bojim se da si u pravu. naime, radi se o službi za zajedničke poslove a ne o zajedničkoj instituciji. hoće reći to je služba za napravit kafu, ručak i sl.Woody wrote:[q
Pa, jebo ga ti, nisam im ja izmislio naziv:
Ja ođe niđe ne pročitah "država", haj' možda sam ja star i ćorav... Hajde, sine ti, pa mi reciSlužba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine osnovana je Odlukom Vijeća
ministara Bosne i Hercegovine broj 47/99 ("Službeni glasnik BiH" br. 17/99; 50/10 i 7/11), a
na osnovu Odluke Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o utvrđivanju kompleksa
zgrada i zemljišta za smještaj institucija Bosne i Hercegovine, o njihovom statusu, uvjetima i
načinu korištenja ("Službeni glasnik BiH" broj: 12/99).![]()
Pa, nisam ja potpisivao "Dayton", nego... Ma znate vi bolje od mene ko ga potpisa...
Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
-
RahatHurmašica
#2401 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
- agent_zero
#2402 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Vidim woody opet popio svoju uobičajenu dozu srpskog nacionalfašizma, pa nastavlja palamuditi po ovom podforumu.
1. Taj što je fasovao na koševu, pa to je NULA šta ih je sve trebalo sljedovati prije, na i tokom te utakmice. I sram i stid! da te bude što si našao da je neko nekom genocidašu spucao štoc u oko.
2. Naziv Službe nema NIKAKVE veze sa nazivom institucija DRŽAVE BiH. Pošto se vidi da pravno nisi obrazovan Službe za zajedničke poslove postoje od vajkada i na svim nivoima. Tako da ti te po(pro)četničke fraze i fazoni ovdje sigurno proći neće.
Sad možeš nazad tefteriti kol'ko hoćeš.
1. Taj što je fasovao na koševu, pa to je NULA šta ih je sve trebalo sljedovati prije, na i tokom te utakmice. I sram i stid! da te bude što si našao da je neko nekom genocidašu spucao štoc u oko.
2. Naziv Službe nema NIKAKVE veze sa nazivom institucija DRŽAVE BiH. Pošto se vidi da pravno nisi obrazovan Službe za zajedničke poslove postoje od vajkada i na svim nivoima. Tako da ti te po(pro)četničke fraze i fazoni ovdje sigurno proći neće.
-
goran16v
#2403 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
To je vec problem manjka inteligencije, a tu ti vec ne mogu pomoci jer da ako ti napisem da su sistemski planirani i izvedeni zlocini s jedne strane i individualni zlocini druge strane apsolutno neuporedive stvari - ti to ocigledno ionako neces razumjeti!Woody wrote:goran16v wrote:
Tu ne smije biti relativizacije tipa zlocine su cinile obje strane... Jesu ali se zna koja je strana zloicinacka...
Ček', ček'... Ne kontam![]()
-
aldinjo
#2404 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
goran16v wrote:To je vec problem manjka inteligencije, a tu ti vec ne mogu pomoci jer da ako ti napisem da su sistemski planirani i izvedeni zlocini s jedne strane i individualni zlocini druge strane apsolutno neuporedive stvari - ti to ocigledno ionako neces razumjeti!Woody wrote:goran16v wrote:
Tu ne smije biti relativizacije tipa zlocine su cinile obje strane... Jesu ali se zna koja je strana zloicinacka...
Ček', ček'... Ne kontam![]()
-
trocadero
#2405 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Не доводим у сумљу твоје патриотскоQoom wrote:
Ćirilica, puna cinizma.
Iako je totalno irelevantno za temu, a kad' već pitaš, usluga je izuzetno kvalitetna i pri tome svako treće pranje auta dobije se i pro bono kontra navoj od lokalnih mještanki. I, reci mi, ko ne bi išao.
Svratiće se i do pijace, naravno ako je usluga bar upola kvalitetna kao u komšiluku kafane "Rajlovac", mislim kontra navoj i to.
- Creasy
#2406 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
agent_zero wrote:Vidim woody opet popio svoju uobičajenu dozu srpskog nacionalfašizma, pa nastavlja palamuditi po ovom podforumu.
Taj što je fasovao na Koševu nije ni bio na toj utakmici o kojoj pričate. Znači, njegova krivica je samo što mu je vozilo bilo jugoslovenskih reg. oznaka.
- Red Wolf
#2407 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Kao slucajno se tu bas zatekao,jadnicak,zalutao sta li,a posao iz lukavice na pale jelde,dobri ste u jednom to priznajem,U LAZICreasy wrote:agent_zero wrote:Vidim woody opet popio svoju uobičajenu dozu srpskog nacionalfašizma, pa nastavlja palamuditi po ovom podforumu.
