Dešavanja u Srbiji

Post Reply
vee-jay

#2401 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

Grover wrote:Nakaradnost BiH drzave prevashodno je posledica agresivne politike Srbije koju ona sprovodi preko svojih eksponenata u BiH.
Hehe Grovy. Znam da je provokacija, ali da se nadovezem:

"Nakaradnost BiH drzave prevashodno je medju ostalom i posledica agresivne politike Srbije koju ona sprovodi preko svojih eksponenata u BiH."
testament

#2402 Re: Desavanja u Srbiji

Post by testament »

vee-jay wrote:
Grover wrote:Nakaradnost BiH drzave prevashodno je posledica agresivne politike Srbije koju ona sprovodi preko svojih eksponenata u BiH.

"Nakaradnost BiH drzave prevashodno je medju ostalom i posledica agresivne politike Srbije koju ona sprovodi preko svojih eksponenata u BiH."
Ne vidim u čemu je problem sa ovom izjavom?? Naravno da nije SAMO srbija kriva za ovakvu nakaradnu BiH,tu su još i hrvatska,"međunarodna zajednica" i naravno lepi,alija...
vaca

#2403 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vaca »

testament wrote:
vee-jay wrote:

Ne vidim u čemu je problem sa ovom izjavom?? Naravno da nije SAMO srbija kriva za ovakvu nakaradnu BiH,tu su još i hrvatska,"međunarodna zajednica" i naravno lepi,alija...
Bitno je da mi nismo nista krivi....e moja Bosno...
testament

#2404 Re: Desavanja u Srbiji

Post by testament »

Ko je rekao da mi nismo ništa krivi??
Liberalism

#2405 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Liberalism »

gulas wrote:
zavrzlama wrote: Nema dijaloga sa cetnicima..sa srbima ima...

Izvrces i te kako..policija rs a je oznacena kao pocinilac genocida u Srebrenici..znacin negiras genocid..sve si rekao..stavljam te na listu salonskih cetnika..sto i jesi svojim izjavama....

ovaj tvoj post je za mene dovoljan za Kreku...
Kao prvo - ko si ti pa da nekog etiketiras cetnikom, salonskim ili bilo kakvim? ko si ti pa da imas bilo kakve liste? bolesnice jedan fasistoidni... U mojoj porodici ima onih koji su stradali jos kad se ti nisi ni rodio upravo od cetnika sa kojima se ti svakodnevno frljas!
Dalje, gdje ja to negiram genocid? molio bih moderatora da procita sve i jedan moj post pa ako ima nesto slicno nek mi kaze, a ako nema nek upozori doticnog da prekine sa prijetnjama i insinuacijama.
Zavrzlama tvoja prica je puna besmislenih insinuacija, patoloske mrznje i netolerancije, a sve jos zacinjeno i nekim fantasticnim nebulozama na nivou Den Braunovog Da Vincijevog koda. i bice mi drago da svaku tvoju kvaziteoriju opovrgnem. Naravno, sad mi je jasno da tebe nista nece natjerati da pocnes zdravo da razmisljas, ali ce mozda drugima biti jasno koliko su tvoje teze komicne, bez obzira slagali se sa mnom ili ne.
I na kraju, zao mi je samo sto ne postoji nacin da se izmjeri patriotizam pa da se uporedimo nas dvoje, jer bi ti definitivno ispao vrlo stetan po ovu drzavu za koju se navodno zalazes (a koju btw. nazivas nakaradnom). I upravo zbog takvih kao sto si ti, tesko je ubijediti gotovo dvije trecine stanovnistva da je BiH drzava koju treba da osjecaju svojom.
kad bi se ozbiljnije prodiskutovalo o ovom pitanju vjerujem da bi se doslo do argumenta da vise od polovine stanovnistva koji zivi u Bosni, Bosnu osjecaju svojom drzavom.
pustopoljina

