ja svojoj dajem tako što uzmem tabletu pincetom i zagurom joj dublje u grlo pa tableta klizne dalje - tako sam vidjela da veterinar radi. Naravno, izlomim tabletu na tri-četiri dijela pa polako neko je drži neko pincetom gura...isto nemoguća misija dati joj tako da joj umrviš u hranu najuše to odmah i jok, nema s kakvom hrano nisam probavala...pici wrote:brewer wrote:pozdrav svima, ima li neko ovdje da mi objasni kako cu macki dati tabletu imam osjećaj da je to nemoguća misija. ako izmrvim u hranu nema šanse da će pojesti, da mu guram u usta još gore. nemam stvarno ideju. također ako ima neko savjete kako da pripremim životinju za let avionom da mi ne bi pravio probleme u putu i kako da makar smanjim na minimum mogućnost da mi obavi fiziološke potrebe na putu? vet je rekao da mu dam apaurin prije puta, ali ne znam koliku dozu i na koji način da mu to dam. hvala
Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
- JaneEyre
#2401 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
- kakav nered
#2402 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
pathyeshme wrote:Jutros me mama budi, kaže hajde ustani ima neki problem sa macom.
Kad, šta će ti biti. Babo je otvorio prozor 'na kant', i ona je pokušala ući, međutim zaglavila se negdje na ovom mjestu:
I dok se pokušavala izbaviti, nekako je slomila kičmu neposredno iznad stražnjih nogu. Babo je skine sa prozora, i odmah vidi da vuče zadnji kraj. Odnesem je veterinaru, pregleda je, kaže slomljena kičma, nema joj pomoći.. Onda sam razmišljao šta da radim, i odlučim da je uspavaju. Kaže mi veterinar: Uredu, molimo izađite jer je ovo uvijek bolno za vlasnike. Kako sam izašao iz veterinarske stanice, tako sam se slomio i počeo plakat' ko ***ka. Nekako sam se smirio, ali čim sam kući došao zatvorio sam se u sobu i opet plakao, plakao i plakao. Sjećam se kad mi je dedo rahmetli umro da nisam ni suzu pustio, a za mačkom kad nisam dušu ispustio.
Uglavnom, sada se pitam da li sam je trebao uspavati. Osnovni razlog za je bio: Da se ne pati.
Imao sam mačku sa slomljenom kičmom, koja mi je došla nioutkud, dakle nije bila moja... I tako je vukla zadnji kraj, što je naravno dovelo do povreda stražnjeg dijela, kasnije i infekcija... Sjećam se da sam joj žive crve vadio iz rana... Na kraju je opet krepala, ali se debelo napatila. Zato sam odlučio da ovu uspavam, da se ne pati, jer je ne bih mogao gledati da se vuče po avliji... Pa da joj se kasnije to inficira... Mislim da bi me više boljelo da je gledam kako pati, nego sada.
Uglavnom, nisam znao da čovjek može biti ovoliko sjeban nakon smrti ljubimca... Ali ipak bi mi bilo puno lakše da je umrla prirodnom smrću, jer me i dalje kopka pitanje: Da li sam je zaista trebao uspavati?
ispravno si uradio... bolje nego da se pati...
mogu zamisliti kolika je tvoja tuga... baš mi je žao
-
Vademecum
#2403 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ljudi, znate li možda prodaje li neko sibirske mačke, norveške ili main coon osim onog na piku.. Gledala sam ali to su uglavnom vrhunska legla samim tim i cijena je vrhunska
Meni nisu bitni papiri i takve stvari samo bih voljela eto da je to ta vrsta..
-
vincitomnia
#2404 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
veliki pozdrav
imam jedno pitanje... da li je iko od vas pokusao nauciti macku na nas wc (ljudski)
i sta mislite o tome?
Ja se nesto premisljam... malo sam citao po netu, dosta ih tvrdi da to nije preporucljivo, da nije u prirodi macaka, itd.
Pa ima li neko malo iskusniji kakav savjet o tome?
imam jedno pitanje... da li je iko od vas pokusao nauciti macku na nas wc (ljudski)
Ja se nesto premisljam... malo sam citao po netu, dosta ih tvrdi da to nije preporucljivo, da nije u prirodi macaka, itd.
