Mobilni all about
Moderator: Benq
- ema_
#2401 Re: Mobilni all about
Koliko košta (i da li je uopće izvodljivo) zamjena usb ulaza na Sony Ericsson? 
-
EUROBIH
#2402 Re: Mobilni all about
koji model?ema_ wrote:Koliko košta (i da li je uopće izvodljivo) zamjena usb ulaza na Sony Ericsson?
- ema_
#2403 Re: Mobilni all about
Xpeia Neo.EUROBIH wrote:koji model?ema_ wrote:Koliko košta (i da li je uopće izvodljivo) zamjena usb ulaza na Sony Ericsson?
-
EUROBIH
- ema_
#2405 Re: Mobilni all about
Hvala puno na info 
-
dinozzoM6
#2406 Re: Mobilni all about
Je li iko osim mene ima problema sa mobilnim internetom u BH Telecom mreži?
Dešava se to da prvih par minuta imam HSDPA+ bez problema, onda se vrati na 3G, i 3G stoji cijelo vrijeme ali kad hoću otvoriti neku stranicu ne može. Onda isključim mobile data, sačekam, ponovo uključim, i opet na par minuta imam konekciju, sve radi kako treba, i onda opet nemam interneta, iako 3G stoji u vrhu stalno.
Mobitel je I9300 (Galaxy S3).
Prijatelj koji ima isti telefon (oba kupljena u telecomu) ima isti problem zadnjih par dana.
Btw. dosad sam samo bio u Zenici od kako se to dešava.
Dešava se to da prvih par minuta imam HSDPA+ bez problema, onda se vrati na 3G, i 3G stoji cijelo vrijeme ali kad hoću otvoriti neku stranicu ne može. Onda isključim mobile data, sačekam, ponovo uključim, i opet na par minuta imam konekciju, sve radi kako treba, i onda opet nemam interneta, iako 3G stoji u vrhu stalno.
Mobitel je I9300 (Galaxy S3).
Prijatelj koji ima isti telefon (oba kupljena u telecomu) ima isti problem zadnjih par dana.
Btw. dosad sam samo bio u Zenici od kako se to dešava.
-
irvas
#2407 Re: Mobilni all about
Valjda nisam promasio temu...
Interesuje me misljenje vas koji ste bili u kontaktu sa sljedecim mobitelima da mi date neki komentar, ili pomognete za koji da se odlucim! radi se o slj. telefonima: xperia sp, LG Optimus 4X HD, galaxy s3!
Jedino sam upoznat sa sgs3, ova xperia mi djeluje interesantno, LG sam samo vidi na youtubu, odusevio me je sa 4.7inca ekranom, a jeftiniji je od ova dva nabrojana, ali ostalo mu nista ne znam! Znaci xperia sp i ovaj lg da mi prokomentarisete, a sa sgs3 cisto da usporedbu napravite, tipa: bolji ovaj, bolji onaj... Hvala puno, nadam se da ce se neko smilovati, da mi pomogne!
Interesuje me misljenje vas koji ste bili u kontaktu sa sljedecim mobitelima da mi date neki komentar, ili pomognete za koji da se odlucim! radi se o slj. telefonima: xperia sp, LG Optimus 4X HD, galaxy s3!
Jedino sam upoznat sa sgs3, ova xperia mi djeluje interesantno, LG sam samo vidi na youtubu, odusevio me je sa 4.7inca ekranom, a jeftiniji je od ova dva nabrojana, ali ostalo mu nista ne znam! Znaci xperia sp i ovaj lg da mi prokomentarisete, a sa sgs3 cisto da usporedbu napravite, tipa: bolji ovaj, bolji onaj... Hvala puno, nadam se da ce se neko smilovati, da mi pomogne!
- strong69
#2408 Re: Mobilni all about
Od ovih nabrojanih ja bih izabrao S3.
Sony ima dual core procesor, dok S3 i LG imaju quad core.
-
irvas
#2409 Re: Mobilni all about
Ekad si tako fin, ajd mi sad uporedi ova dva, s3 i lg, obzirom da je s3 za dvije glave jaci na cijeni, jel im realno tolika razlika u kvalitetu!? Eto jos ovo, i slobodan si!strong69 wrote:Od ovih nabrojanih ja bih izabrao S3.
