HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
lijan

#2401 Re: HS kablovska

Post by lijan »

zonbirile

#2402 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

kiflicaaa wrote:
zonbirile wrote:
kiflicaaa wrote:koristim usluge Telemach televizije i apsolutno NISAM zadovoljna... internet konekcija stalno puca, za intervenciju im treba pravo dugo da reaguju, kada ih na telefon dobijem ne znam ni sama kolko moram čekati da dođem do osobe koja mi može pomoći dok mi se sve vrijeme kredit regularno troši.
Svi ovi koji hoće da pređu sa drugih operatera na Telemach grdno će se pokajati... sve je to teško sranje samo što je sad trenutno prenapuhano sve to u vezi njih...
------------------------------
ti ko turska safunjica,sve prepriča i posavjetova,da si slušala savjetnika Enesovog ,g.Ekrema samo bi spomenula lošu konekciju.Išaret pametnom dovoljan.
--------------------------------

a šta ću...vidim ti haraš po ovom forumu pa reko da ti se malo pridružim hahah
a za ovo da sam prijavljena kod enesa samo mogu reći BUHAHAHA
a samo kazem kakvo ja imam iskustvo sa tim telemachom... niti me interesuje hs, niti enes...
-------------------------------------------
nazovi ljude i završi,ili pređi na HS
Autobus

#2403 Re: HS kablovska

Post by Autobus »

@Enes Hajdarević

Čestitam jer već godinama uspješno svaki mjesec uzimaš minimalno 150000 - 200000 KM od građana Sarajeva za besplatne kanale koje emituješ, a da ne spominjem internet pakete, jer tada već stvar prelazi i na milione. Stvarno je potrebna inteligencija da se od nečega ovako jednostavnog napravi bogatstvo. Čestitam i glavnim akterima ovog uspjeha, idiotima zvanim građani Sarajeva koji bi dali i 20 KM, da je samo jedan čovjek, Enes, htio. Građani Sarajeva su nekada najveće kurve, te zaista nema granica dubini njihove vagine.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2404 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Hoce li to u osnovni paket,bez one dodatne doplate od 10KM,ubaciti ove arene ili....?

Mada to meni k'o SF film djeluje
Gauchos

#2405 Re: HS kablovska

Post by Gauchos »

-LIBERO- wrote:Hoce li to u osnovni paket,bez one dodatne doplate od 10KM,ubaciti ove arene ili....?

Mada to meni k'o SF film djeluje

U novom cjenovniku nema navedenih Arana sport kanala da se posebno placaju, HBO ima ali arene nema mozda ih ubace dzaba :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2406 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Ja to ne mogu da povjerujem...HS....a tako susretljiv,nema sanse :-) :shock:
miky

#2407 Re: HS kablovska

Post by miky »

miky wrote:Ove Arene Hrvatske sto imaju u planu jel idu na analognu? jel mi drug rece da im je slao mail i oni mu odgovorili da ubacuju na analognu :?: takodjer ce navodno ovi internet paketi biti bez limita sa vecim brzinama,sad zavisi kako veci paket tako i veca brzina logicno :P
Dobro je znaci ima nade da ce Arene pustiti u Analognu,jel su ovaj drugi dio vezano za flat ispunili tj od marta krece,a i ove Arene kolko znam idu isto od prvog marta :-D
arbitar

#2408 Re: HS kablovska

Post by arbitar »

miky wrote:
miky wrote:Ove Arene Hrvatske sto imaju u planu jel idu na analognu? jel mi drug rece da im je slao mail i oni mu odgovorili da ubacuju na analognu :?: takodjer ce navodno ovi internet paketi biti bez limita sa vecim brzinama,sad zavisi kako veci paket tako i veca brzina logicno :P
Dobro je znaci ima nade da ce Arene pustiti u Analognu,jel su ovaj drugi dio vezano za flat ispunili tj od marta krece,a i ove Arene kolko znam idu isto od prvog marta :-D
znaci li to da se flat uvodi na sve pakete ili sam nesto pobrkao :? , ako je tako zivio nam hs sa drugom enesom na celu jos dugoooooooo :-D
miky

#2409 Re: HS kablovska

Post by miky »

arbitar wrote:
miky wrote:
znaci li to da se flat uvodi na sve pakete ili sam nesto pobrkao :? , ako je tako zivio nam hs sa drugom enesom na celu jos dugoooooooo :-D
Svi paketi flat imas na njihovoj stranici...pod uskoro :P http://www.hs-hkb.ba/index.php?option=c ... Itemid=100
lijan

#2410 Re: HS kablovska

Post by lijan »

Od 01.03.2011. godine novi cjenovnik usluga:

Kablovski internet

Za zasnivanje pretplatničkog odnosa za korištenje kablovskog interneta potrebno je da osoba ima zasnovan pretplatnički odnos za kablovsku televiziju na predmetnoj lokaciji.

