Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
pritchard

#2401 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

ZiBastet wrote:
pritchard wrote:Ja planiram u ponedjeljak predati dokumente.Kad radi studentska (od-do)? Pored svjedodžbi imam rodni i državljanstvo...Ne treba više ništa,je l'? :D
ne znam tacno, ali kazu od 9 do 2 :S nisam sigurna, ja sam otisla oko 12, i tamam ti je tad, nema guzve... a to je to od dokumenata, jos ako imas neku diplomu ili nesto :)
Imam završen tečaj engleskog ali sumnjam da će te diplome utjecati.Jedva čekam da predam dokumente,pa šta bude nek' bude. :-D
pritchard

#2402 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

Predao sam sve.:D Trebala su mi 2-3 sata da sve završim. :roll:
ZiBastet

#2403 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ZiBastet »

pritchard wrote:Predao sam sve.:D Trebala su mi 2-3 sata da sve završim. :roll:
cuuj, znaci vec je postalo "guravo" xD ja kad sam isla za 45 min sve zavrsila :) ajd... nadat se dobrim rezultatima... btw jesu li tebi rekli kad ce biti rezultati? iza 1.?
pritchard

#2404 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

ZiBastet wrote:
cuuj, znaci vec je postalo "guravo" xD ja kad sam isla za 45 min sve zavrsila :) ajd... nadat se dobrim rezultatima... btw jesu li tebi rekli kad ce biti rezultati? iza 1.?
Nisu.Samo mi je ona djevojka rekla da je gotovo.:D Zadržao sam se jer sam se morao vraćati u banku,tražiti olovku...Haos. :roll:
ZiBastet

#2405 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ZiBastet »

pritchard wrote:
ZiBastet wrote:
Nisu.Samo mi je ona djevojka rekla da je gotovo.:D Zadržao sam se jer sam se morao vraćati u banku,tražiti olovku...Haos. :roll:
ahahha, ma jesu zakomplikovali... znaci i ti si predao na anglistiku redovni?
pritchard

#2406 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

ZiBastet wrote: ahahha, ma jesu zakomplikovali... znaci i ti si predao na anglistiku redovni?

Tako je.:D Negdje sam pročitao (možda i ovdje ) da će rezultati biti dva dana nakon isteka roka za prijavu,znači 3.7. :-)
ZiBastet

#2407 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ZiBastet »

pritchard wrote:
ZiBastet wrote: ahahha, ma jesu zakomplikovali... znaci i ti si predao na anglistiku redovni?

Tako je.:D Negdje sam pročitao (možda i ovdje ) da će rezultati biti dva dana nakon isteka roka za prijavu,znači 3.7. :-)
ahammm... meni je ona teta na studentskoj rekla iza prvog... znaci vjerovatno 3. :)
ajd mozda smo buduce kolege :)
:sax:
pritchard

#2408 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

ZiBastet wrote:
pritchard wrote:

ahammm... meni je ona teta na studentskoj rekla iza prvog... znaci vjerovatno 3. :)
ajd mozda smo buduce kolege :)
Nadam se da ćemo bit.Prvi dan ću da pitam koja je ZiBastet.:D
exAprilica

#2409 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by exAprilica »

sarajev_o wrote:Statistika i psihometrija jesu teske ali ne ako ides na predavanja sjedis u prvim redovima vjezbas jednom sedmicno u radis zadacu kad ima.
A profa bosanskom prof. Jahić je jedan monstruozni idiot koji radi sta hoce kome hoce,nauci polozit ces 2 ili 3 treci put.
:lol: dodati i "neunistivi", pa taj ko mumija jos uvijek hara fakultetom znaci
Rosebud_

#2410 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

Sretno svim buducim kolegama i kolegicama, ali moram reci da je ovaj novi sistem bez prijemnog smijesan. Ako je dosad kvalitet znanja i ucenja bio iole los, sad ce bit jos gori. Cast izuzecima, naravno. Ovaj "novi sistem" ima neke svoje prednosti (MOZDA ce srednjoskolci konacno uvidjeti vaznost ocjena), ali kad se radi o fakultetu onda je bitnije znanje iz odredjene oblasti, a ne zbir svih ocjena. Ne kazem da to nije bitno, ali kazem sta je po mom misljenju bitnije. Da ne ulazim u detalje, svi znate na sta mislim. Ocjene ovdje nisu pokazatelj znanja, ono sto nam treba je praktican test, kakav je do prosle godine bio prijemni ispit. I onda se tu vidi ko moze da prodje a ko ne.

