Hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2401 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

samko1974 wrote:
PasoDzigera007 wrote:Hayat odron,a svi ga ovdje gledate,koje li drskosti. Bas me interesuje,koje to vi kanale gledate sa prostora bivse Jug,pa su tako,bajni,sjajni pa vam je zbog njih Hayat odron.

Svi ste vi sama kultura,na visokom nivou. :run:

Upravo tako , nista ne valja a svi zaviruju na te odron kanale.Nego kao sto sam i ocekivao odgovor, tipicno nas bosanski mentalitet , tudje je dobro a nase nista ne valja.Eto vidis srpsko-hrvatski kanali super a nasi odron :x .Moram priznati da nisam nista drugo ni ocekivao da cu od njih cuti.
trebamo pohvaliti samo jer je nashe? pa nije hayat moj, ne sudjelujem u kreiranju programa

ja imam talenat, masterchef, zvijezde pjevaju/plesu..to gledam na HRTu, PTC ili Novoj, ali nisu oni mnogo pametniji od nas..ali su dovoljno pametni da kupe licencu uspjesne emisije, i onda samo igraju po pravilima

nasi (ne samo Hayat), da bi prosli sto jeftinije, ukradu ideju, i onda upropaste emisiju prilagodjavajuci je sebi i svojim (ne)mogucnostima
dezurni_ucenik

#2402 Re: Hayat

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 26/03/2016 23:40, edited 1 time in total.
luckylaka

#2403 Re: Hayat

Post by luckylaka »

PasoDzigera007 wrote:Hayat odron,a svi ga ovdje gledate,koje li drskosti. Bas me interesuje,koje to vi kanale gledate sa prostora bivse Jug,pa su tako,bajni,sjajni pa vam je zbog njih Hayat odron.

Pa realno Hayat i jeste DNO koji se samo dobro prodaje dijaspori prvenstveno USA i to preko neke tamo BosnaTv za $37 mjesecno uz hrpu nekih isto takvih kanala.Uze box na mjesec pa ne mogu docekati da ga vratim.Cuj $37 za odron koji nam nudi cirkus,,ZMBT,,u reziji tamo neke Ane .Ma jebote i Svrakic i Igor i ZMBT ako nema nista bolje necu ni to smece gledati a ima History,Geographic,Discovery,Eurosport..
xDenisx

#2404 Re: Hayat

Post by xDenisx »

Nije problem sto pljujemo po Hayatu, niti je problem ako kazemo da susjedi imaju bolje kanale. Problem je sto umjesto da radimo na tome da kod nas bude bolje, mi jednostavno prebacimo na kanale iz Srbije i Hrvatske; prijavimo se na njihove "talentijade"(npr Supertalent Hrvatska) umjesto da kreiramo nesto sami, i gledamo njihove vijesti...Najgore je ipak kako su docekani oni nasi koji pokusavaju da nesto promijene...vidite samo pljuvacinu po TV1 prije nego sto su uopste poceli sa emisijama.

Bosancima (tacnije Bosnjacima, da se ne lazemo), ocajnicko fali samopouzdanja i ambicioznosti, i tek kada se oslobadjamo kompleksa male nacije/inferiornosti i pocnemo konkretno raditi na dobrobit svoje televizije i drzave, ce nesto biti od nas...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2405 Re: Hayat

Post by Chmoljo »

xDenisx wrote:Nije problem sto pljujemo po Hayatu, niti je problem ako kazemo da susjedi imaju bolje kanale. Problem je sto umjesto da radimo na tome da kod nas bude bolje, mi jednostavno prebacimo na kanale iz Srbije i Hrvatske; prijavimo se na njihove "talentijade"(npr Supertalent Hrvatska) umjesto da kreiramo nesto sami, i gledamo njihove vijesti...Najgore je ipak kako su docekani oni nasi koji pokusavaju da nesto promijene...vidite samo pljuvacinu po TV1 prije nego sto su uopste poceli sa emisijama.

Bosancima (tacnije Bosnjacima, da se ne lazemo), ocajnicko fali samopouzdanja i ambicioznosti, i tek kada se oslobadjamo kompleksa male nacije/inferiornosti i pocnemo konkretno raditi na dobrobit svoje televizije i drzave, ce nesto biti od nas...
Banja Luka i Z. Hercegovina inače imaju TV programe konkurentne CNN-u i BBC-u :D
Not My Idea

#2406 Re: Hayat

Post by Not My Idea »

pratim ovaj jutarnji program od srednje i maloprije sam prvi put stavila na mute a onda i skroz ugasila tv.
ova nova voditeljica (sto reklamira jogurt i kafu dok se valja po krevetu kad su talenti petkom) je prosto nemoguca za slusali. cura za 5 minuta NIKAD nije usutila! blebeta gluposti, smije se kad pogrijesi (a grijesi mashala) dok ona jadna druga voditeljica samo blijedo gleda, nadajuci se da ce uspjet nesto nekad rec

imao je hayat stvarno groznih voditelja ovog jutarnjeg al ova nova je bas tuka.
luckylaka

