KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
vjesticanametli

#2401 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by vjesticanametli »

Pretpostavljala sam......saucesce.
direstraits0078

#2402 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by direstraits0078 »

Dozer wrote:@TheRealist
Drug... Na prethodnim stranicama imas more stvari, ukljucujuci i linkove na istrazivanja i studije, svjedocenja pacijenata, kao i izjave mnogih doktora i naucnika koji su dosli do svih tih saznanja i rezultata davno. Vlade su se na sve to oglusivale, ili su sve to ismijavale, degradirale i diskreditovale kako god su mogle i znale. I sada vise ne mogu jer je ogroman broj ljudi shvatio sta se radi i pocela je buna.
The Realist wrote:Samo sam protiv toga da se marihuana pusti u slobodnu upotrebu, a mislim da to ne moram objašnjavati :roll: .
Na ovo ti mogu samo reci da - grijesis. Zasto da ne? Kome godi ili treba ili sta vec - pa neka koristi. Kome ne godi ili ne treba - nece ni koristiti. Duhan ubije milione ljudi godisnje, pa je sasvim legalan. Marihuana nikad nikoga nije ubila, ali je zabranjena. Zasto?
Objasnjavati ne moras, naravno, jer svi mi znamo sta se godinama govori i u sta se ljudi decenijama ubjedjuju po pitanju marihuane - te da uzrokuje sizofreniju, te ovisnost, te ovo, te ono, a istina je ipak potpuno suprotna.
Da je ovo istina, kako marica uzrokuje sve i svasta negativno, tada bi recimo Indija, u kojoj marihuana nikada nije satanizirana i zabranjena nego se i dan danas, kao i prethodnih 5000 godina, koristi u redovnoj ishrani na X nacina i kao lijek za sve i svasta, bila najsizofrenija zemlja na planeti.

A ne da nije takva, nego je na samom zacelju zemalja po broju oboljelih od raka, po standardnom uzorku na 100.000 ljudi. Sve ovo imas na prethodnim stranicama, pa da se ne ponavljamo. Ako te vec zanima, onda odvoji malo vremena i iscitaj.
Ovo sa THC-eom se može i lako dokazati na kraju krajeva, ko je spreman. Nalazi prije i poslije i to je to....
A ovo je ono sto ja govorim od pocetka. I utvrdio na tom porodicnom slucaju. Ali, pitanje je - zasto se sve to nije istrazilo i uradilo vec 60 godina, otkad se marica vodi kao droga?
Odgovor se vec takodjer zna - uradjeno je, odavno, ali rezultati nisu odgovarali. Preciznije - svo ovo djelovanje THC-a je odavno potvrdjeno, ali se to onda sklonilo, zataskalo, i farmaceuti su krenuli u stvaranje imperija na raku.
Zalosno, ali pare su cudo...

Kakva je situacija s dajdzom?
Dozer

#2403 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Umro je prije mjesec i nesto. Predao se bio, nije vise htio ni gutljaj, ni zalogaj, ni ulje, nista...samo govorio da mu je pun q...c svega, da mu je dodijalo i da nece vise da se zajebava.

I samo odustao, a onda se ugasio nakon 15-ak dana. Bio je svjestan da ga je ulje bilo podiglo, i sam je to govorio, ali jednostavno mu dodijalo.
direstraits0078

#2404 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by direstraits0078 »

Rahmet mu dusi.
The Realist

#2405 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by The Realist »

Dozer wrote:@TheRealist
The Realist wrote:Samo sam protiv toga da se marihuana pusti u slobodnu upotrebu, a mislim da to ne moram objašnjavati :roll: .
Na ovo ti mogu samo reci da - grijesis. Zasto da ne? Kome godi ili treba ili sta vec - pa neka koristi. Kome ne godi ili ne treba - nece ni koristiti. Duhan ubije milione ljudi godisnje, pa je sasvim legalan. Marihuana nikad nikoga nije ubila, ali je zabranjena. Zasto?
Objasnjavati ne moras, naravno, jer svi mi znamo sta se godinama govori i u sta se ljudi decenijama ubjedjuju po pitanju marihuane - te da uzrokuje sizofreniju, te ovisnost, te ovo, te ono, a istina je ipak potpuno suprotna.
Da je ovo istina, kako marica uzrokuje sve i svasta negativno, tada bi recimo Indija, u kojoj marihuana nikada nije satanizirana i zabranjena nego se i dan danas, kao i prethodnih 5000 godina, koristi u redovnoj ishrani na X nacina i kao lijek za sve i svasta, bila najsizofrenija zemlja na planeti.
Pa i cigarete treba zabraniti! Hebote, neko sjedi pored tebe i truje te i to je OK?

