Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
_veleposlanik

#2401 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by _veleposlanik »

kampanja ide kako treba, svojim tokom. moral, iskrenost i etika, uz dobar govor i obecanja ne smiju faliti. familije kandidata se takodjer svojevoljno ukljucuju u demokratski proces i daju svoj doprinos za dobrobit (naprdjivanje) drustvu.

Image
jeza u ledja

#2402 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

_veleposlanik wrote:kampanja ide kako treba, svojim tokom. moral, iskrenost i etika, uz dobar govor i obecanja ne smiju faliti. familije kandidata se takodjer svojevoljno ukljucuju u demokratski proces i daju svoj doprinos za dobrobit (naprdjivanje) drustvu.

Image
LINK iz New York Post, izrazito konzervativne novine (koju niko ne cita), gdje su sami sebe demantovali:
October 21, 2008 --

THE source who told us last week about Michelle Obama getting lobster and caviar delivered to her room at the Waldorf-Astoria must have been under the influence of a mind-altering drug. She was not even staying at the Waldorf. We regret the mistake, and our former source is going to regret it, too. Bread and water would be too good for such disinformation.
Ako vec prenosis 'vijesti' probaj biti malo bolje obavjesten. ;)
omar little

#2403 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by omar little »

_veleposlanik wrote:kampanja ide kako treba, svojim tokom. moral, iskrenost i etika, uz dobar govor i obecanja ne smiju faliti. familije kandidata se takodjer svojevoljno ukljucuju u demokratski proces i daju svoj doprinos za dobrobit (naprdjivanje) drustvu.

Image

eki ko placa za ovo :lol: :lol: :lol: Concerned Citizens who love America :lol: :lol: :lol:
_veleposlanik

#2404 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by _veleposlanik »

@jeza u ledja

da trosim vrijeme na Americkim Reality-Show predsjednickim izborima? nemam vremena zaista. interesantna slichica koja svakako moze biti istinita, drago mi je sto si tako brzo reagovao i izvukao me iz zablude :-) ... a svakako smo u zivotu culi i mnogo gore "ispade" "nasih" vodja...

pitam se zasto kada kliknem na komentare stranice NY Posta nema nista???
jeza u ledja

#2405 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

_veleposlanik wrote:@jeza u ledja

da trosim vrijeme na Americkim Reality-Show predsjednickim izborima? nemam vremena zaista. interesantna slichica koja svakako moze biti istinita, drago mi je sto si tako brzo reagovao i izvukao me iz zablude :-) ... a svakako smo u zivotu culi i mnogo gore "ispade" "nasih" vodja...

pitam se zasto kada kliknem na komentare stranice NY Posta nema nista???
Radi link:
http://www.nypost.com/seven/10212008/go ... m#comments

@ omar little, vidis da ispod pise web stranica 'pumapac'.
P.U.M.A. PAC- "Party Unity My Ass" Political Action Committee, frikovi koji su nominalno podrzavali Hillary, a ne zele podrzavati Obamu, kolekcija rasista, feminista i petokolonasa.
omar little

#2406 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by omar little »

ma, znam, jeza, zato se i cerekam :D :D
ljubav_aha

#2407 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ljubav_aha »

obama nece biti ubijen,to se moglo davno desiti

i dalje ne razumijem cemu tolika potreba za poredjenjem obame sa JFK

obama nece pobjediti
burek_in_space

#2408 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by burek_in_space »

ljubav_aha wrote:obama nece biti ubijen,to se moglo davno desiti

obama nece pobjediti
E ovo je ono sto mene kopka vec mjesecima(u granicama normale,da ne mislite da sam neki freak :D ) i u sta sam gotovo pa siguran iako rezultati anketa govore drugacije.
Mozes li molim te obrazloziti zasto mislis da Obama nece pobijediti?!
ljubav_aha

#2409 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ljubav_aha »

burek_in_space wrote:

obama nece pobjediti
E ovo je ono sto mene kopka vec mjesecima(u granicama normale,da ne mislite da sam neki freak :D ) i u sta sam gotovo pa siguran iako rezultati anketa govore drugacije.
nema dovoljno "jaku" podrsku,ovdje ne mislim na nas sitnu raju glasace,vec na unutarnje relacije u politickim krugovima
oldschool

#2410 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by oldschool »

Neće pobijediti jer je crnac, Amerika je i dalje veoma osjetljiva na to pitanje, mogu govoriti šta god hoće ali su i dalje puni rasista, mislim da jedno govore pred kamerama a da će glasati drugačije.
burek_in_space

#2411 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by burek_in_space »

ljubav_aha wrote:
burek_in_space wrote: nema dovoljno "jaku" podrsku,ovdje ne mislim na nas sitnu raju glasace,vec na unutarnje relacije u politickim krugovima
To medju demokratama nema dovoljno jaku potporu?!A kako ce se manifestovati podrska nekoliko republikanaca(Powell &co) na izbore,tj konkretno na Obamu i njegove glasace?
_veleposlanik