Pa ima li neko malo iskusniji kakav savjet o tome?
-
mefistofilis
#2405 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
imam i ja dva pitanja...opet
1. kucni mackic koji je do unazad dva-tri mjeseca bio vanjski ima nekakve male bube na samoj povrsini koze (nije moj pa prenosim opis) unatoc tome sto je dobio one kapi na potiljak i bio kod veterinara na vakcini i sta ja znam sta sve ne... koliko su te bube opasne i sta ciniti?
2. da li je preporucljivo kupovati furminatore sa pik-a koji kostaju 15-20 KM...da li su original i sl.?
Lijep pozdrav
1. kucni mackic koji je do unazad dva-tri mjeseca bio vanjski ima nekakve male bube na samoj povrsini koze (nije moj pa prenosim opis) unatoc tome sto je dobio one kapi na potiljak i bio kod veterinara na vakcini i sta ja znam sta sve ne... koliko su te bube opasne i sta ciniti?
2. da li je preporucljivo kupovati furminatore sa pik-a koji kostaju 15-20 KM...da li su original i sl.?
Lijep pozdrav
-
alfa032
#2406 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ima li iko sijamskog macka za parenje?
- kakav nered
#2407 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ako ne uzmeš iz pouzdane odgajivačnice, ne možeš biti sigurna da je to ta vrsta koju želiš...čim je mače sivo odmah stave da je ruska plava, dugodlako perzijska i sl. Ako želiš da si sigurna da je to baš ta rasa onda moraš uzeti iz registrirane odgajivačnice... to se naravno plaća jer ljudi ulažu u svoje mace i ne pare ih tako često... ti što nemaju papire i jeftini su samo štancaju mačiće, ne brinu uopće o macama, bitna je samo zarada...Vademecum wrote:Ljudi, znate li možda prodaje li neko sibirske mačke, norveške ili main coon osim onog na piku.. Gledala sam ali to su uglavnom vrhunska legla samim tim i cijena je vrhunskaMeni nisu bitni papiri i takve stvari samo bih voljela eto da je to ta vrsta..
A po meni najbolja je rasa domaća mačka koju možeš naći i na ulici...
- JaneEyre
#2408 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Poštovana,Vademecum wrote:Ljudi, znate li možda prodaje li neko sibirske mačke, norveške ili main coon osim onog na piku.. Gledala sam ali to su uglavnom vrhunska legla samim tim i cijena je vrhunskaMeni nisu bitni papiri i takve stvari samo bih voljela eto da je to ta vrsta..
Ukoliko Vam je skupo dati pare na rasnu mačku iz registrirane odgajivačnice, onda takva mačka nije najbolji izbor za vas. Naime, neke od ovih rasnih mačkaka koje ste naveli traže odgovarajuću njegu i veća novčana ulaganja u njegu nego ulaganja koja zahtjeva naša domaća mačka. Naime, moja poznanica je vlasnica main coon mačke (kupljena je u hrvatskoj) i za tu mačku nabavlja poseban pijesak (najskuplji) i četke zbog osnovnog održavanja njenog krzna, šamponi ( jer se ta mačka ne može kao naša domaća mačka detaljno sama očistiti pa ju je potrebno povremeno kupati)... a hranu nabavlja iz inostranstva. Zbog svojih specifičnih potreba ipak je bolje da je takve rasne mačke nabavi neko ko već ima ranijeg iskustva sa držanjem mačaka u domaćinstvu, a iz Vašeg posta pretpostavljam da nemate(izvinjavam se ako griješim)...naravno, Vi odlučite ono što smatrate da je najbolje ali ako ste ljubitelj mačaka preporučujem da prvo nabavite neku našu domaću mačku za početak pa ako i dalje budete željeli neku od ovih lijepih dugodlakih mačaka koje ste naveli detaljno krenete u potragu...
Lp
- Partizzanka
#2409 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ako bi neko udomio macica , znam trenutno za dva legla prekrasnih macica ako treba i sliku cu staviti - nek se oglasi!
- lua
#2410 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Neki dan nam je došla skotna mačka u baštu, nahranila sam je, i sad je to moja mačka.
