrote:Skloni ste vi bili tom kanalu. Na kraju utakmice FKS FKZ 5 0, bila je sredina ili mozda kraj sedmadesetih, ne sjecam se vise tacno, ste trcali kroz kanal oko stadiona sa zeljinim zastavama da se halalite s prvom ligom. Te godine ste ispali u drugu ligu a derbi je bio jedna od zadnjih utakmica. Cuza Dupovac, zvani Vinjak vam je slozio 3 komada.Tromblon wrote: Ja se vrlo dobro sjecam da je jug cijeli bio Zeljin, Kao i dio zapada skoro do pola. Navijaci sa zapada su popadali u kanal kada je Zeljo poveo. To sam vec napisao prije nekoliko dana. I to sa ovog sektora koji danas hz ekipa nudi za derbi u maju. Ovo je zvanicno otvaranje Koseva nakon renoviranja. Mada kao sto je sid rekao igralo se sa Partizanom i ja mislim jos jedna da je tekma bila prije ovog derbija.
Vi trcali kroz onaj kanala a nama vas bilo zao.Mene vodio stariji brat na tu utakmicu.
Dobro bilo skroz.
-
bjelave
#24019 Re: Sarajevski derbi
Jest al to se pjevalo vise puta, zapravo vrlo cesto. 
- bleee_sa
- bleee_sa
- jeza u ledja
#24023 Re: Sarajevski derbi
Zeljo, tu tu tu, savio se u gutu.

-
GangEvil
#24024 Re: Sarajevski derbi
Sta mi je odgovorio...da nemaju bar coda? Ja i ? Kako se onda zna koliko ljudi prisustvuje sa takvim kartama?avetinja wrote:Charuga ti je odgovorio. Drugi put trebaš razmisliti prije nego kreneš pljuvati.GangEvil wrote:A ove desetogodišnje ulaznice ne ulaze u godišnje kad se skeniraju, nego su one neka nova posebna kategorija koja ne podliježe skeniranju pa se računaju ofrlje sa gratisima, djecom i onim koji udju bez karte?
- avetinja
#24025 Re: Sarajevski derbi
Ima neki drugačiji način brojanja. Charuga će znati objasniti. Ili se svodi na slobodu procjenu.GangEvil wrote:Sta mi je odgovorio...da nemaju bar coda? Ja i ? Kako se onda zna koliko ljudi prisustvuje sa takvim kartama?avetinja wrote:Charuga ti je odgovorio. Drugi put trebaš razmisliti prije nego kreneš pljuvati.GangEvil wrote:A ove desetogodišnje ulaznice ne ulaze u godišnje kad se skeniraju, nego su one neka nova posebna kategorija koja ne podliježe skeniranju pa se računaju ofrlje sa gratisima, djecom i onim koji udju bez karte?