#2407 Re: Hayat

Post by luckylaka »

Not My Idea wrote:pratim ovaj jutarnji program od srednje i maloprije sam prvi put stavila na mute a onda i skroz ugasila tv.
ova nova voditeljica (sto reklamira jogurt i kafu dok se valja po krevetu kad su talenti petkom) je prosto nemoguca za slusali. cura za 5 minuta NIKAD nije usutila! blebeta gluposti, smije se kad pogrijesi (a grijesi mashala) dok ona jadna druga voditeljica samo blijedo gleda, nadajuci se da ce uspjet nesto nekad rec

Al i ona u ,,Glam-blam,,ko da su sestre rodjene.Da sam na mjestu Fikreta ne znam da bi mogao izdrzati da onoliko melje.Jadna Fikreta prekida svaki put u pola recenice a o onoj iz,,ZMBT,,suvisno je pricati.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2408 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

xDenisx wrote:Nije problem sto pljujemo po Hayatu, niti je problem ako kazemo da susjedi imaju bolje kanale. Problem je sto umjesto da radimo na tome da kod nas bude bolje, mi jednostavno prebacimo na kanale iz Srbije i Hrvatske; prijavimo se na njihove "talentijade"(npr Supertalent Hrvatska) umjesto da kreiramo nesto sami, i gledamo njihove vijesti...Najgore je ipak kako su docekani oni nasi koji pokusavaju da nesto promijene...vidite samo pljuvacinu po TV1 prije nego sto su uopste poceli sa emisijama.

:?
a kako da ja popravim Hayatov program?
Upravo je nas nekoliko napisalo sta ne valja..znaci, do njih je hoce li nesto mijenjati ili ce upotrijebiti onu -ma kome cemo se mi prilagodjavati
mirnisan

#2409 Re: Hayat

Post by mirnisan »

wog je za njih pretezak teret.nasa posla,uvale se u investicije koje kasnije ne mogu da iznesu. lose finansijsko stanje utice na kvalitet programa. :run:
dezurni_ucenik

#2410 Re: Hayat

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 26/03/2016 23:40, edited 1 time in total.
karanana

#2411 Re: Hayat

Post by karanana »

nije nista gori od bilo koje druge bh televizije.
Not My Idea

#2412 Re: Hayat

Post by Not My Idea »

luckylaka wrote:
Not My Idea wrote:pratim ovaj jutarnji program od srednje i maloprije sam prvi put stavila na mute a onda i skroz ugasila tv.

Al i ona u ,,Glam-blam,,ko da su sestre rodjene.Da sam na mjestu Fikreta ne znam da bi mogao izdrzati da onoliko melje.Jadna Fikreta prekida svaki put u pola recenice a o onoj iz,,ZMBT,,suvisno je pricati.
Mirza Vranj :lol: mahalusa...negdje sam procitala da je ona sad PR Selmi Bajrami...taman tako i treba, ubile se jedna za drugu.
pa kad pogledam ove voditelje na hayatu, Fikret mi je trenutno jedini normalan ( da ima pravilan izgovor, narocito vokala A, bio bi solidan voditelj...) jednostavno, momak je najnormalniji od njih..
i da, ona Dalila (sto vodi jutarnji) je fina...Zenicanka :)

ostalo je bruka i sramota.
mumy

#2413 Re: Hayat

Post by mumy »

Fikret vam dobar kao voditelj/novinar :?
Not My Idea

#2414 Re: Hayat

Post by Not My Idea »

dobar kad uporedis s ostalim na ovoj televiziji. znaci ovdje govorimo iskljucivo o hayat voditeljima.
sejla, igor, mirza vranj, ona tuka iz jutarnjeg/zvijezda mozes biti ti i ostala druzba

i naravno, ne pricamo o voditeljima vijesti i dnevnika
Chisum

#2415 Re: Hayat

Post by Chisum »

CVIKERASH wrote:
samko1974 wrote:

Upravo tako , nista ne valja a svi zaviruju na te odron kanale.Nego kao sto sam i ocekivao odgovor, tipicno nas bosanski mentalitet , tudje je dobro a nase nista ne valja.Eto vidis srpsko-hrvatski kanali super a nasi odron :x .Moram priznati da nisam nista drugo ni ocekivao da cu od njih cuti.

Ovi su mi komentari najjaci."tipicno nase",,"pljujemo sve sto valja"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:sax:

sta vas tisti u zivotu kad vam je hayat najbolje tv stanica

Glupljih i besmislenijih komentara od jednog ovakvog, povrsnog i tupog razbacivanja frazama, koje je Cvikerash vec naveo - zaista NEMA.