Eh sad imam par pitanja: koji je veterinar najbolji za cica mace? Mačka stalno mijauče, ne znam je li ima neke bolove i šta po tom pitanju da uradim? Ne voli se maziti, pa me zanima koji bi to uzrok moglo imati?
Nisam nikad ranije imala mačku, imam psa kući i cijeli život sam imala samo pse
pa me fakat zanima sve živo. Ako imate neke dobre savjete vezane za hranu, mjesto gdje da joj namjestim da se okoti, itd. itd. itd. pucajte
Hvala unaprijed
Nisam nikad ranije imala mačku, imam psa kući i cijeli život sam imala samo pse
-
wildflower
#2411 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kao prvo: svaka cast na udomljavanju trudne mace, to je dobro djelo puta nekoliko 
Ako ima dobar apetit i ponasa se normalno, ima energije, onda je mjaukanje samo neka njena komunikacija vjerovatno...
Sto se tice mazenja, macke koje su odrasle na ulici, a ne uz ljude, povremeno imaju problem sa povjerenjem (nista neobicno) i treba im vremena da se naviknu na ljudsko drustvo. Ipak, kako joj se priblizava porod i vidi da moze biti sigurna, ima stalno hranu i sigurnost, trebala bi se poceti malo vise motati oko vas da se mazi...
Svakako je veterinaru dobro otici da utvrdi koliko je odmakla trudnoca i da li je sve ok, i dogovoriti sterilizaciju cim bebe pocnu da jedu same!
Mjesto za porod moze naci i sama, ali joj se moze i sugerisati, tu je vazan podatak hoce li biti u kuci ili ne (zbog macica je sigurnije u zatvorenom naravno), ali bitno je da je mjesto tamno, skrovito, i da joj se namjesti cista 'posteljina', prostirka koju treba mjenjati da bi se sprijecile infekcije kod macica. Uglavnom se one pocnu motati oko mjesta koje odaberu za porod danima ranije...
Ako ima dobar apetit i ponasa se normalno, ima energije, onda je mjaukanje samo neka njena komunikacija vjerovatno...
Sto se tice mazenja, macke koje su odrasle na ulici, a ne uz ljude, povremeno imaju problem sa povjerenjem (nista neobicno) i treba im vremena da se naviknu na ljudsko drustvo. Ipak, kako joj se priblizava porod i vidi da moze biti sigurna, ima stalno hranu i sigurnost, trebala bi se poceti malo vise motati oko vas da se mazi...
Svakako je veterinaru dobro otici da utvrdi koliko je odmakla trudnoca i da li je sve ok, i dogovoriti sterilizaciju cim bebe pocnu da jedu same!
Mjesto za porod moze naci i sama, ali joj se moze i sugerisati, tu je vazan podatak hoce li biti u kuci ili ne (zbog macica je sigurnije u zatvorenom naravno), ali bitno je da je mjesto tamno, skrovito, i da joj se namjesti cista 'posteljina', prostirka koju treba mjenjati da bi se sprijecile infekcije kod macica. Uglavnom se one pocnu motati oko mjesta koje odaberu za porod danima ranije...
- lua
#2412 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
@wildflower: Hvala na informacijama puno puno ! 
Što se tiče mace imam osjećaj da je vlasnička, tj. da su je izbacili na ulicu kad su skontali da je trudna. Ne penje se na sećije, krevet i to. I kad ju podignem recimo u krilo na sećiji, odmah silazi dole, nema šanse da se zadrži kod mene. Normalno jede, s tim da čvrstu hranu ne preferira. Najviše uživa u dobro isitnjenoj ribi i u onim pašteticama za mace. Mota se oko kamina u bašti, pretpostavljam da bi se možda u onom dijelu gdje držimo drva htjela okotiti, pa sam joj stavila neke dekice (prethodno oprala i to) da joj bude udobno.
Što se tiče mace imam osjećaj da je vlasnička, tj. da su je izbacili na ulicu kad su skontali da je trudna. Ne penje se na sećije, krevet i to. I kad ju podignem recimo u krilo na sećiji, odmah silazi dole, nema šanse da se zadrži kod mene. Normalno jede, s tim da čvrstu hranu ne preferira. Najviše uživa u dobro isitnjenoj ribi i u onim pašteticama za mace. Mota se oko kamina u bašti, pretpostavljam da bi se možda u onom dijelu gdje držimo drva htjela okotiti, pa sam joj stavila neke dekice (prethodno oprala i to) da joj bude udobno.
