jebem ga, ako onda na bilino ne moze da stane 17 hiljada. pa samo zapad je veci od citave arene.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Ma i ja mislim da se nagura 15 milja kad igra reprezentacija, samo to Savez ne smije objaviti ni pod razno jer nas svakako karaju sa raznim kaznama redovno ovi smradovi iz UEFE....pošaljemo im podatke o prodaji karata i to je to....znaš da imaju one nekakve UEFINE odluke oko 10% kapaciteta (ili je 15% u pitanju, nije ni bitno sad), da mora taj dio stadiona biti prazan radi sigurnosti bla bla bla i slicne njihove odredbe, yebale ih odredbe njihovesplend wrote:lupaju, cuj bilo 11.920LSD wrote:Kako onda FIFA (ili UEFA ili ko vec) prebroja da sinoc nije bilo ni 12.000 na stadionu...vec tacno u broj znali da je bilo 11.920
http://www.fifa.com/worldcup/preliminar ... eport.htmlpa uvijek nas udje 500-600 bez karte. i to nekim stepenicama koji niko nikada na zapadu nije vidio
![]()
@cool, nebitno jel fotosopirana slika ili nije, onaj beton na vrhu juga i sjevera bude uvijek krcat. tu nit ima stolica nit ista. jos plus citav stadion uvijek, al uvijek stoji.
kazem, ako jug prima 3.000, zapad onda ima 6.000 stolica. nek istok ima isto 3.000 stolica. znaci kapacitet je minimum 15.000. plus sto na repki svi stoje, plus taj beton sto sam vec spominjao. znaci 17-18 milja bude ko od šale. samo nasi to ne smiju reci, da nam uefa ne spuca kakvu kaznu.
A iste takve stolice na stadionu San Siru u MilanuR_v_P20 wrote:Slika je photoshop i prikazuje kako bi izgledalo da se nadogradi jug i sjeversplend wrote:na ovoj slici iznad ima 16-17 hiljada.
uostalom, ako jug i sjever imaju 3.000 stolica, to je 6.000 mjesta. posto se uvijek stoji, znaci bude 4.000 glat. pa na ovoj slici iznad, u ovom zadnjem redu na betonu ima preko 500 ljudi. ma kakvi 500 ima i vise. znaci samo na sjeveru i jugu bude 8.000.
jebem nas nesposobne kad u 21. stoljecu nemamo neki mehanizam da prebrojimo ljude na stadionu
Nedo bog da se nesto desi, nekakav incident na tribinama a stadion PREPUNJEN!
Na kosevu je zapad zabranjen radi toga STO NE ISPUNJAVA KRITERIJE STOLICA SA NASLONJACEM!
na tvoj jedan klip se moze naci pet gdje je katastrofa,i ako si se potrdio,al trebao si stavit potiv estonije kad je bilo 3000 ljudi,rtusku gdje jedva 10 000 bilo itd tid da ne nabrajam sad

Ja sam ubjedzen da i kada bi stadion digao na 30 000 gledalaca da bi karte ostale iste ili bi najverovatije cijena porasla. Jer neko mora platiti troskove prosirenja + savezu treba para. Morate skontati da sto veci stadion to se po pravilima UEFA vise mjesta mora ostaviti praznim + rastu troskovi odrzavanja. Sve ce se to iz karti nadoknaditi morati. Mi cemo rijetko kada moci napuniti 25000, vecinom ce stadion biti na pola popunjen, tako da ce ovi sto budu isli morati snositi troskove i za ove sto nisi dosli.GeneralBHF wrote:Po tome bi istok i zapad mogao da ima po 10,000 da se digne na isti nivo ako be se kasnije sve pokrivalo da bude jednostavnije. Istok podici kasnije. po tome bi se ostale dvije tribine mogle nagurati na 38,000 sa lozom i prostorom za novinare.oglo wrote:zapad ima 31 red,sjever i jug po 13 redova a kapacitet po oko 3 000.dovoljno je da se jug i sjever u duplaju i imas povecan kapacaitet za 6 000 sto je sasvim pristojno,a ne dize se skroz na nivo zapada! onda bi primao oko 21-22 000Eborg wrote:Da bi se jug i sjever "produžili" na visinu zapada mislim da ne bi bilo dovoljno ići istim nagibom do trenutnih gabarita stadiona već bi se zabasalo u onu zgradu iza juga, odnosno parking iza sjevera. Dakle, mislim da je to nemoguće jer bi užasno puno koštalo.
Moguće je "produžiti" ali ne do tog nivoa.
To bi nam bilo idealno za reprezentacije i karte dati po cenera ili cvaju pa da svako moze doci na utakmicu da gleda i navija za repku.
ne znam sto hoces reci sa ovim videom ?
ovo je tacno,jedina prednost BP nad kosevom je bfudbalski ambijent(blizina terena tribinama,sto je fudbalski stadion a ne atletski),sto je uvjek pun skim god se igra ili skoro pun,da je mal kapacitet mal je al budimo realne jedino nam se stadioni pune kad nam doleze reprezentacije iz top 10-LIBERO- wrote:Isto tako glorificiranje atmosfere je cista laz. Sem 200tinjak BHFovaca i drugo poluvrijeme pred kraj utakmice kada se ukljucilo malo vise raje u podrsku, cijelo vrijeme je bilo ispod prosjeka.