U polupismenom i uchmalom drustvu, u kojem svaka krtika, bez obzira na to da li bila potkovana kakvim jasnim argumentom ili ne, bez obzira da li ona prizivala nesto bolje ili ne, automatski znaci neprijateljstvo i izdaju nekakvih kvazi-vrijednosti, koje je to drustvo kicha i sunda prihvatilo kao normu, tacnije - koju su mu kao teletu podastrli, a ono, bez ikakvog stava i misljenja, progutalo.

I da... KOJE BA "MOJE" I "NASE"????? :-) :-)

Gomila papaka bez obrazovanja, elokvencije, sharma, a uz sve to - i sa katastrofalnom dikcijom, na platnom spisku jednog od sarajevskih dezertera? Iftari sa kerom Nedzadom Brankovicem i nashmrkanom Selmom Bajrami? Kopije prekodrinskih seljackih TV programa? Retardirane spanske i turske sapunice?

Nema tu nista moje... Hvala kurcu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2416 Re: Hayat

Post by KatarinaKosaca »

plain vanilla wrote::? a kako da ja popravim Hayatov program?
:D Dobro pitanje. Valjda da je stalno uključen Hayat, da gledamo intelektualni naboj Džene Zeničanin :D , Fikretov neuspjeli humor i tako doprinesemo većoj promociji kafe, šampona i mlijeka Švrakićima u džep 8-)
mumy wrote:Fikret vam dobar kao voditelj/novinar :?
Chisum wrote:Gomila papaka bez obrazovanja, elokvencije, sharma, a uz sve to - i sa katastrofalnom dikcijom, na platnom spisku jednog od sarajevskih dezertera? Iftari sa kerom Nedzadom Brankovicem i nashmrkanom Selmom Bajrami? Kopije prekodrinskih seljackih TV programa? Retardirane spanske i turske sapunice?

Banksy

#2417 Re: Hayat

Post by Banksy »

Davno izbrisani iz memorije.
Chisum wrote:
Gomila papaka bez obrazovanja, elokvencije, sharma, a uz sve to - i sa katastrofalnom dikcijom, na platnom spisku jednog od sarajevskih dezertera? Iftari sa kerom Nedzadom Brankovicem i nashmrkanom Selmom Bajrami? Kopije prekodrinskih seljackih TV programa? Retardirane spanske i turske sapunice?

dezurni_ucenik

#2418 Re: Hayat

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 26/03/2016 23:39, edited 1 time in total.
bingov buraz

#2419 Re: Hayat

Post by bingov buraz »

CVIKERASH wrote:@chisum ja u pocetku mislio mene nazivas povrsnim i tupim :-) ...

To i ja govorim stalno.Medjutim,kad god nesto kazes protiv "naseg" odmah krenu otrcane fraze koje sam vec naveo.Mene zanima zasto nekog smatrati "frustriranim" ako kaze nesto protiv Hayata i slicno.Evo ja sad navodim jedan primjer za tu tv stanicu.Kada su oni pustili neki dokumentarni film da se ljudi na bilo koji nacin edukuju??

Naravno da ne pustaju jer je lakse ici linijom manjeg otpora i pustati ZMBT,glam blam,i slicne gluposti i jos vise zaglupljivati ovu naciju.Sjecam se prije par godina neki momak otpjevao Stairway to heaven nakon cega mu onaj "Profesor muzickog" kaze : de ti nama sada nesto narodno zapjevaj".Ili djevojka otpjeva I Will Survive nakon cega je izvrsen zajednicki atak na jadnicu od strane tog zirija koju cine "muzicki strucnjaci(citaj obicne povracotine)" u smislu "gdje ces ti to pjevati pored toliko nase muzike".

Zakljucak: jadno,zalosno,bijedno.I jos kad vidim ove komentare kako mi ne znamo cijeniti "nase". :x

Jos jednom kazem: Hayat ne pusta program edukativnog sadrzaja da se ovaj zaglupljeni narod obrazuje na bilo koji nacin.
I zato cu ja radije upaliti npr.HRT i gledati Gorana Milica "Put oko svijeta" nego gledati mahalaske stanice.

I da naravno draze mi je tudje gledati jer "moji" mi nista ne daju konstruktivno da vidim.
Jednostavno je,vecina zeli da gleda ZMBT a ne dokumentarce a Hayat kao privatna televizija ide za gledanoscu.

