Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
isx
#2401 Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Vi koji imate ovaj problem, kod koje ste banke?
-
free_too
#2402 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Mislim da nema veze s bankom (ja sam u unicredit, neki su u raifeissen, neki u BBI).isx wrote:Vi koji imate ovaj problem, kod koje ste banke?
Najvjerovatnije da je problem s VISA ELECTRON karticama, i ja mislim da ima veze s datumom izdavanja kartica, tj. moguce da ove starije izdane ne rade ili obrnuto ove sto su skoro izdane ne rade (to bi objasnilo zasto nekima je poslato, a nekima nije).
Shodno to dize nadu da se ne radi konkretno o Bosni, vec o VISA karticama.
Nadam se da ce uradit automatski transfer i da necemo morati slati jer sam siguran da se radi o vecem broju korisnika kojima nije uspio transfer.
-
tzman
#2403 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Thank you for contacting PayPal regarding the withdrawal to your Visa card ending 8144 that failed to take place on 1 July 2014.
I can confirm that this was due to a change mandated by Visa. Most customers are unaffected, but a number have been unable to make withdrawals. PayPal has recently made a change to support Anti-Money Laundering requirements, and we are working with Visa and their member banks to ensure they know how to properly support Visa’s requirements for meeting the Anti-Money Laundering requirements.
We are working to resolve the issue as quickly as possible. In the meantime, you can withdraw the funds from your account yourself. Please let us know if you require any further assistance.
- Casual's
#2404 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Unicreditisx wrote:Vi koji imate ovaj problem, kod koje ste banke?
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
-
rangoj
#2405 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Imaš li mogućnost da samostalno pošalješ novac?! Koliko vidim tvoje pitanje se odnosilo na automatski transfer.tzman wrote:
Thank you for contacting PayPal regarding the withdrawal to your Visa card ending 8144 that failed to take place on 1 July 2014.
I can confirm that this was due to a change mandated by Visa. Most customers are unaffected, but a number have been unable to make withdrawals. PayPal has recently made a change to support Anti-Money Laundering requirements, and we are working with Visa and their member banks to ensure they know how to properly support Visa’s requirements for meeting the Anti-Money Laundering requirements.
We are working to resolve the issue as quickly as possible. In the meantime, you can withdraw the funds from your account yourself. Please let us know if you require any further assistance.
Najviše me strah one crne liste, jer vidim da i paypal spominje pranje novaca :/ strah me da je ovo samo neki uvod u probleme koji dolaze...
-
chrom3
#2406 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pa ako spominju Anti Money Laundering requirements i VISA requirements, valjda bi trebali iz banke dobiti neku obavijest?
A sto se tice manual withdrawal, iako im objasnis da on ne radi, oni ti opet kazu da to pokusas. Izgleda da ne citaju cijeli mail, samo naslov...
A sto se tice manual withdrawal, iako im objasnis da on ne radi, oni ti opet kazu da to pokusas. Izgleda da ne citaju cijeli mail, samo naslov...
-
tzman
#2407 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Nemam mogućnost,stalno izbacuje grešku...Kad odobre ako odobre isplaćivanja morat cu platit $30 provizije i isplaćivati 6 dana zbog glupe max. dnevne isplate,nadam se da će na kraju vratiti proviziju 
- Casual's
#2408 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
..lud zbunjenog..
Thank you for contacting PayPal regarding your query about having difficulties to withdraw your money to your credit card.
PayPal has recently made a change to support Anti-Money Laundering requirements. PayPal is working with Visa and their member banks to ensure they know how to properly support Visa’s requirements for meeting the Anti-Money Laundering requirements. Please look for alternatives to enable a user to withdraw funds from their account
We apologise for the problem you have encountered. Let us discuss alternative ways you can use your funds and other ways to transfer this to another account.
Please let us know if you require any further assistance.
Thank you for contacting PayPal regarding your query about having difficulties to withdraw your money to your credit card.
