Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Saraswati

Post by Saraswati »

Fakat dogurasmo do 100-te :-D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
A wrote:Jel' sad? :roll:

Jeste :D

Nego, jeste li culi - izgleda da nema piramide, da je brdo - ipak brdo :-? :(
Nis' ne brini, ovo je sad postalo ko mit o Elvisu, covjek umro, ali ga poklonici i dalje redovno vidjaju, ziva i zdrava :D
:lol: vidjeces ti kad se Semir vrati sa sve mojom lopatom....
bice ko u CG komsija komsiju lopatom po glavi zbog zemlje...a mi cemo se zalopatat zbog piramide...
novel

Post by novel »

Saraswati wrote:Fakat dogurasmo do 100-te :-D
ja bih prije rekao do 400-te :oops:
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:
Prenj wrote:
Nis' ne brini, ovo je sad postalo ko mit o Elvisu, covjek umro, ali ga poklonici i dalje redovno vidjaju, ziva i zdrava :D
:lol: vidjeces ti kad se Semir vrati sa sve mojom lopatom....
bice ko u CG komsija komsiju lopatom po glavi zbog zemlje...a mi cemo se zalopatat zbog piramide...
Necemo se lopatati, slamcica je dovoljna :D
Martin Mystere

Post by Martin Mystere »

Prenj wrote:
A wrote:Jel' sad? :roll:

Jeste :D

Nego, jeste li culi - izgleda da nema piramide, da je brdo - ipak brdo :-? :(
Ma svi su tu i Elvis, Hitler...onako usput Sadam je odavno mrtav ono je njegov dvojnik
Saraswati

Post by Saraswati »

mIRCerka wrote:
a mi cemo se zalopatat zbog piramide...
Eh, sto ti je Piramida...
Propast2

Post by Propast2 »

Jel istina da je prica o piramidi bio sam fol kako bi se posjekla suma na Visocici za predstojecu zimu?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Propast2 wrote:Jel istina da je prica o piramidi bio sam fol kako bi se posjekla suma na Visocici za predstojecu zimu?
Pa implementacija zakona o Sumama je na tolikom nivou da jos uvijek nema potrebe da se iko sekira sto bespravno sijec drvo....

ponavljam SEDAM SUMA je sada SUMA I PO....a nisam vas cula da se zalite...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ni Imamovicu nije mane kad su teorije u pitanju...
Razlog negiranja: Arheološki Park "Bosanska Piramida Sunca" smeta Arheološkom Parku Tuzla

*** SPAM *** - Enver Imamović je autor elaborata o tome kako je Tuzla najstariji grad u Evropi. Enver Imamović negira bosanske piramide iz razloga što je njegov elaborat jako skup i kao takvom teze Semira Osmanagića ne idu u prilog.

Image
• Enver Imamović / cin.ba

Enver Imamović i ljudi oko njega (protivnici piramida) tvrde da je Tuzla stara 7.000 godina i da je kao takva starija od Rima. U Tuzli postoji Arheološki Park Tuzla, kakve li slučajnosti, imenom podsjeća na Osmanagićevu Fondaciju!?.

Ono što je fakat to su neolitske posude za koje tuzlanski naučnici tvrde da su stare 7000 godina. To je dovoljno naučnicima -entuzijastima iz Tuzle da pored Panonskog Jezera započnu radove na rekonstrukciji sojenica kao prvih oblika društvenog života. Čak tvrde da je još i tada u Tuzli postojalo zajedništvo i bratstvo, iako prije 7000 godina teško da je čovjek izgledom ličio na čovjeka.

Ako se u cijelu priču ubaci cifra od 4.000.000 eura koje EU izdvaja za slične aktivnosti, onda je sasvim jasno zašto Arheološki Park "Bosanska Piramida Sunca" smeta Arheološkom Parku Tuzla. U Visokom se još nije pojavio niko ko ismijava hipoteze i teze Semira Osmanagića i njega lično. Tuzla je nedavno bila obljepljena plakatima "Povelja Faraona Džasmina". Valjda to dovoljno govori onima koji znaju čitati, ali zašto neki plačenički elaborati da ruše bosanske snove, to nam je još jedino ostalo. Neka i neolitskih posuda, neka i sojenica, neka i jezera, neka i Ilira kod Neuma, neka i Troje, neka gospe, neka Tvrtka, neka Katarine, neka Kulina ali neka i piramide...sve je to bosansko dok se naučno suprotno ne dokaže.

http://www.24sata.info/portal/pregled.php?ArtID=17997
Propast2

Post by Propast2 »

bas me interesuje hoce li volonteri koji sad odkopavaju Visocicu doci da zatrpavaju rupe koje su iskopali?

