SDA-All about

Post Reply
ultima_palabra

#2401 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:zar nisu u unutarstranačkom okršaju ''raščistili s desnom strujom''
Ja sam samo govorio ovo, i stojim i dalje iza toga. Također sam govorio da su sada klijentelistička stranka kojoj su samo fotelje svete... i to se ispostavilo kao tačno.

U promašaju od braka SDA-SDP niko nije nevin... Tihić bi najradije sada izašao iz vlasti i pustio SDP da se nastavi ukopavati. Ali pošto bi mu 3/4 stranke emigriralo kod Fahre, onda će se boriti do zadnje fotelje...
Tačno, no ako ćemo pošteno, SVE su stranke klijentelističke, i ne sad, danas, već oduvijek.
SDA je sasvim ista kakva je i bila prije 2 godine, kad su joj se ovdje pisali hvalospjevi, kad je bila poželjan koalicioni partner, kad se okivala u zvijezde, od evropskog puta preko demokratizacije do čišćenja desne struje, a danas, eto, odjednom opet ne valja. Pa mi smiješno kad čitam ...
A u stvari sve vrijeme obična lopovska banda, identična onoj SDP-ovoj, SBB-ovoj i svakoj drugoj, ni mrvu bolja, ali ni gora od ostalih ...
edit: U stvari, sad već i mrvu bolja, nažalost.

A kod Fahre više niko neće preći, taj proces je završen. I ti koji su emigrirali, sad udaraju glavom o zid ...
OK, samo ne mogu više čitati ni hvalospjeve na njihov račun, samo zato što je Zlaji naumpalo da ih (neuspješno) napenali iz vlasti.
CaCO3

#2402 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

ultima_palabra wrote:
OK, samo ne mogu više čitati ni hvalospjeve na njihov račun, samo zato što je Zlaji naumpalo da ih (neuspješno) napenali iz vlasti.
ne izgleda danasnje nogiranje Zvizdica i Primorca i SDA i HSP sa funkcija neuspjesno :wink:

neuspjesno je da sad bilo pozivanje vitalnog nacionalnog inetresa zbog dvije-tri SDA fotelje,nelegalna bjanko ostavka,pokusaj povratka u Federalni parlament mimo volje demokratske vecine i danasnji neuspjesan, boje reci totalni krah antidrzavne i rusilacke politike udruzivanja sa sljedbenicima Radovana Karadzica radi smjene Denisa Becirovica.
Innovation

#2403 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Cije udruzivanje? :mrgreen: Nije bio pokusaj povratka, nego povratak presudom Ustavnog suda. :)
S4mpion wrote:Ko zna da je za vrijeme predsjedavanja Skupštinom Zvizdić ubjedljivo najbolji predsjednik od kada to tijelo postoji, sa realizacijom od preko 95%.
ultima_palabra

#2404 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

E nek sam i ovo čuo, predsjednik skupštine zaslužan za uspješnost rada iste :lol: Pa jadni ne bili, to je tehnička funkcija koju bi mogao obavljati i spiker s televizije :-)
CaCO3

#2405 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Innovation wrote:Cije udruzivanje? :mrgreen: Nije bio pokusaj povratka, nego povratak presudom Ustavnog suda. :)
S4mpion wrote:Ko zna da je za vrijeme predsjedavanja Skupštinom Zvizdić ubjedljivo najbolji predsjednik od kada to tijelo postoji, sa realizacijom od preko 95%.
ma cim je trajalo pet dana to je pokusaj :D , ili mozda pokusaj Ustavnog suda da vrate one koje nece skupstinska vecina?

udruzivanje u okusaju smjene Denisa Becirovica predratnih,ratnih i postratnih partnera - poslanika stranaka SDA-SDS normalno :-D

Zvizdic realizirao :lol: a sta nece covjek ovdje od ovih Suljinih procitati majko mila :-?
Innovation

