sad ce drvlje i kamenje na Cedu--narkoman, diler, izdajnik, karijerista...........................uglavnomja wrote:ceda j.
"Presudu Karadžiću sam saslušao s osećajem stida, ali i nade da će sa srpskog naroda u Srbiji i Bosni i Hercegovini skinuti teret kolektivne krivice. O skidanju krivice sa celog naroda za zločine Karadžićeve ratne politike odlučićemo sami, spremnošću da se od tih zločina ogradimo i da osudimo politiku koja je do njih dovela. Kazna Radovanu Karadžiću je bar delimična, nedovoljna satisfakcija za porodice žrtava njegove politike i jedan od osnova na kojem možemo graditi nove odnose, politiku pomirenja u celom regionu i pre svega u Bosni i Hercegovini, čiji narodi su od ove politike najviše stradali", naveo je Jovanović u saopštenju koje je objavljeno na službenoj internet stranici LDS-a.
Radovan Karadžić u Haagu!
- muha_sa
#2401 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
-
VjecitiStudent
#2402 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Da nije Haga, sad bi bio uvaženi koalicioni partner.LSD wrote:-rece tada Dabić za list Svedok 1997. god"Neka mi garantuju Republiku Srpsku, borbu moga naroda, poštovanje 20 hiljada mojih najboljih poginulih boraca. Neka mi garantuju da moju državu neće gurnuti u muslimaniju. Da mene neće medicinski preparirati, da se sa mnom neće rugati i igrati kao komunisti sa Dražom Mihailovićem. Da me neće trovati i ispisati mi pamet - i ja cu otići pješke preko mađarske ravnice pravo za Haag. Ali, tamo ja neću da mi sude. Ja ću biti tužitelj. Ja ću prstom pokazati ko je izazvao da pukne karakazan u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj..."
I yebem ja ovaj komedijaški Haag koji se sjetio da ga osuđuje sad u 2106 u njegovoj 70-toj godini životapuuu pizdurine one ogavne....što ga niste hapsili prije 15-20 godina, a ne sad kad se pseto naživilo.
- BlueBlood
- Edin H.
-
valensija
#2405 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Biljana Plavšić: Dočekaće i on slobodu!
Bivša predsednica Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je za "Sputnjik", nakon izricanja presude Radovanu Karadžiću, da misli da će i Karadžić doživeti slobodu kao i ona.

„Ja sam dobila 11 godina i mislila sam da neću doživeti slobodu. Ne mislim da je on neće doživeti“, izjavila je Plavšićeva.
Komentarišući presudu po kojoj je Karadžić krv za genocid u Srebrenici, Plavšićeva je rekla:
„Ako je genocid onda ubijaju ženu i decu, ali ja sam videla da ih spasavaju.“
Bivša predsednica Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je za "Sputnjik", nakon izricanja presude Radovanu Karadžiću, da misli da će i Karadžić doživeti slobodu kao i ona.

„Ja sam dobila 11 godina i mislila sam da neću doživeti slobodu. Ne mislim da je on neće doživeti“, izjavila je Plavšićeva.
Komentarišući presudu po kojoj je Karadžić krv za genocid u Srebrenici, Plavšićeva je rekla:
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2406 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
jebate slusam i gledam ove iz lukavice, pala, banjaluke itd isto ko o njihovi politicari...TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD... i tako do kijametskog dan

eno i onaj cetnicki dvojac iz srbije pickousti i grobar isto... nevjerovatno, ISISovci bi im pozavidjeli na jednoumlju

eno i onaj cetnicki dvojac iz srbije pickousti i grobar isto... nevjerovatno, ISISovci bi im pozavidjeli na jednoumlju
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2407 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
slab si ti vizionar ako te to iznenadjujeVizionar 1985 wrote:
Ma eno gledam vijesti BHT.
Pale, Banjaluka nije kriv svi Srbi skoro to govore, hajka na njih Srbe itd.
Zalosno.
jezivo je znati da vecina nasih sunarodnjaka ove zlocine ne vidi zlocinima.. sutra bi oni isto ponovili
- uglavnomja
#2408 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
ganci ... da budemo korektnimuha_sa wrote:sad ce drvlje i kamenje na Cedu--narkoman, diler, izdajnik, karijerista...........................uglavnomja wrote:ceda j.
