Očekuj ih već sutratindy_lindy wrote:Auuuuu,ne mogu da vjerujem da su tako brzo stigli!Ja sam porucila par artikala iz Kine 21. decembra i ne ocekujem ih prije 20. januara,ali sad vidim da mogu da se nadam da ce i ranije dociRoyale wrote:Evo samo da se javim da su mi došla 2 paketića iz Kine naručeni 19.12.2012.Tesko mi je da povjerujem da ce mi prije stici roba iz Kine nego iz Engleske,a na isti dan je poruceno...
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Royale
#2401 Re: eBay - Vaša iskustva
-
Royale
#2402 Re: eBay - Vaša iskustva
ojjjjjjjjjjjjjjkebaba wrote:pathyeshme wrote: Ti ko moj buraz.. Hoće karticu da kupuje preko neta a nema para ni za CIPS.. I, pored toga, svaki mjesec će mu odbijati marku i po zbog vođenja kartice, a on mrtvi i kokuz.. Brate mili ako nemate para za CIPS šta će vam kartica onda? Možda ćete žvake kupovat preko neta?
Sent from my XT701 using Tapatalk 2
e moj glupane ja i jesam tvoj buraz...
- zlo zlo
#2403 Re: eBay - Vaša iskustva
15 dana mi se paket na trace ne mice iz L.A.-a

-
baxul
#2404 Re: eBay - Vaša iskustva
slična situacija a jučer je došlo na carinjenje kod nas:Religious Fantastic wrote:Ako si platio First Class International, nece se ni pomaknuti...tracking ne radi za posiljke te vrste u BiH. Ako je u pitanju Priority Mail ili Express Mail, onda imas problem...kao i ja. Prekosutra 30 dana kako sam platio, a paket se nije pomakao iz Majamija...zlo zlo wrote:15 dana mi se paket na trace ne mice iz L.A.-a![]()
Nije jeftin artikl u pitanju nimalo a jos gore je to sto mi zaista treba...

bh pošte tracking:

- zlo zlo
#2405 Re: eBay - Vaša iskustva
USPS First Class Mail International
jeste

jeste

- skafiskafsnjak
#2406 Re: eBay - Vaša iskustva
Najvise volim kad nema tracking number... kad dodje dodje ... 
-
Royale
#2407 Re: eBay - Vaša iskustva
Ono baš bude iznenađenje..L00d wrote:Najvise volim kad nema tracking number... kad dodje dodje ...
-
baja
#2408 Re: eBay - Vaša iskustva
tako je vecinom kod isporuka za BiH...bez tracking-a ako ne platis posebno!Royale wrote:Ono baš bude iznenađenje..L00d wrote:Najvise volim kad nema tracking number... kad dodje dodje ...
al meni su najjaci ovi nasi postari, ostavi mi zagurano u sanducic (na po puta) tako da moze ko god prodje izvuc...srecom nije dosada bilo tako, posten komsiluk
-
Royale
#2409 Re: eBay - Vaša iskustva
Mene moj nazove uvijek kad donosi, broj mu ja dao .baja wrote:tako je vecinom kod isporuka za BiH...bez tracking-a ako ne platis posebno!Royale wrote:Ono baš bude iznenađenje..L00d wrote:Najvise volim kad nema tracking number... kad dodje dodje ...
al meni su najjaci ovi nasi postari, ostavi mi zagurano u sanducic (na po puta) tako da moze ko god prodje izvuc...srecom nije dosada bilo tako, posten komsiluk
- anonimnaosoba
#2410 Re: eBay - Vaša iskustva
kebaba wrote:pathyeshme wrote: Ti ko moj buraz.. Hoće karticu da kupuje preko neta a nema para ni za CIPS.. I, pored toga, svaki mjesec će mu odbijati marku i po zbog vođenja kartice, a on mrtvi i kokuz.. Brate mili ako nemate para za CIPS šta će vam kartica onda? Možda ćete žvake kupovat preko neta?
i obojica ste iz Gaćica
- _Reds_
#2411 Re: eBay - Vaša iskustva
Cirkusanonimnaosoba wrote:kebaba wrote:pathyeshme wrote: Ti ko moj buraz.. Hoće karticu da kupuje preko neta a nema para ni za CIPS.. I, pored toga, svaki mjesec će mu odbijati marku i po zbog vođenja kartice, a on mrtvi i kokuz.. Brate mili ako nemate para za CIPS šta će vam kartica onda? Možda ćete žvake kupovat preko neta?
e moj glupane ja i jesam tvoj buraz...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i obojica ste iz Gaćica![]()
- anonimnaosoba
#2412 Re: eBay - Vaša iskustva
eto, forum uspijeva dva brata da spoji