#2406 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pustopoljina »

meni je zanimljiv zaokret bosanskih srba unazad 5-6 godina...ako se sjecate,odmah poslije rata,po novinama,ili po netu-bilo je -koja bosna i hercegovina? koja drzava?koji BA bosanski kraljevi? to je geografski pojam...oni su srbi...i onda lagano pocinje da se mijenja prica-sta muslimani-ONI su bili prvi,kralj tvrtko je bio srbin(zbog one babe),muslimani su dosli,bosna je uvijek njihova bila.oni su srbi-ali sad BOSANSKI srbi (i dalje ostaje geografski pojam) ali:njihov je kralj,njihova je povelja kulina bana...e sad rs je njihova tradicija(od kulina bana do nasijeh dana) a mi smo nasljednici arapske kulturne bastine :)) mislim...NAS zovu suncokretima :shock: necu se cuditi ako u slijedecih deset godina bude prica kako su se oni borili za gradjanski drzavu bosnu i hercegovinu,a mi htjeli da istrijebimo sve nemuslimansko sa prostora."gdje je samo jedan muslimanski grob-to je muslimanska zemlja" :dance:
mislim-nije da je ne osjecaju svojom zemljom,samo je ne osjecaju i nasom zemljom. :x tacno mi zao hrvata,kad skontas koliko muslimani i srbi kake po bosni.
gulas

#2407 Re: Desavanja u Srbiji

Post by gulas »

Liberalism wrote:
gulas wrote:tesko je ubijediti gotovo dvije trecine stanovnistva da je BiH drzava koju treba da osjecaju svojom.
kad bi se ozbiljnije prodiskutovalo o ovom pitanju vjerujem da bi se doslo do argumenta da vise od polovine stanovnistva koji zivi u Bosni, Bosnu osjecaju svojom drzavom.
Da li si siguran?
O minornom procentu Srba i Hrvata koji osjecaju BiH svojom drzavom mislim da nema potrebe ni razglabati. Ali hajde da se pozabavimo osjecanjima Bosnjaka.
Da li si svjestan koliki procenat Bosnjaka uopste nije zainteresovan za BiH? Da li si svjestan koliki procenat Bosnjaka je zainteresovan samo za vece parce kolaca a ne neku normalnu drzavu?
Sta to znaci?
To znaci da sutra kad bi im neko ponudio recimo 50-60 procenata teritorije ali BEZ Srba i Hrvata, ne bi razmisljali niti jedan trenutak. odmah bi zgrabili to i zaboravili na pricu o BiH. Uzivali bi u svom Bosnjakistanu.
Veliki je broj takvih. Otprilike vrlo blizu broju glasaca bosnjackih nacionalistickih stranaka. I za njih se NE MOZE reci da osjecaju BiH svojom drzavom!
Prema tome mozda sam pogrijesio kad sam rekao - dvije trecine stanovnistva. Procenat je ustvari jos veci.
Prokleta je ovo zemlja, odnosno narodi u njoj.
Nazalost. i smijesno je da se pored svega toga na 100 strana bavimo susjedom.
zavrzlama

#2408 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

gulas wrote:
zavrzlama wrote: Nema dijaloga sa cetnicima..sa srbima ima...

Izvrces i te kako..policija rs a je oznacena kao pocinilac genocida u Srebrenici..znacin negiras genocid..sve si rekao..stavljam te na listu salonskih cetnika..sto i jesi svojim izjavama....

ovaj tvoj post je za mene dovoljan za Kreku...
Kao prvo - ko si ti pa da nekog etiketiras cetnikom, salonskim ili bilo kakvim? ko si ti pa da imas bilo kakve liste? bolesnice jedan fasistoidni... U mojoj porodici ima onih koji su stradali jos kad se ti nisi ni rodio upravo od cetnika sa kojima se ti svakodnevno frljas!
Dalje, gdje ja to negiram genocid? molio bih moderatora da procita sve i jedan moj post pa ako ima nesto slicno nek mi kaze, a ako nema nek upozori doticnog da prekine sa prijetnjama i insinuacijama.
Zavrzlama tvoja prica je puna besmislenih insinuacija, patoloske mrznje i netolerancije, a sve jos zacinjeno i nekim fantasticnim nebulozama na nivou Den Braunovog Da Vincijevog koda. i bice mi drago da svaku tvoju kvaziteoriju opovrgnem. Naravno, sad mi je jasno da tebe nista nece natjerati da pocnes zdravo da razmisljas, ali ce mozda drugima biti jasno koliko su tvoje teze komicne, bez obzira slagali se sa mnom ili ne.
I na kraju, zao mi je samo sto ne postoji nacin da se izmjeri patriotizam pa da se uporedimo nas dvoje, jer bi ti definitivno ispao vrlo stetan po ovu drzavu za koju se navodno zalazes (a koju btw. nazivas nakaradnom). I upravo zbog takvih kao sto si ti, tesko je ubijediti gotovo dvije trecine stanovnistva da je BiH drzava koju treba da osjecaju svojom.
:D kako ja brzo otkrijem salonca....drugi put se bolje pripremi da sakrijes salonstvo...a sad idem da razotkrivam sta je naredni korak vijeca staraca... :D
pustopoljina

