Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
chuchumbamayumbe

#2401 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by chuchumbamayumbe »

krusty wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Ma kakvi!
Najvise ce se ginuti na autoputevima, vjeruj mi.
Saobracajna kultura - nula.
Stanje vozila - nula.
Poznavanje voznje na autoputu - nula.
Pa jebote, kod nas naprave kruzni tok, raja pojma nema kako da udje a kako da izadje, lobotomija!
Jos kada ga lole nagare 160 u G2, pa to ce da bude raspad sistema!

pa imamo vec autoputa, koliko je to bilo teskih udesa na ovih 30ak kilometara ? manje od 10 sigurno

koliko god nasi vozaci ne znali vozit autoput je 10 puta sigurniji od obicne ceste, jer nema seljaka koji izlijecu sa livada i ukljucuju se, nema seljaka koji preticu i ulijecu u makaze itd

jedino sto se moze desiti je da ti neko uleti dok ga pretices, al opet nemoj prebrzo ici pa mozes i izbjeci tezi sudar
Pa eto, koji je to period da imamo 30tak kilometara autoputa?!
To nije nikakvo mjerilo, kada budemo imali 300km (za jedno 50 godina), onda se javi.
30km je nista, tu niti razvijes brzinu kako treba, a vec kraj.
Kada vozis dionicu od 200 kilometara, sa jedno 10-tak ukljucenja, plus odmorista i sve ostalo, plus kisa, mrak, vidjecemo onda koliko ce biti udesa.
krusty

#2402 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by krusty »

chuchumbamayumbe wrote: Pa eto, koji je to period da imamo 30tak kilometara autoputa?!
To nije nikakvo mjerilo, kada budemo imali 300km (za jedno 50 godina), onda se javi.
Kada vozis dionicu od 200 kilometara, sa jedno 10-tak ukljucenja, plus odmorista i sve ostalo, plus kisa, mrak, vidjecemo onda koliko ce biti udesa.
pa bolan uzmi na period od godinu dana, vise je ljudi poginulo na M17 dionici kakanj - zenica nego na autoputu na dionici josanica - kakanj

ne kontas osnovne stvari, zato se i projektuju i grade autoputevi, da se brze povezu gradovi i zemlje i da su sigurniji za saobracaj od obicnih cesta

shodno tome, statistika je na strani autoputeva pa ti pricaj sta hoces
anonimni clan

#2403 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by anonimni clan »

2407 wrote:
Stanje vozila - nula.
Pa jebote, kod nas naprave kruzni tok, raja pojma nema kako da udje a kako da izadje, lobotomija!
Zaboravio si navesti jos jednu vrlo vaznu i veoma porazavajucu cinjenicu:
Kvalitet autoputa nula ali jedna velika.
I to kada se kombinuje sa svim ovim sto si naveo ima da bude gadno :|

Nije tacno!
Kvalitet autoputa je vrlo dobar!
Vertikalna signalizacija bi mogla biti bolja.......ostalo vrlo dobro.
Ima po Evropi autoputeva koji su daleeeeeeeeeeko iza kvaliteta "nasih 30-tak km".
Sto se tice poznavanja voznje ..........pa polahko nije se niko rodio naucen........leci ce to,samo treba vremena.
Moje je misljanje da kadab ude vise kilometara autoputa da ce biti manje udesa i unesrecenih u saobracaju.
Autoput je bitno sigurniji za saobracaj od magistralnih cesta. Treba samo odgovarajuci nadzor,tj prisustvo policije na autoputu i to je to.
bpsang

#2404 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

@ karanana
nokia 5800

@skyfox
nije vide se tragovi kocenja jedno desetak metara preko onog ostrvca pa sve do stuba rasvjete
krusty

#2405 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by krusty »

anonimni clan wrote:
2407 wrote: Zaboravio si navesti jos jednu vrlo vaznu i veoma porazavajucu cinjenicu:

Nije tacno!
Ima po Evropi autoputeva koji su daleeeeeeeeeeko iza kvaliteta "nasih 30-tak km".

ma nemoj tako sve ti ovi ovdje forumasi znaju, oni su preko kompjutera obisli citav svijet ...

