Gdje je bio objavljen konkurs za ove savjetnike, zna li ko?Što se tiče DF-a možete biti sigurni da ćemo mi prije svega nastojati da vratimo povjerenje u institut konkursa. Dakle, ono što mene interesuje jeste da konkurs za svaku poziciju bude proveden u skladu sa zakonom i
http://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic-z ... /150312120
Demokratska fronta Željko Komšić
-
VjecitiStudent
#24001 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- O'zone
- Globalni moderator
#24002 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Savjetnici se biraju bez obavezne konkursne procedure.VjecitiStudent wrote:Gdje je bio objavljen konkurs za ove savjetnike, zna li ko?Što se tiče DF-a možete biti sigurni da ćemo mi prije svega nastojati da vratimo povjerenje u institut konkursa. Dakle, ono što mene interesuje jeste da konkurs za svaku poziciju bude proveden u skladu sa zakonom i
Zato i ih ima ko gubara
-
kluz franjo
#24003 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Iz priričnika za BH političare:VjecitiStudent wrote:Gdje je bio objavljen konkurs za ove savjetnike, zna li ko?Što se tiče DF-a možete biti sigurni da ćemo mi prije svega nastojati da vratimo povjerenje u institut konkursa. Dakle, ono što mene interesuje jeste da konkurs za svaku poziciju bude proveden u skladu sa zakonom i
Za ovakva i slična pitanja pogledati str. 7 Priručnika i primjeniti formulu 12:
"Nedorečenost i manjkavost propisa po pitanju zapošljavanja Savjetnika ne može biti osnov za kritiku"
Poslije toga primjeniti standardnu frazu br. 4
"Dakle, sve po zakonu!"
-
VjecitiStudent
#24004 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Željko je ipak bio brutalno iskren, ne možemo reći da nismo znaliNaprotiv, što je državno je naše i moramo se boriti za to.
-
Hafis
#24005 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jeb' ti to. ...sve poštenjačina, čo'ek iz naroda.
Prvo ga je tata Zlaja uhljebljivao na radna mjesta gdje su ga šoferi dovozili i odvozili, dok se i sam nije izbirikao u šišanju ovaca.
Sad vas je uzeo k'o lopatom, a koje ste pameti i opet će.
Sreća pa ga nije zapalo više ministarstava, inače bi tu još svakakvog cirkusa bilo
Prvo ga je tata Zlaja uhljebljivao na radna mjesta gdje su ga šoferi dovozili i odvozili, dok se i sam nije izbirikao u šišanju ovaca.
Sreća pa ga nije zapalo više ministarstava, inače bi tu još svakakvog cirkusa bilo
-
VjecitiStudent
#24006 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jah ...Hafis wrote:Jeb' ti to. ...sve poštenjačina, čo'ek iz naroda.
#čistimprvosvojedvorište
-
Hafis
#24007 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svakako, ali valja baciti ponekad pogled i preko ograde na susjedovo 
- O'zone
- Globalni moderator
#24008 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sreća pa (idemo malo podjela) su Vaši bolji nego naši.Hafis wrote:Jeb' ti to. ...sve poštenjačina, čo'ek iz naroda.
Al dobro jebu nas, jebu Vas a jebu tamo i njih a đasvi nam se to pravo
-
Hafis
#24009 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako je, i onda nema kukanja.O'zone wrote:Sreća pa (idemo malo podjela) su Vaši bolji nego naši.Hafis wrote:Jeb' ti to. ...sve poštenjačina, čo'ek iz naroda.
Kad si čuo mene da kukam na ''svoje''? Nikad
Samo ja sam jednostavno silom prilika prisiljen na taj svoj izbor, ta neću glasati za BSP ili SDA.
Ali čudim se vama....imate izbora a uvijek na istu foru padate.
- O'zone
- Globalni moderator
#24010 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa malo smo levati a malo smo familija, rođaci i pajde koji su zaduženi od strane vladajućih da samo njih zaokružuju a treće malo više odpada na one koji "nemaju za koga da glasaju" pa ovi gore navedeni uvijek pobjede jer nema konkurencije.Hafis wrote:Tako je, i onda nema kukanja.O'zone wrote:Sreća pa (idemo malo podjela) su Vaši bolji nego naši.Hafis wrote:Jeb' ti to. ...sve poštenjačina, čo'ek iz naroda.