#2409 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pustopoljina »

sorry,statisticaru,odakle ti podaci?! ako pod bosnjackom nacionalnom strankom smatras sda-onda sorry-ali nema govora o odjeljivanju bosnjaka u treci tor.tj.kad bi sda to zastupala,automatski bi izgubila glasace.zna se sa cim sda vrbuje glasove:nikada da se ne ponovi,dzamije da nam ne ruse,ovo je nasa zemlja,ezan na munari itd. to ne podrazumijeva SAMO ezane,samo muslimane na teritoriji BiH,a najmanje treci komadic bosne sa 100% muslimana.oni koji glasaju za sda hoce avnojevske granice,ferhadiju u banjaluci koja uci 15 vakata umjesto 5 vakata dnevno i ostale-sve- iz- inata-stvari.time ne negiram opasnost njihovog nacionalnog osvjescenja,ali ti pokusavam ukazati na to da bas oni koji glasaju za nacionalne stranke nisu spremni na kompromis,a zbog bosnjakistana bi ratovali,ali ne za njega,nego protiv njega.bosnu svi osjecaju svojom,nije tu problem-problem je u tome sto svi smatraju da je vise MOJA nego TVOJA.i oni koji bi sutra iz nje otisli-ne idu sto ne vole bosnu,nego trbuhom za kruhom-ne zavaravaj se...da dodam-da svi koji odu,postaju veci nacionalisti nego dok su sjedili kuci.
pustopoljina

#2410 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pustopoljina »

gulas wrote:
Liberalism wrote:
gulas wrote:tesko je ubijediti gotovo dvije trecine stanovnistva da je BiH drzava koju treba da osjecaju svojom.
apsolutno
Da li si siguran?
O minornom procentu Srba i Hrvata koji osjecaju BiH svojom drzavom mislim da nema potrebe ni razglabati. hajde da razglabamo-otkuda ti ovi podaci?)Ali hajde da se pozabavimo osjecanjima Bosnjaka.a tek za ovo sigurno imas jake argumente.
Da li si svjestan koliki procenat Bosnjaka uopste nije zainteresovan za BiH? Da li si svjestan koliki procenat Bosnjaka je zainteresovan samo za vece parce kolaca a ne neku normalnu drzavu?
Sta to znaci?odakle ti argumenti (procenti) kojima hoces reci kako je bosancima stalo do veceg dijela kolaca,a ne do bosne i hercegovine?
To znaci da sutra kad bi im neko ponudio recimo 50-60 procenata teritorije ali BEZ Srba i Hrvata, ne bi razmisljali niti jedan trenutak. odmah bi zgrabili to i zaboravili na pricu o BiH. Uzivali bi u svom Bosnjakistanu.da ponovim-ovo se zovu neutemljene tvrdnje.
Veliki je broj takvih.jos jedna neutemeljena tvrdnja Otprilike vrlo blizu broju glasaca bosnjackih nacionalistickih stranaka.post iznad. I za njih se NE MOZE reci da osjecaju BiH svojom drzavom! a nacionalne su znaci zato sto ne osjecaju BiH svojom drzavom?!
Prema tome mozda sam pogrijesio kad sam rekao - dvije trecine stanovnistva. Procenat je ustvari jos veci.ama, malo je-pojacaj.
ld

