BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
- saiks
#2401 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Kupovao bi ja,ali kvaliteta nije nesto. Meni ulogu igra i dizajn ambalaze proizvoda,ali nasi su operirani od toga.
- Amazonka27
#2402 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ne znam zašto misliš da je bas Konzum kriv, a nije kriv sam Klas i njegov način poslovanja? Ja sam prestala kupovati Klasov hljeb iz principa kada su zadnji put digli cijenu. O kvalitetu istog neću da komentarišem. Da li Klas ima prodavnice kao npr Aspek? Opet ne kontam zašto je Konzum kriv a nije kriv Merkator koji ima odlična i vruća peciva (ih, kako miriše onaj ćošak Merkatora na svježe pecivo). Neću nabrajati milion malih pekara kao njihovu konkurenciju jer ne izdaju račune. Ali za propast Klasa nije niko drugi kriv nego oni sami...loše poslovne odluke, nedosljednost kvalitete proizvoda...ono puca mi klinac u kakvoj je ambalaži i kakva je reklama...ako ćeš ti lansirati novi proizvod (farmer hljeb) i mjesec dana biti super a onda mu pokvariti ukus i trpati u istu ambalažu... Klas je privatna firma i davno je trebala da primjeni taktiku „know how“... i šteta a da se ne pomene njihov reklamni slogan koji mi izaziva i suze i smijeh u isto vrijeme „jedan je polubijeli“...bosanceros_ wrote:bravo za post apsolutno se slazem samo kupvat domaceReisova wrote:Vidim da neko spominje Konzum. Stvarno čovjek više nije pametan. Realno oni uništiše masu naših dobrih firmi kao što je Klas, Sprind itd... realno od njihovog cijelog asortimana imaju par njihovih proizvoda na lijevim policama, a guraju svoje. I bukvalno uništavaju ove firme koje zaposljavaju pravo puno ljudi. Stvarno treba čovjek biti disciplinovan i nastojati kupovati domaće proizvode.
Veoma mi je žao kako se niko ne sjeti da napravi promotvni film kao što je svojevremeno Violeta pravila sa onom reklamom:" moja mama radi u velikoj tvornici i zaradjuje djedu penziju itd... " i stvarno jeste tako. Ja bih ovo napravila i dekretom naredila da se besplatno vrti na svim televizijama u prime terminima da malo shvate šta znači kada podstičeš domaću proizvodnju a šta kada se foliraš.
Generalno ne može čovjek ignorisati Konzum jer pravo puno naše raje tamo radi, ali to je od danas do sutra. Oni to uništavanje prikrivaju jer daju mrvice našim firmama da za njih nešto proizvode ali to je takva pozicija naših proizvodjača da je neizdrživo. Što bi Marx rekao samo je proizvodnja realna.
Kod Violete me buni što često na barcode vidim +385 a prodaje se kao domaći proizvod.
Ovdje ste jednom pohvalili Goldov čokoladni namaz (ili ti ga u narodu poznat kao eurokrem
Preporučila bi da probate Tešanjski dimljeni sir...kupili smo ga na Holiday marketu...nadam se da će ga biti i na policama svih TC. Imali su zanimljivu ponudu sireva.
- manekenka u penziji
#2403 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Prije sam kupovala klasovo brašno, isključivo zlatni puder vodeći se time ako ne znaš sta je dobro, znaš sta je skupo. Odmah da kažem da je to u ovom slučaju oboriva pretpostavka. Tijesto teško "nadolazi", ispeceni hljeb, pogača, kolac ili bilo sta drugo nema nikakvu svježinu kada prenoći. Hljeb se mrvi i izgleda osahnuto nakon 12 sati vadjenja iz pećnice.
Onda sam pronašla ovo brašno
http://namirnice.ba/wordpress/wp-conten ... brasno.jpg
Mlin Majic, Odžak.
Ja sam zaista prezadovoljna. Tijesto jako brzo nadolazi tako da sam se jedva navikla s njime raditi nakon klasa. Razvucem jufkicu preko čitave radne površine i obavezno trazim veću tepsiju
Sta god napravim bude duže dana frisko.
Cijena pojedinačnog pakovanja od kile u Bingu je 0.90 kf.
Topla preporuka.
Mlin Majic, Odžak.
Ja sam zaista prezadovoljna. Tijesto jako brzo nadolazi tako da sam se jedva navikla s njime raditi nakon klasa. Razvucem jufkicu preko čitave radne površine i obavezno trazim veću tepsiju
Topla preporuka.
-
StupskaBitanga
#2404 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Mlin Majic je odličan. Nadati se da će AS kao novi vlasnik Klasa popraviti kvalitetu proizvoda
Sent from my iPhone using Tapatalk
- karanana
#2405 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
je li zavrsena stvar to preuzimanje klasa? je li vec preuzimanje uradjeno?StupskaBitanga wrote:Mlin Majic je odličan. Nadati se da će AS kao novi vlasnik Klasa popraviti kvalitetu proizvoda
-
StupskaBitanga
#2406 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
AS Jelah je od sarajevske pivare preuzeo udio. Teško je za očekivati da će ostati na tome već da će preuzeti i većinski paket
-
cranberries
#2407 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Nisam siguran sta AS Jelah radi, bojim se da je to sve kao i Selimovici, preuzimaju sve redom a ovamo zaostaju u placanjima i bore se sa dugovima, previse je to odgovornosti i previse firmi za kratak rok. Nadam se da ih nece zadesiti slican scenarij.