"Presudu Karadžiću sam saslušao s osećajem stida, ali i nade da će sa srpskog naroda u Srbiji i Bosni i Hercegovini skinuti teret kolektivne krivice. O skidanju krivice sa celog naroda za zločine Karadžićeve ratne politike odlučićemo sami, spremnošću da se od tih zločina ogradimo i da osudimo politiku koja je do njih dovela. Kazna Radovanu Karadžiću je bar delimična, nedovoljna satisfakcija za porodice žrtava njegove politike i jedan od osnova na kojem možemo graditi nove odnose, politiku pomirenja u celom regionu i pre svega u Bosni i Hercegovini, čiji narodi su od ove politike najviše stradali", naveo je Jovanović u saopštenju koje je objavljeno na službenoj internet stranici LDS-a.
na norveskoj tv nadojse nekog balu, nako izgleda pristojan, pise igor nekako, student: karadzic i mladic su dva najveca srpska heroja zadnjih 20 godina
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2409 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ceda kao da moli da ga neko ubije. E, moj Cedouglavnomja wrote:ceda j.
- Partijaner
-
statixx
#2411 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Mova da se gvizu od muke.pici wrote:jebate slusam i gledam ove iz lukavice, pala, banjaluke itd isto ko o njihovi politicari...TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD... i tako do kijametskog dan![]()
- Nasa Stvar
#2412 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Za sve su krive balije,opet brzo zaboravljaju ko nas je klao u prethodnih 10 ratova,opet se glupani poistovjecuju sa njima,vole se pred njima dokazivat kolko mogu jelena popit i pritom koliko puta mogu Boga opsovat
Narocito Balija voli pred "bracom" opsovat majku i mrtve kosti Alijine
Balija = Cetnik
Mi Bosnjaci nikad necemo i nemozemo biti isti kao genocidasi !!!
Pravda je spora i nekad nedostizna,ali je Zadnja rijec Bozija !!!
Narocito Balija voli pred "bracom" opsovat majku i mrtve kosti Alijine
Balija = Cetnik
Mi Bosnjaci nikad necemo i nemozemo biti isti kao genocidasi !!!
Pravda je spora i nekad nedostizna,ali je Zadnja rijec Bozija !!!
-
elcaliente
#2413 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Znaci Dabic je dobio 40 godina, poslije 2 trecine izdrzane kazne moze izaci. Vjerovatno ce izbrati Svedsku za izdrzavanje kazne. Eh sada ako je on vec 6 godina u zatvori, dali to znaci da moze za 11 godina izaci?
- It_is_a_Leclerc
#2414 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
U nastavku srpske mitomanije će biti da oni njega nisu ni osudili. On je dobrovoljno tamo, da dokaže kako je Republika Srpska plemenit i nadasve slobodarski projekat sa epicentri na lokalitetu Tomašica.Partijaner wrote:![]()
![]()
-
LSD
#2415 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Samo treba pratiti kako se sad javlja "paljanska brđanska družina" da plaće nad sudbinom svog bivšeg predsjednika. Pa tako i ova kokoška Plavšić, inace ratni zločinac prvog reda koju su pustili iz Haagavalensija wrote:Biljana Plavšić: Dočekaće i on slobodu!
Danas je Radovana oplakao i Krajišnik, sigurno da bi to uradio i Koljević da se nije sam razdužio od života.
- AntiKrist
#2416 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Pravda je jednim dijelom zadovoljena,ostaje jos smece sratko da dobije svoju kaznu,i da polako ukidamo genocidnu tvorevinu.. 
- karanana
#2417 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ah petronijevica.....nakon pariza i brisela vjeruje da ce zalbeno vijece uvidjeti s cim su se oni borili 90ih
-
NeenaSa
#2418 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ja to samo 'nako, .... i uopche nisam upoznata.Toffee karamela wrote:Šta ti vrtiš okicama? Da ti je poznat i 5% jada koje smo imali oko nabavke oružja što zbog emba rga što zbog škrtog Alije ne bi tu vrtjela smajlija.NeenaSa wrote:Toffee karamela wrote:Ja se samo molim da do izbijanja sljedećeg rata Sanela Jenkins bude imala dovoljno novca da nam kupi ono osnovno na svjetskim berzama oružja
I , et', ne znam koji smajlji da postavim.
Fakat , kud sve ovo vodi ?
- Toffee karamela
#2419 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ah kako pokušavaju da se uhvate za voz borbe protiv globalnog islamskog terorizma, mamicu im četničku. Nasavjetovao ih neko "lukav" iz struktura DB da promijene ploču.karanana wrote:Ah petronijevica.....nakon pariza i brisela vjeruje da ce zalbeno vijece uvidjeti s cim su se oni borili 90ih
-
sahara1428
#2420 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Luka Mišetić, odvjetnik generala Ante Gotovine, u četvrtak je u povodu presude Haškog suda Radovanu Karadžiću od 40 godina zatvora, na svom Twitter računu izrazio zbunjenost odlukom zapitavši se što je propustio u presudi Karadžiću kada su drugi za manje zločine dobili veće kazne.