#2411 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ld »

gulas wrote:
Liberalism wrote:
Da li si siguran?
O minornom procentu Srba i Hrvata koji osjecaju BiH svojom drzavom mislim da nema potrebe ni razglabati. Ali hajde da se pozabavimo osjecanjima Bosnjaka.
Sta to znaci?
To znaci da sutra kad bi im neko ponudio recimo 50-60 procenata teritorije ali BEZ Srba i Hrvata, ne bi razmisljali niti jedan trenutak. odmah bi zgrabili to i zaboravili na pricu o BiH. Uzivali bi u svom Bosnjakistanu.
Veliki je broj takvih. Otprilike vrlo blizu broju glasaca bosnjackih nacionalistickih stranaka. I za njih se NE MOZE reci da osjecaju BiH svojom drzavom!
Prema tome mozda sam pogrijesio kad sam rekao - dvije trecine stanovnistva. Procenat je ustvari jos veci.

dragi gulas,pa ti stvarno volis manipulirati cinjenicama,da ne kazem lagati
sada u BiH je oko 48% bosnjaka,koji itekako osjecaju BiH svojom domovinom,i podrinje,i bijeljinu,i focu,istocnu hercegovinu,prijedor,i jos mnogo drugih mjesta iz kojih su protjerani
ja ne znam ni jednog bosnjaka koji zivi vani,da nije nesto kupio u bosni,stan,kucu,dosta se i vratilo i ulozilo novac i zapoceli prizvodnju,zaposlili ljude

takodje dosta bosnjaka u turskoj sada uzima bosanske pasose i srbijanske,rijec je oko 5 miliona bosnjaka u turskoj,akoBogda da nam se svi vrate u bosnu i hercegovinu i u srbiju
sto da umiru i pokopavaju se u tudjini,jel se slazes sa mnom

a i zapadnoj evropi i americi imamo oko milion bosnjaka,da nam se svi akoBogda vrate

a pored 48% bosnjaka sto su sada u bosni,sta mislis koliko jos srba i hrvata osjeca bosnu i hercegovinu svojom domovinom
koliko je hrvata skontalo koliko ih je tudjmana i hdz zrtvovali da bi ostvarili ociscenu i neovisnu hrvatsku
koliko je srba skontalo sta je milosevic i srbija uradilia hrvatskim i bosanskim srbima,pogotovo 1995
zavaljeni ste samo tako
uglavnom preko polovice stanovnistva sigurno osjeca BiH svojom domovinom i naravno taj trend se povecava svake godine,jer dosta bosnjaka se vraca iz dijaspore,imamo dobar prirastaj itd...
dok je kod vas trend odlaska za srbiju i to masovan,negativan prirastaj od kraja rata
a tako je i kod hrvata
mislim da ce biti puno iznenadjenja na popisu 2011,ako ga bude
ja se nemogu odati utisku kad se vozim kroz istocnu bosnu i herecegovinu kako je pusta
gulas

#2412 Re: Desavanja u Srbiji

Post by gulas »

@pustipoljina
SDA nije nacionalisticka stranka???
E sad me bas nasmija...
Pa zasto su onda vezivali zastave sa SDSom i HDZom? Zasto je onda njihov vrli vodja pregovarao o podjeli? Zasto je na kraju krajeva potpisao Dejton?
Istina, apetiti su u medjuvremenu porasli, pa su skocili sa onih tridesetak posto iz rata sa kojima je bio zadovoljan i spreman da prihvati ali su daleko od 100posto BiH. To ne znaci da ne bi voljeli citavu teritoriju prigrliti, ali su svjesni da ona sa sobom nosi i balast u vidu Srba i Hrvata, kojih ipak nije tako malo.
A ja kad kazem BiH mislim na BiH sa svim njenim gradjanima.

@ld
tvoj post....hmm...ma nidje veze...

Ma na kraju krajeva ako vam je lakse sirom ZATVORENIH ociju - vas je izbor.
pozdrav
ld

#2413 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ld »

Ethnic groups:
Bosniak 48%, Serb 37.1%, Croat 14.3%, other 0.6% (2000)
note: Bosniak has replaced Muslim as an ethnic term in part to avoid confusion with the religious term Muslim - an adherent of Islam

https://www.cia.gov/library/publication ... os/bk.html

jel ti to smeta cinjenica sto je mozda u turskoj danas oko 5 miliona bosnjaka,sto su se iselili iza prvoh i drugog svjetskog rata

i za tvoju informaciju,prije 4 mjeseca sam bio u turskoj i sreo sam se sa vise bosnjaka tamo i sve su uzeli srbijanske i bosnaske pasose i to je sada uzelo maha
valjda su skontali da ce bosna u EU,a turska nece,sta li vec,ili ih je povukla nostalgija

i hoces da kazes kako vas milosevic nije zavalio 1995,a i krajiske srbe
vi ste samo glupi bosanci za njih,kad im nesto treba posluze sa sa vama,kao sa kondomom,pa vas onda odbace
a vi to ne kontate
ali tesko je biti nebeski narod,valja slaviti ,,pobjednicke,, bitke sa kosova,to samo vi mozete
pustopoljina