-
StupskaBitanga
#2408 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
U javnosti plasiraju priču da rasturaju od posla a i Vispaku ne ide loše. Ako budu ko Selimovici jadna li nam majka
- karanana
#2409 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
mislim da ne ulaze o ovo ko selimovici. selimovicima je bilo lako, izmanipulisai radnike, dobili firme jeftino, skoro dzaba i onda dizali kredite. bolila ih je karina sta ce se desiti jer ionako nisu puno ulozili. a ovi ljudi vjerujem da ipak daju lovu u nadi da razviju posao.
- zubi
-
quarterback
#2411 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ja lupam glavom vec 2 godine sto mi se hljeb mrvi, sve kontam da je do omjera vode, ulja, germe...manekenka u penziji wrote:Hljeb se mrvi

-
klixo
#2412 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Agro komerc jaja
Najbolja na trzistu definitivno...Idem u 2 kilometra dalju prodavnicu samo da uzmem njihova jaja , jedem ih po 5-6 dnevno.
Nisu loša ni od koka produkt koji rade za mercator , konzumova su ubjedljivo najgora.
Najbolja na trzistu definitivno...Idem u 2 kilometra dalju prodavnicu samo da uzmem njihova jaja , jedem ih po 5-6 dnevno.
Nisu loša ni od koka produkt koji rade za mercator , konzumova su ubjedljivo najgora.
Last edited by klixo on 13/01/2014 21:43, edited 1 time in total.
-
kox
#2413 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Nekoliko novih proizvoda kojim sam više nego prijatno iznenadjen:
1. Gold Choho čokoladni bademi, proizvodi Corn Flips - fantastični. Kesica od 100g je 1,65 KM u Bingu a meni su bolji od bilo koje čokolade. Klasični bademi preliveni čokoladom ali je čokolada mnogo bolja nego kod sličnih proizvoda.
2. Hajs medeno srce - samo u rinfuzi sam ih vidio i to u Hošeu, 1kg je 5,4 KM. Ljudi su tako dobro 'skinuli' Pionirovo Medeno srce da ću tek kada vidim da na ambalaži piše da ih Hajs proizvodi biti siguran da nisu Pionirova.
3. Hajs čokoladne bananice - rinfuza, jeo sam ih i ranije ali tek danas pišem preporuku, bolje od nekadašnjih Zorinih (a za mene su Zorine čokoladne bananice apsolutni vrh - ove iz okruženja, Italije itd. im nisu ni blizu). Vjerovatno zato što su svježe, baš kao što su nekada davno i Zorine do mene dolazile haman sa fabričke trake.
4. Hajs Tops - rinfuza, 6KM/kg u Hošeu - nije loš, ali ipak su im medena srca i bananice daleko bolje.
Zna li iko da li se ovo zaista proizvodi u Hajsu u Bugojnu, obzirom da sam ih našao samo u rinfuzi. Ako ih oni prave, svaka im čast.
1. Gold Choho čokoladni bademi, proizvodi Corn Flips - fantastični. Kesica od 100g je 1,65 KM u Bingu a meni su bolji od bilo koje čokolade. Klasični bademi preliveni čokoladom ali je čokolada mnogo bolja nego kod sličnih proizvoda.
2. Hajs medeno srce - samo u rinfuzi sam ih vidio i to u Hošeu, 1kg je 5,4 KM. Ljudi su tako dobro 'skinuli' Pionirovo Medeno srce da ću tek kada vidim da na ambalaži piše da ih Hajs proizvodi biti siguran da nisu Pionirova.
3. Hajs čokoladne bananice - rinfuza, jeo sam ih i ranije ali tek danas pišem preporuku, bolje od nekadašnjih Zorinih (a za mene su Zorine čokoladne bananice apsolutni vrh - ove iz okruženja, Italije itd. im nisu ni blizu). Vjerovatno zato što su svježe, baš kao što su nekada davno i Zorine do mene dolazile haman sa fabričke trake.
4. Hajs Tops - rinfuza, 6KM/kg u Hošeu - nije loš, ali ipak su im medena srca i bananice daleko bolje.
Zna li iko da li se ovo zaista proizvodi u Hajsu u Bugojnu, obzirom da sam ih našao samo u rinfuzi. Ako ih oni prave, svaka im čast.
- Država
#2414 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Reisova wrote:Vidim da neko spominje Konzum. Stvarno čovjek više nije pametan. Realno oni uništiše masu naših dobrih firmi kao što je Klas, Sprind itd... realno od njihovog cijelog asortimana imaju par njihovih proizvoda na lijevim policama, a guraju svoje. I bukvalno uništavaju ove firme koje zaposljavaju pravo puno ljudi.
