Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Prenj wrote:Nis' ne brini, ovo je sad postalo ko mit o Elvisu, covjek umro, ali ga poklonici i dalje redovno vidjaju, ziva i zdravaA wrote:Jel' sad?
Jeste![]()
Nego, jeste li culi - izgleda da nema piramide, da je brdo - ipak brdo![]()
bice ko u CG komsija komsiju lopatom po glavi zbog zemlje...a mi cemo se zalopatat zbog piramide...
-
Prenj
Necemo se lopatati, slamcica je dovoljnamIRCerka wrote:Prenj wrote:
Nis' ne brini, ovo je sad postalo ko mit o Elvisu, covjek umro, ali ga poklonici i dalje redovno vidjaju, ziva i zdravavidjeces ti kad se Semir vrati sa sve mojom lopatom....
bice ko u CG komsija komsiju lopatom po glavi zbog zemlje...a mi cemo se zalopatat zbog piramide...
-
Martin Mystere
Ma svi su tu i Elvis, Hitler...onako usput Sadam je odavno mrtav ono je njegov dvojnikPrenj wrote:Nis' ne brini, ovo je sad postalo ko mit o Elvisu, covjek umro, ali ga poklonici i dalje redovno vidjaju, ziva i zdravaA wrote:Jel' sad?
Jeste![]()
Nego, jeste li culi - izgleda da nema piramide, da je brdo - ipak brdo![]()
-
mIRCerka
Pa implementacija zakona o Sumama je na tolikom nivou da jos uvijek nema potrebe da se iko sekira sto bespravno sijec drvo....Propast2 wrote:Jel istina da je prica o piramidi bio sam fol kako bi se posjekla suma na Visocici za predstojecu zimu?
ponavljam SEDAM SUMA je sada SUMA I PO....a nisam vas cula da se zalite...
- DaysleepeR
Ni Imamovicu nije mane kad su teorije u pitanju...
Razlog negiranja: Arheološki Park "Bosanska Piramida Sunca" smeta Arheološkom Parku Tuzla
*** SPAM *** - Enver Imamović je autor elaborata o tome kako je Tuzla najstariji grad u Evropi. Enver Imamović negira bosanske piramide iz razloga što je njegov elaborat jako skup i kao takvom teze Semira Osmanagića ne idu u prilog.
• Enver Imamović / cin.ba
Enver Imamović i ljudi oko njega (protivnici piramida) tvrde da je Tuzla stara 7.000 godina i da je kao takva starija od Rima. U Tuzli postoji Arheološki Park Tuzla, kakve li slučajnosti, imenom podsjeća na Osmanagićevu Fondaciju!?.
Ono što je fakat to su neolitske posude za koje tuzlanski naučnici tvrde da su stare 7000 godina. To je dovoljno naučnicima -entuzijastima iz Tuzle da pored Panonskog Jezera započnu radove na rekonstrukciji sojenica kao prvih oblika društvenog života. Čak tvrde da je još i tada u Tuzli postojalo zajedništvo i bratstvo, iako prije 7000 godina teško da je čovjek izgledom ličio na čovjeka.
Ako se u cijelu priču ubaci cifra od 4.000.000 eura koje EU izdvaja za slične aktivnosti, onda je sasvim jasno zašto Arheološki Park "Bosanska Piramida Sunca" smeta Arheološkom Parku Tuzla. U Visokom se još nije pojavio niko ko ismijava hipoteze i teze Semira Osmanagića i njega lično. Tuzla je nedavno bila obljepljena plakatima "Povelja Faraona Džasmina". Valjda to dovoljno govori onima koji znaju čitati, ali zašto neki plačenički elaborati da ruše bosanske snove, to nam je još jedino ostalo. Neka i neolitskih posuda, neka i sojenica, neka i jezera, neka i Ilira kod Neuma, neka i Troje, neka gospe, neka Tvrtka, neka Katarine, neka Kulina ali neka i piramide...sve je to bosansko dok se naučno suprotno ne dokaže.
http://www.24sata.info/portal/pregled.php?ArtID=17997
-
Prenj
A meni se cini da ce Visoko i Tuzla da zarate ...DaysleepeR wrote:Ni Imamovicu nije mane kad su teorije u pitanju...