#2414 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pustopoljina »

gulas wrote:@pustipoljina
SDA nije nacionalisticka stranka???
E sad me bas nasmija...
Pa zasto su onda vezivali zastave sa SDSom i HDZom? Zasto je onda njihov vrli vodja pregovarao o podjeli? Zasto je na kraju krajeva potpisao Dejton?
Istina, apetiti su u medjuvremenu porasli, pa su skocili sa onih tridesetak posto iz rata sa kojima je bio zadovoljan i spreman da prihvati ali su daleko od 100posto BiH. To ne znaci da ne bi voljeli citavu teritoriju prigrliti, ali su svjesni da ona sa sobom nosi i balast u vidu Srba i Hrvata, kojih ipak nije tako malo.
A ja kad kazem BiH mislim na BiH sa svim njenim gradjanima.

@ld
tvoj post....hmm...ma nidje veze...

Ma na kraju krajeva ako vam je lakse sirom ZATVORENIH ociju - vas je izbor.
pozdrav
odzdrav i tebi.
sda jeste nacionalisticka stranka,ali ti si govorio o nacionalistickim strankama i njenim glasacima koji bi sad pa sad pristali na 50-60% cisto muslimanske teritorije. sda to nije (samo da ko ne pomisli da je to moja stranka-nije). sda je nacionalisticka stranka koja zeli da su muslimani glavni i da se svako malo trlja nos ostalima sa nasim zrtvama, nasim stradanjima, nasom borbom. sda preuvelicava muslimansku ulogu u bosni, to da-ali to nije isto sto i negiranje postojanja srba i hrvata i trazenje ciste, jednonacionalne teritorije. sda nikad nece ostati bez glasaca, dok god zivi ijedna nena i jedan djed koji su morali otici iz svoje avlije- a bilo ih je,masala. sda vrbuje ljude pod motom "spavaj s jednim okom otvorenim,nikad ne znas kad ce se opet popeti na brda". isto kako se u srbiji nikad nece iskorijeniti pristalice odredjenih desnih struja, tako se u bosni nece iskorijeniti sda.
vezivanje zastava sa hdz...je trazenje saveznika. znamo svi kad je to bilo- onda kad su srbi imali jna. uostalom-sta zelis reci sa vezivanjem zastava? to je slika koja potvrdjuje borbu za opstanak bosne sa (u tom slucaju) dvije vjere, dakle-opet nikakav bosnjakistan. vezivanje zastava, koliko god meni bilo degutantno je argument protiv tvoje tvrdnje, a ne za tvoju tvrdnju. stavi prst na celo, pa razmisli zasto u tom slucaju 1992. hrvati nisu vezali zastave sa srbima, koji su imali oruzje? mogli su tada hrvati uz srbe doci do komada bosne i pripasti hrvatskoj. mozda zato sto osjecaju bosnu svojom zemljom? to sto 93. tudjman poceo sa raseljenjem hrvata, to je druga tema.to sto veliki broj hrvata iz srednje bosne sad zivi u kninskoj krajini-to je druga tema i tice se naseg zapadnog susjeda i maskiranja "oluje".
za mene je relevantno ono sto se desavalo do 1992.tj.dok se jos pricalo/pregovaralo,kad je na scenu stupilo oruzje-tad je nestala sva logika i politika.i do te 1992.srbi su vodili pogresnu politiku u bosni. arogantni zbog jna iza ledja.
od 1995.muslimani vode prilicno zbrkanu politiku,s jedne strane,hoce svima pokazati kako su glavni,i lizati rane...s druge strane ne mogu da se oproste od ideje jugoslavije u malom.srbi vode blef.politiku:moramo ostati u bosni,na kraju krajeva,i nemamo gdje drugo-ali cemu onda sve ovo sto se od 1992.desavalo? prijetit cemo rusijom i srbijom,nosati slike putina,iako smo davno skontali da putina boli ona stvar za nama. hrvati pokusavaju konsolidirati redove:najmanje procentualno zastupljeni,najvise stranaka...pokusavaju se skupiti i uhvatiti pravac,posto od demokratije u bosni jos dugo nema nista.
pustopoljina

