Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2401 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ee ljudi...ša' ima?
- tzipiripi
#2402 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
I ovo treba ponoviti!fixer wrote:Ovo vrijedi ponoviti
http://www.youtube.com/watch?v=uo_QGzZj ... r_embedded

-
LSD
#2403 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
http://www.youtube.com/watch?v=M7KH4V5c ... ded#at=128
Ovaj klip pokazuje ono što sam sinoc pisao Fixeru, taktika Reala : tuci, sjeci, udaraj, faul, aut, korner, cekaj prekid, odagi Barci i fudbal i igru gdje god možeš
...isti je recept portugalac primjenio i sa Interom prošle godine.
Nekad ta taktika prođe, nekad ne može jednostavno.
Ovaj klip je sa finala Kupa, gdje je prošla.
Ovaj klip pokazuje ono što sam sinoc pisao Fixeru, taktika Reala : tuci, sjeci, udaraj, faul, aut, korner, cekaj prekid, odagi Barci i fudbal i igru gdje god možeš
- JoseMujica
#2404 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
sMorinjo je sinoć počeo s onom Rominom taktikom, bez pravog napadača, već sa Tottijem kao polušpicom

e bem ti dan kad se onaj Trappatoni rodi
isto ovo sranje je igrao Javier Irureta sa Deportivom (ono kad su makkay i ostali igrali) i ovo je taktika za male klubove

e bem ti dan kad se onaj Trappatoni rodi
Last edited by JoseMujica on 28/04/2011 16:00, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#2405 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
To je sad opšteprihvaćena taktika, i Barca igra bez pravog napadača još kako je Ibra ispao iz tima
Villa i Pedro igraju krila, a Messi lažnu devetku.
- Amomiman
#2406 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ljudi
Šta Barca nije pogodila dok je Real imao 11 igrača?
Odgovor: Nije mogla.
Pa vi pričajte kako je Mou ofulo taktiku. Barcina kreativna igra bila je onemogućena do isključenja.
P.S. Ako Mancho u finalu popuši crveni, nikad više neću pogledat utakmicu.
Šta Barca nije pogodila dok je Real imao 11 igrača?
Odgovor: Nije mogla.
Pa vi pričajte kako je Mou ofulo taktiku. Barcina kreativna igra bila je onemogućena do isključenja.
P.S. Ako Mancho u finalu popuši crveni, nikad više neću pogledat utakmicu.
-
shillen
#2407 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Jedina razlika je sto Barca napada Real se brani 
- tzipiripi
#2408 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Da ponovimo jopet!
Vozi Miško!
Pa zar skijashka sezona nije gotova?
Trunje mu njegovo, a ja mislio da je Ivica Kostelic osvojio mali kristalni globus u slalomu.
Ono jest maj, ali jest i minus u Madridu pa ko bi ga znao.
Vozi Miško!
Pa zar skijashka sezona nije gotova?
Trunje mu njegovo, a ja mislio da je Ivica Kostelic osvojio mali kristalni globus u slalomu.
Ono jest maj, ali jest i minus u Madridu pa ko bi ga znao.
- JoseMujica
#2409 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Barca otprilike igra ovo, što neki zovu 4-5-1 ali je više 4-3-3

a Real, osim kad igra protiv Barcelone, igra istu taktiku ili ovu varijantu sa 2 napadača s time da ova dva MC-a prelaze u 2 DMC-a:

a Real, osim kad igra protiv Barcelone, igra istu taktiku ili ovu varijantu sa 2 napadača s time da ova dva MC-a prelaze u 2 DMC-a:
Last edited by JoseMujica on 28/04/2011 16:06, edited 1 time in total.
-
LSD
#2410 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Evo jedan dobar text sa drugog portala
-----------------------------------------------------------
Sve igre oko El Clasica postaju lagano gadljive. Svo to prepucavanje i pritisci na sudije su degutantni. I što je najgore uvijek nakon utakmice ostaje otvoren prostor za masu polemika.
Barca je, to svi moraju priznati, bolja ekipa od Reala. Real tek ima postati ekipa, tim. Za sad su tek skup sjajnih pojedinaca predvođen ingenioznim trenerom.
E, upravo taj trener bi Realu mogao nanijeti štetu od koje će se Kraljevski klub dugo oporavljati. Mourinho izigrava neshvaćenog genija, ali s druge strane svojom vizijom igre i javnim istupima šteti imidžu Reala prema kojem je Real džentlmenski klub, pomalo aristokratski arogantan, ali s punim pravom.
Mogu razumijeti ogorčenost suđenjem. Ali isto tako Mourinho vrlo dobro zna da njegove naredbe igračima jesu igra na rubu incidenta, igra u kost i stvaranje nervoze. U takvoj situaciji učinak te igre ovisi o toleranciji sudije. Barca je Moruinhovu prishološku igru ovaj put okrenula u svoju korist. Možda uz pomoć sudije Starka, ali da Pepe nije dobio crveni za onaj đon, dobio bi ga puno opravdanije Adebayor za nokaut kojim je srušio Busquetsa. Pa onda ona situacija u Realovom petercu o kojoj nitko ne priča. Situacija u kojoj je Marcelo očigledno namjerno nagazio Pedrovo koljeno nakon čega je ovaj morao napustiti igru. Štogod, nikako ne bih bio u koži sudije Wolfganga Starka.
Real je igrao kukavički. Njihove namjere otkrila je Ronaldova izjava nakon utakmice. Na svom terenu, htjeli su čuvati 0:0 do 70. minute, a onda ulaskom Kake napasti Barcu!? Ok, cilj opravdava sredstva, ali neka mi Mourinho oprosti: to nije Real. Iskreno nikad nisam volio Real, zbog svih političkih konotacija prije svega. Ali sam uvijek priznavao da su najveći i najaristokratskiji klub svijeta, elegantan u pobjedi i dostojanstven u porazu. Uostalom, gdje je cijelu utakmicu bio taj izvikani Ronaldo? Svaka čast Mourinhou, svaki se njegov igrač žrtvuje za njegove ideje, ali ovaj put te se žrtve nisu isplatile. Momčad mu je bila i emotivno ispuhana nakon osvajanja Kupa Kralja, a to će im vjerovatno ostati i jedini trofej u ovoj sezoni.
Svašta se može dogoditi u uzvratu, ali stvarno je teško očekivati da će Barca na svom terenu izgubiti s dva ili više golova razlike.
Sve igre oko El Clasica postaju lagano gadljive. Svo to prepucavanje i pritisci na sudije su degutantni. I što je najgore uvijek nakon utakmice ostaje otvoren prostor za masu polemika.
Barca je, to svi moraju priznati, bolja ekipa od Reala. Real tek ima postati ekipa, tim. Za sad su tek skup sjajnih pojedinaca predvođen ingenioznim trenerom.
E, upravo taj trener bi Realu mogao nanijeti štetu od koje će se Kraljevski klub dugo oporavljati. Mourinho izigrava neshvaćenog genija, ali s druge strane svojom vizijom igre i javnim istupima šteti imidžu Reala prema kojem je Real džentlmenski klub, pomalo aristokratski arogantan, ali s punim pravom.
Mogu razumijeti ogorčenost suđenjem. Ali isto tako Mourinho vrlo dobro zna da njegove naredbe igračima jesu igra na rubu incidenta, igra u kost i stvaranje nervoze. U takvoj situaciji učinak te igre ovisi o toleranciji sudije. Barca je Moruinhovu prishološku igru ovaj put okrenula u svoju korist. Možda uz pomoć sudije Starka, ali da Pepe nije dobio crveni za onaj đon, dobio bi ga puno opravdanije Adebayor za nokaut kojim je srušio Busquetsa. Pa onda ona situacija u Realovom petercu o kojoj nitko ne priča. Situacija u kojoj je Marcelo očigledno namjerno nagazio Pedrovo koljeno nakon čega je ovaj morao napustiti igru. Štogod, nikako ne bih bio u koži sudije Wolfganga Starka.
Real je igrao kukavički. Njihove namjere otkrila je Ronaldova izjava nakon utakmice. Na svom terenu, htjeli su čuvati 0:0 do 70. minute, a onda ulaskom Kake napasti Barcu!? Ok, cilj opravdava sredstva, ali neka mi Mourinho oprosti: to nije Real. Iskreno nikad nisam volio Real, zbog svih političkih konotacija prije svega. Ali sam uvijek priznavao da su najveći i najaristokratskiji klub svijeta, elegantan u pobjedi i dostojanstven u porazu. Uostalom, gdje je cijelu utakmicu bio taj izvikani Ronaldo? Svaka čast Mourinhou, svaki se njegov igrač žrtvuje za njegove ideje, ali ovaj put te se žrtve nisu isplatile. Momčad mu je bila i emotivno ispuhana nakon osvajanja Kupa Kralja, a to će im vjerovatno ostati i jedini trofej u ovoj sezoni.
Svašta se može dogoditi u uzvratu, ali stvarno je teško očekivati da će Barca na svom terenu izgubiti s dva ili više golova razlike.
- skafiskafsnjak
#2411 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Moze li link portala ?LSD wrote:Evo jedan dobar text sa drugog portala
-
fixer
#2412 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Cuj ovog - nije mi se svidjao Real zbog politike