Razlog negiranja: Arheološki Park "Bosanska Piramida Sunca" smeta Arheološkom Parku Tuzla
...
S obzirom kakav je bio ucinak Visocana u proslom ratu, cini mi se da je ishod vec sada vrlo izvjestan.
Last edited by Prenj on 10/05/2006 15:23, edited 1 time in total.
-
Gospon Macola
Oni na visoko.co.ba nemaju pojma sta govore. Pobrkali su Jasmina Imamovica sa prof. Imamovicem.DaysleepeR wrote:Ni Imamovicu nije mane kad su teorije u pitanju...
*** SPAM *** - Enver Imamović je autor elaborata o tome kako je Tuzla najstariji grad u Evropi. Enver Imamović negira bosanske piramide iz razloga što je njegov elaborat jako skup i kao takvom teze Semira Osmanagića ne idu u prilog.
• Enver Imamović / cin.ba
Enver Imamović i ljudi oko njega (protivnici piramida) tvrde da je Tuzla stara 7.000 godina i da je kao takva starija od Rima. U Tuzli postoji Arheološki Park Tuzla, kakve li slučajnosti, imenom podsjeća na Osmanagićevu Fondaciju!?.
Ono što je fakat to su neolitske posude za koje tuzlanski naučnici tvrde da su stare 7000 godina. To je dovoljno naučnicima -entuzijastima iz Tuzle da pored Panonskog Jezera započnu radove na rekonstrukciji sojenica kao prvih oblika društvenog života. Čak tvrde da je još i tada u Tuzli postojalo zajedništvo i bratstvo, iako prije 7000 godina teško da je čovjek izgledom ličio na čovjeka.
Ako se u cijelu priču ubaci cifra od 4.000.000 eura koje EU izdvaja za slične aktivnosti, onda je sasvim jasno zašto Arheološki Park "Bosanska Piramida Sunca" smeta Arheološkom Parku Tuzla. U Visokom se još nije pojavio niko ko ismijava hipoteze i teze Semira Osmanagića i njega lično. Tuzla je nedavno bila obljepljena plakatima "Povelja Faraona Džasmina". Valjda to dovoljno govori onima koji znaju čitati, ali zašto neki plačenički elaborati da ruše bosanske snove, to nam je još jedino ostalo. Neka i neolitskih posuda, neka i sojenica, neka i jezera, neka i Ilira kod Neuma, neka i Troje, neka gospe, neka Tvrtka, neka Katarine, neka Kulina ali neka i piramide...sve je to bosansko dok se naučno suprotno ne dokaže.
http://www.24sata.info/portal/pregled.php?ArtID=17997
Evo dokaza: http://bosnjaci.net/print.php?id=488&iz ... 95672fd100
Toliko im je prezime Imamovic uslo u zile, da vise i ne razmisljaju kada pisu svoje skrabotine.
-
Gospon Macola
Piramidasi, evo vam divne podrske, koja se ne libi ni psovke, ni pljuvanja, a Boga mi, ni antisemitizma:
http://jstkss.blogger.ba/
- terapija
Ma po pitanju psovanja i pljuvanja nisu bili daleko odmakli ni El-Bosniaco (ne zna recenicu sastaviti, a najglasniji na forumu) i Ludvig (dosta kulturniji po pitanju psovki, ali pise nebulozu za nebulozom, ne pokusavajuci sastaviti smislen odgovor bilo kome i bezobrazno provocira sve zivo sto ne dijeli njegovo misljenje, bez trunke spremnosti za dijalog)...Gospon Macola wrote:Piramidasi, evo vam divne podrske, koja se ne libi ni psovke, ni pljuvanja, a Boga mi, ni antisemitizma:
-
Prenj
Ova tema je savrseno izvukla na povrsinu sav mrak neznanja u kojem se danasnja BiH nalazi. Od federalnog premijera do gimnazijalaca, svi su postali lak plijen Semirovih dopadljivih teorija ... ko masovna hipnoza.Gospon Macola wrote:
Oni na visoko.co.ba nemaju pojma sta govore. Pobrkali su Jasmina Imamovica sa prof. Imamovicem.