-
banana89
#2413 Re: eBay - Vaša iskustva
Pozdrav svima.
Ako može neko da mi pomogne, bio bih mu zahvalan, jer ne da mi se čitati, mnogo je stranica na temi.
Treba da kupim nešto preko ebay-a, tačnije, grafički tablet. Nalazi se u SAD-u. Lik me pita kako da pošalje stvar, na koji način. Šta da mu kažem?
Plaćanje i sve ostale zezancije razumijem, samo me zanima šta da mu kažem kako da pošalje stvar. Vrijednost je oko tri stoje dolara, i teži možda oko kilogram maximum.
Još nešto, šta je to USPS, i da li funkcionište do BiH?
HVALA unaprijed.
Ako može neko da mi pomogne, bio bih mu zahvalan, jer ne da mi se čitati, mnogo je stranica na temi.
Treba da kupim nešto preko ebay-a, tačnije, grafički tablet. Nalazi se u SAD-u. Lik me pita kako da pošalje stvar, na koji način. Šta da mu kažem?
Plaćanje i sve ostale zezancije razumijem, samo me zanima šta da mu kažem kako da pošalje stvar. Vrijednost je oko tri stoje dolara, i teži možda oko kilogram maximum.
HVALA unaprijed.
- zlo zlo
#2414 Re: eBay - Vaša iskustva
ja kupih graficki tablet u nas, za 120 maraka
..ima 5 god, i muz i ja dosta crtamo i jos nas odlicno sluzi
300 dolara ti je puno.. 
tako ako trebas preporuku za jeftiniju varjantu vici
tako ako trebas preporuku za jeftiniju varjantu vici
-
Royale
#2415 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa reci mu neka pošalje jednostavno na najjeftiniji moguci nacin sa trackingom i to je to. :)Valjda on kao prodavac zna.banana89 wrote:Pozdrav svima.
HVALA unaprijed.
-
tindy_lindy
#2416 Re: eBay - Vaša iskustva
Danas stigose 4 paketa,2 iz Engleske i 2 iz Hong Konga,a naruceno je isti dan,21.12.Dobro je,bitno da je posta konacno proradila!
-
Royale
#2417 Re: eBay - Vaša iskustva
Kao da sam znaotindy_lindy wrote:Danas stigose 4 paketa,2 iz Engleske i 2 iz Hong Konga,a naruceno je isti dan,21.12.Dobro je,bitno da je posta konacno proradila!
- _Reds_
#2418 Re: eBay - Vaša iskustva
Daj link toga. Tamo ti lijepo pise na koje nacine sve prodavac salje. Iz Amerike obicno ne salju besplatno, nego ces morati platiti nesto jos.banana89 wrote:Pozdrav svima.
HVALA unaprijed.
Eh sad racunaj na (300 + shiping ) 10 posto carine, 5 ako tablet je ujedno i telefon, i onda na to 17 posto carina, plus neka carinska taksa, cenera, otvaranje paketa 4.5 km.
- EmiRem
#2419 Re: eBay - Vaša iskustva
jedna od najjacih ove godinekebaba wrote:pathyeshme wrote: Ti ko moj buraz.. Hoće karticu da kupuje preko neta a nema para ni za CIPS.. I, pored toga, svaki mjesec će mu odbijati marku i po zbog vođenja kartice, a on mrtvi i kokuz.. Brate mili ako nemate para za CIPS šta će vam kartica onda? Možda ćete žvake kupovat preko neta?
- bahate
#2420 Re: eBay - Vaša iskustva
Htio bih da narućim sebi ovaj sat preko ebaya, pa me zanima koliko bi mi došlo poreza na njega, ili bi samo platio ovu cijenu sata + dostavu? ako neko zna neka odgovori?
http://www.ebay.com/itm/New-Fossil-Mens ... 337cb51f88
-
tindy_lindy
#2421 Re: eBay - Vaša iskustva
Porucila sam neku jaknu iz Kine prije par dana i nakon 2 dana mi je doslo obavjestenje da je posiljka poslata. Medjutim,nakon 4 dana mi je stiglo obavjestenje od ebaya ovog sadrzaja :
"We're writing to let you know that this listing for an item you won or bid on is no longer available:
261147730206 - New Lady Women Thicken Warm Winter Coat Hood Parka Overcoat Long Jacket Outwear
We understand this may be disappointing, but occasionally we need to remove listings. In some cases, the item itself is fine, but was listed in a way that didn't follow eBay's guidelines.
Here's what you can do next:
-- If you already paid, received your item, and you're satisfied, please disregard this notice.
-- If you won the item but haven't paid, don't pay. Since eBay removed the listing, you're no longer obligated to go through with the transaction.