Za zasnivanje pretplatničkog odnosa na uslugu pružanja internet usluga zainteresirano lice (fizičko i pravno) podnosi zahtjev pismenim putem, faxom, emailom... Ukoliko postoji tehnička mogućnost izvršit će se priključenje zainteresiranog lica zavisno od odabranog paketa:http://www.hs-hkb.ba/images/smilies/paketi.jpg
Mjesečna pretplata se naplaćuje na početku mjeseca za tekući mjesec.

Flat upotreba: Flat upotreba podrazumijeva da korisnik može neogranićeno koristiti raspoloživi kapacitet u toku obračunskog perioda.

Uspostavljanje usluge (cijena jednokratnog priključka) se naplaćuje po osnovu fakture.

Sve cijene su sa obračunatim PDV u iznosu od 17%.

Dosadašnji korisnici internet paketa postaju korisnici odgovarajućeg internet paketa sa novim nazivom.

KID PAKETI

* KID2 (usluga kablovske televizije, usluga internet paketa brzine 2048/256 kbps download limit FLAT RATE, usluga osnovnog digitalnog paketa)

Mjesečna pretplata: 33,90 KM.

* KID3 (usluga kablovske televizije, usluga internet paketa brzine 3072/384 kbps download limit FLAT RATE, usluga osnovnog digitalnog paketa)

Mjesečna pretplata: 39,90 KM.

* KID4 (usluga kablovske televizije, usluga internet paketa brzine 4096/384 kbps download limit FLAT RATE, usluga osnovnog digitalnog paketa)

Mjesečna pretplata: 42,50 KM.

* KID5 (usluga kablovske televizije, usluga internet paketa brzine 5120/512 kbps download limit FLAT RATE, usluga osnovnog digitalnog paketa).

Mjesečna pretplata: 44,90 KM.

* KID6 (usluga kablovske televizije, usluga internet paketa brzine 6144/512 kbps download limit FLAT RATE, usluga osnovnog digitalnog paketa).

Mjesečna pretplata: 51,00 KM.

* KID8 (usluga kablovske televizije, usluga internet paketa brzine 8192/1024 kbps download limit FLAT RATE, usluga osnovnog digitalnog paketa).

Mjesečna pretplata: 59,50 KM.

HBO paket unutar jednog od KID paketa plaća se po cijeni od 6,40 KM.

Sve cijene su sa obračunatim PDV u iznosu od 17%.

Mjesečna pretplata se naplaćuje na početku mjeseca za tekući mjesec.

Set-top box (digitalni reciever) neophodan za ovu uslugu, daje se korisniku besplatno na korištenje tokom trajanja pretplatničkog odnosa.

Zaključivanjem ugovora na 15 mjeseci priključna taksa iznosi 1,00 KM.

Dosadašnji korisnici Full paketa postaju korisnici odgovarajućeg paketa sa novim nazivom KID.

Cijene priključenja / promjene paketa:

Priključenje nove usluge za postojeće korisnike – besplatno

Prelazak na uslugu većeg kapaciteta – besplatno

Prelazak na uslugu nižeg kapaciteta – 40,00 KM

Priključenje novog KID ili KIDT korisnika – besplatno.
zikmu

#2411 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Je li ima neko resiver za HS sa HDMI izlazom... jer ako neko hoce HD kanale a nema CL modul kako ce gledat HD paket... :?
Cibra

#2412 Re: HS kablovska

Post by Cibra »

Mene zvali danas, kaze sutra u pola 1 da budem kod kuce da donesu modul:D
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#2413 Re: HS kablovska

Post by davorf »

Cibra wrote:Mene zvali danas, kaze sutra u pola 1 da budem kod kuce da donesu modul:D
I meni su isti termin zakazali...jos im ja naglasio da moram s posla izaci...pa ne mogu da vjerujem :?
japo-

#2414 Re: HS kablovska

Post by japo- »

davorf wrote:
Cibra wrote:Mene zvali danas, kaze sutra u pola 1 da budem kod kuce da donesu modul:D
I meni su isti termin zakazali...jos im ja naglasio da moram s posla izaci...pa ne mogu da vjerujem :?
oooO daybreakers nem vishe cile mile, uzimaš CI od HS_a :lol:

vidim ide na flat :razz: :lol: jel ovo stvarno :shock: :D
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#2415 Re: HS kablovska

Post by davorf »

japo- wrote:
davorf wrote:

vidim ide na flat :razz: :lol: jel ovo stvarno :shock: :D
Pa daaa...da se rijesim onih kablova, i daljinskog viska :skoljka: Ide na flat...samo su opet nas sa Full paketima zakinuli...nisu ostavili isti paket interneta koji je bio uz Full...nego smanjili :twisted: :x
japo-

