Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
veljaca

#2401 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by veljaca »

A jeko taj dodik ??????
Za Bosnu i Hercegovinu TRENUTNO je puno, puno, puno, puno veca opasnost gosp. Tihic, pa i gosp. Covic, nego gore spomenuti. Kad se to shvati - bice nam puno bolje ... ( Ako neko se ne slaze sa mojom iznesenom cinjenicom - moze na PP da mu se objasne neke stvari ).
cogni

#2402 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cogni »

veljaca wrote: Ako neko se ne slaze sa mojom iznesenom cinjenicom - moze na PP da mu se objasne neke stvari .
:lol:

Nego, sta je tu sad cudno sto je Dodik i dalje seljacina?
karanana

#2403 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by karanana »

ne volim PP osim ako nije kakva ljubavna poruka ili link za kakav dobar sajt. haj javno, nije off topic.
dallton

#2404 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

veljaca wrote:A jeko taj dodik ??????
Za Bosnu i Hercegovinu TRENUTNO je puno, puno, puno, puno veca opasnost gosp. Tihic, pa i gosp. Covic, nego gore spomenuti. Kad se to shvati - bice nam puno bolje ... ( Ako neko se ne slaze sa mojom iznesenom cinjenicom - moze na PP da mu se objasne neke stvari ).
u pravu si sto posto, samo sto sam ja ubjedjen da ce i jedan i drugi u kompletu sa svojim "nacionalnim strankama" odletiti na smetljiste istorije cim cim prije tim tim bolje :x a s dodom i njegovim nacionalsocijaldemokratama cemo stvari zavrsiti polako ali sigurno
cogni

#2405 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cogni »

dallton wrote:
u pravu si sto posto, samo sto sam ja ubjedjen da ce i jedan i drugi u kompletu sa svojim "nacionalnim strankama" odletiti na smetljiste istorije cim cim prije tim tim bolje :x a s dodom i njegovim nacionalsocijaldemokratama cemo stvari zavrsiti polako ali sigurno
Dobro je, ti neces dobiti PP.
dallton

#2406 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

cogni wrote:
dallton wrote:
Dobro je, ti neces dobiti PP.
:lol: nisam ga ni trazio jer mi objasnjenja nisu potrebna
Abacija

#2407 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

Romanija wrote:
Abacija wrote:Je li ti mi to nanosimo dusevnu bol? slika :lol:
Jako je interesantno kako osudjujes trulost u bh institucijama a ovamo branis pc koji je u svim instancama, od dna do vrha, prozet sa tom istom truloscu. :-)
Ma ne nanosis mi ni ti ni drugi dusevnu bol, cime, sajkacama, mojne ba biti patetican...Ovo su samo diskusije, mala razbibriga pred kompjuterom...Ne osudjujem ja trulost u BiH institucijama, nego u federacijskim institucijama i subjektom istih koji se naziva zbirnom imenicom bosnjacko stanovnistvo, i onih nekoliko procenata 'ostalih' kojima je BiH na hatru. Svaki problem pocinje sa samokritikom, a problem BiH i stav prema RS se ne mogu oblikovati dok problemi nisu rijeseni u svom dvoristu.
1. Ti si reagovao na kategorisanje pc-a kao zlocinacke i fasisticke a sajkaca je dosla tek poslije, tako da ako hoces da diskutujes sa mnom moraces malo pripaziti na hronologiju.

2. Kad sam rekao BiH institucije ja sam mislio na sve, to znaci ukljucujuci institucije i fbih i pc-a.

3. Ako ti smeta sto mi kritikujemo Dodu, i ako ti nisi u stanju da se bavis i ovom problematikom onda lijepo ignorisi ovu temu. Ima nas koji imamo kapaciteta da se bavimo i Dodom i Brankovicem.