#2415 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pustopoljina »

gulas je srbin iz bosne ili iz srbije?
gulas

#2416 Re: Desavanja u Srbiji

Post by gulas »

@pustopoljina
sa 99% stvari koje si naveo mogu se ili sloziti ili bar prihvatiti kao sasvim logicna i opravdana razmisljanja sa tvoje tacke glediste.
Onih 1% se prije svega odnosi na tvoje vidjenje vezivanja zastava. Po meni nacion. stranke su vezivale zastave da bi dosle i ucvrstile se na vlasti, a s ciljem gusenja reformskih snaga. iako su znali da ce se medjusobno poslije klati (samo nisu bili sigurni da li samo verbalno ili ce morati malo i pripucati, no to ih nije mnogo ni brinulo, bitna je bila - vlast).

sto se tice tvog interesovanja za moju nacionalnu pripadnost, iako mislim da to nije pristojno pitati na takav nacin, reci cu ti - po ocu sam Srbin, ali mi je porodica potpuni mix, totalni haos, fale nam samo "ostali". :-)
inace u ratu bilo nas je na svim stranama, i u ABiH i u VRS. al evo danas se najnormalnije okupimo, doduse ne pricamo toliko o tim vremenima. Sta reci nego - luda Bosna.
eto toliko.
video

#2417 Re: Desavanja u Srbiji

Post by video »

gulas wrote: Da li si siguran?
Sta to znaci?
Odavno ne procitah gluplji post!!! Bilo je svega i svacega al ovo...@simi5,dobila si konkurenciju!!
simi5

#2418 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

A da se recimo držite teme Dešavanja u Srbiji? Imate ratnih tema mnogo, ova je jedina mirnodobska o Srbiji.

Najnoviji hit je pritisak na Koštunicu da se distancira od fašistoidnih izjava Šešelja u Hagu.

Dačić se i dalje pući na obe strane u nadi da bi mogao da dobije ko zna koliko, ali ako bi se unutar DSS nešto promenilo mogao bi i da izgubi sve adute. DSS i SRS su potpisali koalicioni sporazum ali SPS nije i ne smatraju da su se usaglasili.

Strani investitori veoma ozbiljno i konkretno pregovaraju po Srbiji ali svi do jednog izričito naglašavaju da je uslov da se SSP verifikuje u skupštini. Fijat planira proizvodnju 200 000 automobila u kategoriji A i 100 000 u kategoriji B do kraja 2010. Stručnjaci, neverovatno veliki i ozbiljan tim, stvarno rade projekat za restruktuiranje Zastave.

Sutra počinje prijavljivanje učenika za upis u srednje umetničke i speciojalizovane srednje škole (matematičke, jezičke, bilingvalne,..).

Skaču cene goriva i namirnica neizdržljivo.

Beograd srdačno podržao Laku na Eurosongu.
pustopoljina

#2419 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pustopoljina »

hajde, bolan, gulas-sta's se stis'o- pa moderno je pitati "a sine,ciji si ti :lol: " onaj, ovaj...ja sam 100% muslimanski proizvod, jos samo fali da glasam za sda :-) imam i ja "bosanski" sastav porodice, ali to su vise tetke,stricevi,komsiluk...kontala sam samo da nisi neki sto je sa sest godina 92. otisao sa roditeljima za srbiju, pa sad iz bg bistri procente u bosni...a od bosne im ni naglasak nije ostao. takve najvise volim. al' ako si komsija, ok. uvazava se.
sto se tice teme,zavidim srbiji na rezultatima izbora i mogucnostima sklapanja koalicije. nemam vise inspiracije.
pustopoljina

#2420 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pustopoljina »

p.s. nacionalne stranke bi svejedno pobijedile pred rat (svaka ptica svome jatu leti) i bez vezivanja zastava. to nije bilo ni najmanje potrebno da bi se doslo na vlast.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2421 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

simi5 wrote:A da se recimo držite teme Dešavanja u Srbiji? Imate ratnih tema mnogo, ova je jedina mirnodobska o Srbiji.