nas autoput je vise nego solidan, mada u hrvatskoj ove zadnje dionice sto su pravljene jesu malo bolje, ali je li iko od vas internet sveznalica ikad vozio autoputem zagreb beograd ?? ha predjete granicu vozite po autoputu koji je zakrpljen ko sto je i nasa glavna cesta (ilidza-carsija) bila prije obnavljanja... to je za autoput porazavajuce jer nije isto vozit po takvoj cesti 60 i 130 ... a to im je glavna dionica autoputa (ima i malo boljih dijelova al sve u svemu bar 5 puta losije nego u hrvatskoj na istom tom pravcu)...

jedino sto se moze kritikovati je to koliko ce dugo izdrzati ovaj autoput prije nego budu morali obnavljati zavrsni sloj asfalta...
2407

#2406 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by 2407 »

krusty wrote: ma nemoj tako sve ti ovi ovdje forumasi znaju, oni su preko kompjutera obisli citav svijet ...

nas autoput je vise nego solidan, mada u hrvatskoj ove zadnje dionice sto su pravljene jesu malo bolje, ali je li iko od vas internet sveznalica ikad vozio autoputem zagreb beograd ?? ha predjete granicu vozite po autoputu koji je zakrpljen ko sto je i nasa glavna cesta (ilidza-carsija) bila prije obnavljanja... to je za autoput porazavajuce jer nije isto vozit po takvoj cesti 60 i 130 ... a to im je glavna dionica autoputa (ima i malo boljih dijelova al sve u svemu bar 5 puta losije nego u hrvatskoj na istom tom pravcu)...

jedino sto se moze kritikovati je to koliko ce dugo izdrzati ovaj autoput prije nego budu morali obnavljati zavrsni sloj asfalta...
Ah, izvinjavam se, skroz sam zaboravio da sam neki dan gledao na NGC-u dokumentarac Autobahn koji objasnjava svijetu ovaj nas vajni autoput :lol:
Hajd malo sljedeci put obrati paznju na ravnocu naseg autoputa i na tu "sitnicu" kako se na odredjenim djelovima znaju formirati bare ;-)
Ne znam zasto se uopste spominju nasi istocne i zapadne komsije isto kao da oni predstavljaju parametar kvalitete prema kojem se svi ostali ravnaju. I sad je nas bolji zato sto nema zakrpa a izgradjen je skoro pa juce :-)
Au u zadnjoj recenici si sam sebe pobio, sve dosada sam mislio da je autoput nesto sto se pravi da bi trajalo :roll:
zilog

#2407 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by zilog »

Ovih 30 km autoputa prema Zenici je sasvim solidno. Mozda je malo losiji onaj pocetak gdje je postavljen i radar, ali za nase uslove je vrlo dobro. Nadam se da ce tako i vremenom ostati.
Sto se tice sigurnosti voznje, 30 km je sasvim dovoljno da se pokaze statistika. Narocito zato sto je voznja autoputem najopasnija prvih 10-ak kilometara dok su refleksi vozaca jos nenaviknuti na brzine preko 110. Kada bude 300 km autoputa jedine nesrece koje ce se ucestati su one od umora, kada monotonija autoputa uspava i najboljeg vozaca.
chuchumbamayumbe

#2408 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by chuchumbamayumbe »

krusty wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Pa eto, koji je to period da imamo 30tak kilometara autoputa?!
pa bolan uzmi na period od godinu dana, vise je ljudi poginulo na M17 dionici kakanj - zenica nego na autoputu na dionici josanica - kakanj

ne kontas osnovne stvari, zato se i projektuju i grade autoputevi, da se brze povezu gradovi i zemlje i da su sigurniji za saobracaj od obicnih cesta