4. I pc je nase dvoriste. Namjerno potenciras kako je ono tamo nesto na Marsu i da mi trebamo da se kanimo toga, a zaboravljas da je sve to Bosna i Hercegovina.
Romanija wrote:
Abacija wrote:Ne znamo mi ko si i sta si u stvarnom zivotu ali se sa svojim rezonovanjem ovdje na Forumu ponasas kao salonac. Image
Trebalo bi da zavrsis recenicu da se ja po tvom misljenju ponasam kao salonski cetnik, a to si vjerovatno zelio reci, jer zaboga ne idem kao ti istom linijom veceg otpora i ne drzim glavu u pijesku vec 13 godina.
5. Ja jesam bio zavrsio recenicu jer salonac znaci salonski cetnik. Image
Mogly

#2408 Re: RS i vanjski politika

Post by Mogly »

seln wrote: Mali, pazi sta pricas, ne zovi me kretenom. Ako podrzavas RS, tvoja stvar, ima vas dovoljno...
ali za mene je to genocidna i zlocinacka tvorevina i to ce ostati dok je bude.
To sto je behavac bio previse mali da bi nosio kamu, meni ne znaci nista. Svojim stavom mi pokazuje da bi je sada koristio "u odbranu srpstva", onako za jedan mali, preventivni pokolj, kao i '92. Drago mi je da imas razumijevanja za ugrozene Srbe u BiH i njihovu potrebu za ekskluzivnim nacionalnim prostorom, onda bar znam koliko vas je.
Zbunio te nik i avatar, nisi ni prvi ni zadnji koji se navukao...Ti si salonski (šta god vam to značilo) fašist i to demonstriraš pominjanjem traktorijade, a ja bih trebao da prihvatim da si bosanski patriot. Za ugrožene Srbe imam razumijevanja (pa ti si najbolji dokaz) ali ne i za ekskluzivni nacionalni prostor, to je klasično podmetanje koje može da prođe kod nepismene većine. Prati radnju fabule...
Abacija wrote: Da li to znaci i da razumijes velikosrpsko monstruozno i genocidno ponasanje za vrijeme rata kao i nastavak provodjenja fasisticke politike (nekim drugim sredstvima naravno) poslije rata? Konstitutivnost je jedan izmisljen pojam da bi se unedogled odrzavalo ovako stanje u BiH. U ime konstitutivnosti svi oni izrabljuju ovce u svojim torovima.
jbg Abacija, ti kao da ne čitaš moje postove, nisi se služio podmetanjem do sada, ili sam nešto fulio...

Konstitutivnost nije izmišljen već termin koji sa nalazi u ZAVNOBIHovom dokumentu. Ne podržavaš ZAVNOBIH :?: Takvim stavom samo si gorivo za mašinu koja melje Bosnu već 20 godina i to je ono najtragičnije.
dallton

#2409 Re: RS i vanjski politika

Post by dallton »

Mogly wrote:
seln wrote: Mali, pazi sta pricas, ne zovi me kretenom. Ako podrzavas RS, tvoja stvar, ima vas dovoljno...
To sto je behavac bio previse mali da bi nosio kamu, meni ne znaci nista. Svojim stavom mi pokazuje da bi je sada koristio "u odbranu srpstva", onako za jedan mali, preventivni pokolj, kao i '92. Drago mi je da imas razumijevanja za ugrozene Srbe u BiH i njihovu potrebu za ekskluzivnim nacionalnim prostorom, onda bar znam koliko vas je.
Zbunio te nik i avatar, nisi ni prvi ni zadnji koji se navukao...Ti si salonski (šta god vam to značilo) fašist i to demonstriraš pominjanjem traktorijade, a ja bih trebao da prihvatim da si bosanski patriot. Za ugrožene Srbe imam razumijevanja (pa ti si najbolji dokaz) ali ne i za ekskluzivni nacionalni prostor, to je klasično podmetanje koje može da prođe kod nepismene većine. Prati radnju fabule...
Abacija wrote: Da li to znaci i da razumijes velikosrpsko monstruozno i genocidno ponasanje za vrijeme rata kao i nastavak provodjenja fasisticke politike (nekim drugim sredstvima naravno) poslije rata? Konstitutivnost je jedan izmisljen pojam da bi se unedogled odrzavalo ovako stanje u BiH. U ime konstitutivnosti svi oni izrabljuju ovce u svojim torovima.
jbg Abacija, ti kao da ne čitaš moje postove, nisi se služio podmetanjem do sada, ili sam nešto fulio...