Taj što je fasovao na Koševu nije ni bio na toj utakmici o kojoj pričate. Znači, njegova krivica je samo što mu je vozilo bilo jugoslovenskih reg. oznaka.
- Edin H.
#2408 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Taj dogadjaj koji ce naravno svako normalan osuditi nema veze sa BH Fanaticosima, koji tada nisu ni postojali u organizovanom obliku.Woody wrote:O hvala, hvala, druze @djes_ba za prilog... Odmah cu ga staviti u svoj "crni rokovnik", evo odmah uz onaj clanak o sukobima navijaca na Kosevu na "prijateljskoj" utakmici BiH i SR Jugoslavije 23.8.2002-e, kada je 24-godisnjem Aleksandru Kovacevicu iz Nisa, sacica neodgovornih "Fanaticosa" izbila oko.
Hvala, jos jednom... pa sta hoces sada? Da ti dam i pismenu zahvalnicu![]()
Pozdrav domovini...
Ja razumijem zelju, ali mi ipak nije jasno kome je uopsta palo na pamet da organizuje tu prijateljsku utakmicu. Cini mi se da je momak koji je nastradao iz Crne Gore.
- Creasy
#2409 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Red Wolf wrote:Kao slucajno se tu bas zatekao,jadnicak,zalutao sta li,a posao iz lukavice na pale jelde,dobri ste u jednom to priznajem,U LAZICreasy wrote:agent_zero wrote:Vidim woody opet popio svoju uobičajenu dozu srpskog nacionalfašizma, pa nastavlja palamuditi po ovom podforumu.
Slušaj nešto, ja sam bio tamo i ne laprdaj bezveze o temi u koju nisi upućen! Da, lik je slučajno prolazio tuda i za tvoju informaciju, 95% navijača Jugoslavije na toj utakmici je bilo iz RS-a.
- Red Wolf
#2410 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Creasy wrote:Kao slucajno se tu bas zatekao,jadnicak,zalutao sta li,a posao iz lukavice na pale jelde,dobri ste u jednom to priznajem,U LAZIRed Wolf wrote:Creasy wrote:Vidim woody opet popio svoju uobičajenu dozu srpskog nacionalfašizma, pa nastavlja palamuditi po ovom podforumu.
Slušaj nešto, ja sam bio tamo i ne laprdaj bezveze o temi u koju nisi upućen! Da, lik je slučajno prolazio tuda i za tvoju informaciju, 95% navijača Jugoslavije na toj utakmici je bilo iz RS-a.[/quote]
Da sam ja bio tamo gledao bi da mu obadva izbijem,kako tada tako i dan danas,jel se sada razumijemo.
- LBVIEW
#2411 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Lik mozda jeste slucajno prolazio, ali oni majmuni sto su na utakmici slavili genocid nad Bosnjacima nisu, a to vam uvijek onako slucajno nekako promakne.Ovi potonji se mogu sarajevskom MUP-u zahvaliti sto su ikako izasli iz Sarajeva, da su svi do jednoga dozivjeli slicnu sudbinu ovom gore malo bi bilo s obzirom kako su zasluzili.Creasy wrote:
Slušaj nešto, ja sam bio tamo i ne laprdaj bezveze o temi u koju nisi upućen! Da, lik je slučajno prolazio tuda i za tvoju informaciju, 95% navijača Jugoslavije na toj utakmici je bilo iz RS-a.
-
Bodkin
#2412 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
LBVIEW wrote:Lik mozda jeste slucajno prolazio, ali oni majmuni sto su na utakmici slavili genocid nad Bosnjacima nisu, a to vam uvijek onako slucajno nekako promakne.Ovi potonji se mogu sarajevskom MUP-u zahvaliti sto su ikako izasli iz Sarajeva, da su svi do jednoga dozivjeli slicnu sudbinu ovom gore malo bi bilo s obzirom kako su zasluzili.Creasy wrote:
ja mislim da je rjesenje dovesti na tribinu ove kao ovaj iznad tebe i na rufo podijeliti kalase da sakriju. Pa kad vlasi dodju da sve to rafalima u glavu smire. I nema problema
Sent from my Lumia
-
Qoom
#2413 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Dakle o Dobrinji pričamo
S obzirom da na Dobrinji 1 linija razgraničenja prolazi tu gdje prolazi, zašto se ne sruše oni silni butici u obliku raznoraznih limenih objekata na federalnoj strani?