-
lajkujMe
#2413 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ovako, prije mjesec i po dana sam udomio slatko malo umiljato mace, nije vise umiljat ima energije ko bik a i ne voli da se mazi previse nego hvata ruku i grize je ali ne da te povrijedi iako zna ponekad da zaboli je li to normalno? Ima sad jedno konkretno pitanje, ima najvjerovatnije buhe, kao zute bube u krznu i bogami povelike su. Kako da ih se rijesim? Uzeo sam mu onu ogrlicu ali nesto citajuci mislim da je ona dobra samo prije zaraze insektima. Lik u agrokoru mi rece da ljudi uzimaju onaj prah protiv insekata tipa protiv mrava i utrlja mu se u krzno. Meni to zvuci poprilicno opasno za macu jer se one lizu i unijela bi taj prah u sistem. Sta da radim?
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
- alkalna_baterija
#2414 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Frontline zakonlajkujMe wrote:Ovako, prije mjesec i po dana sam udomio slatko malo umiljato mace, nije vise umiljat ima energije ko bik a i ne voli da se mazi previse nego hvata ruku i grize je ali ne da te povrijedi iako zna ponekad da zaboli je li to normalno? Ima sad jedno konkretno pitanje, ima najvjerovatnije buhe, kao zute bube u krznu i bogami povelike su. Kako da ih se rijesim? Uzeo sam mu onu ogrlicu ali nesto citajuci mislim da je ona dobra samo prije zaraze insektima. Lik u agrokoru mi rece da ljudi uzimaju onaj prah protiv insekata tipa protiv mrava i utrlja mu se u krzno. Meni to zvuci poprilicno opasno za macu jer se one lizu i unijela bi taj prah u sistem. Sta da radim?
-
__Phoenix__
#2415 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kako možeš reći da si udomio ali maca dobila buhe...
Provjeri da to nisu krpelji.
-
lajkujMe
#2416 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
__Phoenix__ wrote:Kako možeš reći da si udomio ali maca dobila buhe...
Pa sa ulice ga uzeo, imao ih je vec kakve veze ima sto aam ga udomio a ima buhe? Nisu krpelji premali su za krpelje a kad mu procesam krzno vidim ih kako se pomjeraju.
- Kal El
#2417 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Udomio mačka (1,5mj)
Napravio mu korpicu samo za njega kad sam odlučio da uzmem macu,i maleni neće u korpicu nego kod mene da spava ili evo sada na svojoj dekici na podu pored mog kreveta spava
Gdje se ima kupiti ogrlica protiv buha? Ono preventiva...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2418 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ne možeš mu ogrlicu protiv buha još je mali...imaš u ZOO centru na grbavici na raskrsnici prema vracama nemereš mašit velika reklama na zgradi...ampule protiv buha...jedna ampula je oko 10 KM i staviš samo pola iza vrata dje se maca ne može lizat jer je otrovna, znači na sami potiljak, razmakni dlake i na kožu...samo pola, jer čitava je za odraslu macu...ja sam sve probao kupao ga onim šamponom protiv buha, nosio veterinaru da ga napraši ma djaba, tek kad sam ovu ampulu stavio, nidje ni jedne...uzmi odmah i tablete protiv parazita, jedna je 2 KM, na mačiča ide četvrtina al pošto jako teško je namamit da pojede, ja uzmem pola izmrvim, malo vode i mala šprica i nabrzinu mu saspem u grlo, pola izbazi pola proguta tako da eto četvrtine i već sljedeća stolica nema glista...uzmi plastićnu WC za mace 12KM i stavi obićnu kesicu onu što dobijaš iz granapa pa po njoj pijesak imaš u Amku 5 KM i samo malo odzgo po kesici, i rješio si problem ...mačič kad se na to navikne, očisti od buha i parazita je zahvalan ljubimacKal El wrote:Udomio mačka (1,5mj)Napravio mu korpicu samo za njega kad sam odlučio da uzmem macu,i maleni neće u korpicu nego kod mene da spava ili evo sada na svojoj dekici na podu pored mog kreveta spava
![]()
http://zoo-centar.com/
Last edited by pici on 31/08/2014 12:25, edited 1 time in total.