Konstitutivnost nije izmišljen već termin koji sa nalazi u ZAVNOBIHovom dokumentu. Ne podržavaš ZAVNOBIH :?: Takvim stavom samo si gorivo za mašinu koja melje Bosnu već 20 godina i to je ono najtragičnije.
prati radnju fabule :-) :-) :-) :-) :-)
arzuhal

#2410 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by arzuhal »

šta ti je ba :lol:

Abacija

#2411 Re: RS i vanjski politika

Post by Abacija »

Mogly wrote:

Taj pojam se zloupotrebljava od fasista da bi proglasili naciju kao nosioca iliti nasljednika bivse Jugoslavije a ne republike. Zato ti moram ponoviti
Abacija wrote: U ime konstitutivnosti svi oni izrabljuju ovce u svojim torovima.
dallton

#2412 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

da razjasnimo kolicinu smeca koja se nalazi u razlicitim dvoristima
DEN HAAG - Haaški sud u ponedjeljak je objavio kako je djelomično odobrio zahtjev Tužiteljstva za nadopunom optužnice protiv nekadašnjeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića, koji je sad optužen po dvije točke za genocid, umjesto jedne, a područje na koje se odnosi optužnica smanjeno je za 14 općina u odnosu na izvornu pojedinačnu optužnicu protiv Karadžića iz svibnja 2000.

Tekst prijedloga Haaškog tužiteljstva ove dopunjene optužnice ICTY je objavio još 23. rujna prošle godine, ali ju je Sudsko vijeće III pod predsjedanjem suca Iaina Bonomyja odobrilo tek danas i to ne u potpunosti, jer su izuzeti "oni incidenti za koje ne postoji dovoljna potpora u dokazima".

Riječ je o trima navodnim incidentima koji su uključivali ubijanje a koje je tužiteljstvo željelo dodati točkama 3, 4. 5 i 6 dopunjene optužnice.

Dopunjena optužnica i dalje tereti Karadžića za najteža djela, uključujući genocid, progon, ubijanje i druge zločine protiv čovječnosti počinjene tijekom rata u BiH, ali na manjem području jer je broj općina na koje se odnosi optužnica smanjen s 41 na 27.

Optužnica počinjena djela stavlja u okvir udruženog zločinačkog pothvata u kojem su, radi uklanjanja bosanskih Muslimana i Hrvata s područja BiH pod kontrolom Srba, sudjelovali i drugi najviši dužnosnici Srbije i Republike Srpske, dopunjena je novim činjenicama, a njezinim restrukturiranjem bolje su prikazane pojedinačne optužbe i usklađena je s važećom pravnom praksom Haškog suda.

Optužnica i dalje ima 11 točaka, ali one nisu iste. Izbačene su dvije točke prijašnje optužnice, o suučesništvu u genocidu i teškim kršenjima Ženevske konvencije, dodane su nove dvije, a postojeće optužbe su restrukturirane.

Za razliku od prve optužnice koja je sadržavala samo jednu točku za genocid, u ovoj optužnici Karadžića se tereti po dvije točke za genocid - prvoj za genocid nad Bošnjacima i Hrvatima na području 10 općina - Višegradu, Prijedoru, Bratuncu, Foči, Brčkom, Ključu, Kotor Varošu, Sanskom Mostu, Vlasenici i Zvorniku tijekom 1992. a u drugoj za genocid u Srebrenici počinjen u srpnju 1995. godine.

Karadžića se i dalje tereti za višegodišnji teror nad Sarajevom, a ostale su i optužbe za korištenje pripadnika mirovnih snaga kao taoca.

Sudsko vijeće u odluci je Tužiteljstvu naložilo da novu optužnicu preda sudu do srijede u podne.