Kad si čuo mene da kukam na ''svoje''? Nikad![]()
Samo ja sam jednostavno silom prilika prisiljen na taj svoj izbor, ta neću glasati za BSP ili SDA.
Ali čudim se vama....imate izbora a uvijek na istu foru padate.
Mislim da nisi baš
kao što nisam ni ja pa svake godine mjenjam jer mislim da će ove nove cipele što ih izaberem biti bolje od prethodnih opanaka ali avaj Bože ispostavi se kao i uvijek da je to samo dobar marketinški trik na koji raja pada. Ima i u Hrvatskom korpusu priličan broj stranka ali se nikome ne eksperimentira tako da ostaje jedan stolna.silom prilika prisiljen na taj svoj izbor
- Mister Yes
-
Hafis
#24012 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tko je ovaj delegat?
-
omar little
#24013 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
di su oni iz centrale sto su ovdje mjesecima silovali zdravu pamet srackama o spasavanju drzave? sta nam porucuje doktor suljagic danas, a? 
-
Hafis
#24014 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zaboli ga spolovilo za sve. Konačno je ubo u sridu...plaća brat bratu 5-6 000 KM plus kojekakvi nafaizi i dodatci.omar little wrote:di su oni iz centrale sto su ovdje mjesecima silovali zdravu pamet srackama o spasavanju drzave? sta nam porucuje doktor suljagic danas, a?
A još i službeno vozilo i šofer...ionako je kukao da nema auta.
- Clan komisije
#24015 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma meni je bilo jasno od pocetka, na sta ce ovo liciti.
DF je imao sansu i propustio je, gledam imena, gledam kod sebe na fejsu njihove, sve otpatci...ne mozes novo ime naci, sve bagra iz sdp, sbb, koja nije tamo uspjela, pa samo promjenili dres...
I jbg, ja sam opet mislio da nece to uraditi, da ce biti drugaciji i dao im glas. Ali ovo je, naravno prvi i zadnji.
Naredne izbore trazit cu po listama neke likove koji nemaju nijedan plakat, hemijsku, upaljac ni nista... Za takve treba glasati. Takvi nista nisu ni ulozili u kampanju, nisu nikome duzni i nece ni krasti. A zeljko i slicni, on mora sad vratit sta je ulozio, eeej..a to se ne moze tako brzo...pa onda dijeli pozicije sakom i kapom.
DF je imao sansu i propustio je, gledam imena, gledam kod sebe na fejsu njihove, sve otpatci...ne mozes novo ime naci, sve bagra iz sdp, sbb, koja nije tamo uspjela, pa samo promjenili dres...
I jbg, ja sam opet mislio da nece to uraditi, da ce biti drugaciji i dao im glas. Ali ovo je, naravno prvi i zadnji.
Naredne izbore trazit cu po listama neke likove koji nemaju nijedan plakat, hemijsku, upaljac ni nista... Za takve treba glasati. Takvi nista nisu ni ulozili u kampanju, nisu nikome duzni i nece ni krasti. A zeljko i slicni, on mora sad vratit sta je ulozio, eeej..a to se ne moze tako brzo...pa onda dijeli pozicije sakom i kapom.
- Clan komisije
#24016 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A za kojeg si to ti vrhovnog vodju glasao. Fazon je u tome da je ovdje sve isto. Koga god da izaberes, on ce furati pricu 'po zakonu'.Hafis wrote:Jeb' ti to. ...sve poštenjačina, čo'ek iz naroda.
I tako i jeste. Komsic ne krsi zakon, e sad ko je kriv sto postoji opcija da se natrpa hiljadu savjetnika, te da to moze bit bilo kakva bagra, bez iskustva, bez icega...
I zato Komsic pokazuje pravo lice, on jeste kao i ostali. Apsolutno. Nije nista drugaciji, kako se zna predstavljati.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#24017 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne.JohnnyS wrote:tvsabina wrote:Koliko olimpijskih medalja imamo ?JohnnyS wrote:Vala dosta je i tog forsiranja kulture nauštrb sporta. U nekom normalnom društvu sport odgoji puno više djece i makne ih s ulice nego kulturne ustanove tako da je dobra promjena ministar kulture i sporta kojemu će sport možda biti veći prioritet...
Hvala.