#2406 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

ultima_palabra wrote:E nek sam i ovo čuo, predsjednik skupštine zaslužan za uspješnost rada iste :lol: Pa jadni ne bili, to je tehnička funkcija koju bi mogao obavljati i spiker s televizije :-)
Jeli stvarno tako mislite? Nemojte me i Vi razocarati. :( Po Vasim postovima, mislila sam da ste upuceniji od mnogih, sta je sta i sta je cija duznost.
ultima_palabra

#2407 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Innovation wrote:
ultima_palabra wrote:E nek sam i ovo čuo, predsjednik skupštine zaslužan za uspješnost rada iste :lol: Pa jadni ne bili, to je tehnička funkcija koju bi mogao obavljati i spiker s televizije :-)
Jeli stvarno tako mislite? Nemojte me i Vi razocarati. :( Po Vasim postovima, mislila sam da ste upuceniji od mnogih, sta je sta i sta je cija duznost.
Ma smiješno... sazove sjednicu, pročita dnevni red, daje riječ diskutantima, da pauzu i tako to :-) Prvi put čujem da neko to vrednuje, kao ovaj je dobar predsjednik skupštine a onaj nije :-?
S4mpion

#2408 Re: SDA-All about

Post by S4mpion »

Innovation wrote:Cije udruzivanje? :mrgreen: Nije bio pokusaj povratka, nego povratak presudom Ustavnog suda. :)
Ovo nisu moje rijeci pajdo 8-),pobrkao si kada si brisao "quote":lol: :lol: :lol:
It_is_a_Leclerc

#2409 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Nakon vratolomne "Narod zna" krilatice, ovi su sad uzeli krilaticu - "Snaga Bosne i Hercegovine - SDA".

To objašnjava puno stvari : Zato nam je i država ovako jaka. Jer je SDA njena snaga...

Njima izgleda Kaplan smišlja ovo. :lol: :lol:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2410 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

It_is_a_Leclerc wrote:Nakon vratolomne "Narod zna" krilatice, ovi su sad uzeli krilaticu - "Snaga Bosne i Hercegovine - SDA".

To objašnjava puno stvari : Zato nam je i država ovako jaka. Jer je SDA njena snaga...

Izgleda da je tako.Da je Budnjo bilo bi:"Snaga BiH-SDA.Razumiš?" :mrgreen:
Innovation

#2411 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Pa zar nije jaka? Koliko njih pokusava da je slomi i raskomada, ali tu je SDA njena snaga. :bih:
madner

#2412 Re: SDA-All about

Post by madner »

Fakat koji dokaz snage, i pored takve partije koju bi svako pozelio za protivnika ne mogu BIH nista.
novi.dan.nova.nafaka