PayPal has recently made a change to support Anti-Money Laundering requirements. PayPal is working with Visa and their member banks to ensure they know how to properly support Visa’s requirements for meeting the Anti-Money Laundering requirements. Please look for alternatives to enable a user to withdraw funds from their account
We apologise for the problem you have encountered. Let us discuss alternative ways you can use your funds and other ways to transfer this to another account.
Please let us know if you require any further assistance.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2409 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
I u mene je VISA (RF banka)
Meni su ovo ogvorili:
Thank you for contacting PayPal regarding your issue about withdrawing. It is my pleasure to assist you today.
We are experiencing some technical issues and we are working on it. I kindly advise you to withdraw money manually and inform us when you complete the withdrawal so we can refund you the fee.
I am sorr for any inconvenience this may have caused. Please let us know if you require any further assistance.
I wish you a lovely evening.
ali sam im ja odgovorio da sve pare sa balance-a trebam, i ako mi oni dodaju 4€ za proviziju da cu ja odmah danas probati prebaciti novac, da nebi platio proviziju za koju vjerovatno necu dobiti povrat, hocu vraga.
Meni su ovo ogvorili:
Thank you for contacting PayPal regarding your issue about withdrawing. It is my pleasure to assist you today.
We are experiencing some technical issues and we are working on it. I kindly advise you to withdraw money manually and inform us when you complete the withdrawal so we can refund you the fee.
I am sorr for any inconvenience this may have caused. Please let us know if you require any further assistance.
ali sam im ja odgovorio da sve pare sa balance-a trebam, i ako mi oni dodaju 4€ za proviziju da cu ja odmah danas probati prebaciti novac, da nebi platio proviziju za koju vjerovatno necu dobiti povrat, hocu vraga.
-
rangoj
#2410 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Sad sam razgovarao sa operaterom iz PayPal-a i gospođa je bila fantasticno kulturna i nije joj bilo mrsko da mi objasni situaciju u detalje. (za razliku od operatera iz raiffaisen-a)
Problem se odnosi na preporuku MoneyPal-a vezanu za našu zemlju, odnosno problem je u zakonima vezanim za pranje novaca, koji kod nas nisu izglasani.
Problem nije vezan za Paypal, niti paypal ima namjeru da ponovo zabrani transakcije prema Bosni, već je problem nastao u Visa. Ova tvrdi da će to biti 100% riješeno u sljedećih 2-3 dana, i da nema govora, bar trenutno, o nekom prekidanju transakcija prema našoj zemlji! Tvrdi da je Visa upoznata da problemom i da se radi na rješenju (sljedeća 2-3 dana). Ona me malo smirila, vjerovatno je žena primjetila po mom glasu da je meni skočio pritisak...
Bilo kako bilo, ako ne donesemo zakone vezane za pranje novaca, vjerovatno smo najebali u septembru! A ovo ce se po svoj prilici riješiti za koji dan, kratkotrajno...
Toliko sam razočaran u ovu us**nu državu da je to teško opisati. Nikad ništa nisam tražio od nje osim da mi obezbjedi osnovne uslove za rad, i ni to nije u stanju da obavi. :/
Problem se odnosi na preporuku MoneyPal-a vezanu za našu zemlju, odnosno problem je u zakonima vezanim za pranje novaca, koji kod nas nisu izglasani.
Problem nije vezan za Paypal, niti paypal ima namjeru da ponovo zabrani transakcije prema Bosni, već je problem nastao u Visa. Ova tvrdi da će to biti 100% riješeno u sljedećih 2-3 dana, i da nema govora, bar trenutno, o nekom prekidanju transakcija prema našoj zemlji! Tvrdi da je Visa upoznata da problemom i da se radi na rješenju (sljedeća 2-3 dana). Ona me malo smirila, vjerovatno je žena primjetila po mom glasu da je meni skočio pritisak...
