Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
pakica_

#2401 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

@zhixin, pocet ce ona skakat uokolo prije nego mislis :D ja sam kontala da ce se nala oporavljat makar koji dan.. jok! vec sutradan je ludovala :lol:
@jeronimoba, ne znam za druge, ali ja kupim iza svojih kerova radi sebe i drugih ljudi, ne radi zakona :D doduse, moji su malo kulturniji, pa se zavuku u grmlje da kake, ne obavljaju to na trotoaru :lol: uvijek se izgrebem kad kupim g*vna, 'bem li im :lol:
btw, raja, DM ima zakon kesice, 75 komada- 1,30KM (da ne kontate vise je li vam poderana kesa i hocete li pokupit sta na prstima :lol: )
to su ove, samo je pakovanje kod nas bocu drugacije
Image
i ima preeeedobre keksice za kerove od pola kg za samo 2,40 KM
Image
Cholina_Lokica

#2402 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Ja imam one kesice cukece u onoj finoj kutijici plasticnoj u kojoj se ne mogu poderati. Kutijica sa kesicama placena oko 3km, a punjenje kosta oko 1km. I to rozLa kutijica i rozLe kesice :mrgreen:
pakica_

#2403 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Cholina_Lokica wrote:Ja imam one kesice cukece u onoj finoj kutijici plasticnoj u kojoj se ne mogu poderati. Kutijica sa kesicama placena oko 3km, a punjenje kosta oko 1km. I to rozLa kutijica i rozLe kesice :mrgreen:
imala sam i ja to nakaceno na povodac da ne zaboravim, al' mi se znalo desiti da mi nestane u po' belaja, i plus nala pojela kutijicu i onda sam presla na ove :D a ove sto sad imam imaju i ruckice, tako da nema vise "nezgoda" :lol: kamara raje iz parka se presaltala na ove :lol:
febo_acm

#2404 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ma ova moja je operisana u 10:45 i ja dosao po nju. U 11 i 20 ustala i stoji na krevetu :D Oko pola 1 krenula da skoci sa kreveta i da se podvuce pod krevet... :D
Vjerujem da ce vec veceras biti zivahna , a sutra ko nova :D
Ima "lampu" na glavi, ali se ne buni.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2
zvrk

#2405 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

neke opcine imaju odluke o javnom redu i miru u kojima je propisano da se kaznjava ko ne kupi iza ljubimca
neki kantoni propisuju (cini mi se HNK) kazne za ovo u zakonu o prekrsajima protiv javnog reda i mira

@zixin, brz i uspjesan oporavak zelim
samo joj ne daj da lezi na travi dok je rana svjeza da ne iziritira
Last edited by zvrk on 20/08/2013 17:35, edited 1 time in total.
registrovana onako

#2406 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by registrovana onako »

pakica_ wrote: i ima preeeedobre keksice za kerove od pola kg za samo 2,40 KM
Image

daaaaaaaaaaa, razlicitih oblika :D one s cvjeticima mozes i prepoloviti :D
febo_acm

#2407 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

zvrk wrote:
@zixin, brz i uspjesan oporavak zelim
samo joj ne daj da lezi na travi dok je rana svjeza da ne iziritira
Ma par dana ću je ja samo snijeti da obavi nuždu da se ne napreže, a možda nabavimo i neki modni detalj :D Hvala ;)
JeronimoBa

#2408 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by JeronimoBa »

Hvala vam na odgovorima, veliki pozdrav svima!
anjaistkrank

#2409 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

Zhìxin wrote:Ma par dana ću je ja samo snijeti da obavi nuždu da se ne napreže, a možda nabavimo i neki modni detalj :D Hvala ;)
Mislim da nema potrebe da je snosis vani (osim ako nisi na 14. spratu bez lifta). Sacekaj da ti sama trazi da ide vani, pa onda lagano izadjete. Tako je moja. Jutro nakon sterilizacije je sama trazila da izadje i obavila je nuzdu, malo pronjusila poznate loge i nazad kuci.
pakica_

#2410 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

anjaistkrank wrote:
Zhìxin wrote:Ma par dana ću je ja samo snijeti da obavi nuždu da se ne napreže, a možda nabavimo i neki modni detalj :D Hvala ;)
Mislim da nema potrebe da je snosis vani (osim ako nisi na 14. spratu bez lifta). Sacekaj da ti sama trazi da ide vani, pa onda lagano izadjete. Tako je moja. Jutro nakon sterilizacije je sama trazila da izadje i obavila je nuzdu, malo pronjusila poznate loge i nazad kuci.
ma kakvi nositi.. oni najbolje znaju kol'ko boli mogu izdurat i ako vidis da se prenemaze, tad je mozes ponijet, a inace nema potrebe apsolutno :D
febo_acm