BH proizvodi su na lijevim policama, i pucaju maržu na njih k'o nenormalni. Tako u prosjeku hrvatski proizvod bude 20-30% jeftiniji od našeg. To su valjda svi primjetili...
Reisova wrote: Stvarno treba čovjek biti disciplinovan i nastojati kupovati domaće proizvode.
- karanana
#2415 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
one lopine iz one firrme as sto prave one sokove u staklenim flasama nastavljaju dizat cijene. prvo jabuka bila 3.30, pa 3.50, 3.80. eno je sad na 4.50. valjda vidjeli od nihadovog soka da je 5.50 pa kontaju mogu ici vislje. e evo im ga na od mene.
-
StupskaBitanga
#2416 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
i mene interesuje za taj Hajs
a čekaj čekaj pale mi se lampice.Neka je firma iz tog dijela kupila mašine od Zore/Sarabona
Da to nisu oni?
a čekaj čekaj pale mi se lampice.Neka je firma iz tog dijela kupila mašine od Zore/Sarabona
Da to nisu oni?
-
quiqui
#2417 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Hvala na preporuci!manekenka u penziji wrote:Prije sam kupovala klasovo brašno, isključivo zlatni puder vodeći se time ako ne znaš sta je dobro, znaš sta je skupo. Odmah da kažem da je to u ovom slučaju oboriva pretpostavka. Tijesto teško "nadolazi", ispeceni hljeb, pogača, kolac ili bilo sta drugo nema nikakvu svježinu kada prenoći. Hljeb se mrvi i izgleda osahnuto nakon 12 sati vadjenja iz pećnice.
Mlin Majic, Odžak.
Ja sam zaista prezadovoljna. Tijesto jako brzo nadolazi tako da sam se jedva navikla s njime raditi nakon klasa. Razvucem jufkicu preko čitave radne površine i obavezno trazim veću tepsijuSta god napravim bude duže dana frisko.
Topla preporuka.
Potpisala bih tvoj post. Klas je uzas u zadnjih par godina. Zao mi je sto je nas super brend tako nisko pao. Nadam se da ce neko ozbiljno poraditi na tome. Cula sam da ima i neki dobar mlin iz Jajca cini mi se, ali nikad jos da ih nadjem.
- It_is_a_Leclerc
#2418 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Klasične budalaštine i lopovluci.karanana wrote:one lopine iz one firrme as sto prave one sokove u staklenim flasama nastavljaju dizat cijene. prvo jabuka bila 3.30, pa 3.50, 3.80. eno je sad na 4.50. valjda vidjeli od nihadovog soka da je 5.50 pa kontaju mogu ici vislje. e evo im ga na od mene.
Ko voli domaći sok kupi sebi dobar sokovnik (nije više od 100 KM), i kad god uđe u market, dvije-tri jabuke, krušku, mandarinu i kod kuće napravi sebi kašu ili sok. Isplativije i zdravije.
A Nihad nek' nekog drugog vara.
-
quiqui
#2419 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
It_is_a_Leclerc wrote:
Klasične budalaštine i lopovluci.
Ko voli domaći sok kupi sebi dobar sokovnik (nije više od 100 KM), i kad god uđe u market, dvije-tri jabuke, krušku, mandarinu i kod kuće napravi sebi kašu ili sok. Isplativije i zdravije.
A Nihad nek' nekog drugog vara.
Jos samo da je i sokovnik made in BiH
Ili barem jabuke, kruske i mandarine...
-
Pirija
#2420 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
karanana wrote:one lopine iz one firrme as sto prave one sokove u staklenim flasama nastavljaju dizat cijene. prvo jabuka bila 3.30, pa 3.50, 3.80. eno je sad na 4.50. valjda vidjeli od nihadovog soka da je 5.50 pa kontaju mogu ici vislje. e evo im ga na od mene.
Apimed na -1 spratu BBI-a
5 litara cjedjene jabuke 10 KM
http://www.apimed.ba/portal/
- @mba
#2421 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Pirija wrote:karanana wrote:one lopine iz one firrme as sto prave one sokove u staklenim flasama nastavljaju dizat cijene. prvo jabuka bila 3.30, pa 3.50, 3.80. eno je sad na 4.50. valjda vidjeli od nihadovog soka da je 5.50 pa kontaju mogu ici vislje. e evo im ga na od mene.
Apimed na -1 spratu BBI-a
5 litara cjedjene jabuke 10 KM
http://www.apimed.ba/portal/
probao, jako jako dobar!
http://inmedia.ba/zasto-apifrucht/
-
StupskaBitanga
#2422 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Probao isto prodaju rifuza u Bingo Alipašino ikox wrote:Nekoliko novih proizvoda kojim sam više nego prijatno iznenadjen:
-
lajk
#2423 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Imal stanicu ta firma,prvi put cujem ? 
-
StupskaBitanga
#2424 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
naziv firme je gold flips Sarajevo a brend je Hajs
-
lajk
#2425 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
e tako vec okStupskaBitanga wrote:naziv firme je gold flips Sarajevo a brend je Hajs