S obzirom da na Dobrinji 1 linija razgraničenja prolazi tu gdje prolazi, zašto se ne sruše oni silni butici u obliku raznoraznih limenih objekata na federalnoj strani?
- LBVIEW
#2414 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Problema ne bi ni bilo da ova bagra od navijaca nije na tribinama radila sto je radila.Bodkin wrote:LBVIEW wrote:Lik mozda jeste slucajno prolazio, ali oni majmuni sto su na utakmici slavili genocid nad Bosnjacima nisu, a to vam uvijek onako slucajno nekako promakne.Ovi potonji se mogu sarajevskom MUP-u zahvaliti sto su ikako izasli iz Sarajeva, da su svi do jednoga dozivjeli slicnu sudbinu ovom gore malo bi bilo s obzirom kako su zasluzili.Creasy wrote:
ja mislim da je rjesenje dovesti na tribinu ove kao ovaj iznad tebe i na rufo podijeliti kalase da sakriju. Pa kad vlasi dodju da sve to rafalima u glavu smire. I nema problema
Sent from my Lumia
Medutim, to niko od ovih sto ovdje pametuju prozivajuci Sarajlije za toboznju netorelanciju ni u snu spomenuo ne bi.
Sto god da su Sarajlije uradili, a osim ove gore kolateralne stete, nisu puno vise stigli(jer je MUP bio na visini zadatka), krivica je na strani ovih "navijaca" koji su dosli svijesno provocirati i doslovce "sipati sol u rane" Bosnjacima. Probaj zamisliti sto bi se desilo u nekoj drugoj sredini gdje rane jos nisu ni zarasle a isti oni koji podrzavaju ideologiju koja je iste prouzrokovala dosli provocirati. Pitanje je da li bi policija stitila iste ili bi im odvalila bubrege, a ono sto je sigurno je da se poslije toga niko se na onoj strani ne bi pitao ima li nase krivice tu i jesmo li pretukli i nekog nevinog.
-
Bodkin
#2415 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Otvori temu pa da bacimo suplju. Ovdje cemo dobiti po usima 
Sent from my Lumia
Sent from my Lumia
-
padalica
#2416 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
A zna li neko nesto o Munji s Dobrinje, zlatnom ljiljanu?
- Narkoman
#2417 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Jel to onaj što svima prilazi i traži marku? I mene zanima zna li neko nešto više o njemu ..padalica wrote:A zna li neko nesto o Munji s Dobrinje, zlatnom ljiljanu?
-
golman
#2418 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Da nije možda onaj što stoji pred kladionicom Williams kod pijace i traži po marku od svakoga ko pođe u kladionicu?Narkoman wrote:Jel to onaj što svima prilazi i traži marku? I mene zanima zna li neko nešto više o njemu ..padalica wrote:A zna li neko nesto o Munji s Dobrinje, zlatnom ljiljanu?
-
padalica_
#2419 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
golman wrote:Da nije možda onaj što stoji pred kladionicom Williams kod pijace i traži po marku od svakoga ko pođe u kladionicu?Narkoman wrote:Jel to onaj što svima prilazi i traži marku? I mene zanima zna li neko nešto više o njemu ..padalica wrote:A zna li neko nesto o Munji s Dobrinje, zlatnom ljiljanu?
Zaboravih sifru od sinoc..
Ovaj ima inicijale M.Š. Munja i mislim da nije više na Dobrinji. Znam da je zlatni ljiljan i da je kafanu neku držao poslije rata na Dobrinji. U ovih 100 i nešto postova niko da ga spomene a cijeli rat, koliko znam, na Dobrinji proveo. Tema o dešavanjima na Dobrinji, zlatni ljiljan, na Dobrinji bio u ratu a niko ni riječi o čovjeku u 100 i nešto postova...čudno.
- trambusek88
- XXS
#2421 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Zato sto ljiljana nije zaradio na Dobrinji. Znam o kome je rijec i necu spominjati puno ime.padalica_ wrote: Zaboravih sifru od sinoc..
Ovaj ima inicijale M.Š. Munja i mislim da nije više na Dobrinji. Znam da je zlatni ljiljan i da je kafanu neku držao poslije rata na Dobrinji. U ovih 100 i nešto postova niko da ga spomene a cijeli rat, koliko znam, na Dobrinji proveo. Tema o dešavanjima na Dobrinji, zlatni ljiljan, na Dobrinji bio u ratu a niko ni riječi o čovjeku u 100 i nešto postova...čudno.
Ljiljana je zaradio (nisam znao da je ljiljan), ako jeste, u zadnjoj godini rata u akcijama na Grepku i Gorazdu (koridor).