Lako je kopati sjeci sume, malo je zeznutije ponovo vratiti sve na staro a?
Prenj

Post by Prenj »

DaysleepeR wrote:Ni Imamovicu nije mane kad su teorije u pitanju...
Razlog negiranja: Arheološki Park "Bosanska Piramida Sunca" smeta Arheološkom Parku Tuzla
...
A meni se cini da ce Visoko i Tuzla da zarate ...
S obzirom kakav je bio ucinak Visocana u proslom ratu, cini mi se da je ishod vec sada vrlo izvjestan. :D
Last edited by Prenj on 10/05/2006 15:23, edited 1 time in total.
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

DaysleepeR wrote:Ni Imamovicu nije mane kad su teorije u pitanju...

*** SPAM *** - Enver Imamović je autor elaborata o tome kako je Tuzla najstariji grad u Evropi. Enver Imamović negira bosanske piramide iz razloga što je njegov elaborat jako skup i kao takvom teze Semira Osmanagića ne idu u prilog.

Image
• Enver Imamović / cin.ba

Enver Imamović i ljudi oko njega (protivnici piramida) tvrde da je Tuzla stara 7.000 godina i da je kao takva starija od Rima. U Tuzli postoji Arheološki Park Tuzla, kakve li slučajnosti, imenom podsjeća na Osmanagićevu Fondaciju!?.

Ono što je fakat to su neolitske posude za koje tuzlanski naučnici tvrde da su stare 7000 godina. To je dovoljno naučnicima -entuzijastima iz Tuzle da pored Panonskog Jezera započnu radove na rekonstrukciji sojenica kao prvih oblika društvenog života. Čak tvrde da je još i tada u Tuzli postojalo zajedništvo i bratstvo, iako prije 7000 godina teško da je čovjek izgledom ličio na čovjeka.

Ako se u cijelu priču ubaci cifra od 4.000.000 eura koje EU izdvaja za slične aktivnosti, onda je sasvim jasno zašto Arheološki Park "Bosanska Piramida Sunca" smeta Arheološkom Parku Tuzla. U Visokom se još nije pojavio niko ko ismijava hipoteze i teze Semira Osmanagića i njega lično. Tuzla je nedavno bila obljepljena plakatima "Povelja Faraona Džasmina". Valjda to dovoljno govori onima koji znaju čitati, ali zašto neki plačenički elaborati da ruše bosanske snove, to nam je još jedino ostalo. Neka i neolitskih posuda, neka i sojenica, neka i jezera, neka i Ilira kod Neuma, neka i Troje, neka gospe, neka Tvrtka, neka Katarine, neka Kulina ali neka i piramide...sve je to bosansko dok se naučno suprotno ne dokaže.

http://www.24sata.info/portal/pregled.php?ArtID=17997
Oni na visoko.co.ba nemaju pojma sta govore. Pobrkali su Jasmina Imamovica sa prof. Imamovicem.

Evo dokaza: http://bosnjaci.net/print.php?id=488&iz ... 95672fd100

Toliko im je prezime Imamovic uslo u zile, da vise i ne razmisljaju kada pisu svoje skrabotine.
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Piramidasi, evo vam divne podrske, koja se ne libi ni psovke, ni pljuvanja, a Boga mi, ni antisemitizma:

http://jstkss.blogger.ba/
terapija

Post by terapija »

Gospon Macola wrote:Piramidasi, evo vam divne podrske, koja se ne libi ni psovke, ni pljuvanja, a Boga mi, ni antisemitizma:

http://jstkss.blogger.ba/
Ma po pitanju psovanja i pljuvanja nisu bili daleko odmakli ni El-Bosniaco (ne zna recenicu sastaviti, a najglasniji na forumu) i Ludvig (dosta kulturniji po pitanju psovki, ali pise nebulozu za nebulozom, ne pokusavajuci sastaviti smislen odgovor bilo kome i bezobrazno provocira sve zivo sto ne dijeli njegovo misljenje, bez trunke spremnosti za dijalog)...
Prenj

Post by Prenj »

Gospon Macola wrote:
Oni na visoko.co.ba nemaju pojma sta govore. Pobrkali su Jasmina Imamovica sa prof. Imamovicem.

