ovo je leo mesi sa bordo beretkom na glavi.trocadero wrote:
Uploaded with ImageShack.us
Па ни ову опремљеност тог 6 .априла нећу коментарисати , него само питати јесу ли ово Јукини или неки други!
Snajperisti u Sarajevu..
-
rokan
#2401 Re: Snajperisti u Sarajevu..
- agent_zero
- Dozer
#2404 Re: Snajperisti u Sarajevu..
A tako opremljenih ih/nas bilo ukupno - 56
I tako sve do nekog augusta ili pocetka septembra, dok se jedinica nije pocela siriti i dok se nisu pocele praviti cete, pa onda krajem '92 ili pocetkom '93 to postate odred.
Ali, cinjenicno stanje je bilo da je do tok kraja augusta '92 samo 56 ljudi cinilo borbeni sastav specijalne jedinice MUP-a, tj. Vikicevu jedinicu, sto ce reci - ni dva kompletna formacijska voda.
A bila vam je vuna gdje god dodjemo, a @trocadero ?
I tako sve do nekog augusta ili pocetka septembra, dok se jedinica nije pocela siriti i dok se nisu pocele praviti cete, pa onda krajem '92 ili pocetkom '93 to postate odred.
Ali, cinjenicno stanje je bilo da je do tok kraja augusta '92 samo 56 ljudi cinilo borbeni sastav specijalne jedinice MUP-a, tj. Vikicevu jedinicu, sto ce reci - ni dva kompletna formacijska voda.
A bila vam je vuna gdje god dodjemo, a @trocadero ?
Last edited by Dozer on 06/01/2014 11:37, edited 1 time in total.
- Gojeni H
#2405 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Heklerica, lovacka puska sa optikom, i PM 72. Sila u pm ... Cuj pitanja.
A ono iza nisu stubovi vec su rore od PAT-ova.
Slika ispod ... sila jedna. Gomila civila, 2 momka u civilkama, jedan sa PM 72, drugi sa "srpkinjom" ... jebote, na Pale su trebali stici.
-
felsh
#2406 Re: Snajperisti u Sarajevu..
gojeni
dugo te nije bilo sheki
ma ja malo kicbil za novu,kuhano vino,skampe,kavijar,sjenicke paprike,hebo raju
Ma ovaj je lud lik sto je predstavio ove slike kao dokaz nase superiornosti kao vojne sile.Trebao bi isti racunati da je u cilju propagande sve sto je imalo dobro naoruzanje poslano pred kamere.Malo da se narod moralise a druga strana makar zadevera.U to vrijeme tj duzi period nakon toga debelo brdo i zlatiste npr.branjeno je sa nekakvim lovackim naoruzanjem u papucama i bez rovova i transeja.Most vrbanja npr.je bio miniran tj na njemu su bile AT mine ali skolske itd itd ali ne vrijedi nekome lakse metar u.... nego.....
dugo te nije bilo sheki
Ma ovaj je lud lik sto je predstavio ove slike kao dokaz nase superiornosti kao vojne sile.Trebao bi isti racunati da je u cilju propagande sve sto je imalo dobro naoruzanje poslano pred kamere.Malo da se narod moralise a druga strana makar zadevera.U to vrijeme tj duzi period nakon toga debelo brdo i zlatiste npr.branjeno je sa nekakvim lovackim naoruzanjem u papucama i bez rovova i transeja.Most vrbanja npr.je bio miniran tj na njemu su bile AT mine ali skolske itd itd ali ne vrijedi nekome lakse metar u.... nego.....
-
felsh
#2407 Re: Snajperisti u Sarajevu..
auuuu troka pa ti si ovo stavio nisam skontao mislio sam frka stavio,sorry na predhodnom postu, ovi za tebe u to vrijeme i jesu izgledalii kao svemirski rendzeri
Mojne ovdje to simpatican ne ofiraj nas kad bude parada pa cemo se kurcit
Pozdrav svima i nadam se da ste lijepo proveli praznike i da ce te predhodne tj pripadnici pravoslavne vjeroispovjesti provesti sretni i zdravi u krugu svojih najdrazih.
Ako koga interesuje ja prosle godine nisam otisao u pariz ali zato ove nisam otisao u bec,cisto da promjenim malo
- Gojeni H
#2408 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Sheki was on the road again.felsh wrote:gojeni
dugo te nije bilo sheki![]()
- Dozer
#2409 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ma sta cu reci...Repetitor wrote:http://www.youtube.com/watch?v=w_4y0DAj0-o#t=1161
Šta da vam pričam...Ne znam jeste li gledali ovaj video.Propaganda i laž se nastavlja.
Dozer,šta ti kažeš na ovaj video?
Bio si prisutan tim dešavanjima,zar ne?Konkretno vezano za Holiday Inn...
Nije ona slagala sto se tice toga da su gore bile kancelarije SDS-a i da su ona cetvorica (iako ona spominje samo dvojicu) bili Karadjicevi tjelohranitelji.
Na snimku (od 15:00) se lijepo vidi da nisu bila samo dvojica jer, pored ovoga s kojeg se skida pancir, na podu leze jos trojica
Ali jeste slagala da su tamo bile sve moguce kamere i stanice koje je nabrojala, a pogovoto da su svi bili spremni za snimanje, sto implicira da je sve bilo rezirano. Eto, nadjite ih na snimku.
E sad, pucnji jesu bili ispaljeni s Holiday-a, ali ako bih ja sad rekao da je neko dole u masi bio pogodjen - slagao bih. Iako sam taj dan bio tamo, nemam pojma da li je neko pogodjen ili ne bas iz hotela.
