jao eno je opetbabyline wrote:ja cu nosat rodni list, zalijepicu ga nekako na majicu ....cappy_tempo wrote:samo nemoj nas udarati.morat cu neku majicu odraditi sa natpisom "biciklista",a sve u nadi da me neces zakaciti. brz oporavak i sto brzi nastavak pedalanja
Biciklom kroz Sarajevo
-
nera18
#2401 Re: Biciklom kroz Sarajevo
- DadoHacked
#2402 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ma vala ima bezobrazne raje al ono pravo, vozaca u autima, al kada vidim biciklistu sa slusalicama u usima dize mi se kosa na glavi.
Prije neki dan vozim otokom po biciklistckoj stazi ispred mene momak vozi biciklo s slusalicama u usima, kako mu prilazim govorim lijevo ali frajer ne cuje, dreknem se ali opet nista i taman kada sam krenuo da ga zaobilazim on malo skrece lijevo i tu dolazi do kontakta, htjeo sam mu slusalice u tur nabiti, majmun.
Prije neki dan vozim otokom po biciklistckoj stazi ispred mene momak vozi biciklo s slusalicama u usima, kako mu prilazim govorim lijevo ali frajer ne cuje, dreknem se ali opet nista i taman kada sam krenuo da ga zaobilazim on malo skrece lijevo i tu dolazi do kontakta, htjeo sam mu slusalice u tur nabiti, majmun.
- Miki123
#2403 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pa vozim i ja sa slušalicama u ušima kad se odem vozati u šumu. U čemu je problem? Šumska staza, ja sam, nigdje nikogDadoHacked wrote:Ma vala ima bezobrazne raje al ono pravo, vozaca u autima, al kada vidim biciklistu sa slusalicama u usima dize mi se kosa na glavi.
-
flyawayll
#2404 Re: Biciklom kroz Sarajevo
a od tamo te vreba vuk ili meĐedMiki123 wrote:Pa vozim i ja sa slušalicama u ušima kad se odem vozati u šumu. U čemu je problem? Šumska staza, ja sam, nigdje nikogDadoHacked wrote:Ma vala ima bezobrazne raje al ono pravo, vozaca u autima, al kada vidim biciklistu sa slusalicama u usima dize mi se kosa na glavi.
- kurty
#2405 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Jako opasno imati slusalice u usima za vrijeme voznje, setnje ili cega vec...Miki123 wrote:Pa vozim i ja sa slušalicama u ušima kad se odem vozati u šumu. U čemu je problem? Šumska staza, ja sam, nigdje nikogDadoHacked wrote:Ma vala ima bezobrazne raje al ono pravo, vozaca u autima, al kada vidim biciklistu sa slusalicama u usima dize mi se kosa na glavi.
- cappy_tempo
#2406 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pedalas sumom sa slusalicama i ne skontas da neko iza tebe u punoj brzini ide,a ti ga ne cujes...biciklo i slusalice tesko kad mogu zajedno.
kurty kunem ti se heftu dumam da dogovorimo vise kakvu voznju al me ovo vrijeme ubija u pojam majke mi. evo od veceras do srijede kisu najavise
kurty kunem ti se heftu dumam da dogovorimo vise kakvu voznju al me ovo vrijeme ubija u pojam majke mi. evo od veceras do srijede kisu najavise
- kurty
#2407 Re: Biciklom kroz Sarajevo
cappy_tempo wrote:pedalas sumom sa slusalicama i ne skontas da neko iza tebe u punoj brzini ide,a ti ga ne cujes...biciklo i slusalice tesko kad mogu zajedno.
nemoj jos planirati...
moram kupiti pakne, moram gupiti gume... a nisam pri parama... cim to obvim, ja zovem
- Lady Saray
#2408 Re: Biciklom kroz Sarajevo
uvijek imam slusalice sem kad sam u drustvu.. uvijek vozim krajnjom desnom stranom da me moze neko brzi zaobici i stalno se okrecem i gledam ukoliko mijenjam pravac kretanja ili prelazim na pjesackom.. nikad mi slusalice nisu izazvala nikakav problem kao sto izazivaju pjesaci pa i bicikliste bez slusalica ali jednako gluhi da cuju zvonce al su dovoljno slobodni da zauzmu citav trotoar..