Najnoviji hit je pritisak na Koštunicu da se distancira od fašistoidnih izjava Šešelja u Hagu.

Dačić se i dalje pući na obe strane u nadi da bi mogao da dobije ko zna koliko, ali ako bi se unutar DSS nešto promenilo mogao bi i da izgubi sve adute. DSS i SRS su potpisali koalicioni sporazum ali SPS nije i ne smatraju da su se usaglasili.

Strani investitori veoma ozbiljno i konkretno pregovaraju po Srbiji ali svi do jednog izričito naglašavaju da je uslov da se SSP verifikuje u skupštini. Fijat planira proizvodnju 200 000 automobila u kategoriji A i 100 000 u kategoriji B do kraja 2010. Stručnjaci, neverovatno veliki i ozbiljan tim, stvarno rade projekat za restruktuiranje Zastave.

Sutra počinje prijavljivanje učenika za upis u srednje umetničke i speciojalizovane srednje škole (matematičke, jezičke, bilingvalne,..).

Skaču cene goriva i namirnica neizdržljivo.

Beograd srdačno podržao Laku na Eurosongu.
:thumbup: iako smo nekada ukrstili koplja tj pera(tastature) :D u potpunosti se slazem s tobom ,sad vidis zasto sam se protivio na ovoj temi uzimati BiH ,jer to sve ide u nezeljenom i suprotnome pravcu.
gulas

#2422 Re: Desavanja u Srbiji

Post by gulas »

pustopoljina wrote:... pa sad iz bg bistri procente u bosni...
pa ako cemo iskreno - trenutno zaista iz bgd bistrim. doduse stigao sam sinoc a ne 92-e, ostajem do nedelje...odo' na eurosong :-) btw. kupio jutros 5 kartica za mobilni tako da Laka dobija 5 glasova u subotu od mene. mislim da je to (iako je mala prevara) mnogo korisnije za BiH od besmislenog naprdjivanja likova poput zavrzlame i slicnih. Inace Laka je ovdje hit tako da eto malo dobrih vijesti iz "mrske" Srbije.
vee-jay

#2423 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

Ej ba, pa i mene interesuje Srbija. Evo sta upravao procitah:
Srbija: Dogovor postigli DSS, SRS i SPS

Lideri Demokratske stranke Srbije (DSS), Srpske radikalne stranke (SRS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) Vojislav Koštunica, Tomislav Nikolić i Ivica Dačić postigli su dogovor o formiranju vlade, potvrdio je portparol DSS Andreja Mladenović.

On je najavio da će DSS-NS, SRS i koalicija okupljena oko SPS-a poslije konstituisanja Skupštine Srbije i potpisivanja koalicionog sporazuma obavijestiti presjednika Republike da imaju potrebnu većinu za formiranje vlade.

Prema njegocim riječima, dogovorom trojice lidera definisani je karakter vlade, ciljevi i resori koje bi stranke preuzele.

Portparol DSS-a je rekao da SPS taj sporazum treba da usaglasi sa svojim koalicionim partnerima - Partijom ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvenom Srbijom, poslije čega bi mogao da bude potpisan koalicioni sporazum.

On je ukazao da predsjednik Republike mandat za formiranje vlade može da povjeri tek po konstituisanju novog saziva Skupštine i istakao da očekuje da će do tada biti potpisan koalicioni sporazum o formiranju nacionalne vlade.

Mladenović je dodao da DSS od ranije ima sporazum sa Listom za Sandžak Sulejmana Ugljanina, po kome bi i toj listi pripalo jedno ministarsko mjesto u vladi Srbije.

*** SPAM ***/index.php?opti ... Itemid=194
Jel istina?
Umjetnik a

#2424 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Umjetnik a »

SRBIJA NA IVICI

dačića

:mrgreen:
zavrzlama

#2425 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

smisljeni i planirani haos..sad ce krenut pritisci MZ da nece prihvatit vladu srs/dss/sps...a ovi ce trazitri ustupke do bola...pa ce biti ono ..tadicu vlada ...a policija,vojska i velikosrpska ideologija ovim drugim pod komandu.....ili supljiram opet.. :D
Post Reply