#2416 Re: HS kablovska

Post by japo- »

sjo smanjili brzinu jel :oops:
davorf

#2417 Re: HS kablovska

Post by davorf »

japo- wrote:sjo smanjili brzinu jel :oops:
Ma nisu smanjili brzinu...povecali su je...ali ne srazmjerno paketu koji je bio uz Full...taj paket ce povecati na 6Mbps, a Full3 na 5Mbps :twisted:
japo-

#2418 Re: HS kablovska

Post by japo- »

davorf wrote:
Ma nisu smanjili brzinu...povecali su je...ali ne srazmjerno paketu koji je bio uz Full...taj paket ce povecati na 6Mbps, a Full3 na 5Mbps :twisted:
e pa vazda fali nesto, hajd hebajiga bit će, dosta ti 6 :D do sad si imao 3 :D :D :kiss:

sjo ja idem na flat i duplo brzi 8-)
davorf

#2419 Re: HS kablovska

Post by davorf »

japo- wrote:
davorf wrote:
e pa vazda fali nesto, hajd hebajiga bit će, dosta ti 6 :D do sad si imao 3 :D :D :kiss:

sjo ja idem na flat i duplo brzi 8-)
Pa u tome i jeste problem...meni nece biti 6 nego 5 Mbps...a oni koji su imali samo internet paket...njima ide na 6 :twisted:
Dady

#2420 Re: HS kablovska

Post by Dady »

davorf wrote:
japo- wrote:

Pa daaa...da se rijesim onih kablova, i daljinskog viska :skoljka: Ide na flat...samo su opet nas sa Full paketima zakinuli...nisu ostavili isti paket interneta koji je bio uz Full...nego smanjili :twisted: :x
I meni su zakazili danas za CI modul. Sto su brzi odjednom :lol:
Kako je brzina smanjena? Kod KID2 paketa je 2048/256 a kod FULL1 je bila 1250/128 po ovome sto gledam na njihovoj stranici.
Nesto razmisljam da uvedem ovaj KID2 paket i odjavim ADSL. Ovo je u rangu MojaTV Net paketa koji sada kosta 41 KM naspram KID2 koji je 34 KM.
Nego, recite mi kako ste zadovoljni konekcijom i stabilnoscu? Ovako na papiru to mi je jeftinije za 20ak KM mjesecno.
Da li oni daju modem besplatno na koristenje?
japo-

#2421 Re: HS kablovska

Post by japo- »

sve piše tamo iznajmljivanje 6 km mjesečno (kupio modem za 30 km i rahat), ja imam ovaj najjeftiniji internet (s potrebama :D ) i nema problema s konekcijiom osim zadnjih par dana al vidim nesto u radili tako :D

sjo sad idem na 2048/256 kad će 1 mart :cry:
zonbirile

#2422 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

japo- wrote:sve piše tamo iznajmljivanje 6 km mjesečno (kupio modem za 30 km i rahat), ja imam ovaj najjeftiniji internet (s potrebama :D ) i nema problema s konekcijiom osim zadnjih par dana al vidim nesto u radili tako :D

sjo sad idem na 2048/256 kad će 1 mart :cry:
-----------------------------------------------
Đaba ti Enese,jesi se razvezao na zadnjim stranicama.ma ljudi koji imaju kičmu,ne bi HS ni đabe,jer su bili lagani i varani u vrijeme kdada je konj bi sam u kvartovima.da je konkurencijsko vijeće radilo posao u državi u qurcu,onda bi prstenovi svih oparaera bili by passima povezani i koristio bi koga hočeš.Evo sada se pokazalo,koje je đubre HS.Do 15 dana uzima 80KM sa priključenje.
japo-

#2423 Re: HS kablovska

Post by japo- »

:D :lol: sjo zonbrile rekoh ti ranije nije dobro za zdravlje to što radiš :-)

sve je to u 5 deka moj zonbrile :cry: al vidiš sta konkurencija radi :bih:

:lol:
zonbirile

#2424 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

japo- wrote::D :lol: sjo zonbrile rekoh ti ranije nije dobro za zdravlje to što radiš :-)

sve je to u 5 deka moj zonbrile :cry: al vidiš sta konkurencija radi :bih:

:lol:
------------------------------------------------
Vidi se da si sa Tjentišta,pravo ono seljačko lukavstvo,bolje reći hinjaluk.Ja šta nam ovo rade Enese.Jeste konkurencija,ali ti svu pozitivu opet prebacio sebi.Neka te,prosulo se ,ne može se vratiti.
japo-

#2425 Re: HS kablovska

Post by japo- »

:twisted: sad si počeo da vrijeđaš :twisted: ti izgleda nemaš pametnijeg posla neg da zajebavaš po forumu

nisam s tjentišta nego oko tjentišta s treććeg brda :kravata:

ŽiviJo HS :lol:
Locked