17.2.2009.
Pincom.info/ Fena
i da dodamo krajisnika i plavsicku i dugu dugu listu onih koji su izrazili volju srpskog naroda....
Mogly

#2413 Re: RS i vanjski politika

Post by Mogly »

Abacija wrote: Taj pojam se zloupotrebljava od fasista da bi proglasili naciju kao nosioca iliti nasljednika bivse Jugoslavije a ne republike. Zato ti moram ponoviti
Abacija wrote: U ime konstitutivnosti svi oni izrabljuju ovce u svojim torovima.
Znači treba se odreći principa ravnopravnosti jer se zloupotrebljava :shock: Treba prihvatiti princip, čega :?: Princip proste većine u zemlji u kojoj narod glasa nacionalno, zemlji koja je izašla iz rata. Kako ćeš obezbijediti ravnopravnost? Zabranit ćeš nacionalne stranke?
dallton

#2414 Re: RS i vanjski politika

Post by dallton »

Mogly wrote:
Abacija wrote: Taj pojam se zloupotrebljava od fasista da bi proglasili naciju kao nosioca iliti nasljednika bivse Jugoslavije a ne republike. Zato ti moram ponoviti
Znači treba se odreći principa ravnopravnosti jer se zloupotrebljava :shock: Treba prihvatiti princip, čega :?: Princip proste većine u zemlji u kojoj narod glasa nacionalno, zemlji koja je izašla iz rata. Kako ćeš obezbijediti ravnopravnost? Zabranit ćeš nacionalne stranke?
nisi shvatio poentu @abacijinog komentara
Mogly

#2415 Re: RS i vanjski politika

Post by Mogly »

dallton wrote: nisi shvatio poentu @abacijinog komentara
A to je...
Da nisu u Mrkonjiću 43' zasijedali fašisti?
Pa zar je toliko teško prihvatiti činjenicu da je nezavosnost došla kao rezultat kršenja principa ZAVNOBIHa i da je to ultimativno bio čin kršenja ustava i diskriminacija građana BiH na nacoinalnoj osnovi. Pa kad prihvatimo neke osnovne principe, nema tog fašiste koji neće biti pogođen direktno u čelo. Ovako ostaje gorak ukus u ustima da oni koji kritikuju fašizam dozvoljavaju isti u svojim redovima jer je to ipak fašizam s ljudskim licem i time ubiju antifašističku borbu prije nego je i počela. Pa kako da pravimo normalnu Bosnu ako se ne možemo složiti ni oko polazne tačke, od dokazanih antifašista iz Mrkonjića 43' :?:
Last edited by Mogly on 17/02/2009 14:15, edited 3 times in total.
Abacija

#2416 Re: RS i vanjski politika

Post by Abacija »

Mogly wrote:
Sad cu biti krajnje cinican posto si ti poceo da branis pc kao neku garanciju bh Srbima... Ako prosta vecina moze funkcionisati u pc-u zasto ne moze na teritoriji citave BiH?

EDIT: Uostalom neka ti @nokia ili @Real Khan pojasne to o zloupotrebi konstitutivnosti. Mislim da su oni vise puta pisali o tome.
Last edited by Abacija on 17/02/2009 14:10, edited 1 time in total.
seln

#2417 Re: RS i vanjski politika

Post by seln »

Mogly wrote:
Da i ja citiram jednog Srbina: Jebe mi se...za tim sta ti mislis da ja jesam. Misli slobodno i dalje, brani jadne i ugrozene Srbe, koji su u svrhu odbrane konstitutivnosti poklali, silovali i popalili sve sto im je doslo pod kamu, kitu i baklju. Ima jos budala koji u svrhu pishanja uz vjetar brane neodbranivo (Handke, npr. a bogami i Limonov i Zirinovski), pa si u dobrom drustvu. A meni je najvaznije da znam na cemu sam sa takvima.
seln

#2418 Re: RS i vanjski politika

Post by seln »

dallton wrote:
Mogly wrote: Znači treba se odreći principa ravnopravnosti jer se zloupotrebljava :shock: Treba prihvatiti princip, čega :?: Princip proste većine u zemlji u kojoj narod glasa nacionalno, zemlji koja je izašla iz rata. Kako ćeš obezbijediti ravnopravnost? Zabranit ćeš nacionalne stranke?
nisi shvatio poentu @abacijinog komentara
Malac je cetnik - poletarac....shvatio je on, ali se ugleda na idola Dodu.
seln

#2419 Re: RS i vanjski politika

Post by seln »

Abacija wrote:
EDIT: Uostalom neka ti @nokia ili @Real Khan pojasne to o zloupotrebi konstitutivnosti. Mislim da su oni vise puta pisali o tome.
De, bolan, Abacija...kakvo objasnjenje? Evo, ako su u BiH bili konstitutivni, sta je s Hrvatskom? Za cije babe zdravlje su tamo klali i palili?
Znaju to oni dobro, ali malo su kame stavili u demokratske korice....pa se malo prave ludi.
nokia6170