#2412 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by _veleposlanik »

ljubav_aha wrote:
burek_in_space wrote:

obama nece pobjediti
nema dovoljno "jaku" podrsku,ovdje ne mislim na nas sitnu raju glasace,vec na unutarnje relacije u politickim krugovima
mislis Zbigniev Brzezinski mala maca? :D

ima Obama podrsku, samo je fazon sto, meSCHini, onaj softver za brojanje glasova odavno ne radi kako treba, sto je potvrdjeno na nekom nedavnom sudjenju... jeza, ako znas ista o tom, zamolio bih da objasnis. stvarno sam gledao tu potvrdu od kompanije koja je razvila taj soft kako je jako vjerovatno izmanipuliran i kako je to tesko provjeriti u isto vrijeme...
oldschool

#2413 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by oldschool »

Ma nema veze sa software-om, da ih je lagano izmanipulisati je tačno, ima i na netu kako, to su u Njemačkoj testirali i ljudi najnormalnije koji se malo razumiju nabiše nekom hiljade glasova, ali tvrdim, a i znam da je Amerika i dalje podijljena, ne moraju se pozivati na one njihove efekte, te ovaj, onaj, Obama neće dobiti.
burek_in_space

#2414 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by burek_in_space »

oldschool wrote:Ma nema veze sa software-om, da ih je lagano izmanipulisati je tačno, ima i na netu kako, to su u Njemačkoj testirali i ljudi najnormalnije koji se malo razumiju nabiše nekom hiljade glasova, ali tvrdim, a i znam da je Amerika i dalje podijljena, ne moraju se pozivati na one njihove efekte, te ovaj, onaj, Obama neće dobiti.
Pa ne sumnjam da postoje podjele,ali da su bash tolike ne vjerujem-bar iz pricha prijatelja koji zhive u USA.Dodushe,oni vecinom zive u demokratski orjentisanim drzavama,pa je moguce i zbog toga da te podjele nisu toliko izrazene.
jeza u ledja

#2415 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

Ni ja nesto uopste nisam uvjeren da ce Obama pobjediti jer vise ne vjerujem nikome i nicemu. Uvijek nanovo bivam iznenadjen gluposcu americkog elektorata. Ali se nadam....

Izbori su u sljedeci utorak. Obama trenutno vodi 6.8% u prosjeku svih anketa u posljednjih nekoliko dana.

Sto se tice anketa po drzavama tu vec Obama ima solidnu prednost. Iowa i New Mexico (Busheve drzave) su vec 'osigurani', u svim Kerryjevim drzavama (ukljucujuci i Pennsylvaniju) Obama ima dvocifrenu prednost u gotovo svakoj uradjenoj anketi. Kad se sve to uracuna, Obami je potrebna samo jos jedna drzava da pobjedi, od kojih su najbolji kandidati Virginia i Colorado. U obje ove drzave Obama vodi izmedju 5 i 10% vec par mjeseci. Pored ovih i u Ohiu ima solidnu prednost (6%). I jos pride vodi tijesno na Floridi, Missouriju, North Carolini, Nevadi i Indiani. Samo jedna od ovih 8 drzava (u kojim Obama trenutno vodi u svakoj) mu je dovoljna da postane predsjednik. Ja cu bit zadovoljan sa samo jednom. :)

Sad da li ankete lazu?!?!? Da li raja nece da glasa za crnca? Kao argument protiv toga ja bih konstatovao kako je Obama vec uspio savladati vrlo popularnu Hillary Clinton na izborima, drzavu po drzavu, tako da nije bas da ljudi ne glasaju za crnce. Mislim nije to da je Obama samo neki autsajder koji je cudom dosao do ovdje, to jeste u neku ruku tacno, ali u ove dvije godine on je oko sebe privukao nevjerovatno podmazanu masinu, stotine miliona dolara, lobije, politicare, studente, crnce...u svakom pogledu je njegova kampanja organizovanija, strucnija, mocnija i jednostavno bolja od McCainove.
Obicno se kaze kako pobjedjuje onaj ko ima para (kao npr Bush). Pa ove godine Obama je probio sve rekorde sto se tice kolicine skupljenog i potrosenog novca, navodno ima 7-8 puta vise love od McCaina. Ima sve iza sebe. Ali...

Ali opet, ko ce mu ga znati? Ja znam da cu se pravo sjebat ako McCain pobjedi. :run:
A ako Obama uzme radovacu se ko malo dijete.
Kontam u utorak skupiti se s rajom, cips, piva i TV i pratiti rezultate. Jebo finale SP, ovo ce biti uzbudljivije. :D
oldschool

#2416 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by oldschool »

ma nisam ni ja vjerovao da je tolika, ali masovno imaš deportacije iz Amerike u BiH, sve zbog kriminala, dosta naših su tamo pripadnici raznih bandi, i kad ti počnu pričati kako se tamo živi, gdje sve ne smiješ, gdje smiješ, onda se zamisliš pa nama je super ovde.
jeza u ledja