Marihuana ima neželjene efekte, na kraju, rezultati studija i pokazuju to, zato i jesam protiv zabrane stavljanja iste u slobodnu prodaju (isto sam i protiv cigareta, a vala i alkohola, ali hajde, tu barem ako popije, popije sebi - drugo ako se napije).

S druge strane, to ne bi smjelo imati nikakve veze kada su tumori u pitanju, jer ti su efekti mizerni u odnosu na ono što tumor uradi i u suštini tako ljekari i donose odluke kada liječe (samo naravno da ne smiju dati nešto što je zabranjeno, jer bi u zatvoru završili ako ne bi uspjelo, a i ovako bi mogli biti u problemu).

Što se tiče Indije, nisu ti oni najbolji primjer, jer većina stanovništva nema uopšte mogućnosti da bi provjerilo da li imaju karcinom, ili ne, plus životni vijek im je kratak, što također iskrivljuje sliku. Ne kažem da bi rezultati bili drugačiji, ali oni ne mogu biti primjer ovoga što navodiš.

A nemam vremena baš sve pročitati, puno je toga napisano, zato su me zanimale koje tačno studije i koji ljekari, čisto da ne bude kao sa vakcinama i "istraživanjima".
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2406 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Truba »

a jbg sve ispod 75 je malo
mislio sam da je napustio forum ili promijenio nik
radostan dan

#2407 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by radostan dan »

i ja sam to slutio, da se predao...bilo mu je dosta svega.
rahmet mu duši i nek mu je laka crna zemlja.
pozdrav van helsing... :(
Janjicar

#2408 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Janjicar »

cableman wrote:
Janjicar wrote:Zna li neko gdje je Van Helsing ?
Da li je banovan ili ?
Dragi forumaši naš Van Helsig-Almir je preminuo prije 20-ak dana u 44.godini života.Jednostavno je klonuo i odustao od života.Nije više imao snage poslije više i neznam broj hemoterapija i zračenja.
Otišao je jedan dobar otac,prijatelj i što je najvažnije čovjek.
Pozdrav svima Vama i želim vam puno zdravlja a onima koji se bore protiv ove bolesti želim ozdravljenje i povratak normalnom životu. :thumbup:
Hvala ti na informaciji. Par godina se borio s tim i mislim da bi mnogi od nas i davno kleknuli i rekli necu vise i ne mogu ali on je isao naprijed sve dok je mogao :S Zao mi je :S

Nadam se da je otisao na bolje mjesto i da mu dragi Allah dz.s podari lahku zemlju i lijepi dzennet a njegovoj porodici i prijateljima sabur.
sadie_forever

#2409 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sadie_forever »

cableman wrote:
Da li je banovan ili ?
Dragi forumaši naš Van Helsig-Almir je preminuo prije 20-ak dana u 44.godini života.Jednostavno je klonuo i odustao od života.Nije više imao snage poslije više i neznam broj hemoterapija i zračenja.
Pozdrav svima Vama i želim vam puno zdravlja a onima koji se bore protiv ove bolesti želim ozdravljenje i povratak normalnom životu. :thumbup:
Rahmet mu dusi :( nadam se da je sada dobro i sretan..negdje daleko
kerima1

#2410 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by kerima1 »

Rahmet mu dusi,prefin covjek,culi smo se prije par x na pp.njega mi posebno bilo zao jer je mlad covjek i bio je svjestan skore smrti.ne odmori sad ljudina,napatio se :kiselavoda:
Aethaercyn

