GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dinoo1898

#2401 Re: GRAS - karte

Post by dinoo1898 »

Imam ja jedno pitanje - kupujete li vi (studenti) kupone?? posto vecina koju znam ne kupuje al sam cuo da ce gras sada kao nesto opet postroziti revu da nece biti zafrkancije kao u zadnje vrijeme... Ovdje mislim na voznju zramvajem u nekoj uzoj gradskoj jezgri...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
neo7

#2402 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Ja cu da kupim sada za februar, ali kako sam cuo od raje vecina ce tek od marta da pocne uzimati kupone.
Glas

#2403 Re: GRAS - karte

Post by Glas »

Manic Psycho wrote:
Glas wrote:
Mr. Brightside wrote:s centrotransom do tih ;-)

Pa zašto mi onda na kuponu piše da važi za sve zone ? Neću se valjda Centrotransom voziti do zone D pa kad dođem tamo onda se voziti GRAS-ovim vozilima samo unutar zone D a ne od zone A do zone D i obrnuto, ako me shvataš ?!
jarane ti mozes s tim kuponom grasovim autobusom u njemacku, svedsku francusku. cim uvedu te linije
nego da ja pitam od kad pocinje prodaja kupona za februar. jel odmah od prvog

OK, hvala svima na informacijama. Priznajem, možda nisam dobro "pročitao" kartu, dešava se, ali kao što reče ova iznad mene Kiseljak se nalazi u zoni C, pa bi shodno onome što je napisano na kuponu bilo logično da se mogu voziti do Kiseljaka.... ili Ilijaša, baš kao što se vozim i do Vogošče npr.

Januarski kuponi važe do 5-og pa bi tih dana trebalo da počne i prodaja kupona za februar.
dinoo1898 wrote:Imam ja jedno pitanje - kupujete li vi (studenti) kupone?? posto vecina koju znam ne kupuje al sam cuo da ce gras sada kao nesto opet postroziti revu da nece biti zafrkancije kao u zadnje vrijeme... Ovdje mislim na voznju zramvajem u nekoj uzoj gradskoj jezgri...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Student sam i kupujem tj. kupovat ću (ako Bog da) kupone. Ne vozim se tramvajem.
dharma

#2404 Re: GRAS - karte

Post by dharma »

Glas wrote:Pa zašto mi onda na kuponu piše da važi za sve zone ? Neću se valjda Centrotransom voziti do zone D pa kad dođem tamo onda se voziti GRAS-ovim vozilima samo unutar zone D a ne od zone A do zone D i obrnuto, ako me shvataš ?!
Glas wrote:OK, hvala svima na informacijama. Priznajem, možda nisam dobro "pročitao" kartu, dešava se, ali kao što reče ova iznad mene Kiseljak se nalazi u zoni C, pa bi shodno onome što je napisano na kuponu bilo logično da se mogu voziti do Kiseljaka.... ili Ilijaša, baš kao što se vozim i do Vogošče npr.

Na karti je nacrtan Kiseljak, ali GRAS ide samo do Mokrina (skretanje prije Kiseljaka) i nema nijedan bus da ide direktno do Kiseljaka. Da ima bus ili minibus koji produzi mogao bi komotno. Znaci citaj samo ove "tackice" na karti. Ako hoces u Pazaric ili Tarcin i sl. mozes sa tom kartom bez problema. :D
Znaci da zakljucimo, ovaj studentski kupone na kojem pise E =A+B+C+D :D :D
Glas

#2405 Re: GRAS - karte

Post by Glas »

dharma wrote:
Glas wrote:Pa zašto mi onda na kuponu piše da važi za sve zone ? Neću se valjda Centrotransom voziti do zone D pa kad dođem tamo onda se voziti GRAS-ovim vozilima samo unutar zone D a ne od zone A do zone D i obrnuto, ako me shvataš ?!
Glas wrote:OK, hvala svima na informacijama. Priznajem, možda nisam dobro "pročitao" kartu, dešava se, ali kao što reče ova iznad mene Kiseljak se nalazi u zoni C, pa bi shodno onome što je napisano na kuponu bilo logično da se mogu voziti do Kiseljaka.... ili Ilijaša, baš kao što se vozim i do Vogošče npr.

Na karti je nacrtan Kiseljak, ali GRAS ide samo do Mokrina (skretanje prije Kiseljaka) i nema nijedan bus da ide direktno do Kiseljaka. Da ima bus ili minibus koji produzi mogao bi komotno. Znaci citaj samo ove "tackice" na karti. Ako hoces u Pazaric ili Tarcin i sl. mozes sa tom kartom bez problema. :D
Znaci da zakljucimo, ovaj studentski kupone na kojem pise E =A+B+C+D :D :D

Onda su oni (GRAS) trebali posebno napisati do kojih tačno relacija se može ići sa ovim studentskim kuponom i kartom. Hvala na informacijama. ;)
dinoo1898

#2406 Re: GRAS - karte

Post by dinoo1898 »

eno krajem sedmice gras navodno prestaje sa voznjom svojih autobusnih linija jer nemaju za goriva... :)
opa22

#2407 Re: GRAS - karte

Post by opa22 »

Glas

#2408 Re: GRAS - karte

Post by Glas »

FreeSol2 wrote:Sad cu im ja poslati mail da nam svima na kuponima iscrtaju i detaljno objasne sta i kako, ovo je vise nepodnosljivo, ne znam kako smo do sad uopste koristili njihov prevoz kad su ovako neodgovorni. :oops:

Ti to lafo ironičan/a, je li ?! :lol:

To što si ti predložio/la, GRAS je, marketinški, i trebao uraditi ali ne na kuponima nego na plakatima i uz pomoć sredstava informisanja predviđenih za takve stvari.