- cappy_tempo
#2409 Re: Biciklom kroz Sarajevo
cim nas sunce zavoli makar 5 dana izmajmunisat cemo nesta 
- cappy_tempo
#2410 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma aj u 5 ako hoces samo da se dogegam sa posla nego mi postalo mrsko vracati se kuci mokar od kise i da ne igra dynamo vecerassemlaca wrote:Eh ako budemo čekali ništa od tog... ccc jeste ne druželjubivi
- mrtva kokoš
#2411 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jutros sam imao turu stup - ilidza- osijek - pa makadam prema butilama, i bas ispod kasarne
mi je bila sacekusa, kerova
bilo je i onih mladjahnih tako da je kuja zastitnicki krenula na mene.
prvo sam stao, gledam ja nju ona u mene , bulji i rezi a ovi ostali laju. pomjerim se u stranu, sidjem s bicikla nekih 10 tak metara nastavim hodati, vidim polahko odustaju. joj da je bio asfalt ne bi oni ni zalajali ja bih vec bio na stupu
ali reko gdje cu po makadamu, sjebacu bic pa cu ga ja morati tegliti umjesto ono mene 
mi je bila sacekusa, kerova
prvo sam stao, gledam ja nju ona u mene , bulji i rezi a ovi ostali laju. pomjerim se u stranu, sidjem s bicikla nekih 10 tak metara nastavim hodati, vidim polahko odustaju. joj da je bio asfalt ne bi oni ni zalajali ja bih vec bio na stupu
-
flyawayll
#2412 Re: Biciklom kroz Sarajevo
i sad ce neki pocet pricat, problem su lutalice bla bla bla, ucinila je kao sto bi i svaka majka normalna ucinilaSplinter wrote:jutros sam imao turu stup - ilidza- osijek - pa makadam prema butilama, i bas ispod kasarne
mi je bila sacekusa, kerova![]()
bilo je i onih mladjahnih tako da je kuja zastitnicki krenula na mene.
prvo sam stao, gledam ja nju ona u mene , bulji i rezi a ovi ostali laju. pomjerim se u stranu, sidjem s bicikla nekih 10 tak metara nastavim hodati, vidim polahko odustaju. joj da je bio asfalt ne bi oni ni zalajali ja bih vec bio na stupuali reko gdje cu po makadamu, sjebacu bic pa cu ga ja morati tegliti umjesto ono mene
- cappy_tempo
#2413 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja aliju krivim
.obeco je zlatne kasike,a neamo nista 
- cappy_tempo
#2414 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ne znam kakva je oprema na nakamuri. Ma dodas 100km i uzmes gt 3.0 ili specialized hardrock i budes rahat 
-
nera18
#2415 Re: Biciklom kroz Sarajevo
mozda setaju sa slusalicama u usimaLady Saray wrote:uvijek imam slusalice sem kad sam u drustvu.. uvijek vozim krajnjom desnom stranom da me moze neko brzi zaobici i stalno se okrecem i gledam ukoliko mijenjam pravac kretanja ili prelazim na pjesackom.. nikad mi slusalice nisu izazvala nikakav problem kao sto izazivaju pjesaci pa i bicikliste bez slusalica ali jednako gluhi da cuju zvonce al su dovoljno slobodni da zauzmu citav trotoar..
- Lady Saray
#2416 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jest babe su poznate po slusalicama i mp3 do max pojacannera18 wrote:mozda setaju sa slusalicama u usimaLady Saray wrote:uvijek imam slusalice sem kad sam u drustvu.. uvijek vozim krajnjom desnom stranom da me moze neko brzi zaobici i stalno se okrecem i gledam ukoliko mijenjam pravac kretanja ili prelazim na pjesackom.. nikad mi slusalice nisu izazvala nikakav problem kao sto izazivaju pjesaci pa i bicikliste bez slusalica ali jednako gluhi da cuju zvonce al su dovoljno slobodni da zauzmu citav trotoar..![]()
![]()
- hakazvaka
#2417 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Prije 3 godine se nekoliko biciklista sa ovog foruma odlucilo da krenu u misiju izgradnje staze na podrucju cijelog Kantona Sarajevo. Ti zagrizli entuzijasti su tada osnovali i Udruzenje u cijem statutu (neformalnom) stoji:
http://www.facebook.com/girodisarajevo
http://girodisarajevo.ba
http://twitter.com/#!/GIRODISARAJEVO
Pridruzite se pokretu, pomozite nam da ostvarimo svoja prava i dobijemo stazu!Udruženje građana Giro di Sarajevo je nevladina, neprofitna organizacija koja se bori za poboljšanje uslova za bavljenje biciklizmom u urbanom okruženju unutar gradske jezgre Sarajeva. Udruženje je osnovano od strane biciklista entuzijasta, volontera koji isuviše vole svoj grad da bi bili inertni na pozitivne promjene koje sami mogu pokrenuti.