Toliko im je prezime Imamovic uslo u zile, da vise i ne razmisljaju kada pisu svoje skrabotine.
Ova tema je savrseno izvukla na povrsinu sav mrak neznanja u kojem se danasnja BiH nalazi. Od federalnog premijera do gimnazijalaca, svi su postali lak plijen Semirovih dopadljivih teorija ... ko masovna hipnoza.
terapija

Post by terapija »

Prenj wrote:
Gospon Macola wrote:

Ova tema je savrseno izvukla na povrsinu sav mrak neznanja u kojem se danasnja BiH nalazi. Od federalnog premijera do gimnazijalaca, svi su postali lak plijen Semirovih dopadljivih teorija ... ko masovna hipnoza.
Ma ima tu i studenata, nisu samo gimnazijalci :)

U martu jos, naletih u troli na dvoje, po razgovoru slucajno skontam sa saobracajnog su fakulteta... I tako, pocese oni o piramidi - on joj objasnjava kako je to nesto fenomenalno i mega-kolosalno, citirajuci Semirovu Alternativnu historiju i njegove teze:) Ona ga je, mrtva ozbiljna i ne trepcuci slusala i upijala svaku njegovu rijec. Uskoro zatim sam izasao na Cobaniji :)
Bilo bi mi smijesno, da nije zalosno.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

terapija wrote: provocira sve zivo sto ne dijeli njegovo misljenje, bez trunke spremnosti za dijalog)...
Dijalog je nepoznata imenica na ovim prostorima...
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

mIRCerka wrote:
terapija wrote: provocira sve zivo sto ne dijeli njegovo misljenje, bez trunke spremnosti za dijalog)...
Sto se piramidasa tj. "mi krampamo zadzabe"-formacija tice, tu si u pravu.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Gospon Macola wrote:
mIRCerka wrote:
ne mislim samo na piramidu vec i na ove piramidalne teme...
ti i ja smo nakon 10ak zestokih postova uspostavili dijalog konacno...

to se smatra uspjehom (rece TutanmIRCi i sad ceka aplauz)....
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:
Gospon Macola wrote:
mIRCerka wrote: Dijalog je nepoznata imenica na ovim prostorima...

Ali tek nakon sto je samog objekta sporenja tj. piramide, nestalo ... :D
idic

Post by idic »

A šta jebilo sa onim likom iz Amerike, Semir ili tako nešto. Sad je zdušio kako je priča o piramidi krenula nizbrdo. :)
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

idic wrote:A šta jebilo sa onim likom iz Amerike, Semir ili tako nešto. Sad je zdušio kako je priča o piramidi krenula nizbrdo. :)
Ne vjerujem da ce se on vratiti.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
mIRCerka wrote:
Gospon Macola wrote: Sto se piramidasa tj. "mi krampamo zadzabe"-formacija tice, tu si u pravu.

Ali tek nakon sto je samog objekta sporenja tj. piramide, nestalo ... :D
dje je nestala??? pa nisu je srusili u ratu, a sad da nestane....pa nemamo mi Coperfielda :D

Piramida je tu, samo je ti ne vidis... :D
terapija

Post by terapija »

Gospon Macola wrote:
idic wrote:A šta jebilo sa onim likom iz Amerike, Semir ili tako nešto. Sad je zdušio kako je priča o piramidi krenula nizbrdo. :)
Ne vjerujem da ce se on vratiti.
Na visockom radiju rekao je da ce vec sada u nedjelju biti na Visocici. Nece valjda da nas laze tako ofirno :P Ja mislim da ce on doci, ako je vec obecao.
idic

Post by idic »

Ja sam mislila da je lik arheolog, a ono ispade obični diletatnt. Svašta
Locked