shodno tome, statistika je na strani autoputeva pa ti pricaj sta hoces
Slazem se da je statistika svakako na strani auto-puta, sa koje god strane da se gleda.
Porediti "Kakanj-Zenicu" sa "Josanica-Kakanj" je besmisleno.
Elem, sta sam htio reci je da je nasa saobracajna kultura na veoma niskom nivou. Naravno, necemo se sada porediti sa koojekakvim arapskim zemljama, Turkom, itd...ali mislim da ce opsta bahatost i nekultura usloviti da buduci auto-put bude veoma opasan, mozda cak i u rangu dosadasnje ceste, upravo iz tog razloga.
Nije autoput napraveljn da vozis brzo onoliko koliko tvoje auto moze, a kod nas ce tako biti. Opet kazem, ne vozim se napravljenom dionicom, ali mogu samo zamisliti kada lole izadju sa G2 i ostalim truljama i pocnu da gare 150-160km/h, a nigdje kocnica, nigdje krajnica, nigdje guma.
Ne moze drzava dozvoliti nekome da radi na autoputu sto zeli i da izlazi tamo sa kojekakvim truljama (i ja vozim trulju, 20 godina staru, ali bar ne vozim 160 kao hazarder), mora se pojacati tehnicka kontrola ispravnosti vozila. Svako deseto auto koje vidim na nasim cestama ima razlicit profil gupa, 25% ih je nikada nije uradilo shpuru, pola ih nikada ne mijenja kocionu tecnost, itd...I onda kao takvi izlaze na autoput.
To htjedoh reci.
slavkoimamodilera

#2409 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by slavkoimamodilera »

krusty wrote: nas autoput je vise nego solidan, mada u hrvatskoj ove zadnje dionice sto su pravljene jesu malo bolje, ali je li iko od vas internet sveznalica ikad vozio autoputem zagreb beograd ?? ha predjete granicu vozite po autoputu koji je zakrpljen ko sto je i nasa glavna cesta (ilidza-carsija) bila prije obnavljanja... to je za autoput porazavajuce jer nije isto vozit po takvoj cesti 60 i 130 ... a to im je glavna dionica autoputa (ima i malo boljih dijelova al sve u svemu bar 5 puta losije nego u hrvatskoj na istom tom pravcu)...
Izmisljas bezveze ili si se zadnji put tom autocestom vozio prije 6-7 godina :-) Tom rutom za Zagreb i nazad vozim jako cesto i u zadnje 2-3 godine je obnovljena gotovo citava dionica. Sada se tom autocestom vozi vrlo lijepo i ugodno. Na nasoj autocesti prema Kaknju auto je bar 20-30% nemirniji i nestabilniji. Od S. Broda prema Zagrebu se vozi 190-200 sa dva prsta na volanu... kod nas... na 160-170 je borba za goli zivot na odredjenim dionicama :run:
holowey

#2410 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by holowey »

slavkoimamodilera wrote:
krusty wrote: nas autoput je vise nego solidan, mada u hrvatskoj ove zadnje dionice sto su pravljene jesu malo bolje, ali je li iko od vas internet sveznalica ikad vozio autoputem zagreb beograd ?? ha predjete granicu vozite po autoputu koji je zakrpljen ko sto je i nasa glavna cesta (ilidza-carsija) bila prije obnavljanja... to je za autoput porazavajuce jer nije isto vozit po takvoj cesti 60 i 130 ... a to im je glavna dionica autoputa (ima i malo boljih dijelova al sve u svemu bar 5 puta losije nego u hrvatskoj na istom tom pravcu)...
Izmisljas bezveze ili si se zadnji put tom autocestom vozio prije 6-7 godina :-) Tom rutom za Zagreb i nazad vozim jako cesto i u zadnje 2-3 godine je obnovljena gotovo citava dionica. Sada se tom autocestom vozi vrlo lijepo i ugodno. Na nasoj autocesti prema Kaknju auto je bar 20-30% nemirniji i nestabilniji. Od S. Broda prema Zagrebu se vozi 190-200 sa dva prsta na volanu... kod nas... na 160-170 je borba za goli zivot na odredjenim dionicama :run:
ogranicenje je 130 ;-)
Vragolan

#2411 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Vragolan »

nije niko nikoga izvrno ali mogo je,
jutros krenem na posao i na putu vidim djecica cekaju da predju cestu (blizu skola), naravno hoce da perdju cestu na pjesackom prelazu, ja sam malo dalje od pjesackog ispred mene nema nikog i iza mene takodje, znaci mogu da bezbjedno stanem, i stanem ja, djeca prelaze sa moje desne strane na lijevu, vidim iz spurotnog pravca ide pasat i seljacina ne usporava, djeca su vec na sredini ceste, helem ja momacki na sirenu (da zastanu, sto je i upalilo, ukopase se na mjestu, mada su mogli i potrcati na drugu stranu, i pravo pod auto, ali u tom momentu sam mogao samo to da uradim) i sreca neki od njih, valjda navikavsi da ima svakakvih idijota za volanom, su gledali sta dolazi iz suprotnog pravca,
ne mogu vam opisati taj filin bespomocnosti, jer u trenutku kada sam vidio da lik ne u sporava niko od te djece nije gledao u sta dolazi iz spurotnog pravca, jer kada su poceli da prelaze tad je taj mamjmun bio daleko, tak kada sam ja svirnuo oni podigose glavu, neki stadose na mjestu, su skontali budalu,
ogranicenje je 40 km/h, lik je profurao pored mene da sam osjetio kako se moje auto zaljuljalo, kontam zavti policijiu prijaviti ga, ali u toj huji ne pogledah tablice, djeca nastavise kao da nista nije bilo, valjda navliki
karanana

