Champions League 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko će biti osvajač ovosezonske Lige Prvaka?

Arsenal
18
6%
Barcelona
97
31%
Bayern München
22
7%
Chelsea
22
7%
Inter Milan
18
6%
Manchester United
43
14%
Milan
23
7%
Olympique Lyon
3
1%
Real Madrid
52
17%
neko od ostalih
15
5%

Total votes: 313

extraordinary

#2401 Re: Champions League 2010/2011

Post by extraordinary »

al_neri wrote:Zanemarite 2 najbolja kluba iz Spanije i 2 iz Engleske, pa recite koja je liga bolja :D
Zašto bi išta zanemario? Upravo ta dva kluba, odnosno činjenica da su Barcelona i Real jači od svih klubova u Engleskoj govori koja je liga bolja. Možete raspravljati do mile volje, ali to što su engleski klubovi ujednačeniji ne znači nužno da je kvalitet lige veći. Uostalom, ne vidim u posljednje vrijeme taj neki kvalitet koji Englezi pokazuju na međunarodnoj sceni.
5 0 5

#2402 Re: Champions League 2010/2011

Post by 5 0 5 »

al_neri wrote:Zanemarite 2 najbolja kluba iz Spanije i 2 iz Engleske, pa recite koja je liga bolja :D
BCN i RM su bezraspravno dva najbolja tima u svijetu. Ili grijesim?

Koja su to dva najbolja kluba iz Engleske? Prvo to treba odrediti. Recimo da je jedan ManU a drugi... Arsenal? Ostaje onda Chelsea, ManC, Spurs, Liverpool, Everton, Bolton, Newcastle... S druge strane Valencia, Vilarreal, Ath. Bilbao, Sevilla, Espanyol, At. Madrid... Siguran sam da bi Vilarreal trenutno dobio bilo koji engleski tim (pa i ona dva koje ne racunamo). Englezi se jedva provlace u Europi, ono sto ih je ostalo, dok Spanci pobijedjuju sve. Koliko su ManU i Arsenal ispustili bodova ove godine u PL od timova koji ne bi mogli ni prismrditi europskim takmicenjima. Za mene je spanska liga ove godine puno jaca od engleske, ali je mozda u Engleskoj zanimljivije jer niko nije toliko jak da moze dominirati.
Znaci, spanski prosjecni timovi mogu parirati engleskim najjacim, dok engleski, hmm, bilo koji tim ne moze parirati (ni prismrditi) spanskim najjacim timovima. Ona dva, na vrhu tabele. Ovo je moje misljenje, naravno. Nemam nikakvu namjeru da nekoga provociram ili nekome kontriram. I nemojte molim vas o sudijama vise, jer je vec odavno dosadilo i poprilicno je degutantno.
Maniac87

#2403 Re: Champions League 2010/2011

Post by Maniac87 »

505sCrtom wrote:
BCN i RM su bezraspravno dva najbolja tima u svijetu. Ili grijesim?

Koja su to dva najbolja kluba iz Engleske? Prvo to treba odrediti. Recimo da je jedan ManU a drugi... Arsenal? Ostaje onda Chelsea, ManC, Spurs, Liverpool, Everton, Bolton, Newcastle... S druge strane Valencia, Vilarreal, Ath. Bilbao, Sevilla, Espanyol, At. Madrid... Siguran sam da bi Vilarreal trenutno dobio bilo koji engleski tim (pa i ona dva koje ne racunamo). Englezi se jedva provlace u Europi, ono sto ih je ostalo, dok Spanci pobijedjuju sve. Koliko su ManU i Arsenal ispustili bodova ove godine u PL od timova koji ne bi mogli ni prismrditi europskim takmicenjima. Za mene je spanska liga ove godine puno jaca od engleske, ali je mozda u Engleskoj zanimljivije jer niko nije toliko jak da moze dominirati.
Znaci, spanski prosjecni timovi mogu parirati engleskim najjacim, dok engleski, hmm, bilo koji tim ne moze parirati (ni prismrditi) spanskim najjacim timovima. Ona dva, na vrhu tabele. Ovo je moje misljenje, naravno. Nemam nikakvu namjeru da nekoga provociram ili nekome kontriram. I nemojte molim vas o sudijama vise, jer je vec odavno dosadilo i poprilicno je degutantno.

Za Barselonu si upravu, sigurno su najbolji. Ali nisu nepobjedivi ...A o Realu da ne pricam .
Ove godine su neki timovi podbacili ... npr. Arsenal i Celzi ...dok je Liverpool u krizi zbog ne znam ni ja kojih razloga. A i mislim da je glupo malo uporedjivati lige jer se igra drugaciji nogomet. U Spaniji se sigurno igra ljepsi nogomet, od noge do noge, dok su u Engleskoj uglavnom duge lopte, probijanja po strani i ubacivanja. Ali Celzi i United mogu vrlo lahko dobiti i Barsu i Real . Uostalom, dokazao je Celzi par sezona prije da se moze s Barsom nositi ... e sad kako je Barsa dobijala .... i o tome mozemo raspravljati ..
jeza u ledja

#2404 Re: Champions League 2010/2011

Post by jeza u ledja »

Po meni jedini tim iz Engleske koji se trenutno moze nositi sa dva spanska je Manchester Utd.
Chelsea je ove sezone ipak nesto slabiji i u rangu je sa Arsenalom. No svih ovih 5 timova zajedno plus mozda Bayern su jaci od svih ostalih u Evropi.