I jos da vam kazem da se ne brinete oko upisa. Prava briga slijedi tek nakon pocetka nastave :-p

Pozdrav :D
pritchard

#2411 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

Neki fakulteti će objaviti rezultate tek 14.7. (ovi koji imaju prijemni) pa bih volio da neko potvrdi informaciju da će naši rezultati biti 2 dana poslije isteka roka.:D
Cukan91

#2412 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Cukan91 »

Drustvo, ja sam iz Prijepolja, i sjutra dolazim na FF prijaviti se za sociologiju.
Imam uvjerenje o drzavljanstvu, izvod iz knjige rodjenih, svjedocanstva i diplomu.
Jel mi treba jos nesta?
Cuo sam da se valjda nesta treba uplatiti...? Jeli istina to, i na koji racun?
pritchard

#2413 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

Cukan91 wrote:Drustvo, ja sam iz Prijepolja, i sjutra dolazim na FF prijaviti se za sociologiju.
Imam uvjerenje o drzavljanstvu, izvod iz knjige rodjenih, svjedocanstva i diplomu.
Jel mi treba jos nesta?
Cuo sam da se valjda nesta treba uplatiti...? Jeli istina to, i na koji racun?
Prvo otiđi u Volksbanku koja se nalazi u UNITIC-u.Tu ćeš naći uplatnice namjenski napravljene za filozofski.Uplatnica je 40 ali moraš još nešto platiti tako da će te izađi 41 KM.:D Onda tek odeš u studentsku gdje predaš nabrojane dokumente a ona teta će ti zauzvrat dati da ispuniš formular (ime,prezime,adresa,šta upisuješ,šta prilažeš i uspjeh iz srednje).

Obvezno ponesi olovku (nisam mogao da vjerujem da u onoj prodavnici kraj studentske nema kemijskih il običnih).

Sretno. :thumbup:
Cukan91

#2414 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Cukan91 »

Jesi li siguran da i ja placam 40KM?
Posto sam iz Srbije, mozda je neki drugi/veci iznos??
pritchard

#2415 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

Cukan91 wrote:Jesi li siguran da i ja placam 40KM?
Posto sam iz Srbije, mozda je neki drugi/veci iznos??
Nema ti to veze,cijena je fiksna za sve(koliko ja znam).:thumbup:
DeepPurple

#2416 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by DeepPurple »

Slatko mi je ovo kad vidim koliko se brinete oko upisa (+nemate ni prijemni), a ne znate da cete tek poceti da se za glavu hvatate krajem septembra :-)
ZiBastet

#2417 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ZiBastet »

DeepPurple wrote:Slatko mi je ovo kad vidim koliko se brinete oko upisa (+nemate ni prijemni), a ne znate da cete tek poceti da se za glavu hvatate krajem septembra :-)
ma bgm nit' se brinem nit' cu se brinuti :D lagano, od brige i nerviranja nema nista ;) kako je sudjeno, tako ce i biti :D
pritchard

#2418 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

Hvatat ćemo se za glavu i tad (ako prođemo),ne brini.:D

Sreća pa su nam rezultati 4.7. 8-)

@ZiBastet ... Tu izvlakušu najviše volim. :lol:
ZiBastet

#2419 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ZiBastet »

pritchard wrote:Hvatat ćemo se za glavu i tad (ako prođemo),ne brini.:D

Sreća pa su nam rezultati 4.7. 8-)

@ZiBastet ... Tu izvlakušu najviše volim. :lol:
hahaha pa ja, van naseg uticaja xD
pritchard

#2420 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

ZiBastet wrote:

hahaha pa ja, van naseg uticaja xD
Je l' znaš hoće li objavit rezultate na njihovoj stranici ili ćemo morati ići gore? :roll:
bull21

#2421 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bull21 »

Ima li ikakvih informacija o rezultatima?
pritchard

#2422 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

Objavljeni su preliminarni rezultati.Pretpostavljam da nisu primljeni svi (118 ili koliko već ima na rang listi)... :D
Amy*

#2423 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Amy* »

Objavljeni rezultati primljenih studenata jell? gdje? na stranici...ili na oglasnoj ploci fakulteta? :D
tinchy

#2424 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by tinchy »

http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/prelimi ... istika.pdf

Eto za ove engleze :D

Ima i za ostale odsjeke na stranici...
Amy*

#2425 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Amy* »

Onda sam primljena.....:D Ako je ovo lista primljenih :) fino...fino....:D
Post Reply