gulas wrote:Liberalism wrote:gulas wrote:tesko je ubijediti gotovo dvije trecine stanovnistva da je BiH drzava koju treba da osjecaju svojom.
kad bi se ozbiljnije prodiskutovalo o ovom pitanju vjerujem da bi se doslo do argumenta da vise od polovine stanovnistva koji zivi u Bosni, Bosnu osjecaju svojom drzavom.
Da li si siguran?
O minornom procentu Srba i Hrvata koji osjecaju BiH svojom drzavom mislim da nema potrebe ni razglabati. Ali hajde da se pozabavimo osjecanjima Bosnjaka.
Da li si svjestan koliki procenat Bosnjaka uopste nije zainteresovan za BiH? Da li si svjestan koliki procenat Bosnjaka je zainteresovan samo za vece parce kolaca a ne neku normalnu drzavu?
Sta to znaci?
To znaci da sutra kad bi im neko ponudio recimo 50-60 procenata teritorije ali BEZ Srba i Hrvata, ne bi razmisljali niti jedan trenutak. odmah bi zgrabili to i zaboravili na pricu o BiH. Uzivali bi u svom Bosnjakistanu.
Veliki je broj takvih. Otprilike vrlo blizu broju glasaca bosnjackih nacionalistickih stranaka. I za njih se NE MOZE reci da osjecaju BiH svojom drzavom!
Prema tome mozda sam pogrijesio kad sam rekao - dvije trecine stanovnistva. Procenat je ustvari jos veci.
Prokleta je ovo zemlja, odnosno narodi u njoj.
Nazalost. i smijesno je da se pored svega toga na 100 strana bavimo susjedom.
dragi gulas,pa ti stvarno volis manipulirati cinjenicama,da ne kazem lagati
sada u BiH je oko 48% bosnjaka,koji itekako osjecaju BiH svojom domovinom,i podrinje,i bijeljinu,i focu,istocnu hercegovinu,prijedor,i jos mnogo drugih mjesta iz kojih su protjerani
ja ne znam ni jednog bosnjaka koji zivi vani,da nije nesto kupio u bosni,stan,kucu,dosta se i vratilo i ulozilo novac i zapoceli prizvodnju,zaposlili ljude
takodje dosta bosnjaka u turskoj sada uzima bosanske pasose i srbijanske,rijec je oko 5 miliona bosnjaka u turskoj,akoBogda da nam se svi vrate u bosnu i hercegovinu i u srbiju
sto da umiru i pokopavaju se u tudjini,jel se slazes sa mnom
a i zapadnoj evropi i americi imamo oko milion bosnjaka,da nam se svi akoBogda vrate
a pored 48% bosnjaka sto su sada u bosni,sta mislis koliko jos srba i hrvata osjeca bosnu i hercegovinu svojom domovinom
koliko je hrvata skontalo koliko ih je tudjmana i hdz zrtvovali da bi ostvarili ociscenu i neovisnu hrvatsku
koliko je srba skontalo sta je milosevic i srbija uradilia hrvatskim i bosanskim srbima,pogotovo 1995
zavaljeni ste samo tako
uglavnom preko polovice stanovnistva sigurno osjeca BiH svojom domovinom i naravno taj trend se povecava svake godine,jer dosta bosnjaka se vraca iz dijaspore,imamo dobar prirastaj itd...
dok je kod vas trend odlaska za srbiju i to masovan,negativan prirastaj od kraja rata
a tako je i kod hrvata
mislim da ce biti puno iznenadjenja na popisu 2011,ako ga bude
ja se nemogu odati utisku kad se vozim kroz istocnu bosnu i herecegovinu kako je pusta