Toliko im je prezime Imamovic uslo u zile, da vise i ne razmisljaju kada pisu svoje skrabotine.
- terapija
Ma ima tu i studenata, nisu samo gimnazijalciPrenj wrote:Ova tema je savrseno izvukla na povrsinu sav mrak neznanja u kojem se danasnja BiH nalazi. Od federalnog premijera do gimnazijalaca, svi su postali lak plijen Semirovih dopadljivih teorija ... ko masovna hipnoza.Gospon Macola wrote:
Oni na visoko.co.ba nemaju pojma sta govore. Pobrkali su Jasmina Imamovica sa prof. Imamovicem.
U martu jos, naletih u troli na dvoje, po razgovoru slucajno skontam sa saobracajnog su fakulteta... I tako, pocese oni o piramidi - on joj objasnjava kako je to nesto fenomenalno i mega-kolosalno, citirajuci Semirovu Alternativnu historiju i njegove teze:) Ona ga je, mrtva ozbiljna i ne trepcuci slusala i upijala svaku njegovu rijec. Uskoro zatim sam izasao na Cobaniji
Bilo bi mi smijesno, da nije zalosno.
-
Gospon Macola
Sto se piramidasa tj. "mi krampamo zadzabe"-formacija tice, tu si u pravu.mIRCerka wrote:Dijalog je nepoznata imenica na ovim prostorima...terapija wrote: provocira sve zivo sto ne dijeli njegovo misljenje, bez trunke spremnosti za dijalog)...
-
mIRCerka
ne mislim samo na piramidu vec i na ove piramidalne teme...Gospon Macola wrote:Sto se piramidasa tj. "mi krampamo zadzabe"-formacija tice, tu si u pravu.mIRCerka wrote:Dijalog je nepoznata imenica na ovim prostorima...terapija wrote: provocira sve zivo sto ne dijeli njegovo misljenje, bez trunke spremnosti za dijalog)...
ti i ja smo nakon 10ak zestokih postova uspostavili dijalog konacno...
to se smatra uspjehom (rece TutanmIRCi i sad ceka aplauz)....
-
Prenj
Ali tek nakon sto je samog objekta sporenja tj. piramide, nestalo ...mIRCerka wrote:ne mislim samo na piramidu vec i na ove piramidalne teme...Gospon Macola wrote:Sto se piramidasa tj. "mi krampamo zadzabe"-formacija tice, tu si u pravu.mIRCerka wrote: Dijalog je nepoznata imenica na ovim prostorima...
-
Gospon Macola
Ne vjerujem da ce se on vratiti.idic wrote:A šta jebilo sa onim likom iz Amerike, Semir ili tako nešto. Sad je zdušio kako je priča o piramidi krenula nizbrdo.
-
mIRCerka
dje je nestala??? pa nisu je srusili u ratu, a sad da nestane....pa nemamo mi CoperfieldaPrenj wrote:Ali tek nakon sto je samog objekta sporenja tj. piramide, nestalo ...mIRCerka wrote:ne mislim samo na piramidu vec i na ove piramidalne teme...Gospon Macola wrote: Sto se piramidasa tj. "mi krampamo zadzabe"-formacija tice, tu si u pravu.
Piramida je tu, samo je ti ne vidis...
- terapija
Na visockom radiju rekao je da ce vec sada u nedjelju biti na Visocici. Nece valjda da nas laze tako ofirnoGospon Macola wrote:Ne vjerujem da ce se on vratiti.idic wrote:A šta jebilo sa onim likom iz Amerike, Semir ili tako nešto. Sad je zdušio kako je priča o piramidi krenula nizbrdo.