#2412 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

kod nas je krivudavije pa se zato mora puno volan drzati a ono od broda do zagreba volan ne moras dotaci jer je ravno bez i najmanje krivine. i oni vijadukti kod nas preko bosne su strasni. ograda je preblizu trakama.
Better Man

#2413 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Better Man »

anonimni clan wrote:
2407 wrote:
Stanje vozila - nula.

Nije tacno!
Sto se tice poznavanja voznje ..........pa polahko nije se niko rodio naucen........leci ce to,samo treba vremena.
Moje je misljanje da kadab ude vise kilometara autoputa da ce biti manje udesa i unesrecenih u saobracaju.
Autoput je bitno sigurniji za saobracaj od magistralnih cesta. Treba samo odgovarajuci nadzor,tj prisustvo policije na autoputu i to je to.
Kao osoba koja svaki dan pređe 20 kilometara ovog našeg autoputa mogu reči da dionica Podlugovi - Visoko je loša, a i obratno, a evo zašto. Cesta je neravna (ima dosta onih udubljenja i neravnina), na nekim mjestima se auto naginje na jednu stranu, pa onda se kao diže i pomalo naginje na drugu stranu. Ova dionica od starta je bila loša. Dionica od Podlugova prema Sarajevu i obratno je takođe s vremenom postala neravna, ali meni je bolja od ove prvospomenute. Što se tiče saobraćajnih nesreća tačno je da ih ima manje na autoputevima, ali se dešavaju i to ne rijetko. Dovoljno je pogledati Hrvatsku i njihovu dionicu od Broda prema Zagrebu gdje pravac da možeš žmirečki voziti, a kakvi se stravični udesi dešavaju i to vrlo često.
slavkoimamodilera

#2414 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

holowey wrote:ogranicenje je 130 ;-)
Pametnjakovic :roll:
muz66

#2415 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by muz66 »

anonimni clan wrote:
2407 wrote:
Stanje vozila - nula.

Nije tacno!
Dobar kvalitet autoputa? Da je dobar mirno bi prosli do Viskog, ne bi umalo izginuli koliko je auto skakutalo kad je ovjes prebacen u S nacin rada. Na brzinama do 150 se i ne primjeti toliko, ali na 250...ode u zaustavnu iz krajnje lijeve dok kazes keks ;-)
atko

#2416 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

muz66 wrote: Dobar kvalitet autoputa? Da je dobar mirno bi prosli do Viskog, ne bi umalo izginuli koliko je auto skakutalo kad je ovjes prebacen u S nacin rada. Na brzinama do 150 se i ne primjeti toliko, ali na 250...ode u zaustavnu iz krajnje lijeve dok kazes keks ;-)
Ogranicenje je 130 :wink:
anonimni clan

#2417 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by anonimni clan »

Nije tacno!
Autoput je bitno sigurniji za saobracaj od magistralnih cesta. Treba samo odgovarajuci nadzor,tj prisustvo policije na autoputu i to je to.[/quote]

Kao osoba koja svaki dan pređe 20 kilometara ovog našeg autoputa mogu reči da dionica Podlugovi - Visoko je loša, a i obratno, a evo zašto. Cesta je neravna (ima dosta onih udubljenja i neravnina), na nekim mjestima se auto naginje na jednu stranu, pa onda se kao diže i pomalo naginje na drugu stranu. Ova dionica od starta je bila loša. Dionica od Podlugova prema Sarajevu i obratno je takođe s vremenom postala neravna, ali meni je bolja od ove prvospomenute. Što se tiče saobraćajnih nesreća tačno je da ih ima manje na autoputevima, ali se dešavaju i to ne rijetko. Dovoljno je pogledati Hrvatsku i njihovu dionicu od Broda prema Zagrebu gdje pravac da možeš žmirečki voziti, a kakvi se stravični udesi dešavaju i to vrlo često.[/quote]

