probala sam ono sa namotavanjem...i kriza
srecom pa sam je mogla svezati u rep jutros..inace bi uzela bolovanje taj dan
Moderator: anex
zato se ja vise ne shishamladyblue18 wrote:
Ja koristim nesto sto se valjda (nemam pojma zaista) zove krema za kosu.adis.p wrote:Imal neko od muskih ovdje?Jel ima neko cudo u fazonu kao gel, al ne treba mi gel.. nego da kad namazes kosu, da se ne stvrdne, da bude normalna, al da je mogu fino oblikovat i kad je nekako nagodim, da tako i ostane.. valjda me kontate xD
![]()
![]()
Just do it! sto bi se rekloalica.k wrote:da da, i mene moja frizerka voli kad joj dodjem zato sto je pustim da mi radi sta god hoce i uvjek je nesto drugacije (i moju sestru isto, ona se opet farbala u sve boje spektra vidljivog okom). super mi je ona jer me zna osisat i nikad me nije strah da ce me unakaziti.
problem je sto ja mislim da mi nece to stajati...al sve sam blize tome. tacno ne mogu da spavam jer kontam dalda se osisam
![]()
nekako sam cekala da mi barem malo naraste kosa, sad je kraci paz, odmah ispod uha....nisam imala duze kose vec godinu i po...
alica.k wrote:da da, i mene moja frizerka voli kad joj dodjem zato sto je pustim da mi radi sta god hoce i uvjek je nesto drugacije (i moju sestru isto, ona se opet farbala u sve boje spektra vidljivog okom). super mi je ona jer me zna osisat i nikad me nije strah da ce me unakaziti.
problem je sto ja mislim da mi nece to stajati...al sve sam blize tome. tacno ne mogu da spavam jer kontam dalda se osisam
![]()
nekako sam cekala da mi barem malo naraste kosa, sad je kraci paz, odmah ispod uha....nisam imala duze kose vec godinu i po...
izbjegavaj paletu...svi frizeri kazu da je najgora farba.little_bit_confused wrote:Mozda nije prava tema ali kako raspravljate o frizurama, mozda mi mozete pomoci.
Zanima me gdje u Sarajevu ima neki malo veci izbor farbi za kosu?
Od skoro sam se pocela farbati u crveno, koristila Palete i Garnier, ali mi se nekako cini da uvijek dobijem istu boju, neku tamnu varijantu crvenog.
to i je fazon, kratku kosu je pravo lako odrzavati...godinu i po nisam vidjela pegle ni one okrugle cetkemale_okice wrote:uh razumijem te...ja razmisljam evo vec par mjeseci o pixie-ju onakvom kavog sam imala tokom srednje, kosa mi bila narasla do ramena pa sam se osisala na stepenasti paz...eh sad ide ljeto i moja zelja za kratkim se povecava povecava![]()
uh a sve mi zao...a opet tako je fino imati kratku kosu
little_bit_confused wrote:Cula sam i ja da Palete treba izbjegavati, ali sam je koristila ipak.. da pokusam..
Nisam nikad mjesala plavu i crvenu, ali pokusat cu.
Prije ovoga sam bila svijetlo plava i kada sam na tu boju stavila crvenu, bilo je super.. Kratko je trajalo, boja se isprala.. Vec sljedece farbanje bila je tamnija crvena..
A ne bih opet da mjenjam boju, to bi mi bilo vec previse.
Thanks na savjetima.
*mima* wrote:little_bit_confused wrote:Cula sam i ja da Palete treba izbjegavati, ali sam je koristila ipak.. da pokusam..
Nisam nikad mjesala plavu i crvenu, ali pokusat cu.
Prije ovoga sam bila svijetlo plava i kada sam na tu boju stavila crvenu, bilo je super.. Kratko je trajalo, boja se isprala.. Vec sljedece farbanje bila je tamnija crvena..
A ne bih opet da mjenjam boju, to bi mi bilo vec previse.
Thanks na savjetima.
malo plave stavi ...samo da posvijetli.......a najbolje je da pomijesa jedno dvije ili tri nijanse crvene i malo plave......i frizeri mijesaju boje.....
vazi*mima* wrote:to nisam probala....nemam pojma....ako probas...javi nam
Palete nikako, unakaze kosu. Garnier je ubjedljivo najbolja za kosu, ali imaju samo onu najtamniju nijansu. Ja se farbam u crveno tri godine, i kada god sam pokusala da dobijem neku svjetliju pomijesala sam crvenu i narandzastu. Najsvjetlije mi ispadne kad se ofarbam samo sa narandzastom (dobijem prelijepu nijansu crvene), medjutim izrastak mi ostane plavlittle_bit_confused wrote:Mozda nije prava tema ali kako raspravljate o frizurama, mozda mi mozete pomoci.
Od skoro sam se pocela farbati u crveno, koristila Palete i Garnier, ali mi se nekako cini da uvijek dobijem istu boju, neku tamnu varijantu crvenog.
Jesidelirium.sa wrote:Palete nikako, unakaze kosu. Garnier je ubjedljivo najbolja za kosu, ali imaju samo onu najtamniju nijansu. Ja se farbam u crveno tri godine, i kada god sam pokusala da dobijem neku svjetliju pomijesala sam crvenu i narandzastu. Najsvjetlije mi ispadne kad se ofarbam samo sa narandzastom (dobijem prelijepu nijansu crvene), medjutim izrastak mi ostane plavlittle_bit_confused wrote:Mozda nije prava tema ali kako raspravljate o frizurama, mozda mi mozete pomoci.
Od skoro sam se pocela farbati u crveno, koristila Palete i Garnier, ali mi se nekako cini da uvijek dobijem istu boju, neku tamnu varijantu crvenog.Keune boje preporucujem, postojane su i kosa bude lijepa.
Nadam se da sam pomogla
vele da je kene dobraLaCici wrote:Sve zavisi od kose. Meni npr Garnier uopste nije valjala, nikad mi se nije htjela primiti a mojoj prijateljici se ispirala nakon 5 pranja. Ja sam koristila jako dugo Paletu dok sam bila crna i tada sam imala najzdraviju kosu. Kako sam odlucila da idem u smedju unistena mi je. Meni je eto Paleta odgovarala, ali znam da sa njom dobijes uvijek 2 nijanse tamniju, pa ti mozda zato ispada tamno crvena.
ista stvar.LaCici wrote:Sve zavisi od kose. Meni npr Garnier uopste nije valjala, nikad mi se nije htjela primiti a mojoj prijateljici se ispirala nakon 5 pranja. Ja sam koristila jako dugo Paletu dok sam bila crna i tada sam imala najzdraviju kosu. Kako sam odlucila da idem u smedju unistena mi je. Meni je eto Paleta odgovarala, ali znam da sa njom dobijes uvijek 2 nijanse tamniju, pa ti mozda zato ispada tamno crvena.