-- If you already paid for this item through eBay, and it's past the estimated delivery time, you can open a case in our Resolution Center. Click the link below, and select the "I haven't received it yet" option. This will guide you through the process of opening a case.
http://resolutioncenter.ebay.com"
Sta da radim,da li da otvorim case sad iako je ocekivano vrijeme dostave izmedju 23. januara i 6. februara ili da sacekam da vidim hoce li ipak stici? Nisu neke pare,ali bih voljela da ipak stigne.Postoji li neki drugi nacin da stupim u kontakt s prodavcem,s obzirom da nema vise nalog na ebayu?
"We're writing to let you know that this listing for an item you won or bid on is no longer available:
261147730206 - New Lady Women Thicken Warm Winter Coat Hood Parka Overcoat Long Jacket Outwear
We understand this may be disappointing, but occasionally we need to remove listings. In some cases, the item itself is fine, but was listed in a way that didn't follow eBay's guidelines.
Here's what you can do next:
-- If you already paid, received your item, and you're satisfied, please disregard this notice.
-- If you won the item but haven't paid, don't pay. Since eBay removed the listing, you're no longer obligated to go through with the transaction.
-- If you already paid for this item through eBay, and it's past the estimated delivery time, you can open a case in our Resolution Center. Click the link below, and select the "I haven't received it yet" option. This will guide you through the process of opening a case.
http://resolutioncenter.ebay.com"
Sta da radim,da li da otvorim case sad iako je ocekivano vrijeme dostave izmedju 23. januara i 6. februara ili da sacekam da vidim hoce li ipak stici? Nisu neke pare,ali bih voljela da ipak stigne.Postoji li neki drugi nacin da stupim u kontakt s prodavcem,s obzirom da nema vise nalog na ebayu?
- _Reds_
#2422 Re: eBay - Vaša iskustva
Mislim da je carina 10 posto na satove.bahate wrote:Htio bih da narućim sebi ovaj sat preko ebaya, pa me zanima koliko bi mi došlo poreza na njega, ili bi samo platio ovu cijenu sata + dostavu? ako neko zna neka odgovori?
Znaci 125 dolara plus 12.5 dolara carine, plus na 137.5 dolara 17 posto poreza, i onda 10 km nekakve takse, i 4.5 km sto ce ti otvoriti paket.
Postoji sansa da ti ne carine sat, ali mala, Tada bi platio samo 125 dolara.
- 4m3l
#2423 Re: eBay - Vaša iskustva
EmiRem wrote:jedna od najjacih ove godinekebaba wrote:pathyeshme wrote: Ti ko moj buraz.. Hoće karticu da kupuje preko neta a nema para ni za CIPS.. I, pored toga, svaki mjesec će mu odbijati marku i po zbog vođenja kartice, a on mrtvi i kokuz.. Brate mili ako nemate para za CIPS šta će vam kartica onda? Možda ćete žvake kupovat preko neta?
-
StrelacZE
#2424 Re: eBay - Vaša iskustva
Religious Fantastic wrote:kebaba wrote:pathyeshme wrote: Ti ko moj buraz.. Hoće karticu da kupuje preko neta a nema para ni za CIPS.. I, pored toga, svaki mjesec će mu odbijati marku i po zbog vođenja kartice, a on mrtvi i kokuz.. Brate mili ako nemate para za CIPS šta će vam kartica onda? Možda ćete žvake kupovat preko neta?
![]()
Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2
-
StrelacZE
#2425 Re: eBay - Vaša iskustva
Vojko.Vrućina wrote:Vrištim!kebaba wrote:pathyeshme wrote: Ti ko moj buraz.. Hoće karticu da kupuje preko neta a nema para ni za CIPS.. I, pored toga, svaki mjesec će mu odbijati marku i po zbog vođenja kartice, a on mrtvi i kokuz.. Brate mili ako nemate para za CIPS šta će vam kartica onda? Možda ćete žvake kupovat preko neta?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sorry ljudi na 2 ista posta,od smjeha sam se zbunio,u pm
Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2