#2420 Re: RS i vanjski politika

Post by nokia6170 »

Mogly wrote:
dallton wrote: nisi shvatio poentu @abacijinog komentara
A to je...
Da nisu u Mrkonjiću 43' zasijedali fašisti?
Pa zar je toliko teško prihvatiti činjenicu da je nezavosnost došla kao rezultat kršenja principa ZAVNOBIHa i da je to ultimativno bio čin kršenja ustava i diskriminacija građana BiH na nacoinalnoj osnovi. Pa kad prihvatimo neke osnovne principe, nema tog fašiste koji neće biti pogođen direktno u čelo. Ovako ostaje gorak ukus u ustima da oni koji kritikuju fašizam dozvoljavaju isti u svojim redovima jer je to ipak fašizam s ljudskim licem i time ubiju antifašističku borbu prije nego je i počela. Pa kako da pravimo normalnu Bosnu ako se ne možemo složiti ni oko polazne tačke, od dokazanih antifašista iz Mrkonjića 43' :?:
Jel ti poznato da se Narodna skupstina Republike Srpske na svom zvanicnom zasjedanju u ratu odrekla principa ravnopravnosti naroda Bosne i Hercegovine sa zasjedanja ZAVNOBiH-a iz 1943. godine, odnosno povukla volju tadasnjih legitimnih predstavnika srpskog naroda.

Postavi sebi samo jedno pitanje..zasto i odakle RS-u pravo da to ucini?
Mogly

#2421 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mogly »

Pretrčaste me pa rekoh da se ne izgubi u prevodu :D
Abacija wrote: Sad cu biti krajnje cinican posto si ti poceo da branis pc kao neku garanciju bh Srbima... Ako prosta vecina moze funkcionisati u pc-u zasto ne moze na teritoriji citave BiH?

khana sam davno odbacio kao dokazanu nacionalističku barabu jer je izjavio kako su (da parafraziram) oko za oko i zub za zub osnovne demokratske vrijednosti :roll: A i tebe ću odbaciti kao sugovornika jer očito ne hodaš na svojim nogama ;-)
seln wrote: Malac je cetnik - poletarac....shvatio je on, ali se ugleda na idola Dodu.
De, bolan, Abacija...kakvo objasnjenje? Evo, ako su u BiH bili konstitutivni, sta je s Hrvatskom?
boldirano: To se sad zove etiketiranje. Očito je i tebi khan učitelj :shock:
U Hrvatskoj im je oduzeta konstitutivnost i da su se žalili Briselu, ne bi ni mi ni Hrvatska bili nezavisni. Odabrali su put fašizma što im sa na kraju krajeva obilo o glavu, kao što se nama obija naš.
nokia6170 wrote: Jel ti poznato da se Narodna skupstina Republike Srpske na svom zvanicnom zasjedanju u ratu odrekla principa ravnopravnosti naroda Bosne i Hercegovine sa zasjedanja ZAVNOBiH-a iz 1943. godine, odnosno povukla volju tadasnjih legitimnih predstavnika srpskog naroda.

Po ZAVNOBIHOVom ustavu, RS nije imala pravo na postojanje na teritoriju BiH bez saglasnosti ostavala dva konstitutivna naroda. ZAVNOBIHov dokument je jednostavan i precizan pa se poredi sa deklaracijom nezavisnosti. Pravni vakuum su uveli oni koji su vezanjem zastava, pregasavanjem prekršili ustav oslanjajući se na mišljenje Banditske komisije. Pa to mišljenje je bilo i jedan od oslonaca za formiranje RS.
dallton

#2422 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Mogly wrote:Pretrčaste me pa rekoh da se ne izgubi u prevodu :D
Abacija wrote: Sad cu biti krajnje cinican posto si ti poceo da branis pc kao neku garanciju bh Srbima... Ako prosta vecina moze funkcionisati u pc-u zasto ne moze na teritoriji citave BiH?