- pici
#2419 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
lajkujMe wrote:Ovako, prije mjesec i po dana sam udomio slatko malo umiljato mace, nije vise umiljat ima energije ko bik a i ne voli da se mazi previse nego hvata ruku i grize je ali ne da te povrijedi iako zna ponekad da zaboli je li to normalno? Ima sad jedno konkretno pitanje, ima najvjerovatnije buhe, kao zute bube u krznu i bogami povelike su. Kako da ih se rijesim? Uzeo sam mu onu ogrlicu ali nesto citajuci mislim da je ona dobra samo prije zaraze insektima. Lik u agrokoru mi rece da ljudi uzimaju onaj prah protiv insekata tipa protiv mrava i utrlja mu se u krzno. Meni to zvuci poprilicno opasno za macu jer se one lizu i unijela bi taj prah u sistem. Sta da radim?
evo gore iznad sam objasnio...samo ampule...nikakav prah, šampon itd itd...ampula je TiTo...
-
mefistofilis
#2420 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ja sam svog macka nakapao frontline-om i buha nije bilo nekih 10 dana da bih onda opet nasao dvije.
te dvije sam mu izvadio nekako i sad ne nalazim nove, kontam da ih frl ubija (ili se nadam
)
macak izlazi napolje i druzi se sa ovim okolokucnim i kontam da one sa njih predju na njega a opet me je strah da na njemu nije ostalo kakvo "leglo" buha iz kojeg one izlaze.
moze li iko donijeti neki zakljucak na osnovu svega ovoga
te dvije sam mu izvadio nekako i sad ne nalazim nove, kontam da ih frl ubija (ili se nadam
macak izlazi napolje i druzi se sa ovim okolokucnim i kontam da one sa njih predju na njega a opet me je strah da na njemu nije ostalo kakvo "leglo" buha iz kojeg one izlaze.
- pici
#2421 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
mefistofilis wrote:ja sam svog macka nakapao frontline-om i buha nije bilo nekih 10 dana da bih onda opet nasao dvije.
te dvije sam mu izvadio nekako i sad ne nalazim nove, kontam da ih frl ubija (ili se nadam)

da ampule fronline...
-
mefistofilis
#2422 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
aha, e super hvala ti.
macak ima ogrlicu ali onu na biljnoj bazi koja ne sluzi nicemu ako se ja pitam. dok je imao onu drugu, friskies ja mislim, nikakvih problema nije bilo samo sto sad te nigdje ne mogu da nadem
macak ima ogrlicu ali onu na biljnoj bazi koja ne sluzi nicemu ako se ja pitam. dok je imao onu drugu, friskies ja mislim, nikakvih problema nije bilo samo sto sad te nigdje ne mogu da nadem
- pici
#2423 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
trebalo bi u ZOO centru da su došle neke njemačke oglice 10 KM...reče mi prodavačica da ih jako hvale i da su super, ja na odrasloj maci imam jednu crne boje ne znam koje marke al isto kupljena u ZOO centru...pola nakapao fronline ampule mačiču a pola odrasloj maci + ogrlica i usisavanje i prskanje po čitavom stanu...sad za sad ih nema...ni jedna ni druga...
sjoooo ovo
Možda niste znali…
Zanimljive činjenice o vašoj mački koje će vas iznenaditi
Mačka može da trči i do 50 km/h.
Mačije uho može da se okrene za 180 stepeni
Sve mačke su rođene sa plavim očima.
Ljudi i mačke imaju identične regione u mozgu odgovorne za emocije.
Mačke su jedine domaće životinje koje hodaju direktno na svojim kandžama.
Normalna tempretaura tijela mačke je 38,6 C .
Mačiji urin svijetli pod “black light” svjetlom.
Mačka, dok se šunja, skače ili trči koristi više od 500 mišića.