Znaci prva stepenica Real, Barca i Mancha. ( s tim sto je naravno Barca nesto specijalno)
Druga Arsenal, Chelsea i Bayern.

Tottenham, Man City i Liverpool - to je po meni nivo Villarreala i Valencije, a i nivo Intera i Milana. U tu grupu bi jos ubacio mozda Lyon.

Ostalo je sve ispod i lista bi bila poduza. :)
neo7

#2405 Re: Champions League 2010/2011

Post by neo7 »

Lol, stvarno ne kontam sta imate od toga da se prepirete koja je liga bolja ? Pa hajde inekako bi razumio da raspravljate BH premier liga vs Hrvatska/Sprska, etc...svasta.. :run:

Koja je liga bolja ne moze se ocjeniti prema subjektivnom misljenju, zato lijepo izvadite statistike za top 10 klubova iz top 5 liga i koja liga bude najuspjesnija ta je i najbolja. Jednostavno ?
Maniac87

#2406 Re: Champions League 2010/2011

Post by Maniac87 »

jeza u ledja wrote:Po meni jedini tim iz Engleske koji se trenutno moze nositi sa dva spanska je Manchester Utd.
Chelsea je ove sezone ipak nesto slabiji i u rangu je sa Arsenalom. No svih ovih 5 timova zajedno plus mozda Bayern su jaci od svih ostalih u Evropi.

Znaci prva stepenica Real, Barca i Mancha. ( s tim sto je naravno Barca nesto specijalno)
Druga Arsenal, Chelsea i Bayern.

Tottenham, Man City i Liverpool - to je po meni nivo Villarreala i Valencije, a i nivo Intera i Milana. U tu grupu bi jos ubacio mozda Lyon.

Ostalo je sve ispod i lista bi bila poduza. :)
E upravo tako . S tim da se i Barsa moze pobjediti ako ih kriza uhvati :D
lord blackadder

#2407 Re: Champions League 2010/2011

Post by lord blackadder »

extraordinary wrote:Prošle godine nisu imali klub u polufinalima, ove godine će imati jedan klub u polufinalima. Ne vidim neku dominaciju. Plus imaju titulu manje od Italijana i Španaca. Opet ne vidim dominaciju.
I 5 godina neigranja Eurokupova. (85-90)
Maniac87

#2408 Re: Champions League 2010/2011

Post by Maniac87 »

Ajde sta gledate zadnjih 50 godina. KAd bi se tako gledalo onda bi Barselona bila karina ...a Real giganti ...a znate da trenutno nije tako
extraordinary

#2409 Re: Champions League 2010/2011

Post by extraordinary »

lord blackadder wrote:
extraordinary wrote:Prošle godine nisu imali klub u polufinalima, ove godine će imati jedan klub u polufinalima. Ne vidim neku dominaciju. Plus imaju titulu manje od Italijana i Španaca. Opet ne vidim dominaciju.
Ko garantuje da bi tad nešto osvojili? Kako god, oni imaju titulu manje od Španaca i Italijana. I ne znam o kojoj se više dominaciji priča, nisu najdominantiji ni od kad se igra Liga prvaka u ovom formatu( 1991. god.), ni u zadnjoj deceniji ( 2000 na ovamo). Ne mogu shvatiti fakat tu dominaciju, ako ni po kojem parametru nisu najbolji.
Better Man

#2410 Re: Champions League 2010/2011

Post by Better Man »

2005, 2006, 2007,2008, 2009 godine engleski klubovi su igrali finale LP. Dakle 5 finala zaredom. Osvojili su 2. I sad mi neko kaze da englezi nemaju dominaciju.
5 0 5

#2411 Re: Champions League 2010/2011

Post by 5 0 5 »

@Better Man:

Imali su (proslo svrseno). Vise je nemaju. Cao.
Maniac87

#2412 Re: Champions League 2010/2011

Post by Maniac87 »

505sCrtom wrote:@Better Man:

hahahah jesi smijesan bokte. Jednu godinu nisu igrali finale i odmah "proslo vrijeme " ...
Al neka, igrat ce evo ove godine ....
smoki_choko

#2413 Re: Champions League 2010/2011

Post by smoki_choko »

Maniac87 wrote:

hahahah jesi smijesan bokte. Jednu godinu nisu igrali finale i odmah "proslo vrijeme " ...
Al neka, igrat ce evo ove godine ....
sta se ti palis na svaki spomen mancestera ili engleske premijer lige. ko da ti je babo fergi :-)
sinkaspud

#2414 Re: Champions League 2010/2011

Post by sinkaspud »

Jeste delegati, pa ne gleda se samo ko je osvojio jer po tome 2004 portugalska liga je bila najjaca, Englezi godinama imaju najvise predstavnika u knock out fazi i to je jedino mjerilo a ko osvoji je uglavnom stvar kvalitete jednog tima a i srece pogledajte onu Seriju A kakva je a evropski prvak dolazi iz iste :-)
Edin H.

