Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mokhac
#2401 Re: Alfa Romeo
uzivo iz LA, predstavljanje alfe
https://www.youtube.com/watch?v=l9vXTEA ... e=youtu.be
edit:
Giulia QV koštaće oko 70 hiljada $
obična Giulia oko 40 hiljada...
dolazi za 6 mjeseci....
edit:
dolazi za 6 mjeseci....
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2402 Re: Alfa Romeo
Nije obicna,nego 2.0 sa 280 KS,sa pogonom na sve tockove i automatika. Ubrzanje do 100 km/h za 5.5s.mokhac wrote:uzivo iz LA, predstavljanje alfe
edit:
dolazi za 6 mjeseci....
- basicm
#2403 Re: Alfa Romeo

Ja cijelo vrijeme na ovoj slici vidim razliku, u koju nisam siguran. Clanak na klixu danas pokazuje donji dio volana koji se savijen od sredine prema krugu volana i da je robusnost, i svdja mi se. Ovaj ovdje sa ravnom preckom je odvratan i jeftin, ne bih ga sekunde trpio, osim ako nije igra svjetla u pitanju. A ako pak realni auti ne budu isti kao reklamni...
- mali_milojica
#2404 Re: Alfa Romeo
Onaj na klixu je QV,a ovo je Giulia dizel sa nekim slabijim paketom opremebasicm wrote:
Ja cijelo vrijeme na ovoj slici vidim razliku, u koju nisam siguran. Clanak na klixu danas pokazuje donji dio volana koji se savijen od sredine prema krugu volana i da je robusnost, i svdja mi se. Ovaj ovdje sa ravnom preckom je odvratan i jeftin, ne bih ga sekunde trpio, osim ako nije igra svjetla u pitanju. A ako pak realni auti ne budu isti kao reklamni...
- mali_milojica
#2405 Re: Alfa Romeo
Predstavljanje Giulije za sjeverno-americko trziste na sajmu u LA.
-
deda_jr
#2406 Re: Alfa Romeo
Dragi Alfisti...
Lijepo je bilo propratiti sve ovo, ali ja bih malo da se vratim u bosansku realnost
Planirao sam sam ostvariti davni san i uzeti 159-ku... Necu da se upustam u kredite i lizinge, skupljaju se pare polako... Medjutim moj trenutacni francuz odluci da mi pokvari planove odlucivsi da ne zeli da saradjuje vise. Tako sam dosao u situaciju da moram da mijenjam auto prije nego sam planirao...
E sada, moje pitanje. Ili molba za vasa razmisljanja... Koliko pametno/izvodivo je da razmisljam o kupovini 156-ce za nekih 5-6 hiljada, da bih onda za nekih godinu dana bez vecih problema istu prodao i kupio 159-ku?
Znaci ono sto me interesuje, koliko dobru 156-cu mogu uzeti za ove pare? Koliko siguran mogu biti da nece praviti vece probleme u godinu dana (znam da se nista zasigurno nemoze reci i da zavisi od auta do auta, ali generalno kakva su iskustva)? Koliko tesko/lako ce biti prodati 156-cu za godinu dana? Koliko ce izgubiti na vrijednosti? Koliko je pametno da se upustam u ovakve egzibicije prelaska sa francuza na 156-cu, prema 159-ki?
Naravno sve ovo uz pretpostavku da mi 156-ca nece toliko prirasti srcu da je necu htjeti mijenjati za godinu dana, sto i nije toliko nemoguce, posto je ona neka prva ljubav
I eto, jos jednom... Znam da ovo sto pitam niko ne moze dati neki konkretan odgovor, ali cisto me interesuju razmisljanja...
I da, zamolio bih sve vas koji nemate iskustva sa Alfama, da svoje misljenje zadrzite za sebe, ne treba mi prepirka tipa bolje uzmi ovo ili ono... Mene zaista interesuje samo ova prica o Alfi
Eto, hvala svima...
Lijepo je bilo propratiti sve ovo, ali ja bih malo da se vratim u bosansku realnost
Planirao sam sam ostvariti davni san i uzeti 159-ku... Necu da se upustam u kredite i lizinge, skupljaju se pare polako... Medjutim moj trenutacni francuz odluci da mi pokvari planove odlucivsi da ne zeli da saradjuje vise. Tako sam dosao u situaciju da moram da mijenjam auto prije nego sam planirao...
E sada, moje pitanje. Ili molba za vasa razmisljanja... Koliko pametno/izvodivo je da razmisljam o kupovini 156-ce za nekih 5-6 hiljada, da bih onda za nekih godinu dana bez vecih problema istu prodao i kupio 159-ku?