Bilo kako bilo, ako ne donesemo zakone vezane za pranje novaca, vjerovatno smo najebali u septembru! A ovo ce se po svoj prilici riješiti za koji dan, kratkotrajno...
Toliko sam razočaran u ovu us**nu državu da je to teško opisati. Nikad ništa nisam tražio od nje osim da mi obezbjedi osnovne uslove za rad, i ni to nije u stanju da obavi. :/
-
rangoj
#2411 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Vjerovatno nećeš moći prebaciti ni na klasični način, ako ti je Visa u nekoj od naših banaka...Mehemed wrote:I u mene je VISA (RF banka)
Meni su ovo ogvorili:
- SanskiBiser
#2412 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ne vjerujem ja da će i poslije septembra biti problema dok ovo riješe sad, moguće je samo da će se duže čekati da se završi transfer na karticu dakle umjesto 3-4 radna dana trebaće 7-8 dana, što je za neke zemlje i na zapadu normalan period čekanja, bilo je na Community Paypal Forumu likova koji su morali posebno plaćati uslugu i dodatne provizije za brže transfere sa Paypal na kartice (2-3 dana) koliko se sjećam iz Velike Britanije ...uglavnom živi bili pa vidjelirangoj wrote:Sad sam razgovarao sa operaterom iz PayPal-a i gospođa je bila fantasticno kulturna i nije joj bilo mrsko da mi objasni situaciju u detalje. (za razliku od operatera iz raiffaisen-a)
Problem nije vezan za Paypal, niti paypal ima namjeru da ponovo zabrani transakcije prema Bosni, već je problem nastao u Visa. Ova tvrdi da će to biti 100% riješeno u sljedećih 2-3 dana, i da nema govora, bar trenutno, o nekom prekidanju transakcija prema našoj zemlji! Tvrdi i da je Visa upoznata da problemom i da se radi na rješenju!
-
Saka
#2413 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Šta ja rekoh ranije?rangoj wrote:Sad sam razgovarao sa operaterom iz PayPal-a i gospođa je bila fantasticno kulturna i nije joj bilo mrsko da mi objasni situaciju u detalje. (za razliku od operatera iz raiffaisen-a)
Saka wrote:Upravo tako, slanjem maila necete puno postici, morate nazvati. To sto vam odgovaraju tehnicka greska itd. oni jednostavno nisu upuceni a nece da se raspitaju, gledaju da te sto prije skinu tipskim odgovorima. Tako je to kod njih. Vec kad nazoves i dobro im objasnis onda ima sanse da dobijes pravi odgovor, cak znaju i nazvati kasnije da vide jel sve OK.
Inace puno je stvari koje ukazuju da ovo nije slucajno i da je zbog preporuka Moneyvala. To sto nas nasi politicari tjese da nismo na crnoj listi, to nek okace macku o rep. Moneyval je izdao preporuke i sad je do svake zemlje pojedinacno ako zeli da doznake prema BiH provjerava dodatno. Nece oni obustaviti placanje skroz ali ce dodatno provjeravati i trajace duze, znaci nema automatskog transfera, i to je upravo ono sto se desava nekima.
-
free_too
#2414 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Vjerovatno nećeš moći prebaciti ni na klasični način, ako ti je Visa u nekoj od naših banaka...[/quote]rangoj wrote:
Je li ti gospodja spominjala da ce se nakon 2 3 dana moci odradit manuelni transfer, ili ce oni uradit automatski koji nije uspio sad prvog?!
bas katastrofa, jos sutra praznik u Americi, nema nista do ponedeljka.