#2415 Re: Champions League 2010/2011

Post by Edin H. »

Ne bih bas rekao.

Prije je bila surova, a sada se samo radi o rutinskoj dominaciji :oops:

3 engleska kluba u cetvrtfinalu, onda im jos nastimaju da igraju Chelsea - Manchester United da se ne bi ponovo sastali u finalu :cry:

Come on :D
ja.neron

#2416 Re: Champions League 2010/2011

Post by ja.neron »

lerdi wrote:Ovakav start je nebi oprostio bratu. Nije mi samo jasno za šta služe one sudije iza gola. Haj glavni i nekako, ali ovom iza gola se pred očima sve dešavalo i frajer nije ni trepnuo. Fakat ne kontam

P.S. Ne simpatišem niti jedne niti druge, ali ovo što se Čelziju dešava zadnjih godina u LP je fakat postalo smiješno. Pa ljude svake godine izbacuju sudijske greške
sudija iz gola je zadužen samo da prati gol liniju ništa više :run:
Edin H.

#2417 Re: Champions League 2010/2011

Post by Edin H. »

ja.neron wrote:
lerdi wrote:Ovakav start je nebi oprostio bratu. Nije mi samo jasno za šta služe one sudije iza gola. Haj glavni i nekako, ali ovom iza gola se pred očima sve dešavalo i frajer nije ni trepnuo. Fakat ne kontam

P.S. Ne simpatišem niti jedne niti druge, ali ovo što se Čelziju dešava zadnjih godina u LP je fakat postalo smiješno. Pa ljude svake godine izbacuju sudijske greške
Pa kol'ka mu je onda plata frajeru :shock: :D
Obuca9

#2418 Re: Champions League 2010/2011

Post by Obuca9 »

Edin H. wrote:
ja.neron wrote:

S toplim obrokom ili bez?
ja.neron

#2419 Re: Champions League 2010/2011

Post by ja.neron »

extraordinary wrote:
lord blackadder wrote:
Ko garantuje da bi tad nešto osvojili? Kako god, oni imaju titulu manje od Španaca i Italijana. I ne znam o kojoj se više dominaciji priča, nisu najdominantiji ni od kad se igra Liga prvaka u ovom formatu( 1991. god.), ni u zadnjoj deceniji ( 2000 na ovamo). Ne mogu shvatiti fakat tu dominaciju, ako ni po kojem parametru nisu najbolji.
do ´85 osvojili 7 titula (6 uzastopno) pa ti vidi jesu li bili dominantni

Liverpool - 1977, 1978, 1981, 1984,
Nottingham Forest - 1979, 1980
Aston Villa - 1982
Edin H.

#2420 Re: Champions League 2010/2011

Post by Edin H. »

alternativni wrote::)
Prosle godine se pricalo da je par Bordeaux - Lyon nastiman, da bi Francuzi imali predstavnika u polufinalu.
Ove godine je nastiman Manchester - Chelsea da bi bilo sto manje Engleza :-D

Ma ja mislim da je portugalska liga najjaca, oni imaju tri predstavnika u Evropskoj ligi, a kako je krenulo, finale ce biti njihovo.
I ta ti zlata vrijedi :D
smoki_choko

#2421 Re: Champions League 2010/2011

Post by smoki_choko »

Edin H. wrote:
ja.neron wrote:

FIFA Referees

"According to the association’s website, referees in this group receive an 'annual retainer' of £33,000 plus match fees for their commitment to training and development over several days each month in addition to their match commitments. Including match fees this could amount to over £60.000 a year
Bosanski_kralj

#2422 Re: Champions League 2010/2011

Post by Bosanski_kralj »

extraordinary wrote:
lord blackadder wrote:
:thumbup:
I još govore o ljepoti engleskog nogometa. :roll: U srijedu veče nisam vidio tu ljepotu, ali bgm ni u dosta predhodnih utakmica u kojima su igrali engleski timovi.

Najljepše utakmice do sad u LP su bile izmđeu toliko podcjenjivanih Talijana i Njemaca, pa vi sad razmislite. :)
ja.neron

#2423 Re: Champions League 2010/2011

Post by ja.neron »

ja lijepog fudbala u ligi prvaka nisam upratio još od Deportiva kad je nakantao Milan
ganjeta

#2424 Re: Champions League 2010/2011

Post by ganjeta »

...
Last edited by ganjeta on 08/04/2011 01:39, edited 1 time in total.
cyprus

#2425 Re: Champions League 2010/2011

Post by cyprus »

Ja mislim da je raspored 5 najjačih liga u Evropi sasvim jasan:

1. Engleska
2. Španija
3. Njemačka
4. Italija
5. Francuska

OK, Barca i Real vjerovatno jesu trenutno dva najjača kluba, ali zato u TOP 10 klubova Evrope i svijeta, 5 do 6 je engleskih i priča je time okončana. Villarreal, Valencia, Sevilla, Atletico i štatijaznamko teško bi mogli u prvih 6 u EPL...
Locked