#2413 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
jazzer wrote:Pa SDA je patentirala reketiranje privrednika i svih onih koji pokusaju nesto napraviti. Zasto su nam odavno strana ulaganja toliko jadna, zasto nas investitori izbjegavaju? Ne moras ici dalje od susjedstva, uporedi ulaganja u nasu zemlju sa ulaganjima u Srbiju, Hrvatsku.. Ja zivim ovdje, nisam slijep, vidim sta se radi. I sada, nakon 20 najljepsih godina, ti ces doci i reci mi kako SDA priprema ''Zakon kojim se predviđa da se više ni jedan jedini zaposlenik u bilo koje javno preduzeće ne može uposliti bez javnog konkursa''. Pa to je silovanje inteligencije ljudi koji iole razmisljaju svojom glavom. Desetine hiljada rodjaka se uposlili pa se sjetili sada bi trebali uvesti javni konkurs?
I to predstavljate kao nesto novo, do sada nevidjeno? Samo onaj ko proguta tu pricu je gori od onih koji je serviraju.
Stvarno, al' zaista, volio bih da vidim koji je to zvaničnik SDA bio krivično gonjen ili barem optužen za reketiranje, poput Zlaje i Hadžića (za Hadžića se zna da ima i apartman na hrvatskom primorju, a koji je dobio na već opisani način). Ili ti hlupaš bezveze, po stranačkim instrukcijama.
Druga stvar, to što se sada radi sa tim Zakonom govori o drugačijim strujama u stranci. Ili SDA treba zatvoriti zbog Brankovića, na primjer !?
Citiram svoj post od jutros - kad ono, nove nevaljaštine Hadžićeve izlaze na vidjelo...
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/223 ... radom.html
Šta je toliko nevjerovatno u činjenici da supruga državnog ministra kupi skupu limuzinu?
Evo šta: u imovinskom kartonu njen suprug Damir je prije dvije godine naveo da mu je hanumi mjesečna plaća hiljadu i po maraka. Prosta računica kaže da je gospoja Čustović morala raditi, odvajati od usta, 80 mjeseci (sedam dugih godina!), da bi si mogla priuštiti „Audi A4“.
Alma Čustović-Hadžić diplomirana je žurnalistkinja, nešto se malo, dvije-tri godine i bavila novinarstvom i u oštroj konkurenciji nekoliko godina proglašavana za najgoru novinarku u Federaciji, a i šire, pa se okrenula PR-poslovima kod Mire Purivatre na SFF-u.
Kada se sabere vrijednost autoparka desetak urednika i novinara u „Slobodnoj Bosni“ jedva da bi se moglo „nakupiti“ sto hiljada maraka.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2414 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Innovation wrote:Pa zar nije jaka? Koliko njih pokusava da je slomi i raskomada, ali tu je SDA njena snaga. :bih:
Image
ultima_palabra

#2415 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Oplakah :lol:
It_is_a_Leclerc

#2416 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Innovation wrote:Pa zar nije jaka? Koliko njih pokusava da je slomi i raskomada, ali tu je SDA njena snaga. :bih:

Jeste. Ono, jaki smo ki crna zemlja.

Osim u politici, ekonomiji, nauci, obrazovanju, kulturi, sportu, međuljudskim odnosima, saobraćaju...
jazzer

#2417 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

prljavi Hare wrote:
Image

Nisi normalan, sviju mi :lol: :lol: :lol: :lol:
bogumila

#2418 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

It_is_a_Leclerc wrote:

Jeste. Ono, jaki smo ki crna zemlja.

Osim u politici, ekonomiji, nauci, obrazovanju, kulturi, sportu, međuljudskim odnosima, saobraćaju...
u politici: pa ako ima da je kralj politickih igara to smo mi. Da Njemackoj nametnes dejton pola godine propala bi.
u ekonomiji: bolje stojimo i manje smo zaduzeni od zemalja koje imaju normalnije sisteme i nisu (toliko, ili nisu nikako) bile razorene ono do temelja
nauka & obrazovanje: srednja zalost, nismo vala ni tu neka posebna katastrofa
kultura: u smislu bastine postoji, u smislu ophodjenja isto postoji al se primjenjuje selektivno :D
sport: previse ocekujemo, da smo Brazil u fudbalu, amerika u kosarci, i tako redom. Za mini zemlju smo super :)
medjuljudski odnosi: vecina zivi u malim sredinama, i ovi iz urbanih zive u mahalskom tipu drustva, pucali smo na pola ljudi s kojima smo isli u skolu, pa sad s njima radimo u istoj firmi, svi redom zivili od maslacaka i ikara, fasovali reume, beri-beri i PTSD, i opet nas je vise normalnih nego vani. Manje pedofila, samoubica itd. Bolje se "odnose" dva random bosanca nego dva random engleza. :D
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Doktor29

#2419 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

It_is_a_Leclerc wrote:Nakon vratolomne "Narod zna" krilatice, ovi su sad uzeli krilaticu - "Snaga Bosne i Hercegovine - SDA".

