ultima_palabra wrote:
Evo mene prvog... lik je moderan stoper, sa osjećajem za pas i za iznijeti loptu. Moderan fudbal traži takve igrače, ne krampe poput
Terryja, Vidića, Skrtela.
E jebi ga ultima za ovaj bold, necemo pretjerivati!
Sto se Koscielnog tice, moje misljenje jeste da svaka liga ima neki svoj tip igraca, evo recimo 90% raje se slozilo da Dzeko recimo nije za spanske lige ili Ibrahimovic, gdje se forsira kratki pas, brza igra, trcanje i slicno, tu se brze uklapaju omaleni, sitni igraci tipa Aguero, Tevez, Villa, Messi, Pedro itd, ima izuzetaka naravno tipa Llorente ili Kanoute, ali izuzetak ne cini pravilo, eh tako ja i na stopere gledam, recimo u engleskoj ima vece sanse da uspije neki "kajmacar" tipa Terrya, Kaboula, Hutha, Vidica, i slicnih tipova, dakle jake konstitucije, visoki, stameni, malo sporiji ali enormno jaki u duelu jer, logicno, vecinom su i takvi tipovi napadaca, dok bi recimo po mom misljenju istom tom Koscielnom vise odgovarala spanska liga ili njemacka, ali eto, Wenger ima neke drugacije zamisli pa nesto i ne forisrae previse ove tipove ala Terry ili Vidic, kod njega u timu cesce vidis ove "sitnije"(daleko od toga da su enjaki, ali sitniji u odnosu na ostale stopere u ligi) i okretnije stopere, on jos od Campbella ili Adamsa nema takvog tipa stopera!