khana sam davno odbacio kao dokazanu nacionalističku barabu jer je izjavio kako su (da parafraziram) oko za oko i zub za zub osnovne demokratske vrijednosti :roll: A i tebe ću odbaciti kao sugovornika jer očito ne hodaš na svojim nogama ;-)
seln wrote: Malac je cetnik - poletarac....shvatio je on, ali se ugleda na idola Dodu.
De, bolan, Abacija...kakvo objasnjenje? Evo, ako su u BiH bili konstitutivni, sta je s Hrvatskom?
boldirano: To se sad zove etiketiranje. Očito je i tebi khan učitelj :shock:
U Hrvatskoj im je oduzeta konstitutivnost i da su se žalili Briselu, ne bi ni mi ni Hrvatska bili nezavisni. Odabrali su put fašizma što im sa na kraju krajeva obilo o glavu, kao što se nama obija naš.
nokia6170 wrote: Jel ti poznato da se Narodna skupstina Republike Srpske na svom zvanicnom zasjedanju u ratu odrekla principa ravnopravnosti naroda Bosne i Hercegovine sa zasjedanja ZAVNOBiH-a iz 1943. godine, odnosno povukla volju tadasnjih legitimnih predstavnika srpskog naroda.

Po ZAVNOBIHOVom ustavu, RS nije imala pravo na postojanje na teritoriju BiH bez saglasnosti ostavala dva konstitutivna naroda. ZAVNOBIHov dokument je jednostavan i precizan pa se poredi sa deklaracijom nezavisnosti. Pravni vakuum su uveli oni koji su vezanjem zastava, pregasavanjem prekršili ustav oslanjajući se na mišljenje Banditske komisije. Pa to mišljenje je bilo i jedan od oslonaca za formiranje RS.
:lol: :lol: :lol: to je obrana po principu zato sto je neko preglasan ima pravo da otvori konclogor, itd. ....to je neka srpska logika, sorry honey ali to ti vidi s karadzicem mislim da cete postici konsenzus, dotada svi plivamo u ovoj bari iz koje se niko nece izvuci
nokia6170

#2423 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

mogliju je fasizam izgleda demokratsko "preglasavanje"....dobro da znamo da sad imamo i novu definiciju fasizma :D
Mahalac

#2424 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mahalac »

Mens'e cini da neko ovde 15-ak godina pokusava fino i uljudno objasniti nekome nesto a oni ustvari sve to znaju pa se nako uporno prave ludi malo jos po forumu zaj....jednostavno nije moguce da su toliko retardirani.
Takvi su spremni raditi na ubijedjivanju da je nebo zuto ako je to u nekom njihovom interesu.
Istorijski je dokazano a i danas smo svjedoci tomu da oni kada i nemaju tog nekog neprijatelja onda kopaju oci izmedju sebe samih.
S takvima je najbolje, neko je vec spomenuo znati na cemu si i primjeniti gore pomenutu @khanovu demokratsku metodu konverxzacije.
Pa poslije svega ovoga to jos samo budalama nije jasno.

:bih:
nokia6170

#2425 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

Mahalac wrote:Mens'e cini da neko ovde 15-ak godina pokusava fino i uljudno objasniti nekome nesto a oni ustvari sve to znaju pa se nako uporno prave ludi malo jos po forumu zaj....jednostavno nije moguce da su toliko retardirani.
Takvi su spremni raditi na ubijedjivanju da je nebo zuto ako je to u nekom njihovom interesu.
Istorijski je dokazano a i danas smo svjedoci tomu da oni kada i nemaju tog nekog neprijatelja onda kopaju oci izmedju sebe samih.
S takvima je najbolje, neko je vec spomenuo znati na cemu si i primjeniti gore pomenutu @khanovu demokratsku metodu konverxzacije.
Pa poslije svega ovoga to jos samo budalama nije jasno.

:bih:

samo imaj na umu da je 1992. godine SDS Banja Luke na svom zasjedanju raspravljao kako da promijeni boju Vrbasa, jer je bio previse zelen

mene uopste ne iznenadjuje ovakvo mentalno stanje vecine rs-ovaca nakon svih ovih silnih godina ispiranja mozga, gdje u najosnovnijim stvarimai cinjenicama oni imaju opasne zablude
Locked