Znaci ono sto me interesuje, koliko dobru 156-cu mogu uzeti za ove pare? Koliko siguran mogu biti da nece praviti vece probleme u godinu dana (znam da se nista zasigurno nemoze reci i da zavisi od auta do auta, ali generalno kakva su iskustva)? Koliko tesko/lako ce biti prodati 156-cu za godinu dana? Koliko ce izgubiti na vrijednosti? Koliko je pametno da se upustam u ovakve egzibicije prelaska sa francuza na 156-cu, prema 159-ki?
Naravno sve ovo uz pretpostavku da mi 156-ca nece toliko prirasti srcu da je necu htjeti mijenjati za godinu dana, sto i nije toliko nemoguce, posto je ona neka prva ljubav
I eto, jos jednom... Znam da ovo sto pitam niko ne moze dati neki konkretan odgovor, ali cisto me interesuju razmisljanja...
I da, zamolio bih sve vas koji nemate iskustva sa Alfama, da svoje misljenje zadrzite za sebe, ne treba mi prepirka tipa bolje uzmi ovo ili ono... Mene zaista interesuje samo ova prica o Alfi
Eto, hvala svima...
- ranger
#2407 Re: Alfa Romeo
sve ti je to nekakva nafaka... ja sam 147icu prodo bukvalno za 3 dana od objave oglasa...
mada generalno mislim da ti nije bas pametno kupovat auto "za prelazni period" jer su velike sanse da ces izgubit na njemu.
mada generalno mislim da ti nije bas pametno kupovat auto "za prelazni period" jer su velike sanse da ces izgubit na njemu.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2408 Re: Alfa Romeo
Tesko da mozes naci bas dobru 156 - cu za te pare, al' nije nemoguce, mozda prije neku benzinjaru, nego jtd...
- mali_milojica
#2409 Re: Alfa Romeo
Ja vozim 156, ali bih ti radije preporucio budi god dana bez auta (ako je ikako moguce) i onda kupi 159. 156 je vec pregazilo vrijeme i ono sto je najgore ljudi.
Da te sada ne plasim previse,ako ti zaista treba auto,kupi 156,ako kupujes za kes,gledaj da je ispod cijene i neko kome se zuri. FL se da kupiti dobar za nekih 6-7 hiljada kesa. Sve preko sto kosta,njihovi vlasnici nisu dobri,u glavu.
Za pravu cijenu,sve se proda. Ono sto je nerealno skupo,nece se prodati nikad.
Preporuka,kod pregleda kreni od poda,ako ima trulezi,nemoj dalje gledati,taman da ti je daje dzaba. Preporucujem tek uvezene iz Italije. Danas sutra kod prodaje pravi Alfista ce ti sve oprostiti,osim tog poda. I slabije gume,lafetu ovo ono,ali to ne.
Da te sada ne plasim previse,ako ti zaista treba auto,kupi 156,ako kupujes za kes,gledaj da je ispod cijene i neko kome se zuri. FL se da kupiti dobar za nekih 6-7 hiljada kesa. Sve preko sto kosta,njihovi vlasnici nisu dobri,u glavu.
Preporuka,kod pregleda kreni od poda,ako ima trulezi,nemoj dalje gledati,taman da ti je daje dzaba. Preporucujem tek uvezene iz Italije. Danas sutra kod prodaje pravi Alfista ce ti sve oprostiti,osim tog poda. I slabije gume,lafetu ovo ono,ali to ne.
-
deda_jr
#2410 Re: Alfa Romeo
Ma svjestan sam ja da ne moze situacija biti savrsena, ali auto mi treba... I u takvoj situaciji radije cu kupiti 156 (kako rekoh davnu ljubav) nego nekog focusa ili statijaznam...mali_milojica wrote:Ja vozim 156, ali bih ti radije preporucio budi god dana bez auta (ako je ikako moguce) i onda kupi 159. 156 je vec pregazilo vrijeme i ono sto je najgore ljudi.
Kako god hvala na preporukama!
- Arslan_11
#2411 Re: Alfa Romeo
prelazno rijesenje je po meni samo minus, ako imas nesto love skupljeno prodaj francuza koliko moze i razliku uzmes na kredit.
evo spustili joj cijenu za 3-4000 ne mogu se sjetiti koliko je tacno bila. Ni meni se ne uzima na kredit/leasing al bih sad otisao po nju.
http://www.olx.ba/artikal/17998475/alfa ... aroakcija/
evo spustili joj cijenu za 3-4000 ne mogu se sjetiti koliko je tacno bila. Ni meni se ne uzima na kredit/leasing al bih sad otisao po nju.