Ne branim ih samo konstatujem.....i ja volim dokumentarce.
dezurni_ucenik

#2420 Re: Hayat

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 26/03/2016 23:38, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#2421 Re: Hayat

Post by KatarinaKosaca »

Ok je to, privatna televizija nema ni dužnost ni misiju da obrazuje. Za to su javni emiteri. Međutim u slučaju Hayata oni ne znaju raditi ni zabavni program. Ko vidi zabavu u ZMBT? Žiri kao na sahrani, učesnici na rubu plača, šejla maše rukama i štopa vrijeme, Fikret griješi pa se zakikoće :-) , onda nas bace u bek stejdž gdje nam reklamiraju :-) :-) što šta... Samo se vidi da je sve oko prihoda na silu. Onda poznato od Saše Popovića... Ideš li dalje da ili ne, na šta mi se povraća..
Jednako kao i ženski razgovori... :-) :-) i piletina ovako... :zoka: , bez smislenog pitanja . Dakle, zabavni program treba znati napraviti. Sa šalama , imitacijama, pjesmom, kostimima....
Chisum

#2422 Re: Hayat

Post by Chisum »

bingov buraz wrote:
CVIKERASH wrote:@chisum ja u pocetku mislio mene nazivas povrsnim i tupim :-) ...

To i ja govorim stalno.Medjutim,kad god nesto kazes protiv "naseg" odmah krenu otrcane fraze koje sam vec naveo.Mene zanima zasto nekog smatrati "frustriranim" ako kaze nesto protiv Hayata i slicno.Evo ja sad navodim jedan primjer za tu tv stanicu.Kada su oni pustili neki dokumentarni film da se ljudi na bilo koji nacin edukuju??

Naravno da ne pustaju jer je lakse ici linijom manjeg otpora i pustati ZMBT,glam blam,i slicne gluposti i jos vise zaglupljivati ovu naciju.Sjecam se prije par godina neki momak otpjevao Stairway to heaven nakon cega mu onaj "Profesor muzickog" kaze : de ti nama sada nesto narodno zapjevaj".Ili djevojka otpjeva I Will Survive nakon cega je izvrsen zajednicki atak na jadnicu od strane tog zirija koju cine "muzicki strucnjaci(citaj obicne povracotine)" u smislu "gdje ces ti to pjevati pored toliko nase muzike".

Zakljucak: jadno,zalosno,bijedno.I jos kad vidim ove komentare kako mi ne znamo cijeniti "nase". :x

Jos jednom kazem: Hayat ne pusta program edukativnog sadrzaja da se ovaj zaglupljeni narod obrazuje na bilo koji nacin.
I zato cu ja radije upaliti npr.HRT i gledati Gorana Milica "Put oko svijeta" nego gledati mahalaske stanice.

I da naravno draze mi je tudje gledati jer "moji" mi nista ne daju konstruktivno da vidim.
Jednostavno je,vecina zeli da gleda ZMBT a ne dokumentarce a Hayat kao privatna televizija ide za gledanoscu.

Ne branim ih samo konstatujem.....i ja volim dokumentarce.
Ma to sve stoji, ali, ne radi se ovdje o tome...

Ja sam potpuno svjestan da je na ovim prostorima Mitar Miric imam status bozanstva, da prosjecnog stanovnika boli kurac sta se desava u svemiru ili Tokiju, jer sam ne moze da natoci ni do Tarcina... I, ni u kojem slucaju, nemam neka prevelika ocekivanja od ovog naroda, a pogotovo od neke lokalne mahalske televizije, ali stvari treba zvati pravim imenom... Jedina adekvatna imena koja idu uz TV Hayat su potpuna ispraznost, shund, kich, neukus, papanluk, nedostatak znanja, duha, sharma... i lazni sjaj bez podloge.

Naravno, Hayat, takav kakav jeste i kakav je uvijek bio, nije nista novo... takvih sranja ima po citavom svijetu. Ali se ona uvijek i samo zovu - SRANJA.

I pitam po stoti put... Koje ba price o necemu sto je "moje" i "nase"???? Fraze tipa "nama nista nase ne valja" (gdje je to neko napisao da "NISTA NASE NE VALJA"?????) itd.... Gdje ovo iskopavate?
neo7

#2423 Re: Hayat

Post by neo7 »

Ako neko prati kada lisce pada, da li mi moze reci koja je epizoda na youtube sto odgovara 157 epizodi na hayatu!?
Provjerio sam nistu iste, a ne mogu da nadjem odgovarajucu XD
KatarinaKosaca

#2424 Re: Hayat

Post by KatarinaKosaca »

neo7 wrote:Ako neko prati kada lisce pada, da li mi moze reci koja je epizoda na youtube sto odgovara 157 epizodi na hayatu!?
Provjerio sam nistu iste, a ne mogu da nadjem odgovarajucu XD
Pratim ja seriju ali na Novoj i na internetu, jer je Hayat to ispresjecao da se ne može uhvatiti.. 8-) Ima na fb neka grupa obožavalaca serije iz Srbije, pitaj njih, kod njih je već pri kraju.
StupskaBitanga

#2425 Re: Hayat

Post by StupskaBitanga »

Koji je ovo raspad sistema :-)
Post Reply