-
Saka
#2418 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ima li neki "non-biased" expert da mi preporuči koji bajk da uzmem? Uglavnom za grad i pomalo off-road, ništa extremno. Sa prednjom suspenzijom i disk kočnicama, po mogućnosti hidraulika. Do nekih 1200KM.
Razmišljam o GT Avalanche 2.0 ali opet čuo sam da je GT kod nas precijenjen. Koji modeli drugih proizvođača su u klasi sa njim? Gledao sam Capriolo, Trek i Specialized, ali još nisam siguran koji model je tu komparativan i njihove cijene.
Pa ako nekom nije mrsko da mi pojasni. Hvala.
Razmišljam o GT Avalanche 2.0 ali opet čuo sam da je GT kod nas precijenjen. Koji modeli drugih proizvođača su u klasi sa njim? Gledao sam Capriolo, Trek i Specialized, ali još nisam siguran koji model je tu komparativan i njihove cijene.
- cappy_tempo
#2419 Re: Biciklom kroz Sarajevo
gt ne fali nista,a ako ces vise po gradu uzmi gt 3.0 ili specialized hardrock za nekih 600km i od ostalih para uzmi kacigu,rukavice,svjetla,jace v-brake jer za discom nemas velike potrebe.ako te svrbe pare uzmi gt 1.0 ili 2.0 ili specialized rockhoper,stumperjumper samo ne znam koliko je para ili trek 4900 koji je 1400km.
Krenem na zmajevac ufati me kisa,odem na vrelo bosne ufati me kisa
,a kakvih se gluposti naslusah u treku na otoci ne znam bil plako ili bi se smijo
Krenem na zmajevac ufati me kisa,odem na vrelo bosne ufati me kisa
-
flyawayll
#2420 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ajde predlozite mi kakav bajk do 400-500 km, ali ovo sad nije za mene vec za havera 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2421 Re: Biciklom kroz Sarajevo
To je super, ali zašto Giro di Sarajevo? Zašto italijanski jezik u Sarajevu? Francuzi imaju svoj naziv, italijani svoj... zašto mi ne možemo imati svoj, na našem jeziku?hakazvaka wrote:Prije 3 godine se nekoliko biciklista sa ovog foruma odlucilo da krenu u misiju izgradnje staze na podrucju cijelog Kantona Sarajevo. Ti zagrizli entuzijasti su tada osnovali i Udruzenje u cijem statutu (neformalnom) stoji:
Pridruzite se pokretu, pomozite nam da ostvarimo svoja prava i dobijemo stazu!Udruženje građana Giro di Sarajevo je nevladina, neprofitna organizacija koja se bori za poboljšanje uslova za bavljenje biciklizmom u urbanom okruženju unutar gradske jezgre Sarajeva. Udruženje je osnovano od strane biciklista entuzijasta, volontera koji isuviše vole svoj grad da bi bili inertni na pozitivne promjene koje sami mogu pokrenuti.
- kokuz_sa
#2422 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sta je sa onom stazom na Mojmilu gore u brdu napravljena prava brdska staza..
imaju i oznake da je bajk staza i sve..
samo meni djeluje previse strma
a i ne vjerujem da bi moj baj uspijesno savladao onaj napor pa zato ne probah
imaju i oznake da je bajk staza i sve..
samo meni djeluje previse strma
a i ne vjerujem da bi moj baj uspijesno savladao onaj napor pa zato ne probah
-
bike.fanatic
#2423 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pogledaj trek 4300 nešto oko 1000 km ili vidi cube u tom ranguSaka wrote:Ima li neki "non-biased" expert da mi preporuči koji bajk da uzmem? Uglavnom za grad i pomalo off-road, ništa extremno. Sa prednjom suspenzijom i disk kočnicama, po mogućnosti hidraulika. Do nekih 1200KM.
- dadoka84
#2424 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nisam znao za tu stazu na mojmilu. Moram to isprobati.
cappy_tempo A sta su se isprovaljivali u Treku?
cappy_tempo A sta su se isprovaljivali u Treku?
- Miki123
#2425 Re: Biciklom kroz Sarajevo
15 KM Ciklocentarbabyline wrote:gdje ima kupiti ona nogara za bajk, da se nasloni i stoji![]()
da je kvalitetna i da nije preskupa-...