Nisam bio sa njim tako da ne znam sta je konkretno uradio i ne mogu suditi o zaslugama.
Pored pista/tunelskog svercovanja (dobrinjski ucinak), mislim da je imao muda i za nesto vise i ljiljan bi mogao biti opravdan.
Al', ko da zna, ko da zna? Nisam bio svjedok njegovog ucinka van Dobrinje.
U Dobrinji ga nije zaradio, bio je svercer-profiter!
- OldMayor
#2422 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Pa da je taj, u ratu je morao imati minimalno 18 godina, sto znaci da bi danas imao barem 40+. Meni ovaj Munja sto trazi marku ne izgleda toliko star. Sto se njega tice koliko sam cuo odlezao je nesto zatvora, jer je izbo nekog lika. Fakat gdje zivi on, po citav dan se vuca po Dobrinji i trazi marku.golman wrote:Da nije možda onaj što stoji pred kladionicom Williams kod pijace i traži po marku od svakoga ko pođe u kladionicu?Narkoman wrote:Jel to onaj što svima prilazi i traži marku? I mene zanima zna li neko nešto više o njemu ..padalica wrote:A zna li neko nesto o Munji s Dobrinje, zlatnom ljiljanu?
- smurf
#2423 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Nema nista, sta ima kod tebe? Ja evo malo alkoholom protiv ptsp-a i tako to 
- Repetitor
#2424 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
21.06.1992-21.06.2014 Da se zapamti,da se ne zaboravi.
Odlučujuća bitka za Dobrinju,koja je počela 17 juna 1992 godine,dostigla je vrhunac,u prijepodnevnim satima nakon upada četnika u prvu zgradu u naselje C-5 iz pravca aerodroma.Danas je na tom istom mjestu položeno cvijeće,proučena Fatiha i odata počast poginulim braniocima.
Na slici ispod nalaze se četvorica smradova koja su taj dan ostavila svoje kosti,za lude ideje Radovana i kompanije.Bili si dio grupe od njihovih 12 vojnika koji su prvi prišli BVP-om i ušli u prvu zgradu naselja C-5 gledajući iz pravca aerodroma.Od te grupe samo su 4 preživjela,ostali danas leže po nekim njihovim grobljima.Inače taj dan imali su 16 poginulih,nepoznat broj ranjenih i uništen 1 tenk i jedan BVP.Jedan od preživjelih iz te grupe,danas je oficir u OS BiH,u Rajlovcu.

Prvi smrad na slici je bliži rođak,onoga šupka koji je administrator sokolačkog foruma.
I taj šupak je trebao taj dan da bude sa njima,pošto je njegov stan bio,gdje je živio do 92-ge udaljen nekih 100 metara od mjesta njihove pogibije,međutim ovi su malo ranije krenuli i tako da je nažalost šupak zakasnio da se ukrca u BVP.
Danas bi možda svijet bio ljepši,bez jednog zagađivača nacionalizmom,širih narodnih masa,istih ideja...
Odlučujuća bitka za Dobrinju,koja je počela 17 juna 1992 godine,dostigla je vrhunac,u prijepodnevnim satima nakon upada četnika u prvu zgradu u naselje C-5 iz pravca aerodroma.Danas je na tom istom mjestu položeno cvijeće,proučena Fatiha i odata počast poginulim braniocima.
Na slici ispod nalaze se četvorica smradova koja su taj dan ostavila svoje kosti,za lude ideje Radovana i kompanije.Bili si dio grupe od njihovih 12 vojnika koji su prvi prišli BVP-om i ušli u prvu zgradu naselja C-5 gledajući iz pravca aerodroma.Od te grupe samo su 4 preživjela,ostali danas leže po nekim njihovim grobljima.Inače taj dan imali su 16 poginulih,nepoznat broj ranjenih i uništen 1 tenk i jedan BVP.Jedan od preživjelih iz te grupe,danas je oficir u OS BiH,u Rajlovcu.
Prvi smrad na slici je bliži rođak,onoga šupka koji je administrator sokolačkog foruma.
I taj šupak je trebao taj dan da bude sa njima,pošto je njegov stan bio,gdje je živio do 92-ge udaljen nekih 100 metara od mjesta njihove pogibije,međutim ovi su malo ranije krenuli i tako da je nažalost šupak zakasnio da se ukrca u BVP.
Danas bi možda svijet bio ljepši,bez jednog zagađivača nacionalizmom,širih narodnih masa,istih ideja...
- agent_zero
#2425 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Koje je bvp bilo u pitanju kad su krenuli na tu zgradu, m80 ili m60?