#2417 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

Samo da kazem jos ovo, ako McCain uspije pobijediti to ce biti najvece iznenadjenje ikad zabiljezeno u modernoj historiji americkih predsjednickih izbora. Drugim rijecima - nikad niko nije bio ovoliko daleko u anketama 7 dana pred izbore i uspio na kraju da pobjedi. Ali sve je moguce...
Eh da, i vrlo cesto se pred same izbore razlika u anketama smanji.
oldschool

#2418 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by oldschool »

Ma bit će to novi efekt, ne znam kako li će ga nazvati, po imenu ili isplaženom jeziku, ali ovo drugo je već simbol jedne grupe, mada ovo hvatanje ovih ide na ruku Obama-i.
ahuseino

#2419 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ahuseino »

_veleposlanik wrote:

ima Obama podrsku, samo je fazon sto, meSCHini, onaj softver za brojanje glasova odavno ne radi kako treba, sto je potvrdjeno na nekom nedavnom sudjenju... jeza, ako znas ista o tom, zamolio bih da objasnis. stvarno sam gledao tu potvrdu od kompanije koja je razvila taj soft kako je jako vjerovatno izmanipuliran i kako je to tesko provjeriti u isto vrijeme...
Nije samo da se glasovi mogu manipulisati, nego je softver bio DIZAJNIRAN sa "preporukom" (koliko sam ja chuo) od republikanaca, da se ostave provizije koje bi omoguchile manipulisanje glasova...

... so it's flawed BY DESIGN...
ahuseino

#2420 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ahuseino »

oldschool wrote:ma nisam ni ja vjerovao da je tolika, ali masovno imaš deportacije iz Amerike u BiH, sve zbog kriminala, dosta naših su tamo pripadnici raznih bandi, i kad ti počnu pričati kako se tamo živi, gdje sve ne smiješ, gdje smiješ, onda se zamisliš pa nama je super ovde.
Haj' dobro sto si ti oformio misljenje, ali nadam se da nije na osnovu ovih izvora... :-?
oldschool

#2421 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by oldschool »

Nije neprovjeren izvor, nego neko veoma puzdan, kome i dalje porodica živi u Americi, ali je ta osoba deportovana sa još nekima, ima rana od tih njihovih okršaja, a imam saznanja još preko nekih ljudi koji sa porodicama žive u Americi, normalni ljudi, i nije tamo uopšte kako se prikazuje, ma ni približno, znao sam da nije, ali da je gore nego što sam mislio nisam znao, a izbori će dati odgovor jesu li oni mene lagali ili ne!!!!!!
jeza u ledja

#2422 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

oldschool wrote:Nije neprovjeren izvor, nego neko veoma puzdan, kome i dalje porodica živi u Americi, ali je ta osoba deportovana sa još nekima, ima rana od tih njihovih okršaja, a imam saznanja još preko nekih ljudi koji sa porodicama žive u Americi, normalni ljudi, i nije tamo uopšte kako se prikazuje, ma ni približno, znao sam da nije, ali da je gore nego što sam mislio nisam znao, a izbori će dati odgovor jesu li oni mene lagali ili ne!!!!!!
Ja ne kontam sta hoces reci. :?
_veleposlanik

#2423 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by _veleposlanik »

ahuseino wrote:
_veleposlanik wrote:

Nije samo da se glasovi mogu manipulisati, nego je softver bio DIZAJNIRAN sa "preporukom" (koliko sam ja chuo) od republikanaca, da se ostave provizije koje bi omoguchile manipulisanje glasova...

dakle............

prema ovom, molim vas, cemu uzbudjenje, iznenadjenje, ankete, kampanje, dizanje kompletne drzave u pratnji jednog od najpracenijih reality showa???

mislim da se radilo o izborima 2004., Bushova druga legislatura je zapravo prevara!

kao Juve sto je namjestao utakmice, gubi svu char i uzbudjenje (samo sto je Juve odsluzio kaznu u drugoj ligi citavu sezonu)... :roll:
ahuseino

#2424 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ahuseino »

_veleposlanik wrote:
ahuseino wrote:
_veleposlanik wrote:

dakle............

prema ovom, molim vas, cemu uzbudjenje, iznenadjenje, ankete, kampanje, dizanje kompletne drzave u pratnji jednog od najpracenijih reality showa???

mislim da se radilo o izborima 2004., Bushova druga legislatura je zapravo prevara!

kao Juve sto je namjestao utakmice, gubi svu char i uzbudjenje (samo sto je Juve odsluzio kaznu u drugoj ligi citavu sezonu)... :roll:
Tachno za Busheve izbore, ali sad se zna...

Cak su bila i svjedochenja u svezi s softwareom, nisam siguran jeli pred kongresom, ali eto... mislim da che biti uperene sve ochi u razbrojavanje...
jeza u ledja

#2425 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

_veleposlanik wrote: Bushova druga legislatura je zapravo prevara!
Legislatura? :-)
Bush je dio izvrsne, ne legislaturne vlasti.

Kao sto je i Juve kaznjen, jednog dana ce abd i Bush i sva njegova klika. :dance:
Post Reply