#2411 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Aethaercyn »

cableman wrote:
Da li je banovan ili ?
Isto kao da je neko kroz mene pustio 220 V kad sam ovo procitao. Pratio sam njegov tok bolesti sto se tice ovog foruma. Nadao se njegovom ozdravljenju. Ali sta ces. Brate, hajde da te tako nazovem mada te nikad nisam upoznao niti poznavao, da ti Allah dz.s. podari Dzenet. Pocivaj u miru. :-( :-(
Dozer

#2412 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Ma sad bih se i ja trebao vracati i traziti sve to.... Nebitno. Radjeno je to na Harwardu, u Spaniji, Engleskoj, USA, Njemackoj, Holandiji, Ceskoj...i sv te studije i istrazivanja su pokazale pozitivne efekte u odnosu na razne vrste celija raka.
Istovremeno su se konstantno pojavljivali i demantiji farmaceuta i medicinara, ali nikad potkrijepljeno zaista jakim argumentima.
I upravo zafo sada se desava cijela poplava u svim navedenim zemljama za legalizacijom marihuane, pri cemu je vrhunac upravo ovo priznanje US vlade da THC ubija celije raka, a oni su bili glavni inicijatori satanizacije i zabrane marice i THC-a kao lijeka.
sadie_forever

#2413 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sadie_forever »

cableman wrote:
Da li je banovan ili ?
http://jedileri.ba/umrli/almir-ramiz-muratovic/

jel ovo on mozda?
ortodont

#2414 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by ortodont »

Htio bih nabaviti ulje kanabisa pa molim da mi se neko privatno javi, hvala.
Janjicar

#2415 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Janjicar »

ortodont wrote:Htio bih nabaviti ulje kanabisa pa molim da mi se neko privatno javi, hvala.
Poranio si :D cekaj jos jedno mjesec dana dok nasi poljoprivrednici pocnu ubirat domacicu :D mislim da ce tek onda krenut ovdje na temi oglasi. Dobio od dajdze iz holandije, tetke iz Njemacke itd... :D
Dozer

#2416 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Jadni su oni koji, eventualno, ovdje to prave od neodgovarajuce sorte i onda prodaju po cijenama koje su vani....
Ali, ima nas raznih...nazalost...
nicy

#2417 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by nicy »

Evo da se i ja javim..nazalost sa tuznim vijestima :sad: vjerenik je preminuo, tacno dva mjeseca nakon uspostavljene dijagnoze...pankreas je zaista podmukao, kad se jave simtpomi vec bude kasno, a onda sve ide munjevitom brzinom
Kao sto mi je jedan ljekar rekao: pankreas je kao tigar, mirno spava, a kad se probudi proguta covjeka

Utjehe nemam, pokusavam se nositi sa tim, al je tesko....znam da zivot ide dalje, al mi je nezamislivo uopste misliti na neku buducnost bez voljene osobe...
Drzala sam ga za ruku kad je ispustio dusu, bio je svjestan da umire, al mi se osmjehnuo i rekao dovidjenja moje zlato..stisnuo mi je ruku tako jako da su se njegovi nokti zabili u moju ruku....
znam da ljudi svasta prezivljavaju i dozivljavaju, al nisam nikad mogla zamisliti kolika je to bol...

sto se tice nekog savjeta za ljude koji imaju nekog oboljelog od karcinoma, jedino bih rekla da se cini sve sto moze, jer jedino tako ostaje savjest cista, i nema onih mucnih dilema, jesam li sta mogao uciniti ili ne....mi smo njemu nabavili i kanabisovo ulje, al je tek uspio potrositi jednu bocicu, znaci nedovoljno za neke bitnije rezultate...veliki je faktor vrijeme u borbi sa ovom bolescu

zeljela bih cuti sto vise primjera da su se ljudi izvukli od ove opake bolesti...

zelim vam svima srece, i vasim bolesnicima i vama da izdrzite, jer ovako nesto kad se desi, ostavi nepovratne tragove i na najblize koji gledaju patnju svojih dragih osoba
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2418 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Truba »

tako sam sretan bio što kod nas nije bio pankreas za koji sam znao da je "najgori"
nego "samo" jetra, koja je "zamjenjiva" koja može raditi kad je "pola" odrežeš
pa je sve trajalo ni 2 mjeseca jer ne može ništa na usta
sadie_forever

#2419 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sadie_forever »