Kao osoba koja svaki dan predje 30-tak km autoputa A8 u Njemackoj na potezu od Minhen-Nord prema Salzburgu i kao osoba koja godisnje predje vise hiljada kilometara po Evropi (Minhen-Pariz,Minhen-Lindau,Dva do tri puta skoknem do Sarajeva,10-tak puta do Regensburg-a i nazad,Garmisch....pa isto tako 10-tak puta godisnje......i nebrojeno onih malih dnevnih izleta u okolini Minhena-a i po Austriji........odgovorno i na osnovu stecenog iskustva voznje po evropskim autoputevima od nekih 13-14 godina.......tvrdim da je kvalitet nasih 30-tak km autoputa vrlo dobar!

O nesrecama..........njih je bilo i uvijek ce ih biti.........pitanje je samo nadzora,ponavljam,kontrole saobracaja i prisustva policije na istim.
Tacno se zna koji autoputevi "pokriveni" i gdje je policija stalno prisutna,sto u civilnim sto u policijskim autima.Vidis kako voze ostali ucesnici u saubracaju i sve ti je jasno.Takodje je tacna cinjenica da je manje nesreca na autoputevima gdje je brzina neogranicena (U njemackoj) od onih gdje su ogranicenja.......npr:130km/h.
Nelogicno ali je zaista tako.
Ja kad vozim od Zagreba prema Brodu.vidim policiju jednom u 15 puta. I to stoje na nekom prosirenju i posmatraju saobracaj.
slavkoimamodilera

#2418 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Opet vi o ogranicenju :-) Kakve ima veze ogranicenje? Autoput je neravan i na identicnim brzinama se u BiH truckas i skakuces, u HR ne. Vrlo jednostavno. Dva ista parametra primjenis na dva razlicita sistema i dobijes dva razlicita rezultata - jedan bolji i jedan losiji. Onaj losiji je losiji bez obzira o cemu mi pricali.

Ne kazem da treba ici 250 prema Visokom, ali je cinjenica da je sve izmedju 150 i 170 uobicajena putna brzina na vecini autoputeva bilo gdje u Europi (naravno uz svjesno prihvacanje mogucnosti da ces platiti kaznu), a ta je brzina u BiH pogibeljna, vani nije.
black

#2419 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by black »

ma sarajevo je selendra zadnja sto se tice puteva i kulture u voznji, kad kisa pada jos je veci uzas treba ti chamac, neki dan ljeva meni zeleno na semaforu ali dzaba niko nece da me pusti da predjem i josh me hajvan poprska (nisam imao nishta pri ruci inache bi ga gadjo :x ), i opet sam moro pretrchavati na crvenom, da me kojim sluchajem drot vidio kaznio bi me
anonimni clan

#2420 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by anonimni clan »

slavkoimamodilera wrote:Opet vi o ogranicenju :-) Kakve ima veze ogranicenje? Autoput je neravan i na identicnim brzinama se u BiH truckas i skakuces, u HR ne. Vrlo jednostavno. Dva ista parametra primjenis na dva razlicita sistema i dobijes dva razlicita rezultata - jedan bolji i jedan losiji. Onaj losiji je losiji bez obzira o cemu mi pricali.

Ne kazem da treba ici 250 prema Visokom, ali je cinjenica da je sve izmedju 150 i 170 uobicajena putna brzina na vecini autoputeva bilo gdje u Europi (naravno uz svjesno prihvacanje mogucnosti da ces platiti kaznu), a ta je brzina u BiH pogibeljna, vani nije.