-
rangoj
#2415 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Je li ti gospodja spominjala da ce se nakon 2 3 dana moci odradit manuelni transfer, ili ce oni uradit automatski koji nije uspio sad prvog?!free_too wrote:Vjerovatno nećeš moći prebaciti ni na klasični način, ako ti je Visa u nekoj od naših banaka...rangoj wrote:
bas katastrofa, jos sutra praznik u Americi, nema nista do ponedeljka.[/quote]
Ma nisam ja drug pitao ništa za automatski transfer! To mi sad nije na pameti, stalo mi je da transfer proradi da mogu platu prebacivati... Onda tvrdi da će manuelni proraditi za dva tri dana.
Čisto sumnjam da ce sljedeći automatski transfer biti prije 1. Avgusta, i to pod uslovom da se ovo sa Visa-om sredi...
-
free_too
#2416 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Nadajmo se, i ja cu sutra pokusati povuci manuelno da vidimo je li proradilo. Javite ako bude kakvih novosti.
- SanskiBiser
#2417 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
upravo mi sa PayPal napravili povrat 5$ takse za novac koji sam povukao danas (nisam ih ni pitao za to niti sam tražio) 
-
free_too
#2418 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
OhrabrujuceSanskiBiser wrote:upravo mi sa PayPal napravili povrat 5$ takse za novac koji sam povukao danas (nisam ih ni pitao za to niti sam tražio)
Ko bude za mustuluka da je proradilo, posaljem mu ja 5$ za kafu hahaha
- Hellas
#2419 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Kako vidim po drugim forumima i u Hrvatskoj i Srbiji isti problem.
Meni rekli tehnicki problem povuci rucno, kad ono klinac ne moze ni rucno
.
Meni rekli tehnicki problem povuci rucno, kad ono klinac ne moze ni rucno
- SanskiBiser
#2420 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
probaj manju sumu od 500$ ja sam maloprije povukao 300$ bez problema.Hellas wrote:Kako vidim po drugim forumima i u Hrvatskoj i Srbiji isti problem.
Meni rekli tehnicki problem povuci rucno, kad ono klinac ne moze ni rucno.
- SanskiBiser
#2421 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
vidim i na a Filipinima imaju isti problem pa sad ko biva ispada (na osnovu predhodnih postova) da zbog Bosne i Moneyval preporuke širom svijeta imaju problemaHellas wrote:Kako vidim po drugim forumima i u Hrvatskoj i Srbiji isti problem.
- chengaba
#2422 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Nisam ni znao da je problem neki bio, meni ovaj mjesec uredno automatski transfer (Unicredit banka, VISA Electron kartica).

-
Saka
#2423 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Mozda ni Filipini nisu usvojili zakone o pranju novca.SanskiBiser wrote:vidim i na a Filipinima imaju isti problem pa sad ko biva ispada (na osnovu predhodnih postova) da zbog Bosne i Moneyval preporuke širom svijeta imaju problemaHellas wrote:Kako vidim po drugim forumima i u Hrvatskoj i Srbiji isti problem.
![]()
- SanskiBiser
#2424 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
malo morgenSaka wrote:Mozda ni Filipini nisu usvojili zakone o pranju novca.SanskiBiser wrote:vidim i na a Filipinima imaju isti problem pa sad ko biva ispada (na osnovu predhodnih postova) da zbog Bosne i Moneyval preporuke širom svijeta imaju problemaHellas wrote:Kako vidim po drugim forumima i u Hrvatskoj i Srbiji isti problem.
![]()
posebna služba državna :
http://www.amlc.gov.ph/amla.html
i članica APG Asia / Pacific Group On Money Laundering koja radi sa FATF
Asia / Pacific Group On Money Laundering
http://www.apgml.org/
Alžir isto
http://www.menafatf.org/topiclist.asp?ctype=reg&id=461
a tu je i Hrvatska koja je u EU pa imaju ljudi problema, odeš fino na Paypal FB page pa vidiš da se ljudi javljaju sa svih kontinenata sa istim problemom i to samo sa VISA karticama
-
adelka89
#2425 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
xxx
Last edited by adelka89 on 31/10/2016 17:12, edited 1 time in total.