Hoćeš reći da je Tanović dobio Oscara zbog besprijekorno organiziranog ministarstva kulture i sporta pa da bi se na temelju toga trebali birati prioriteti? Ako je to tako, onda tim više treba dati naglasak na sport ne bi li osvojili koju olimpijsku medalju.
Sportski još koliko toliko funkcionišemo iako se izvješća o našim rezultatima na Olimpijadama završavaju time da je naš takmičar podijelio "inzvanredno 49 mjesto" u polufinalu......
Dakle u sportu stagniramo ali ne toliko koliko u kulturi. Sport je sistemska stvar i potrebne su godine rada i mnogo novca da bi naši sportisti ostvarili odlične rezultate.
Kultura je danas prioritetnija iz dva razloga :
- poboljšanja su kratkoročno vidljivija što je itekako potrebno u trenutnom očajnom stanju nacije.
- sistem vrijednosti se hitno mora korigovati a kultura u bilo kom obliku spašava makar ostatke nekadašnjeg sistema vrijednosti iz kojeg smo crpili sve ono pozitivno što je ostalo danas.
U svakom slučaju mnogo toga je za i protiv ali ovo kadrovsko riješenje na čelu Kantona je žešća sprdačina za desetak kulturnih institucija koje su smještene u nadležnost inaguiranog ministra....
Samerebriga te štadrugiPi šu ti gurajdalj e !!!
-
Hipohondar
#24018 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jučer tekst o savjetnicima Milana Dunovica na klixu. Također kadar DF-A. Prvo ko je Milan, totalni anonimni i bez političkog poznavanja i hijerarhije. a tek imena savjetnika. Pa ljudima je to čini mi se prvo radno mjesto. A brate ne može ti mjesto savjetnika biti prvo radno iskustvo. Znam samo Za pravnog savjetnika Lidija Petric. Ona jecstara futa jos iz Sdp_a pa je preko kreveta došla i kod Milana. Ona bar ima iskustva u tome, što jest dobra referenca. Poznata i po tome da ko nije pito nije ni dobio. nece Milanu očito bitibdosadno na poslu
Zigu Milane!
-
ins
#24019 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A zašto niko ne pohvali DF kada treba?
Recimo za odličnu ministricu zdravstva u KS? Koja je pun pogodak
A najsmješniji su mi ovi koji mjesecima prije izbora zazivaju "nove mlade ljude" na listama i onda kada bilo koja stranka takve imenuje, jedva dočekaju da napišu "totalno anonimni i bez političkog poznavanja i hijerarhije."

Recimo za odličnu ministricu zdravstva u KS? Koja je pun pogodak
A najsmješniji su mi ovi koji mjesecima prije izbora zazivaju "nove mlade ljude" na listama i onda kada bilo koja stranka takve imenuje, jedva dočekaju da napišu "totalno anonimni i bez političkog poznavanja i hijerarhije."
-
StupskaBitanga
#24020 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pun pogodak za zdravstvo koje je krahiralo u KS
Odem zubaru opšti cirkus nema opreme za rad a niti jednom doktoru neću privatno iz principa ako su oni uveli mito i korupciju kao nešto normalno trebamo mi to smatrati nenormalno
Još nešto džaba njoj stručnost i kompetentnost kada se recimo zdravstvom bavi i načelnik Novog Grada pa su radovi na DZ Kumrovec problili sve rokove pare za radove nestali a službe raspoređene u druge DZ a ljekari nestali
Odem zubaru opšti cirkus nema opreme za rad a niti jednom doktoru neću privatno iz principa ako su oni uveli mito i korupciju kao nešto normalno trebamo mi to smatrati nenormalno
Još nešto džaba njoj stručnost i kompetentnost kada se recimo zdravstvom bavi i načelnik Novog Grada pa su radovi na DZ Kumrovec problili sve rokove pare za radove nestali a službe raspoređene u druge DZ a ljekari nestali
- Clan komisije
#24021 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa eto hvali ti dobre stvari...ins wrote:A zašto niko ne pohvali DF kada treba?
Recimo za odličnu ministricu zdravstva u KS? Koja je pun pogodak![]()
A najsmješniji su mi ovi koji mjesecima prije izbora zazivaju "nove mlade ljude" na listama i onda kada bilo koja stranka takve imenuje, jedva dočekaju da napišu "totalno anonimni i bez političkog poznavanja i hijerarhije."![]()
![]()
![]()
Komsic ne zna sta prica, jedan dan prica da se niko nece primati bez konkursa, da se nece primati bespotrebni kadrovi, rezanje, ofo, ono i onda mu Milan primi sest savjetnika na lijepe oci...