Hehehehhe e hajde probaj voziti 150 ili 170 kako kazes sa prihvatanjem cinjenice da ces platiti kaznu recimo kroz Austriju gdje su ogranicenja od 90 do 110 km/H.
O visini kazni onih koji voze 150 ili 170 neki drugi put......... :D :D :D
Probaj takodje istom brzinom proci recimo nekom dionicom u Svicarskoj...heheheheheh
Probaj se provozati malo po francuskim autoputevima sa istom brzinom heheheh i napuni dobro novcanik.........
Ili recimo prodji dionicu od Minhena do Regensburg-a gdje i ne mora biti kontrole,neka ti je auto formula 1 i probaj one krivine i okuke a o kvaliteti asfalta da i ne govorim,rupama ........ne mora biti kise,recimo sve je suho...........e pa probaj da se provozas tim brzinama koje navodis..........heheheh :D
Kad sve to isprobas onda se vrati na forum da diskutujemo dalje..........o kvaliteti nasih 30 km autoputa,uslovima za voznju,ogranicenjima pa ako hoces i o sigurnosti na istom autoputu.
slavkoimamodilera

#2421 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Bezveze ti je prica, jer ne govorimo o kaznama i ogranicenjima. Cinjenica je da se po BH autoputu skakuce. I tu nema puno rasprave, dakle neravan je i nije na razini onih u HR, a da ne spominjemo Francusku ili neku slicnu zemlju po kvaliteti autoputeva. Njemacka to vec odavno nije.
BSn

#2422 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by BSn »

Ja ne znam sto se vi raspravljate kad se zna da na bh. auto-putu fali nekoliko slojeva. Studiju je radio Saobracajni fakultet, al' se s tim ne smije u javnost. Pitajte bilo kojeg inzinjera saobracaja, pa cete dobiti isti odgovor.
Sfusereno je samo da se zavrsi i operu pare.

Moze se tebi ciniti da je on dobar, ili los, ali je cinjenica da on nikada nije smio biti pusten u funkciju.
U FBiH je opasnije voziti po auto-putu, nego po magistrali - tamo bar znas na cemu si, a komunisti i nisu krali pri gradnji, tj. uzimali pare riskirajuci nase zivote.
KadSeMrtviProbudimo

#2423 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by KadSeMrtviProbudimo »

BSn wrote:Ja ne znam sto se vi raspravljate kad se zna da na bh. auto-putu fali nekoliko slojeva. Studiju je radio Saobracajni fakultet, al' se s tim ne smije u javnost. Pitajte bilo kojeg inzinjera saobracaja, pa cete dobiti isti odgovor.
Tačno. Auto-put prema Zenici je fušeraj pravi, rezultati će biti uočljivi nakon nekoliko godina, kad se asfaltni pokrivač rascijepi, pojave pukotine i ogromni kolotrazi (ovi kolotrazi su i najčešći uzrok mnogih saobraćajnih nesreća na putu od Maglaja do Doboja gdje je bilo i najviše mrtvih).
BSn

#2424 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by BSn »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
BSn wrote:Ja ne znam sto se vi raspravljate kad se zna da na bh. auto-putu fali nekoliko slojeva. Studiju je radio Saobracajni fakultet, al' se s tim ne smije u javnost. Pitajte bilo kojeg inzinjera saobracaja, pa cete dobiti isti odgovor.
Tačno. Auto-put prema Zenici je fušeraj pravi, rezultati će biti uočljivi nakon nekoliko godina, kad se asfaltni pokrivač rascijepi, pojave pukotine i ogromni kolotrazi (ovi kolotrazi su i najčešći uzrok mnogih saobraćajnih nesreća na putu od Maglaja do Doboja gdje je bilo i najviše mrtvih).
Kolotrazi su vec uocljivi na pojedinim dionicama, a sta ce tek biti kroz nekoliko godina?!
KadSeMrtviProbudimo

#2425 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by KadSeMrtviProbudimo »

anonimni clan
...Kao osoba koja svaki dan predje 30-tak km autoputa A8 u Njemackoj na potezu od Minhen-Nord prema Salzburgu i kao osoba koja godisnje predje vise hiljada kilometara po Evropi (Minhen-Pariz,Minhen-Lindau,Dva do tri puta skoknem do Sarajeva,10-tak puta do Regensburg-a i nazad,Garmisch....pa isto tako 10-tak puta godisnje......i nebrojeno onih malih dnevnih izleta u okolini Minhena-a i po Austriji....

ma hajde! :D
anonimni clan
...odgovorno i na osnovu stecenog iskustva voznje po evropskim autoputevima od nekih 13-14 godina.......tvrdim da je kvalitet nasih 30-tak km autoputa vrlo dobar!
Još tebi treba 13-14 godina da uočiš kvalitet naših 30-tak km autoputeva :D
Locked