Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
madtv

#2401 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by madtv »

sanjam-te wrote:Ja samo mogu reći da sam se pokajala što sam promijenila prezime...grozno je koliko stvari se mora promijeniti, nije to samo lična karta i hajd idemo dalje...procedura je užasna,a još gore kad negdje dođem pa ne znam kako da se potpišem,sa novim il starim prezimenom..ako neko uvjerenje tražim ili ponovno izdavanje certifikata šta da napišem,ko traži,ja sa starim prezimenom il ja sa novim..oh bože..grozno grozno grozno..
wow :-) :-)
stvarno grozno :oops:
Great Cornholio

#2402 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Great Cornholio »

Ja mislim da je normalno da žena zadrži svoje i doda još i muževo prezime, a da djeca imaju očevo prezime.
Sad će neko pitati pa zašto da i djeca ne uzmu i majčino i očevo prezime, pa eto razmislite šta bi se dogodilo nakon nekoliko generacija,njihovi potomci bi imali Ime + Sušić - Babić, Josipović - Šišić. a onda njihovi potomci :-) :lol:

Šalim se, svakom treba pružiti mogućnost da uzme prezime koje želi, ili da promijeni ono koje je dobio, ne svojom voljom.
Zatamnjena stakla

#2403 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Zatamnjena stakla »

Normala je da žena ostavi svoje prezime al' da se djeca prezivaju kao otac :D
Great Cornholio

#2404 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Sorel wrote:Normala je da žena ostavi svoje prezime al' da se djeca prezivaju kao otac :D
Može vala i majčino, što se mene tiče, ali eto to je moj prijedlog, pa da ga stavimo na glasanje :D
Zatamnjena stakla

#2405 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Zatamnjena stakla »

Muška djeca dobiju od oca a ženska od majke :D
Great Cornholio

#2406 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Sorel wrote:Muška djeca dobiju od oca a ženska od majke :D
Hajd' nek bude obrnuto :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2407 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by plain vanilla »

valter033 wrote:
nutelina wrote:Ne znam da li je neka cura postavljala ovo pitanje,nisam mogla sve stranice pročitati,ali evo, da li bi se bunili kad bi žena nakon vjenčanja ostavila svoje prezime?
To je sad moderno da zena ostavlja ili svoje prezime ili ga kombinuje sa muzevim... koja je svrha toga?
zbog fejsbuka, da je bivsi lakse nadju :mrgreen:
nutelina

#2408 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by nutelina »

Vidim da ima svakakvih mišljenja. Evo ja skoro bila na jednom vjenčanju i kada je mlada rekla da ostavlja svoje prezime,u tom trenutku je nastao muk,svi su gledali jedni u druge,kolutali očima,ono :o ..Eh poslije toga je bilo raznih komentara,kao on papučar što joj je to dozvolio,pa onda komentari kako je ona njeg ponizila tim činom,pa su se mnogi pitali kako će se djeca prezivati i tako to.Ja vama ne mogu opisati kol'ko je ta situacija bila neprijatna.Meni lično nije to toliko bilo strašno kao ostalima.Cura je fakat izgradila karijeru,ima naučne radove i tako to i kad sam poslije razgovarala s njom,ona kaže da je on nju podržao u tome i rekao da se uopšte ne brine i da on nikad ne bi tražio da uradi nešto što bi joj predstavljalo problem.Dok se moj dragi osipa na pomisao da se ja nakon vjenčanja ne prezivam kao on,to je njemu nezamislivo,pa smo se malo raspravljali,ali to sad nije bitno,samo sam htjela da čujem mišljenja vas forumaša o tome :D
dusa_raskopuša

#2409 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by dusa_raskopuša »

Ja cu vala svoje da ostavim, pa makar. Zaboli me bas nesto sto bi narod tako reagovao na to. Apsolutno me ne interesuje sta misli neki papak il' papanka. Svako svoj pos'o i svi zadovoljni. :roll:

Ostajete l' u kontaktu sa bivsom djevojkom? :D
hodža

#2410 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by hodža »

a jesi brate prava raskopuša :lol: pomalo s' pitanjima ba :-) :-)
dusa_raskopuša wrote:Sta vam smeta kod djevojaka? (ili bolje da pitam, sta ne smeta) :D :lol:

dlake...sve osim onih na glavi :D

dusa_raskopuša wrote:
zašto ne...
stachu

#2411 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by stachu »

dusa_raskopuša wrote: Ostajete l' u kontaktu sa bivsom djevojkom? :D
Pretezno da, ali sve zavisi od raskida... Ali pretezno da...
rumFo

#2412 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by rumFo »

dusa_raskopuša wrote:

ako mislis na taj kontakt :dance: jok :D ma sve kontakte kidam, bivse su bivse :D
Erased

#2413 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Erased »

dusa_raskopuša wrote:Ja cu vala svoje da ostavim, pa makar. Zaboli me bas nesto sto bi narod tako reagovao na to. Apsolutno me ne interesuje sta misli neki papak il' papanka. Svako svoj pos'o i svi zadovoljni. :roll:

Zavisno od situacije. Ja ostanem ako se može, ko zna šta nosi vrijeme. Stare strasti se uvijem mogu razbudit. :evil:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2414 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Truba »

nutelina wrote:Vidim da ima svakakvih mišljenja. Evo ja skoro bila na jednom vjenčanju i kada je mlada rekla da ostavlja svoje prezime,u tom trenutku je nastao muk,svi su gledali jedni u druge,kolutali očima,ono :o ..Eh poslije toga je bilo raznih komentara,kao on papučar što joj je to dozvolio,pa onda komentari kako je ona njeg ponizila tim činom,pa su se mnogi pitali kako će se djeca prezivati i tako to.Ja vama ne mogu opisati kol'ko je ta situacija bila neprijatna.Meni lično nije to toliko bilo strašno kao ostalima.Cura je fakat izgradila karijeru,ima naučne radove i tako to i kad sam poslije razgovarala s njom,ona kaže da je on nju podržao u tome i rekao da se uopšte ne brine i da on nikad ne bi tražio da uradi nešto što bi joj predstavljalo problem.Dok se moj dragi osipa na pomisao da se ja nakon vjenčanja ne prezivam kao on,to je njemu nezamislivo,pa smo se malo raspravljali,ali to sad nije bitno,samo sam htjela da čujem mišljenja vas forumaša o tome :D
zašto mene boli racku o tome :D

ono totalno meni nebitna tema :D

mada se sjećam da je ona mona glumica imala problema na aerodromu jer joj sin ima drugo prezime :?
Erased

#2415 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Erased »

Ja sam svojo rekao neka radi sta hoce sa svog prezimena ali da se djeca prezivaju po meni. A ako joj se ne svidja nek' joj ih pravi ko hoce. Nisu djeca kriva za nasa naprdjivanja.
Ray

#2416 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Ray »

dusa_raskopuša wrote: Ostajete l' u kontaktu sa bivsom djevojkom? :D
Zavisno od situacije,kakav je prekid bio,i sta je bilo...ali u skoro svakom slucaju se bar s vremena na vrijeme cujem sa nekom bivsom,ili stanem popricam,ako je vidim - barem iz postovanja 8-)
Svjetionik

#2417 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Svjetionik »

Raspored wrote:
dusa_raskopuša wrote:Ja cu vala svoje da ostavim, pa makar. Zaboli me bas nesto sto bi narod tako reagovao na to. Apsolutno me ne interesuje sta misli neki papak il' papanka. Svako svoj pos'o i svi zadovoljni. :roll:

Nikada, apsolutno se prekida svaki kontakt. Kontakt sa bivšim partnerima je nepoštivanje sadašnjih a i koja je poenta. Da završimo ponekad u krevetu? Za to mi ne treba bivša. Da ponovo budemo zajedno? Da smo valjali ne bi ni prekidali. Da budemo prijatelji? Bitch please.
Bivši su bivši, ostaju u prošlosti kao lijepa uspomena i to je sve. Telefon, FB, Skype i svi drugi konktakti....delete.
Baš tako... I najgora nova osoba je bolja od najbolje stare.
alchak.ba

#2418 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by alchak.ba »

s nekima sam u kontaktu, s nekima ne
Svjetionik

#2419 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Svjetionik »

valter033 wrote:
Raspored wrote:Hajde budi ljubazan pa to obrazloži. Kada već iznosiš ovakve apsolutne kritike onda ih barem potkrijepi nekim argumentima kao što sam ja izložio svoje. Hvala
Kojim argumentima? "Da je valjala ne bi bila bivsa?" Ovo je argument zasto niste skupa (i to tvoj argument, sta ako te ona sutne?), ali nikakav argument zasto ne ostati u kontaktu i dobrim odnosima. Znaci za tebe vazi ona (da se ne izrazim papanska) ako nismo skupa, onda si nestala iz mog zivota. Ne razmisljas moze li ti ta osoba sutra nesto pomoci, moze li ti zivot ovisiti o njoj, ili obratno. Kakvo je to primitivno razmisljanje covjece? Pa gledas li ti dalje od svog nosa? Postoji li na svijetu iko osim tebe i tvoje kite, koja je izgleda jedini razlog radi kojeg trazis nekoga? Oh kako bi divno bilo da ti sutra hajde necu reci zivot, ali recimo poslovi zavise od tvojih bivsih, pa da vidis njihove argumente...
To onaj princip, čuvacu je jer mi može valjat? Pa dokle misliš sa tim interesdžijskim pristupom ići? Samo kamarat u životu da ne slučajno kad šta zatrebalo... To je ba gore od one metode "za zimnice". Ali ima takvih kao ti dosta. Pogotovo sa ekonomije. Nauče ih da je interes i kapital iznad svega...
honky tonk

#2420 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by honky tonk »

Svjetionik wrote: To onaj princip, čuvacu je jer mi može valjat? Pa dokle misliš sa tim interesdžijskim pristupom ići? Samo kamarat u životu da ne slučajno kad šta zatrebalo... To je ba gore od one metode "za zimnice". Ali ima takvih kao ti dosta. Pogotovo sa ekonomije. Nauče ih da je interes i kapital iznad svega...
:lol: :thumbup:
Svjetionik