#2411 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ma nekako nije raspoložena da hoda, mada mislim da je i ova "lampa" dosta buni :D Par puta je piškila na balkon, par puta u stanu... Mislim da joj se nikako ne ide vani, a ni da može sići niz stepenice, tako da je nisam još ni izvodio. Izgleda da još ima malo bolova(što je i normalno), jer vidim kako polako i oprezno sjeda i liježe ,a prije se bacala kao u more :D Uglavnom, pustit ću je neka se oporavlja kako ona želi. Sinoć je jela piletina, jutros one bobice, bananu, komadić pilećih prsa... I to je ide svojim tokom :)

Lilly vanzemoljac :D

Image

P.S. Dobila je cijeli krevet i opremu za brzi oporavak :)
Cholina_Lokica

#2412 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Nemoj je istrcavat jedno mjesec dana. Da se ne bi bruh stvorio na savu
Pasiflora

#2413 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Aaaaa, dusa draga :kiss: ... Ma znas sve nesto kontam kako su one nase ulicne cure nakon sterilizacije brzo dosle sebi, bez "lustera" :D i neke narocite paznje (osim mozda malo jace ishrane i nesto vitamina).
febo_acm

#2414 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Cholina_Lokica wrote:Nemoj je istrcavat jedno mjesec dana. Da se ne bi bruh stvorio na savu
Ma mi samo lagano šetamo na povodcu... Nisam je još počeo istrčavati, rekoše ne prije 7-8 mjeseci, a i tada ne mnogo... Iako mi veterinar reče malo drugačije, ali eto...
Pasiflora wrote:Aaaaa, dusa draga :kiss: ... Ma znas sve nesto kontam kako su one nase ulicne cure nakon sterilizacije brzo dosle sebi, bez "lustera" :D i neke narocite paznje (osim mozda malo jace ishrane i nesto vitamina).
Ma vala meni dođe da joj sada skinem ovo sa glave, pravo me nervira... Mogu misliti kako je njoj. Strah me samo da ne počupa konce, pa i taj belaj da imam.
pakica_

#2415 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

mis mali slatki :D vidi ti nje sto se ona gnjavi, uh uh :D rodila strina djecu :kiss:
jesu l' joj to sviju ti vanjski konci? :-)
nala uopste nije nosila lampu.. bila joj uzela nekakvu malehnu, nista od nje, skinula joj i dovidjenja :D a rez joj je bio na takvom mjestu da ga uopste nije mogla dohvatiti da lize niti da cupa konce (koji su bili unutra i struhli i cao)
anjaistkrank

#2416 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

Ma od lustera bude pravo zbunjena. Moja je znala po 15 minuta sjediti na balkonu kad ide da pije vode jer se nije znala okrenuti. Onda ja kad skontam da je nema odem, okrenem je i upravim gdje treba. :D :D :D

Evo jedna slikica iz tog perioda.

Image
Cholina_Lokica

#2417 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Zhìxin wrote:
Cholina_Lokica wrote:Nemoj je istrcavat jedno mjesec dana. Da se ne bi bruh stvorio na savu
Ma mi samo lagano šetamo na povodcu... Nisam je još počeo istrčavati, rekoše ne prije 7-8 mjeseci, a i tada ne mnogo... Iako mi veterinar reče malo drugačije, ali eto...
Ma moze ona trcati i skakati, nije to sad aman, samo da ne bude previse zbog kukova. Nema potrebe sad da to ne radi nikako. A po ovim slikama kad lezi kao zaba kukovi su joj strasno dobri. Pas koji ima i najmanji problem sa kukovima ne moze tako leci. Tako da ne beri brige oko toga
febo_acm

#2418 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

pakica_ wrote:mis mali slatki :D vidi ti nje sto se ona gnjavi, uh uh :D rodila strina djecu :kiss:
jesu l' joj to sviju ti vanjski konci? :-)
nala uopste nije nosila lampu.. bila joj uzela nekakvu malehnu, nista od nje, skinula joj i dovidjenja :D a rez joj je bio na takvom mjestu da ga uopste nije mogla dohvatiti da lize niti da cupa konce (koji su bili unutra i struhli i cao)