-
deda_jr
#2412 Re: Alfa Romeo
Arslan_11 wrote:prelazno rijesenje je po meni samo minus, ako imas nesto love skupljeno prodaj francuza koliko moze i razliku uzmes na kredit.
Ne moze covjek nista drugo nego da se slozi.. Ali kako rekoh, auto mi treba, a ne bih u kredite... Ili da budem jasniji, ne mogu, kupljen stan na kredit, pa sam na maksimumu i ne mogu dobiti nista vise..
E sada moje razmisljanje ide ovako - da li sam u minusu kada uzmemo koliko ce na cijeni da se spusti 156 a koliko 159 za godinu dana? Evo i sam primjer ove Alfe koju si postavio i kazes spustili su je za 3-4 hiljade.. A u medjuvremenu imas auto i vozis auto koje ti se dopada
- mali_milojica
#2413 Re: Alfa Romeo
156 vise tesko moze da nesto drasticno potone u cijeni. Kupi FL,znaci 2003-2005,1.9 JTDm,plati je nekih 6-6.5 hiljada,iduce godine ces je opet moci prodati za sl pare,500 KM gore dole.
-
Pravi Valter
#2414 Re: Alfa Romeo
@Deda,
Vozio sam obje pa se možda može računati i moje mišljenje
156 se može kupiti za 6000 KM u veoma dobrom stanju. FL varijanta, jtdm. Trenutno ima jedna na piku. mislim da je 2004 god, servisna, odlično izgleda barem na slikama. Neko je pomenuo da je nju pregazilo vrijeme i slažem se sa tim. Veoma ju je teško prodati. Sjećam se nemoralnih ponuda kad sam svoju prodavao. Moje mišljenje je da ako ćeš već uzimati 156 nemoj to raditi za kratak period koji ti nazivaš prelaznim.
159 je već druga priča. od baraka od 9000 do izvrsnih vozila od 20 i nešto hiljada. Savjet koji trebaš znati je da ne uzimaš 159 stariju od 2008 godine jer joj je podvoz loš. Iza te godine su riješili taj problem. No to je već druga tema
Vozio sam obje pa se možda može računati i moje mišljenje
156 se može kupiti za 6000 KM u veoma dobrom stanju. FL varijanta, jtdm. Trenutno ima jedna na piku. mislim da je 2004 god, servisna, odlično izgleda barem na slikama. Neko je pomenuo da je nju pregazilo vrijeme i slažem se sa tim. Veoma ju je teško prodati. Sjećam se nemoralnih ponuda kad sam svoju prodavao. Moje mišljenje je da ako ćeš već uzimati 156 nemoj to raditi za kratak period koji ti nazivaš prelaznim.
159 je već druga priča. od baraka od 9000 do izvrsnih vozila od 20 i nešto hiljada. Savjet koji trebaš znati je da ne uzimaš 159 stariju od 2008 godine jer joj je podvoz loš. Iza te godine su riješili taj problem. No to je već druga tema
-
IcedFlame
#2415 Re: Alfa Romeo
Ili to, ili kupi neku bas jeftinu benzinjaru, pa nemas sta puno izgubiti na njoj 
Ima 156-ica po 2500-3000 KM, ako je bitno da izdrzi godinu dana, a tesko da ce ispod toga cijena ici previse dole. Ima ih dosta, trebace nekom za dijelova, ako nista drugo.
Mali autici iz prve polovine 90-tih su po 1500 KM majkumu, sa retrovizorom od dodatne opreme
http://www.olx.ba/artikal/19899390/alfa ... vent-plin/
Ima 156-ica po 2500-3000 KM, ako je bitno da izdrzi godinu dana, a tesko da ce ispod toga cijena ici previse dole. Ima ih dosta, trebace nekom za dijelova, ako nista drugo.
Mali autici iz prve polovine 90-tih su po 1500 KM majkumu, sa retrovizorom od dodatne opreme
http://www.olx.ba/artikal/19899390/alfa ... vent-plin/
-
citroen xm
#2416 Re: Alfa Romeo
Prvo: Šta se toliko pokvarilo na francuzu da se ne isplati popraviti i voziti dok se ne skupe pare za Alfu? Ne vjerujem da je popravak skuplji od gubitka koje ćeš imati na prelaznim rješenjima.
Drugo: 156 FL će daleko manje izgubiti za godinu od 159 jer je dosta jeftiniji.
Treće: 156 FL je jako dobro auto, možda ga zadržiš i duže.
Drugo: 156 FL će daleko manje izgubiti za godinu od 159 jer je dosta jeftiniji.
Treće: 156 FL je jako dobro auto, možda ga zadržiš i duže.