- Ramzess Veliki
#2410 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Jukini ???trocadero wrote:
Uploaded with ImageShack.us
Па ни ову опремљеност тог 6 .априла нећу коментарисати , него само питати јесу ли ово Јукини или неки други!
Ma jok ba ... ovaj levat sa crvenom beretkom je sa Dobrinje, nije vojske služio. Ova slika je mogla nastati sredinom '93-će, a te puške odakle su došle ...
Može biti da sam ih i ja pronašao '92-ge, ili neko iz vojne policije (niđe veze, samo se tako zvali). Kad je Dobrinja bila okružena sakupilo se u prvih mjesec dana nekih 200-tinjak cijevi, uglavnom lovačke puške i kratke cijevi, a naoružali smo se uglavnom iz stanova koje su srbi napustili. U mojoj ulici nije bilo nikoga da nam kaže šta da radimo, pa je mene i još jednog mladog klinca uzeo sa sobom jedan policajac, pa smo po pozivu išli od jednog do drugog napuštenog stana, ulazili sa svjedocima i pravili zapisnik o pretresu. Po tim stanovima smo sakupili oko 200 cijevi samo u mojoj ulici, uglavnom kratke cijevi, a u jednom stanu smo pronašli tri AP-ovke i borbene komplete, i tri maskirne uniforme koje smo podijelili između nas desetak. Meni zapala samo košulja kratkih rukava. U tom stanu su stanovala trojica studenata iz Srbije, zbrisali prije blokade. Nalazili smo i PAP-ovke u vrećama sa brašnom koje je SDS dijelila srbima.
Za dobivanje takve vreće sa brašnom filovane sa PAP-ovkom bilo je potrebno po noću upaliti svijeću na prozoru, i došli bi SDS-ovci sa kamionom i donesu ti tu vreću. Neki naši na Švrakinom su provalili taj fazon pa su tako i nesrbi dobili po vreću brašna i PAP.
Eto odakle nam oružje. Da SDS nije naoružavao krišom civile, ni mi ne bismo došli do oružja i ne bismo se mogli braniti.
-
PM72
#2411 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Dozer,
Ovaj sa slike kod pozorišta (žuti što drži hekler) mogao bi biti švabo ?
- agent_zero
#2412 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Nije ono pozorište, nego ispred ulaza u holidej in, gdje je fontana. Vidiš u pozadini zemaljski muzej i bijeli neboder u ex lenjinovoj.PM72 wrote:Dozer,
- Dozer
#2413 Re: Snajperisti u Sarajevu..
A jes' Bosva 
- Ramzess Veliki
#2414 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Švabo ...
J...te jesmo mladi bili ...
J...te jesmo mladi bili ...
- Dozer
#2415 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Djeca... 
- Ramzess Veliki
#2416 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ja ba ... ja imao 22 ... sa 23 već bio okaljeni ratnik veteran super komando-specijalac čim dvije popijem.Dozer wrote:Djeca...
- Dozer
#2417 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Morada si i sad pod te dvije
- Ramzess Veliki
#2418 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Popravio sam kondiciju.Dozer wrote:
Morada si i sad pod te dvije![]()
- Dozer
#2419 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ma ja...sad vise nisu dvije casice od 0,05, nego od 0,2 
- _mufljuz_
#2420 Re: Snajperisti u Sarajevu..
nista bez polovke...Dozer wrote:Ma ja...sad vise nisu dvije casice od 0,05, nego od 0,2
a ni ne dize mu se bez 0.5L ljute
- Ramzess Veliki
#2421 Re: Snajperisti u Sarajevu..
E ... studirao sam ... znači da sam sa 19 mogao popiti dvije boce loze, malo se šalim na račun "samo dvije" pa se ne ložite na to. 
- Dozer
#2422 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Aaaaaa...zato su tebi te vene po tijelu tolike

- _mufljuz_
#2423 Re: Snajperisti u Sarajevu..
joj sto ga sad bacas mornarske samo tako - cuj 2 boce loze - halo Samjuel Makferson nisam te prepozn'oRamzess Veliki wrote:E ... studirao sam ... znači da sam sa 19 mogao popiti dvije boce loze, malo se šalim na račun "samo dvije" pa se ne ložite na to.
pa najveci kroneri se ubiju bocom ljute.... 2 boce je vec za bolnice jebi ga
- Ramzess Veliki
#2424 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Eeeeee jaro moj ... mi smo znali zapijemo se sa taksistima i oni završe ispod stola a mi pijemo i dalje. Imao sam druga za zagrijavanje salije tri boce bijelog, svaku bocu u dva cuga, a zatim počne laganim tempom. Nikad ga nisam vidjeo da se napio. Odemo na Igman, na Mrazište, do 12 već desetak boca žestokog otišle, od 12 leš do leša, odspava se pa u 5 kad dođe drugi autobus nastavimo i sa njima piti i tako cijeli vikend. kreneš na planinu sa kartonom Štoka a vratiš se prazan._mufljuz_ wrote:joj sto ga sad bacas mornarske samo tako - cuj 2 boce loze - halo Samjuel Makferson nisam te prepozn'oRamzess Veliki wrote:E ... studirao sam ... znači da sam sa 19 mogao popiti dvije boce loze, malo se šalim na račun "samo dvije" pa se ne ložite na to.![]()
pa najveci kroneri se ubiju bocom ljute.... 2 boce je vec za bolnice jebi ga![]()
![]()
![]()
- Ramzess Veliki
#2425 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Istina par puta sam jedva ostao živ ... sreća pa upoznao jednu curu pa se zaljubio i ona me zamolila da prestanem piti i ... ali nikada nisam prestao trenirati i planinariti tako da sam uvijek bio jako zdrav.