I nije to samo slucaj sa ovom utakmicom, to je sada vec postalo pravilo.

Cossack wrote:Svaka cast zenicanima na zalaganju (prije svega na ovoj temi) ali Sarajevo je prioritet. Mozda jos sa 10k povecati kapacitet Bilinog polja i onda krenuti sa modernizacijom AFH i Grbavice.
Poljud je najslicniji AFH i po meni je odlicno rjesenje za rekontrukciju. Natkrivanjem bi i sama atmosfera bila mnogo bolja...oglo wrote:Cossack wrote:Svaka cast zenicanima na zalaganju (prije svega na ovoj temi) ali Sarajevo je prioritet. Mozda jos sa 10k povecati kapacitet Bilinog polja i onda krenuti sa modernizacijom AFH i Grbavice.
ja sam misljenja kad bi bilino polje dostiglo 20 hiljada da je to idealan kapacitet za BiH,ja znam da bi svi htjeli doc na francsuku portugal,pa igrcku,al ko ce doc na litvaniju ,latviju,albaniju,estoniju... sto tad ne kukate oko kapaciteta tad.Igrale su utakmice i na kosevu i bilinom polju pa se ne napuni prtiiv ovih nabrojanih stadion.
A sto si poljud stavio? radi krova?pa lijepo je to se na rijecima kad bi ovo kad bi ono,a na kosevu nekoliko godina se prica o tim stolicma pa nista,a komeplenta rekonstrukcinja i natkrivanje je realno koliko i dobitak na bingu
valjalo bi da ga renoviraju,jel sarajevo ima u planu rekonstrukciju stadiona?Cossack wrote:Poljud je najslicniji AFH i po meni je odlicno rjesenje za rekontrukciju. Natkrivanjem bi i sama atmosfera bila mnogo bolja...oglo wrote:Cossack wrote:Svaka cast zenicanima na zalaganju (prije svega na ovoj temi) ali Sarajevo je prioritet. Mozda jos sa 10k povecati kapacitet Bilinog polja i onda krenuti sa modernizacijom AFH i Grbavice.
ja sam misljenja kad bi bilino polje dostiglo 20 hiljada da je to idealan kapacitet za BiH,ja znam da bi svi htjeli doc na francsuku portugal,pa igrcku,al ko ce doc na litvaniju ,latviju,albaniju,estoniju... sto tad ne kukate oko kapaciteta tad.Igrale su utakmice i na kosevu i bilinom polju pa se ne napuni prtiiv ovih nabrojanih stadion.
A sto si poljud stavio? radi krova?pa lijepo je to se na rijecima kad bi ovo kad bi ono,a na kosevu nekoliko godina se prica o tim stolicma pa nista,a komeplenta rekonstrukcinja i natkrivanje je realno koliko i dobitak na bingu
sve mi je jasno osim istoka u koji sam ubjedjen da prima vise od 2000 ,veci je od juga i sjevera da ga j***byNelle wrote:Juzna tribina ima 13 redova i podjeljena je na 5 dijelova. 3 sredisnja dijela imaju po 41 stolicu u redu, što ukupno iznosi : 41 stolica x 13 redova x 3 dijela =1599 stolica
Dodatna dva dijela u coskovima imaju cca po 400 (ukupno 800), što daje ukupnu cifru za ovu tribinu od 2400 mjesta.
Ista stvar je i sa sjevernom tribinom, s tim što je ona manja za nekih cca 200 stolica, zbog polozaja onog improvizovanog tv studija.
Dakle ove dvije tribine skupa sadrže oko 4600 mjesta.
Dalje, istočna tribina ima puno manje stolica nego se misli.
Ona ima 11 redova i podjeljena je na 7 sektora. Sredisnji dio koji je ogradjen ogradom i predstavlja neki vip dio prima nekih 150 do 200 mjesta. 4 sektora imaju po prosjecno 33 stolice u redu (negdje 29, negdje 36), i krajnji sektori imaju po 15 stolica u redu. znaci :
VIP: 200 mjesta
Sredisnji sektori: 11 redova x 33 stolice x 4 sektora = 1452 mjesta
Krajnji sektori : 11 redova x 15 stolica x 2 sektora = 330 mjesta
Ukupno : 1982 mjesta (cca 2000 mjesta)
Zapadna tribina se takođe sastoji iz 7 sektora. 2 krajnja sektora imaju po 19 stolica u redu, i 31 red, znači ukupno 1178 mjesta. Središnji sektor (ispor novinarskih boxova ima mislim 25 redova, po 38 stolica u redu, što iznosi 950 mjesta. 4 preostala sektora su identični i svaki ima po 31 red i 38 stolica u svakom redu što iznosi 1178 po sektoru ili 4712 mjesta ukupno. znači zapad sa svim ovim sektorima ima 6840 mjesta
Dakle kapacitet stadiona bi bio :
Jug 2400 mjesta
Sjever 2200 mjesta
Istok 2000 mjesta
Zapad 6840 mjesta
ukupno : 13440 mjesta.
Od ovog broja, se oduzima taj određeni procenat za sigurnost od nekih 10%, zatim 5% za gostujuce navijace, i u konačnici ostane nekih 11.500 slobodnih mjesta za naše navijače.