#2421 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Svjetionik »

valter033 wrote:
Raspored wrote:Za sekundu sam se zabrinuo :)
1. Nisam rekao "da je valjala ne bi bila bivša" već "da SMO valjali". Krivicu za raskid uvijek dijelim 50-50.
2. Tvoj argument da ostanem u kontaktu sa bivšima je štela, korist i neka usluga koju bih mogao od njih tražiti? Ako je moj princip papanski tvoj je jadan.
3. Ti očigledno imaš dosta potisnutog bijesa i agresije, tekstovi su ti prosti i puni neke mržnje. Relax čovječe.
Stela? Korist? Uh sto volim tako "pametne".. Potisnutog bijesa i agresije? Izvini psiholog-psihijatar, nisam te odmah prepoznao..

P.S. Drago mi je da pratis moje postove..
Svjetionik wrote:To onaj princip, čuvacu je jer mi može valjat? Pa dokle misliš sa tim interesdžijskim pristupom ići? Samo kamarat u životu da ne slučajno kad šta zatrebalo... To je ba gore od one metode "za zimnice". Ali ima takvih kao ti dosta. Pogotovo sa ekonomije. Nauče ih da je interes i kapital iznad svega...
To je princip ljudskosti, razici se s nekim na normalan i ljudski nacin. Doduse sto ljudi, sto cudi, ocito je da primitivizmu nigdje kraja nema. Ti ocito razmisljas kao i tvoj "jaran", "zene (mozda i muskarci) su ti iskljucivo za jednokratnu upotrebu. Nevjerovatno koliko ima samozivih ljudi koji gledaju samo licni interes. Preko mrtvih do cilja..
Ja ne znam da li ti čitaš šta pišeš. Ti si taj koji čuva ljude da mu ne bi zatrebali, a ja ne. Ne čuvam nikoga radi toga da mi zatreba. Čak i ako se desi da ja nekome zatrebam, da je tako hitna i konkretna situacija, rado ću pomoći. Ne trebamo mi simulirati odnos da bi došli do ekstrema, to se podrazumjeva i bez toga.
To i jeste razlika između prijateljstva i nečeg većeg od toga. Ako si sa nekim prijatelj, ostani prijatelj, ako nisi, kada dođe raskid, budi čovjek i idi. Ne kažem ja da to treba svako, ali kažem da je takav pristup jasan kao dan. Dok eto kod tebe je to neka trauma i za osudu. Šta bi sad trebalo, da ja održavam odnose sa 30ak bivših cura? Jel ti kontaš šta to znači uopšte, izuzmemo li logiku koju smo ti objasnili. Godina ima 365 dana/30=12. Da bih svaku od njih vidio samo jednom godišnje, morao bih izlaziti sa nekom od njih svakih 12 dana, dva puta godišnje, svakih 6 dana. Trebao mi raspored aktivnosti kao kod Obame. Da ne pričam o recimo ljudima koje sam upoznao kroz te ljude. Neke sam viđao gotovo pa svakodnevno, od roditelja pa do braće i sestara i prijatelja. To su stotine ljudi koje bi po tebi trebalo uzgajati da bi mi valjali. E hvala, radije ću sam...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2422 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by ladyblue18 »

Valtere ba, haj ohani malo Tita ti.

Svako ima svoje razloge zasto ne ostaje u kontaktu sa bivsima, a ti nemas pravo da ljude etiketiras jer je to tako.
Fakat, spusti loptu.
p206

#2423 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by p206 »

Svjetionik wrote: Ali ima takvih kao ti dosta. Pogotovo sa ekonomije. Nauče ih da je interes i kapital iznad svega...
Onaj osjećaj kad na forumu skontaš da si fulio fakultet. Dobro bi bilo da su nas to naučili..
MedenoSrce

#2424 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by MedenoSrce »

Onaj osjecaj kad skontas da je dobro sto na forumu ne kontas :mrgreen: :lol:
Kontakti da, kada se sretnete na ulici ili neko nekoga nazove :mrgreen:

-Zdravo, kako si?
-Dobro, hvala na pitanju, ti?
-Odlicno, kako ti je mama, brat, sestra, zena, djeca, cura, strina?
-Dobro/Bolestan
-Super pozdravi/bas mi je zao.
-Treba li ti nesto?
-Hvala, ako bude trebalo zvat cu.
-Cao
-Cao

Najgori su slucajevi ovi sto s nekim dijele tjelesne izlucevine, dolaze nekome u kucu i onda se sutra ne pozdravljaju :zoka:

Edit: opet sam fulila temu nikako da skontam koja sam Z ili M ili zentlmen
Nokija

#2425 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)

Post by Nokija »

Zavisi od veze i rastanka. Sa onima koji su u vezi bili "korektni" sa njima je i rastanak obicno civilizovan. I sa njima se i poslije veze ostaje u kontaktu. U mom slucaju.
Sa ostalima je obicno suprotno.
Locked