Oslobodi se konformizma !
amko76

#2409 Re: GRAS - karte

Post by amko76 »

Direktor prezimena Kadić, odmah i glasnogovornica istog prezimena :D
perfect_guy

#2410 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

amko76 wrote:Direktor prezimena Kadić, odmah i glasnogovornica istog prezimena :D
ona je tu bila i prije njega
amko76

#2411 Re: GRAS - karte

Post by amko76 »

Ahaaa, u redu je onda, ona je putem javnog konkursa na kojem je ostvarila najbolji rezultat, primljena u radni odnos.

P.S. Ja plaćam za posao tu, razbio sam si iluziju da se može išta pošteno kod nas, pa ako neko zna, please contact me :)
neo7

#2412 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

KOji debili...ma i narod nije nista bolji...danas otisao da izvadim iskaznicu na Otoci kad red oko citavog prodajnog mjesta. Pa ne znam ko je lud da se mrzne radi jebene iskaznice i Grasa. Ja sigurno nisam :dance:
Mr. Brightside

#2413 Re: GRAS - karte

Post by Mr. Brightside »

neo7 wrote:KOji debili...ma i narod nije nista bolji...danas otisao da izvadim iskaznicu na Otoci kad red oko citavog prodajnog mjesta. Pa ne znam ko je lud da se mrzne radi jebene iskaznice i Grasa. Ja sigurno nisam :dance:
ni ja, evo svercam vec mjesec dana :lol:
i za cudo jos nisam sreo revu :-?

ne isplati se mrznuti :oops:
valjda ce nekad u martu biti manja guzva :mrgreen:
Manic Psycho

#2414 Re: GRAS - karte

Post by Manic Psycho »

neo7 wrote:KOji debili...ma i narod nije nista bolji...danas otisao da izvadim iskaznicu na Otoci kad red oko citavog prodajnog mjesta. Pa ne znam ko je lud da se mrzne radi jebene iskaznice i Grasa. Ja sigurno nisam :dance:
odes na cumuriju i zavrsis posao za 2 minute
moonlight7

#2415 Re: GRAS - karte

Post by moonlight7 »

Manic Psycho wrote:
Valja gore doći bez karte. :run:
shambho

#2416 Re: GRAS - karte

Post by shambho »

Prije pola mjeseca je na Cumuriji bila guzva, znaci sad je na Otoci.. A ja ostavih za februar kontam svi ce do tad izvadit :-D ..
Manic Psycho

#2417 Re: GRAS - karte

Post by Manic Psycho »

moonlight7 wrote:
Manic Psycho wrote:
Valja gore doći bez karte. :run:
a odakele to ti dolazis.
pa svercas se malo. rizikujes jedan dan. malo zezancije sa revizorima nije na odmet :D
aristofan

#2418 Re: GRAS - karte

Post by aristofan »

Do kad se trebaju zamijeniti one besplatne đačke karte što su važile za prvo polugodište i da li važe i na početku drugog dok se na zamijene?
Glas

#2419 Re: GRAS - karte

Post by Glas »

@Manic Psycho

Možda mu/joj to podiže adrenalin. :-D
moonlight7

#2420 Re: GRAS - karte

Post by moonlight7 »

@Manic Psycho Na kraju sam se ipak na Ćumuriju uputila i istina, relativno brže završe.
Da se čovjek ne smrzava po Otoci ili Ilidži, pametnije je gore otići.
@Glas Da, adrenalin do te mjere da kad ih vidim ne znam gdje sam pošla. :D :run:
Manic Psycho

#2421 Re: GRAS - karte

Post by Manic Psycho »

moonlight7 wrote:@Manic Psycho Na kraju sam se ipak na Ćumuriju uputila i istina, relativno brže završe.
Da se čovjek ne smrzava po Otoci ili Ilidži, pametnije je gore otići.
@Glas Da, adrenalin do te mjere da kad ih vidim ne znam gdje sam pošla. :D :run:
rekoh ti ja odmah, samo sto mene nece niko da slusa. i bas lijepo sto se nisi mrznula. a da te pitam. jel mozda znas jel pocela prodaja kupona za februar.
moonlight7

#2422 Re: GRAS - karte

Post by moonlight7 »

Manic Psycho wrote:rekoh ti ja odmah, samo sto mene nece niko da slusa. i bas lijepo sto se nisi mrznula. a da te pitam. jel mozda znas jel pocela prodaja kupona za februar.
Jeste
Manic Psycho

#2423 Re: GRAS - karte

Post by Manic Psycho »

e hvala :thumbup:
perfect_guy

#2424 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

idioti. kad je bilo normalno vrijeme na otoci radila dva šaltera. danas jedan.
Industrialyzer

#2425 Re: GRAS - karte

Post by Industrialyzer »

hoce li sutra raditi bar taj jedan ?
Post Reply