Slucaj,momak od 20 godina dobio rak jetre,danas 23..doktorica kaze za njenih 30 godina ovo joj je prvi takav slucaj.Tri puta se rak vraca...podmukla bolest.

sreca je sto su na jednom mjestu,i to primarno jetra ,znaci nije metastaziralo na druge organe.valjda ima jos nade
Last edited by sadie_forever on 05/09/2015 13:13, edited 1 time in total.
sadie_forever

#2420 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sadie_forever »

Black swan wrote:tako sam sretan bio što kod nas nije bio pankreas za koji sam znao da je "najgori"
nego "samo" jetra, koja je "zamjenjiva" koja može raditi kad je "pola" odrežeš
pa je sve trajalo ni 2 mjeseca jer ne može ništa na usta
Da,rak pankreasa i rak pluca su najgori i procenat umrlih u roku od 2 god nakon dijagnoze je 95% kod raka pluca a maltene 99% kod pankreasa
vjesticanametli

#2421 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by vjesticanametli »

nicy wrote:Evo da se i ja javim..nazalost sa tuznim vijestima :sad: vjerenik je preminuo, tacno dva mjeseca nakon uspostavljene dijagnoze...pankreas je zaista podmukao, kad se jave simtpomi vec bude kasno, a onda sve ide munjevitom brzinom
Kao sto mi je jedan ljekar rekao: pankreas je kao tigar, mirno spava, a kad se probudi proguta covjeka

Utjehe nemam, pokusavam se nositi sa tim, al je tesko....znam da zivot ide dalje, al mi je nezamislivo uopste misliti na neku buducnost bez voljene osobe...
Drzala sam ga za ruku kad je ispustio dusu, bio je svjestan da umire, al mi se osmjehnuo i rekao dovidjenja moje zlato..stisnuo mi je ruku tako jako da su se njegovi nokti zabili u moju ruku....
znam da ljudi svasta prezivljavaju i dozivljavaju, al nisam nikad mogla zamisliti kolika je to bol...

sto se tice nekog savjeta za ljude koji imaju nekog oboljelog od karcinoma, jedino bih rekla da se cini sve sto moze, jer jedino tako ostaje savjest cista, i nema onih mucnih dilema, jesam li sta mogao uciniti ili ne....mi smo njemu nabavili i kanabisovo ulje, al je tek uspio potrositi jednu bocicu, znaci nedovoljno za neke bitnije rezultate...veliki je faktor vrijeme u borbi sa ovom bolescu

zeljela bih cuti sto vise primjera da su se ljudi izvukli od ove opake bolesti...

zelim vam svima srece, i vasim bolesnicima i vama da izdrzite, jer ovako nesto kad se desi, ostavi nepovratne tragove i na najblize koji gledaju patnju svojih dragih osoba
Nicy primi moje iskreno saucesce i glavu gore......zivot neminovno ide dalje i moramo ga zivjeti. Razumijem te u potpunosti jer je i moja mama umrla meni na rukama. Bar sam imala tu zadnju priliku da budem s njom a ne negdje daleko....... ja sam npr. cijelo vrijeme znala da vremena nema i sta slijedi i zato sam koristila sve da provedemo vrijeme skupa. Nedostajace ti ali neka ti utjeha bude da se nije "ziv raspadao" kako to nekima biva..... :)
bull21

#2422 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by bull21 »

Moje iskreno saučešće Nicy. :(
nicy

#2423 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by nicy »

hvala vam svima...boricu se dalje, sta cu nista mi drugo ne preostaje :(
bumerangss

#2424 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by bumerangss »

nicy wrote:hvala vam svima...boricu se dalje, sta cu nista mi drugo ne preostaje :(
Ti ces brzo naci drugog.... tesko njegovoj majci :sad:
Janjicar

#2425 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Janjicar »

bumerangss wrote:
nicy wrote:hvala vam svima...boricu se dalje, sta cu nista mi drugo ne preostaje :(
Ti ces brzo naci drugog.... tesko njegovoj majci :sad:
Kakva glupa recenica, a posto vas nisam dosad upratio na ovoj temi ne znam ni sto se javljate s tako glupim mislima.

Stvarno sam nekad fasciniran dokle ljudska glupost moze ici.
Post Reply