- skafiskafsnjak
#2413 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
fixer wrote:Cuj ovog - nije mi se svidjao Real zbog politike![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nije isto "politika" i "politicke konotacije" .
cccc
-
fixer
#2414 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Na ovoj utakmici je Barcelona imala vise faula ako se ne varam, ili je Real imao dva vise. Nevezano. Imas 80% loptu u nogama i opet napravis tolike faule, a onda pricas kako je Realova igra udaranje, fauliranje...LSD wrote:http://www.youtube.com/watch?v=M7KH4V5c ... ded#at=128
Ovaj klip pokazuje ono što sam sinoc pisao Fixeru, taktika Reala : tuci, sjeci, udaraj, faul, aut, korner, cekaj prekid, odagi Barci i fudbal i igru gdje god možeš...isti je recept portugalac primjenio i sa Interom prošle godine.
LSD - faul je sastavni dio fudbala.
-
fixer
#2415 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
U cemu je razlika?L00d wrote:fixer wrote:Cuj ovog - nije mi se svidjao Real zbog politike![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nije isto "politika" i "politicke konotacije" .
cccc
Sija...vrat...
-
shillen
#2416 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
A jesi i ti fixer zapeo , ko da branis cast svoje sestre jbte ...
- JoseMujica
#2417 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
glede političkih konotacija tu sam antiKatalonista
- skafiskafsnjak
#2418 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Kucaj malo na google sta znaci " konotacija" ...pa to ubaci u vezi s politikom ... ccccccc
Pa ti izgleda bolje znas od nekog novinara...vrlo vjerovatno obrazovanog .
- skafiskafsnjak
#2419 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ja ne mogu u vezi toga reci nesto specijalno, nisam upucen. Ali na prvi pogled mi se cini da to ima veze isto kao sto RS oce referendum... ako je tako, i ja sam antikatalonista.JoseMujica wrote:glede političkih konotacija tu sam antiKatalonista
Ali ne znam, tako da sam ne izjasnjavam
-
ko_sijalica
#2420 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
u barceloni mou treba izvesti ekipu kao protiv valencije, barem sto se tice napada... kaka benzema i higuain
mislim da nece pogrijesiti, bar ne vise nego sto je pogrijesio sinoc...
mislim da nece pogrijesiti, bar ne vise nego sto je pogrijesio sinoc...
- Obuca9
#2421 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ma mi ne priznajemo tog vašeg kralja...
-
fixer
#2422 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Branim pravo na postenu fudbalsku utakmicu. Zasto igrati ovo takmicenje, ako sudije podilaze Barci vec pofin niz godina? Lako ces ti zametnuti tih par gresaka u korist" svoje" ekipe, ali zamisli kako je drugim timovima. Zasto igrati ako ce se ovako sankcionisati svaki pokusaj da se Barcelona izbaci? Ova ekipa je toliko velika da im ne treba ova pomoc. Pa izbace igraca na pravdi Boga, pa onda vi dolazite relativizirat kako su eto trebala biti jos dva crvena. Jesu, ali o njima ne bi ni price bilo da se Real nije zakinuo prvi. Ne mogu da vjerujem da podrzavate ove stvari, koje u konacnici samo stete ugledu koji ima Barcelona. Crouch se izbaci i Murinho ga potapsa po ledjima. Mozda je njegovo izbacivanje po pravilima, ali moj tim ne mora proci ako ce uvijek imati zastitu onih degena u zutom.DrizzT wrote:A jesi i ti fixer zapeo , ko da branis cast svoje sestre jbte ...
-
fixer
#2423 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nemoj mi googlanja. Haj ti objasni ovaj kontekst. Imas tastaturu, imas misao, izvoli pretvoriti tu misao u text.L00d wrote:Kucaj malo na google sta znaci " konotacija" ...pa to ubaci u vezi s politikom ... ccccccc
- tzipiripi
#2424 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
E hebi ga i do kraljeva doshlo. A trenutno je samo jedan kralj, Leo.
Josh malo pa ce i gradjanski rat izbit.
Evo ba malo zajebancije na islandski nacin. Ovi nisu normalni definitivno.
Josh malo pa ce i gradjanski rat izbit.
Evo ba malo zajebancije na islandski nacin. Ovi nisu normalni definitivno.
-
fixer
#2425 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Eto s kakvim likovima nekad moras prepredati koju po ovim forumima.L00d wrote:ja ne mogu u vezi toga reci nesto specijalno, nisam upucen. Ali na prvi pogled mi se cini da to ima veze isto kao sto RS oce referendum... ako je tako, i ja sam antikatalonista.JoseMujica wrote:glede političkih konotacija tu sam antiKatalonista
Ali ne znam, tako da sam ne izjasnjavam
On ne zna o cemu je rijec, ali zna razliku izmedju politickih konotacija i politike