-
deda_jr
#2417 Re: Alfa Romeo
Da ne citiram sve i ne odgovaram pojedinacno
Pa na kraju ce vjerovatno i biti neka FL koja ce mi se svidjeti i onda ostati i malo duze kod mene...
@Citroen ma nije nista toliko strasno, hidraulicna pumpa volana koja je onda jos uneredila i lezajeve na kompresoru klime (tako da sam ostao i bez kompresora) i neke remenice... Ali belaj je sto zadnja cetiri mjeseca u prosjeku dajem po 300-400 km na kvarove.. Auto malo ostarilo pa svako malo nesto ode.. I iskreno, pocelo da ide na zivce
Nego hvala svima!
Pa na kraju ce vjerovatno i biti neka FL koja ce mi se svidjeti i onda ostati i malo duze kod mene...
@Citroen ma nije nista toliko strasno, hidraulicna pumpa volana koja je onda jos uneredila i lezajeve na kompresoru klime (tako da sam ostao i bez kompresora) i neke remenice... Ali belaj je sto zadnja cetiri mjeseca u prosjeku dajem po 300-400 km na kvarove.. Auto malo ostarilo pa svako malo nesto ode.. I iskreno, pocelo da ide na zivce
Nego hvala svima!
-
channel10
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2419 Re: Alfa Romeo
Sta god da kupis, kupices auto kojeg su vec polako stigle godine i kad se pojavljuju, uslovno receno "staracke boljke".
Moja Lanča je više od pola zivotnog vijeka kod mene. Pazim je i mazim i jako je očuvana, ali već pokazuje boljke koje ima auto staro 12 godina. Nije to nista strasno, ali nepredvidjeni popravci su postali dosta cesci, dok je do unazad 3 godine bilo, mijenjaj ulje i vozi misko.
Poenta price je da ces kupiti auto staro desetak godina i da neces biti miran kao sto bi bio sa 159, a (vjerovatno) neces imati ni belaja kao sa tim Francuzem. Mada nije iskljuceno.
Po mom skromnom sudu, poprilicna ti je to kocka.
Ali ako prebolis 159, kao sto ja pokusavam preboljeti Tezis, pa kupis 156 FL u dobrom stanju i ulozis u nju malo parica, te napavis trajno rjesenje, mislim da si na konju
Moja Lanča je više od pola zivotnog vijeka kod mene. Pazim je i mazim i jako je očuvana, ali već pokazuje boljke koje ima auto staro 12 godina. Nije to nista strasno, ali nepredvidjeni popravci su postali dosta cesci, dok je do unazad 3 godine bilo, mijenjaj ulje i vozi misko.
Poenta price je da ces kupiti auto staro desetak godina i da neces biti miran kao sto bi bio sa 159, a (vjerovatno) neces imati ni belaja kao sa tim Francuzem. Mada nije iskljuceno.
Po mom skromnom sudu, poprilicna ti je to kocka.
Ali ako prebolis 159, kao sto ja pokusavam preboljeti Tezis, pa kupis 156 FL u dobrom stanju i ulozis u nju malo parica, te napavis trajno rjesenje, mislim da si na konju
- mali_milojica
#2420 Re: Alfa Romeo
Tri Giulije QV narucene u HR.
Bijela ide u Istru,crvena i crna u ZG.
Bijela ide u Istru,crvena i crna u ZG.
- Arslan_11
#2421 Re: Alfa Romeo
i tako ja odem po njuArslan_11 wrote:prelazno rijesenje je po meni samo minus, ako imas nesto love skupljeno prodaj francuza koliko moze i razliku uzmes na kredit.
- mali_milojica
#2422 Re: Alfa Romeo
Nek je sa srecom.
Koliko si je zavrsio na kraju,ako nije tajna?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2423 Re: Alfa Romeo
mali_milojica wrote:Nek je sa srecom.
![]()
Mozda jedno 15-ak hiljada najvise, ne vrijedi vise, iskreno.
Nek bude sa srecom, i da je se navoza novi vlasnik.
- ElRe
#2424 Re: Alfa Romeo
Sa srecomArslan_11 wrote:i tako ja odem po njuArslan_11 wrote:prelazno rijesenje je po meni samo minus, ako imas nesto love skupljeno prodaj francuza koliko moze i razliku uzmes na kredit.
- Arslan_11
#2425 Re: Alfa Romeo
Hvala vam, trajat ce jos par dana dok je preuzmem al je gotova stvar. Sto se tice cijene jos imam fore da prodjem sa malo jace od 15000, uslov je da prodam svoje auto. Ako ne prodam ide moje uz doplatu, a tu je cijena malo veca, al su mi procijenili auto koliko sam ga ja platio prije 3 godine.