Ailurofobija je strah od mačaka. Julie Cesar i Napoleon su patili od ove bolesti i bili su potpuno sluđeni u prisustvu mačke.
Mačke se nikada ne znoje i nemaju znojne žlijezde.
a vojskovoĐŽa i goFana
sjoooo ovo
Možda niste znali…
Zanimljive činjenice o vašoj mački koje će vas iznenaditi
Mačka može da trči i do 50 km/h.
Mačije uho može da se okrene za 180 stepeni
Sve mačke su rođene sa plavim očima.
Ljudi i mačke imaju identične regione u mozgu odgovorne za emocije.
Mačke su jedine domaće životinje koje hodaju direktno na svojim kandžama.
Normalna tempretaura tijela mačke je 38,6 C .
Mačiji urin svijetli pod “black light” svjetlom.
Mačka, dok se šunja, skače ili trči koristi više od 500 mišića.
Ailurofobija je strah od mačaka. Julie Cesar i Napoleon su patili od ove bolesti i bili su potpuno sluđeni u prisustvu mačke.
Mačke se nikada ne znoje i nemaju znojne žlijezde.
a vojskovoĐŽa i goFana
- alucarda
#2424 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pozdrav svima,
Juce sam udomila mace, staro 2 mjeseca. Kada ga stavim u pijesak (nakon spavanja i obroka) mace obavi nuzdu, medjutim jos uvijek se samo ne sijeti da ode u pijesak, vec ako je bez nadzora obavi to na cilimu ili podu.
Pogotovo ima tendenciju da piski po cilimu. Pijesak je u WC-u tako da jos uvijek ne ide samo do njega. Vrata naravno drzim otvorena, a i nije daleko od sobe, par metara. Koliko macicima u prosjeku treba da skontaju gdje im je pijesak te da odu do njega kada im zatreba, a ne da vrse nuzdu u istoj sobi gdje jesu?
Za pijesak sam mu uzela DM-ov najsitniji, i super se stvore grudvice kad piski, to odmah pokupim i bacim u smece.
Medjutim, kako je mace malo, cesto kaki (jede 4 puta dnevno po malo) i to se vec malo osjeti, iako i to pokupim.
Da li imate neki prijedlog za osvjezivac zraka/pijeska ili sta vec ide. Kako se vi nosite sa tim.
I trece pitanje je vezano za to da kad obavi nuzdu pogotovu veliku, cesto isprlja sapice i dupe, tako da ga stalno moram brisati sa bebi maramicama. Koliko treba da maca odraste da nije tako nespretna sa kakicom
?
Hvala svima unaprijed.
Juce sam udomila mace, staro 2 mjeseca. Kada ga stavim u pijesak (nakon spavanja i obroka) mace obavi nuzdu, medjutim jos uvijek se samo ne sijeti da ode u pijesak, vec ako je bez nadzora obavi to na cilimu ili podu.
Pogotovo ima tendenciju da piski po cilimu. Pijesak je u WC-u tako da jos uvijek ne ide samo do njega. Vrata naravno drzim otvorena, a i nije daleko od sobe, par metara. Koliko macicima u prosjeku treba da skontaju gdje im je pijesak te da odu do njega kada im zatreba, a ne da vrse nuzdu u istoj sobi gdje jesu?
Za pijesak sam mu uzela DM-ov najsitniji, i super se stvore grudvice kad piski, to odmah pokupim i bacim u smece.
Medjutim, kako je mace malo, cesto kaki (jede 4 puta dnevno po malo) i to se vec malo osjeti, iako i to pokupim.
Da li imate neki prijedlog za osvjezivac zraka/pijeska ili sta vec ide. Kako se vi nosite sa tim.
I trece pitanje je vezano za to da kad obavi nuzdu pogotovu veliku, cesto isprlja sapice i dupe, tako da ga stalno moram brisati sa bebi maramicama. Koliko treba da maca odraste da nije tako nespretna sa kakicom
Hvala svima unaprijed.
-
__Phoenix__
#2425 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Mačiću od dva mjeseca je dovoljno dvaput pokazati, jedini način je da pijesak skloniš iz kupatila u neki lako dostupni ćošak... sigurno mu mirisi kupatila i strah od zatvorenosti smetaju.