- agent_zero
#2410 Re: Mobilni all about
Dobijaš neuporedivo bolju kameru na s3, zatim mogućnost novih oficijelnih android nadogradnji (lg je traljav po tom pitanju bio, mada se popravljaju)...
-
lucatoni05
#2411 Re: Mobilni all about
Pozdrav svima
Nedavno sam saznao za kineske smartphone koji imaju odlican omjer ulozeno=dobiveno jer za 150$ se dobije 1Gb RAM-a, quad core 1,2GHz, 4,5' IPS HD 720*1280 ekran, PowerVR SGX544,...
i kad se plate dodatno troskovi(carina pdv, carinske usluge) ukupno izadje oko 300KM. Ovdje u BiH se za taj novac moze uzeti polovan Galaxy S2 i ne vjerujem da ima nesto bolje od njega za ove novce.
I ipak sam odustao od njega iz razloga sto on ostaje na androidu 4.2, nema custom romova, a ja zelim i dalje imati neke novije verzije androida jer ne mijenjam cesto mobitele tako da sam se odlucio da cu se strpiti jos malo i skupiti jos novca i uzeti sebi LG Optimus 4X HD P880 za 460KM u univerzalno.com, jer ima kakvu takvu podrsku na xda i ima custom romova, takodjer imam garanciju koja mi vrijedi u BiH.
Prije nego sto uzmem interesuje me ova prodavnica univerzalno.com da li su pouzdani i kakvi su sto se tice garancije, da li bi pravili neki problem kad bi doslo do situacije da se mobitel pokvari, da li mobiteli dodju u originalnom pakovanju sa full opremom ili oni nesto petljaju sa tim mobitelima kad su toliko jeftiniji od ostalih, ako imate vlastita iskustva bio bih vam zahvalan da mi napisete nesto o njima i da li ima jos neka prodavnica koja je ovako jeftina,a da su pouzdaniji od njih?
Nedavno sam saznao za kineske smartphone koji imaju odlican omjer ulozeno=dobiveno jer za 150$ se dobije 1Gb RAM-a, quad core 1,2GHz, 4,5' IPS HD 720*1280 ekran, PowerVR SGX544,...
i kad se plate dodatno troskovi(carina pdv, carinske usluge) ukupno izadje oko 300KM. Ovdje u BiH se za taj novac moze uzeti polovan Galaxy S2 i ne vjerujem da ima nesto bolje od njega za ove novce.
I ipak sam odustao od njega iz razloga sto on ostaje na androidu 4.2, nema custom romova, a ja zelim i dalje imati neke novije verzije androida jer ne mijenjam cesto mobitele tako da sam se odlucio da cu se strpiti jos malo i skupiti jos novca i uzeti sebi LG Optimus 4X HD P880 za 460KM u univerzalno.com, jer ima kakvu takvu podrsku na xda i ima custom romova, takodjer imam garanciju koja mi vrijedi u BiH.
Prije nego sto uzmem interesuje me ova prodavnica univerzalno.com da li su pouzdani i kakvi su sto se tice garancije, da li bi pravili neki problem kad bi doslo do situacije da se mobitel pokvari, da li mobiteli dodju u originalnom pakovanju sa full opremom ili oni nesto petljaju sa tim mobitelima kad su toliko jeftiniji od ostalih, ako imate vlastita iskustva bio bih vam zahvalan da mi napisete nesto o njima i da li ima jos neka prodavnica koja je ovako jeftina,a da su pouzdaniji od njih?
- anonimnaosoba
#2412 Re: Mobilni all about
Garancija ti je samo na softver (a danas ti to nije bitno jer za 99% problema možeš i sam naći rješenje), dakle, k'o da je nemaš, može biti nov telefon, ali i ne mora, ne moraš dobiti originalno pakovanje i to je to otprilike... Dakle, no, no i no!
-
lucatoni05
#2413 Re: Mobilni all about
Koju bi vi prodavnicu preporucili za kupovinu mobitela, a da nije preskupa?
-
irvas
#2414 Re: Mobilni all about
Univerzalno i Fontele, mnogi te dvije radnje pominju, pa eto pogledaj, provjeri!lucatoni05 wrote:Koju bi vi prodavnicu preporucili za kupovinu mobitela, a da nije preskupa?