Uzasno je sve ovo ali mislim da je daleko najveci cirkus "Drzava za covjeka" i njen nastavak "Idemo naprijed", mozda po treci entitet, nikad se ne zna :shock:
Doktor29

#2420 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

jazzer wrote:Pa SDA je patentirala reketiranje privrednika i svih onih koji pokusaju nesto napraviti. Zasto su nam odavno strana ulaganja toliko jadna, zasto nas investitori izbjegavaju? Ne moras ici dalje od susjedstva, uporedi ulaganja u nasu zemlju sa ulaganjima u Srbiju, Hrvatsku.. Ja zivim ovdje, nisam slijep, vidim sta se radi. I sada, nakon 20 najljepsih godina, ti ces doci i reci mi kako SDA priprema ''Zakon kojim se predviđa da se više ni jedan jedini zaposlenik u bilo koje javno preduzeće ne može uposliti bez javnog konkursa''. Pa to je silovanje inteligencije ljudi koji iole razmisljaju svojom glavom. Desetine hiljada rodjaka se uposlili pa se sjetili sada bi trebali uvesti javni konkurs?
I to predstavljate kao nesto novo, do sada nevidjeno? Samo onaj ko proguta tu pricu je gori od onih koji je serviraju.
Stvarno, al' zaista, volio bih da vidim koji je to zvaničnik SDA bio krivično gonjen ili barem optužen za reketiranje, poput Zlaje i Hadžića (za Hadžića se zna da ima i apartman na hrvatskom primorju, a koji je dobio na već opisani način). Ili ti hlupaš bezveze, po stranačkim instrukcijama.
Druga stvar, to što se sada radi sa tim Zakonom govori o drugačijim strujama u stranci. Ili SDA treba zatvoriti zbog Brankovića, na primjer !?
Citiram svoj post od jutros - kad ono, nove nevaljaštine Hadžićeve izlaze na vidjelo...
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/223 ... radom.html
Šta je toliko nevjerovatno u činjenici da supruga državnog ministra kupi skupu limuzinu?
Evo šta: u imovinskom kartonu njen suprug Damir je prije dvije godine naveo da mu je hanumi mjesečna plaća hiljadu i po maraka. Prosta računica kaže da je gospoja Čustović morala raditi, odvajati od usta, 80 mjeseci (sedam dugih godina!), da bi si mogla priuštiti „Audi A4“.
Alma Čustović-Hadžić diplomirana je žurnalistkinja, nešto se malo, dvije-tri godine i bavila novinarstvom i u oštroj konkurenciji nekoliko godina proglašavana za najgoru novinarku u Federaciji, a i šire, pa se okrenula PR-poslovima kod Mire Purivatre na SFF-u.
Kada se sabere vrijednost autoparka desetak urednika i novinara u „Slobodnoj Bosni“ jedva da bi se moglo „nakupiti“ sto hiljada maraka.
Ovo je sve ona uspjela za 20. najtezih godina :-) :-)
seln

#2421 Re: SDA-All about

Post by seln »

Doktor29 wrote:

Uzasno je sve ovo ali mislim da je daleko najveci cirkus "Drzava za covjeka" i njen nastavak "Idemo naprijed", mozda po treci entitet, nikad se ne zna :shock:
Svakog tudja rana najvise boli...bar u politici.
Ti si zelen i bole te crveni.
jon_jovi

#2422 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Lovica je največa boljka
seln

#2423 Re: SDA-All about

Post by seln »

jon_jovi wrote:Lovica je največa boljka
Ma nije sve u lovi..ima nesto i u steli za posao, stan, mjesto na faksu....
PapeSusic

#2424 Re: SDA-All about

Post by PapeSusic »

Dovode AC/DC u Sarajevo ako dobiju izbore :bih:
http://www.klix.ba/forum/acdc-u-sarajev ... 03838.html
StupskaBitanga

#2425 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Vidi vidi kako je ljubav TV1 prema SDA se otkrila
Naime SDA neće kandidovati načelnika Goražda a podržaće kandidata D.Žugu iz Stranke za BiH
Prozirni su ko flis papir
Post Reply