"Galić je dobio doživotni zatvor za granatiranje Sarajeva. Tolimir je kažnjen doživotnim zatvorom za Srebrenicu. Karadžiću 40 godina za Sarajevo i Srebrenicu zajedno. Što propuštam?", zapitao se Mišetić.
-
oridjidji
#2421 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Da bi shvatili srpsku politiku treba da se zabavite historijom. Ono sto je uradjeno u Balkanskim ratovima prepisano je mnogo puta u historiji. Prelistajte stranice ovoga izvjesca o tome sta se tada desavalo na prostoru juga Srbije, Kosova i Makedonije i vidjecete da se metode koje su koristili tada, uopste mnogo ne razlikuju od onoga sto se u BiH desilo 90-tih.
Stari i ponovljeni obrasci prekrajanja teritorija i historije silom, genocidom, zlocinima protiv covjecnosti, etnickim ciscenjima, urbicidom, genocidom i td.
https://archive.org/details/reportofinternat00inteuoft
Stari i ponovljeni obrasci prekrajanja teritorija i historije silom, genocidom, zlocinima protiv covjecnosti, etnickim ciscenjima, urbicidom, genocidom i td.
https://archive.org/details/reportofinternat00inteuoft
- tututuuuu
#2422 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
A vidi ovdje na Klixu komentara dok mu jos nije izrecena presuda.pici wrote:jebate slusam i gledam ove iz lukavice, pala, banjaluke itd isto ko o njihovi politicari...TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD,TO JE POLITICKI SUD... i tako do kijametskog dan![]()
634 lajka.Eto, to je pravo lice Evrope, kurve.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/haski-tr ... /160324089
Last edited by tututuuuu on 24/03/2016 19:51, edited 1 time in total.
-
TomANDJerry
#2423 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
ljudi ova presuda je 95% dobra , to sto nije perfektna ne znaci da treba pljuvati Haski sud (jer onda licimo na drugu stranu)
Trebalo bi da i politicke vodje krenu osudjivati na dozivotnu kaznu (jer na to osudjuju samo generale i vojna lica) , ali to sto je dobio 40 godina (40 godina povaljam) je razlog da se pljuje Haski sud .... stvarno nismo normalan narod , umjesto da stanemo 100% iza suda koji je oslobodio krivice sve nase ljude, osudio skoro sve njihove , donio presude koji cijeli svijet cita i znat ce se o njima i u buducnosti ---- NE , pametni Bosnjaci psuju sve po spisku , zbog te nevjerovatne greske da su covjek starog 70 godina osudili samo na 40 godina
Trebalo bi da i politicke vodje krenu osudjivati na dozivotnu kaznu (jer na to osudjuju samo generale i vojna lica) , ali to sto je dobio 40 godina (40 godina povaljam) je razlog da se pljuje Haski sud .... stvarno nismo normalan narod , umjesto da stanemo 100% iza suda koji je oslobodio krivice sve nase ljude, osudio skoro sve njihove , donio presude koji cijeli svijet cita i znat ce se o njima i u buducnosti ---- NE , pametni Bosnjaci psuju sve po spisku , zbog te nevjerovatne greske da su covjek starog 70 godina osudili samo na 40 godina
- muha_sa
#2424 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
eto ga za 10 godina napolju---ako ne krepaTomANDJerry wrote:ljudi ova presuda je 95% dobra , to sto nije perfektna ne znaci da treba pljuvati Haski sud (jer onda licimo na drugu stranu)![]()
- Banksy
#2425 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Tačno tako. Njega će do smrti u zatvor, ali projekat je, bez presude genocida na cijeloj teritoriji, sačuvan.Tomahawk11 wrote: http://www.vecernji.hr/hrvatska/karadzi ... ti-1071011
Karadžić će trunuti u zatvoru, ali njegova tvorevina će nastaviti živjeti
I to sačuvan tako dobro i kvalitetno da BHT večeras nije uspio naći nijednog banjalučkog Bošnjaka koji bi svojom slikom i svojom rječju otvoreno rekao svoje mišljenje.
Žrtvama i porodicama kakva-takva satisfakcija, knjigama i povijesti (koju, podsjetimo, različitu učimo) nepobitne činjenice, ali na terenu, efekat ove presude je nikakav.
I primjećujem, dobar govor Bakira I. zapravo, dobro mu ga je neko napisao ...