Ne mogu da vjerujem da ne mogu nigdje naci sony xperiu SP da se uzme na rate, u bh telekomu ima nekih sonijevih, nje nema, u "univerzalno" imaju cini mi se sve xperie na rate osim nje!!
Ako neko zna gdje bi taj telefon mogao naci, neka pomogne, osevapice se
-
lucatoni05
#2415 Re: Mobilni all about
U Fontele-u kazu da nemaju vec 2 mjeseca na stanju LG Optimus P880.irvas wrote:Univerzalno i Fontele, mnogi te dvije radnje pominju, pa eto pogledaj, provjeri!lucatoni05 wrote:Koju bi vi prodavnicu preporucili za kupovinu mobitela, a da nije preskupa?
Ne mogu da vjerujem da ne mogu nigdje naci sony xperiu SP da se uzme na rate, u bh telekomu ima nekih sonijevih, nje nema, u "univerzalno" imaju cini mi se sve xperie na rate osim nje!!
Za univerzalno moram jos razmisliti, a vidim i ovaj kam-connecting, kakvi su oni?
- Maharadza
#2416 Re: Mobilni all about
Uzimao buraz nekada daaavno kod njih Samsung U900, skidan sa mreže (vodafone) ali je bio otključan i radio bez problema!lucatoni05 wrote:U Fontele-u kazu da nemaju vec 2 mjeseca na stanju LG Optimus P880.irvas wrote:Univerzalno i Fontele, mnogi te dvije radnje pominju, pa eto pogledaj, provjeri!lucatoni05 wrote:Koju bi vi prodavnicu preporucili za kupovinu mobitela, a da nije preskupa?
Za univerzalno moram jos razmisliti, a vidim i ovaj kam-connecting, kakvi su oni?
-
shae_ba
#2417 Re: Mobilni all about
Pozdrav!Ako moze savjet..
Koji telefon odabrati sa budzetom oko 300 KM
Sony Xperia J ili Samsung galaxy S ili galaxy I9000
-
shae_ba
#2418 Re: Mobilni all about
Hvala na savjetuKvaziExpert wrote:Samsung galaxy S i galaxy I9000 je jedno te isto. Čuo sam od nekog da se galaxy s2 (i9100) kreće oko 300-350 KM, ja bi na tvom mjestu probao tako nešto uganjatishae_ba wrote:Pozdrav!Ako moze savjet..
- rajv0sa
#2419 Re: Mobilni all about
Huawei Ascend P06 Edge ?
Samsung i9105 Galaxy S2 plus ?
HTC ONE Mini ?
D kvečćn iz nau ?
Samsung i9105 Galaxy S2 plus ?
HTC ONE Mini ?
D kvečćn iz nau ?
- Qler
#2420 Re: Mobilni all about
Huawei me iznenadio pravo pozitivno. Odlican telefon. Ja nisam mogao vjerovati
da kinez moze biti onako dobar 
- Nekatamo
#2421 Re: Mobilni all about
Zanima me koji je bolji tel Sony xperia s ili htc 601.Imam u opticaju jedan od ta dva da uzmem.Molim hitan odgovor
- Quaresma
#2422 Re: Mobilni all about
pa HTC 601, samo je kamera na strani Xperie
- Nekatamo
#2423 Re: Mobilni all about
Kamera mi je najmanje bitna zanima me ostale karakteristike,baterija,jacina zvuka,brzina i ostalo
-
laik1981
#2424 Re: Mobilni all about
Dali neko koristi Cubot one ili thl w200? Volio bih cuti iskustva posto namjeravam kupiti jedan od ta dva mobitela.. Koji bi po vama bio bolja opcija?
http://www.cubot.net/product_more.aspx?id=156
http://thlmobilemall.com/thl-w200-smart ... -p-30.html
- holowey
#2425 Re: Mobilni all about
*ebat firmu koja koristi gmail za kontakt, nesto ne bih imao povjerenja u specifikacije koje su naveli tako da je svejedno koji tel od ova dva uzmeslaik1981 wrote:Dali neko koristi Cubot one ili thl w200? Volio bih cuti iskustva posto namjeravam kupiti jedan od ta dva mobitela.. Koji bi po vama bio bolja opcija?