I po cemu je onda Komsic drugaciji od ostalih, apsolutno ni po cemu. Samo iskoristava ono sto mu se nudi, sto je meni ok, ali nemoj brate supljirat da si ti nesta drugaciji, nisi.
U hrasnom je imao svoju hrpicu vozaca i policije, kaze mora po zakonu. Ok. Zaposlise mu sest savjetnika, kaze jbg i to je po zakonu...Pa zeljko jeboga znamo mi sta se kod nas sve moze po zakonu, pa vi ste taj zakon i kreirali prema sebi...nije u tome poenta, nego treba mijenjati, dati primjer...
Al karina, docepalo se vlasti - al neka, moj zeljko ovo vam je prvi i zadnji mandat, steta.
- Banksy
#24022 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pitanja za portparole DF:
Mora li potpredsjednik Federacije imati baš 6 savjetnika i hoće li, držeći se svojih predizbornih obećanja, smanjiti broj uposlenih, pa otpustiti kojeg od njih (jer je ovaj broj zaista sramotan)?
Pošto je uvid u kabinet zamj. ministra odbrane E. Suljagića zatvoren, može li nam neko reći tačan broj lica zaposlenih u njegovom kabinetu (savjetnici, sekretarice, službe, vozači, itd)?
http://www.mod.gov.ba/MO_BiH/Struktura/ ... /?id=21772
Zar jedno od predizbornih obećanja nije bilo stopiranje upošljavanja novih budžetlija, državnih službenika, i smanjivanje broja zaposlenih?
http://www.mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/?id=39106
http://www.mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/?id=38590
Da li je Ibro Berilo član DF-a?
Je li istina da DF nije konsultiran oko otkazivanja punomoći zastupniku Vlade FBiH u sporu protiv Dragana Lukača, kako se tvrdi u članku ispod?
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=10141
itd.
Mora li potpredsjednik Federacije imati baš 6 savjetnika i hoće li, držeći se svojih predizbornih obećanja, smanjiti broj uposlenih, pa otpustiti kojeg od njih (jer je ovaj broj zaista sramotan)?
Pošto je uvid u kabinet zamj. ministra odbrane E. Suljagića zatvoren, može li nam neko reći tačan broj lica zaposlenih u njegovom kabinetu (savjetnici, sekretarice, službe, vozači, itd)?
http://www.mod.gov.ba/MO_BiH/Struktura/ ... /?id=21772
Zar jedno od predizbornih obećanja nije bilo stopiranje upošljavanja novih budžetlija, državnih službenika, i smanjivanje broja zaposlenih?
http://www.mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/?id=39106
http://www.mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/?id=38590
Da li je Ibro Berilo član DF-a?
Je li istina da DF nije konsultiran oko otkazivanja punomoći zastupniku Vlade FBiH u sporu protiv Dragana Lukača, kako se tvrdi u članku ispod?
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=10141
itd.
- madner
#24023 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta je 6 savjetnika za tako bitnu funkciju. 
- pametolog
#24024 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vjerujem da vecina nas obicnih gradjana-glasaca ne znamo ko je Dr Tanovic Mikulec (barem je tako sa dobrim brojem ljudi sa kojima sam razgovarao, manje/vise nikad nisu culi za Doktoricu), a nisam uspio bas nesto posebno izguglati. Zelim da vjerujem da si upravu, ali mozes li molim te ukazati zasto je pun pogodak? Moguce da je odlicna doktorica, ali to je nesto sasvim drugo u odnosu na "ministrovanje".ins wrote:A zašto niko ne pohvali DF kada treba?
Recimo za odličnu ministricu zdravstva u KS? Koja je pun pogodak![]()
A najsmješniji su mi ovi koji mjesecima prije izbora zazivaju "nove mlade ljude" na listama i onda kada bilo koja stranka takve imenuje, jedva dočekaju da napišu "totalno anonimni i bez političkog poznavanja i hijerarhije."![]()
![]()
![]()
- madner
#24025 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta tacno je kvalifikacija za ministra?