Jesu vanjski konci koliko vidim... Ma neka ovoga još danas, a sutra ćemo tražiti novo riješenje. Mada kada sam ja tu, mogu skinuti neće ona to dirati. Večeras će vjerovatno sama spavati i nosit će "lampu". Ova može jezikom dohvatiti sve živo, ko gimnastičarka je :D
anjaistkrank wrote:Ma od lustera bude pravo zbunjena. Moja je znala po 15 minuta sjediti na balkonu kad ide da pije vode jer se nije znala okrenuti. Onda ja kad skontam da je nema odem, okrenem je i upravim gdje treba. :D :D :D
Ista stvar, poptpuno :D
Cholina_Lokica wrote: Ma moze ona trcati i skakati, nije to sad aman, samo da ne bude previse zbog kukova. Nema potrebe sad da to ne radi nikako. A po ovim slikama kad lezi kao zaba kukovi su joj strasno dobri. Pas koji ima i najmanji problem sa kukovima ne moze tako leci. Tako da ne beri brige oko toga
Ona može čitav dan ležati u ovoj pozi, inače ona joj je omiljena :D Sudeći po roditeljima i rodovniku ona neće imati nikakvih problema sa kukovima... Znam ja da ona može trčati, ona inače nije normalna :P Neki dan smo išli Umoljani-Lukomir pjehe oko 18-19 kilometara i ništa... Jeste kasnije spavala skoro 36 sati :P :P Ali kad se radi, radi se :D Neko veče smo ona i ja istrčali 3.5 kilometra jakim tempom i izdržala je bez poteškoća. Nenormalni stafford :D
Cholina_Lokica

#2419 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Zhìxin wrote:
Ona može čitav dan ležati u ovoj pozi, inače ona joj je omiljena :D Sudeći po roditeljima i rodovniku ona neće imati nikakvih problema sa kukovima... Znam ja da ona može trčati, ona inače nije normalna :P Neki dan smo išli Umoljani-Lukomir pjehe oko 18-19 kilometara i ništa... Jeste kasnije spavala skoro 36 sati :P :P Ali kad se radi, radi se :D Neko veče smo ona i ja istrčali 3.5 kilometra jakim tempom i izdržala je bez poteškoća. Nenormalni stafford :D
Nemas ti pojma sta je nenormalan pas sto se tice hiperaktivnosti :lol: Happy k'o da je na speedu stalno :lol: Odemo na planinu cijeli dan, skace, trci, hoda, kod nje nema nista polako, samo trka, dodje kuci, jede, legne par minuta, i nastavi zaHebavati i traziti da se igra :lol: Kakvo spavanje, kakvo sta. A ker na 3 noge :-)
febo_acm

#2420 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Pa dobro ne znam... Onako kažem ako sa 6 mjeseci hoda 18 kilometara, šta će biti sa 18 mjeseci? :D

Neka ih, nek su živi, zdravi i veseli :)
anjaistkrank

#2421 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

Pa neka fizicka aktivnost tipa setnje, istrcavanja i toga umore do neke mjere i to je to. Ova moja bi mogla na traci trcati 24/7, ali kad hocu bas da je izmorim, to su neke mozdane aktivnosti, tipa da trazi nesto ili ucenje novih komandi i to. Bilo sta gdje mora koristiti mozgic :D
febo_acm

#2422 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Skinuli smo jebenu "lampu" i sada je jela ko pašče i pila vode i išla je da prošeta i popela se sama uz stepenice do lifta(8 stepenica) i živnula je odma... Drugi cuko bez lampe :D
Pasiflora

#2423 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Zhìxin wrote:Skinuli smo jebenu "lampu" i sada je jela ko pašče i pila vode i išla je da prošeta i popela se sama uz stepenice do lifta(8 stepenica) i živnula je odma... Drugi cuko bez lampe :D
Ma naravno - pa nije ni ona blesava da kopa po rani...
anjaistkrank wrote: Bilo sta gdje mora koristiti mozgic :D
Za malu crnooku :kiss:
anjaistkrank

#2424 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

Zhìxin wrote:Skinuli smo jebenu "lampu" i sada je jela ko pašče i pila vode i išla je da prošeta i popela se sama uz stepenice do lifta(8 stepenica) i živnula je odma... Drugi cuko bez lampe :D
Ma lampu drzi samo kad je sama kuci ili kad ide na spavanje. Kad ima neko pored nje da joj kaze "NE" kad krene da "copa" ranu tad joj i ne treba. A i svakako je nece nositi 100 godina vec jos oko 2 dana.

@Pasiflora :stidljiva:
febo_acm

#2425 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ma to sam i ja skontao danas i skinuo... Čitav dan je sa mnom i nema potrebe da se muči ;) :thumbup:
Post Reply